FVD pakt ‘oikofobe’ NOS aan: ‘Vol in overdrive om afgelasting Suikerfeest te betreuren… maar geen woord over Pasen!’

Het wetenschappelijke bureau van Forum voor Democratie heeft vanochtend de aanval geopend op de NOS. De staatsomroep meldde namelijk dat door de “intelligente lockdown” tegen corona ook het islamitische Suikerfeest geen doorgang kan vinden. Het Renassaince Instituut noemt dat “oikofobie”, omdat het nieuwsbericht het christelijke Paasfeest volledig onvermeld laat.

Over ruim twee maanden vindt het traditionele Suikerfeest plaats: het einde van het vasten voor moslims die zichzelf een maand hebben uitgehonderd voor de Ramadan. Dat is normaalgesproken een groot feest, ook voor de islamitische gemeenschap in Nederland. Alleen: dit jaar niet, want corona. De NOS frommelde een bericht in elkaar over hoe jammer moslims het vinden dat ze dat dit jaar alleen ingetogen kunnen vieren.

Het Renaissance Instituut, het wetenschappelijke instituut van Forum voor Democratie vond het een vreemd bericht. En twitterde daar dan ook geïrriteerd over:

“NOS vol in de overdrive om te betreuren dat het Suikerfeest dit jaar niet groots gevierd kan worden – maar helaas geen woord over Pasen, het mooiste en belangrijkste feest van het jaar voor Christenen.”

“Oikofobie,” zo voegde de partij daar ook nog met een laatste klap aan toe. Het bericht staat inmiddels al enkele uren online, maar de NOS heeft nog niets gemeld over Pasen.

SGP-Kamerlid Roelof Bisschop lijkt zich wel te kunnen vinden in de oproep van Forum. Hij beloonde een sarcastische tweet met een retweet die stelde: “Het Suikerfeest is op 23 mei. Pasen zes weken eerder. Even prio’s stellen, NOS.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Peetjoh

  Moslims vasten niet. Ze eten gewoon op andere tijden. En vaak nog meer als normaal ook.

  1. Sando

   De moslims krijgen van mij allemaal een pakje croma en geluk er mee (ha ha)

  2. Maurits Dekker

   Dat moslims vasten is een niet uit te roeien hoax. Moslims vasten niet.
   Ze eten, drinken, ne*ken etc. als het donker wordt, zodat allah het niet ziet.
   Na het suikerfeest is het aantal gevallen van obesitas weer flink toegenomen.

 2. Kretoloog

  Oikofobie.

  Geen normaal mens gebruikt dat woord. Maar Thierry Emmanuelle Maria Baudet heeft er een dik boek over geschreven. Voor normale mensen in onbegrijpelijke taal.

  1. JochemX

   Kreetje, maar nu ken je het woord toch? Weer wat geleerd, het oude socialistische ideaal, het verheffen van de gewone man.

  2. Adriaanv

   Begrijp je Pasen wel ?

 3. Fortiori

  Thierry heeft weer wat recht te zetten.

 4. Meriadoc Brandebok

  FvD doet weer aan ophitsing: enkele dagen geleden publiceerde de NOS nog over kerkdiensten. Loop naar de pomp met je xenofobie.

  Als we de moslims maar kunnen pakken.

  Dat Bisschop hierin trapt is treurig.

  1. Kretoloog

   Feit blijft dat de NOS wel een artikel wijdt aan de gevolgen van de nieuwe maatregelen voor Ramadan, Suikerfeest en Iftars, maar geen woord over Paasfeest. Terwijl de eerdere maatregel ook al gevolgen had voor moskee’s en kerken, Dus blijft de vraag staan: waarom maakt de NOS dit onderscheid? Wel de gevolgen voor moslims en niet voor christenen. Een legitieme vraag, lijkt mij. Heeft niks met pakken van moslims te maken.

   Brandebok toont zich weer de dhimmi zoals wij hem al jaren kennen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Feit blijft dat de NOS wel een artikel wijdt aan online kerkdiensten in verband met de corona-maatregelen en geen artikel schrijft over moskeeën die last hebben van de corona-maatregelen.

    h**ps://nos.nl/artikel/2327936-piek-in-online-kerkdiensten-juist-nu-behoefte-aan-zingeving.html

    Dus blijft de vraag staan: waarom maakt de NOS dit onderscheid? Is het vanwege islamofobie? In de redernatie van de Forum-ophitsers moet dat wel zo zijn.

    1. Kretoloog

     Je mist de pointe van mij reactie, Brandebok.

     De maatregel van gisteren heeft ook gevolgen voor kerken. Zij mochten diensten houden met max. 100 aanwezigen. Dat is sinds gisteren verboden. Een ingrijpende maatregel dus voor de kerken. Maar de NOS meldt daar niets over. Vraag blijft dus: waarom noemt de NOS wel de gevolgen voor moslims en niet die voor christenen?

     1. Meriadoc Brandebok

      @Kretoloog

      Ik zie het punt heel goed.

      “De zondag is voor veel christenen normaal gesproken een dag om naar de kerk te gaan. Maar dat kan nu niet vanwege de coronamaatregelen. Veel kerken zijn dicht, maar houden wel een online-dienst.

      Klaas Kopinga (68) uit Ede gaat al zijn hele leven naar de kerk, maar vandaag voor het eerst niet. Hij keek online: “De kerk is leeg en toch voel ik me verbonden met de mensen uit mijn gemeente. Door deze dienst ontmoet ik ze.”

      De dienst raakte Kopinga meer dan hij van tevoren kon vermoeden. “Afgelopen week is een vrouw uit onze gemeente overleden. In deze dienst konden we daar samen bij stilstaan”, vertelt hij. “Het gaat niet alleen om de zondag, het zijn mijn vrienden.””

      Waarom schreef de NOS eerder een artikel over hoe kerkdiensten hinder hadden van de corona-maatregelen dan over gebedsdiensten van een moskee?

      Of, we moeten gewoon concluderen dat de NOS aan evenwichtige verslaggeving doet door de hinder bij beide geloofsgroepen te belichten.

     2. Rammstein

      Meriadoc, het Paasfeest is voor de christenen de belangrijkste feestdag in het jaar: de opstanding waar het hele christendom rond gebouwd is.

      Het Suikerfeest markeert alleen het einde van een periode maar heeft weinig religieuze betekenis.

      Inderdaad, het stellen dus van prioriteiten. En waar de prioriteit van de NOS ligt laat niets te raden over.

     3. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      De NOS doet aan uitstekende nieuswgaring: enerzijds wordt het effect van de corona-maatregelen op de chrustelijke gemeenschap belicht (middels het artikel over de online kerkdiensten), anderzijds wordt het effect van de corona-maatregelen op de moslimgemeenschap belicht.

      Wat het Forum doet is één specifiek artikel over moslims eruit pikken en vervolgens lopen stoken. Dat zijn vieze praktijken.

      Als men de volgorde beschouwt waarin de artikelen zijn gepubliceerd – kerkdiensten eerst, daarna moskeeën – zou men evengoed kunnen zeggen dat de prioriteiten van de NOS bij de christelijke gemeenschap liggen.

      Maar de NOS bepaalde prioriteiten toedichten is silly

  2. Original NL

   Q…..Als we de moslims maar kunnen pakken……
   Als we de moslims maar uit de wind houden, nietwaar…
   Fantasietje is zoooo begaan met deze achterlijke kultuur….je vraagt je af waarom.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Original NL

    Ik ben tegen het aanpakken van elke geloofsgroep.

    1. Fonz

     De islam is geen geloofsgroep domoor, de islam is een satanische ideologie, die jij overigens met hand en tand verdedigd, sterker nog, je verheerlijkt het en doet er alles aan om de islam de hand boven het hoofd te houden, je bent immers een moslimistische eurofiel…

  3. Bijenzwerm

   @meriadoc brandewijntrol kan zoals gewoonlijk niet begrijpend lezen en verzint daardoor allerlij fantasietjes in zijn hoofd, die hier tot uiting brengt, heel erg zielig

  4. evil knievel

   Als we de moslims maar kunnen pakken.

   N t liefst,zo hard als kan!
   Zijn de rollen ns omgedraaid!

  5. Fonz

   nee occult fantasietje, baudet slaat de spijker op z’n kop, maar jij als moslimistische eurofiele achterlijk staatsmongool moet weer zo nodig de islam verdedigen natuurlijk.
   Je bent een schande voor mijn land…

 5. Julian

  De meesten hier weten beter wat het suikerfeest is dan wat er met Pasen gevierd wordt….Hetzelfde met kerstmis dat is het feest van flink eten en spelletjes. Dat er zo’n ‘ huisje’ onder een boom staat is lastig omdat er dan minder kado’s onder kunnen. Kado’s die je eigenlijk met Sinterklaas wilde geven. Maar ja kerst is zoveel gezelliger… Ondanks de cultuurafbraak…

  1. Peetjoh

   Misschien gaat dat voor jouw vrienden kring op. Hier niet al ben ik zelf niet meer christelijk ik ben wel zo opgevoed. En hier in de Bible belt vieren we geen suikerfeest. En dat zal ook nooit gaan gebeuren.

   1. Julian

    Dat zou wat zijn he als je als (ex)-Christen het suikerfeest zou gaan vieren..Dat hoeft nou ook weer niet. Maar met ‘hier’ bedoelde ik het gros van de reageerders. Zolang we Pasen vieren zoals het bedoeld is heb ik er ook geen probleem mee. Maar weg met de paashazen. Het sterven en herrijzen van Christus moet centraal staan!

    1. Cootje

     Het sterven en het herrijzen moet centraal staan als je in sprookjes geloofd . Ze kunnen naar de maan naar mars er vliegen tig satellieten rond ze ontdekken het zwarte gat . Maar de hemelpoort zijn ze nog niet tegen gekomen . We hebben nu ook een premier diesel jaren sprookjes verteld . Maar er zijn er wel vele die zich moeten omdraaien inhumaan graf voor de misdaden uit hun geloven gepleegd en enige wat we er aan overhouden is een paar officiële vrije dagen per jaar in europa

  2. Cootje

   Is geen cultuur afbraak , werd je vroeger opgedrongen , de grootste misbruikers en schijnheiligen zaten vooraan in de kerk. Alle geloven gedijen onder een laag cultuur de rest zijn sprookjes

  3. Fonz

   Ja juliaantje propageert het liefst de satanische ideologie islam dat is inmiddels wel duidelijk…

 6. Dropje

  Poeh poeh, het wetenschappelijk bureau nog wel
  Nou dan is dit wel een hele serieuze zaak
  Ik zeg: stoppen met die Corona hoax, heel Nederland moet zich nu volledig op deze kwestie richten
  Anders gaan we er aan
  Toch ?

 7. Beukman

  Hmm. Menno ter Braaks Rancuneleer uit ’37 in vol bedrijf.

 8. Seneca

  NOS is een organisatie gelieerd aan de overheid. zoals alle instanties, gelieerd aan de overheid, zijn corrupt, machtsgeil en lijden aan zelfoverschatting. kortom: het stinkt een uur in de wind.

  1. Dropje

   Zeg dat wel
   Thierry ruikt ten minste naar lavendel
   Das toch een stuk beter

   1. CLoVis

    @droplul
    En ieder commentaar van jou ruikt naar onzin.

 9. Hendrik_Groen

  Snap het probleem niet, de paasvakantie gaat gewoon door, je kon vlak na de kerst al chocolade paasspullen kopen, je bent gewoon 2e paasdag vrij. Hoezo paasfeest gaat niet door?

 10. Boudewijn Hummelinck

  “Het wetenschappelijke bureau van Forum voor Democratie heeft vanochtend de aanval geopend op de NOS.”

  Het FvD bewijst weer zijn politieke relevantie.

  🙂

  1. 777

   Eeuwig geband, en terecht!

 11. Reinoud van Gelre

  Dit krijg je, als je altijd maar van die vreemde niet Nederlandse feestdagen, zoals Pasen, in huis haalt!

 12. Cootje

  Het paasfeest leerde wij vroeger al in Den Haag Met spijkers van van leeuwen valt hij nooit meer naar beneden . Die geloven zijn mooi voor de vrijen dagen die het oplevert de rest is voor de misbruiken en het gedijen in een laag cultuur . Als je het moet hebben van de dwaze idioten in de bijbelbelt die zeggen dat Corona Gods wil is en als er een vaccin komt ze zich niet laten inenten . In Brabant/ Limburg heb je tegenwoordig meer wiet plantages dan kerken en die hebben dadelijk geen last van een instortende economie . En het Suikerfeest is geen officiële vrije dag anders mag hij er gewoon bij komen

  1. Peetjoh

   Inderdaad dat hoor je hier. Een straf van god voor weet ik veel. Wel vreemd dat alleen ouderen de pineut zijn dan. Wat zouden die geflikt hebben.

 13. inert

  Zéér goed de vinger op de zere plek gelegd!
  Onweerlegbaar en niet te betwisten, verder commentaar onnodig!

 14. CLoVis

  De trollende liederzak is er maar weer druk mee;
  onder acht verschillende nicks reageren.

  Had de gore uitvreter ooit maar eens zoveel energie en tijd besteed aan betaald werk.

 15. C.A.Barstow

  Links zijn betekent pro islam dus anti Nederlands.
  Overigens, wie luistert er nu naar die door links verpeste staatsomroep.

  Stem tegen links,
  Stem FvD/PVV.

 16. CLoVis

  Maar ja, het gaat natuurlijk wel over het FvD/Thierry Baudet;
  dan trekt hij zijn linkse muil zó ver open dat je zowel zijn gebit als zijn ‘verstand’ kunt zien.
  beide compleet verrot.

 17. macsjang

  Verwarde linkse omroep moet hoognodig van het subsidie-infuus af.

 18. Kidogo

  Ze bekijken het maar !
  Stem FVD !

 19. marco kruidenberg

  Ze vasten….ja daarom zie je zoveel dikke tenten op straat?

 20. Michael M

  Moet U nu goed luisteren, moslims hebben het altijd over discriminatie. Partij denk politieke partijen op tv praten ook over discriminatie tegen moskeeën. Ze moeten nu eens kappen met dat zielige aandacht en de woorden dat ze gebruiken want ze discrimineren zelf ook. Als homo voel ik mij ook op mijn bek getrapt en in mijn hart wat er allemaal gezegd wordt met bloedhaat in een aantal moskeeën tegen mensen als ik en of tegen joden en anderen niet-moslims of anders gelovigen en daar hoor je bijna geen enkele linkse rakker over praten. Ze moeten eens kappen met dat zieke oikofobe gedoe. En ja, de FVD heeft hier een duidelijk punt. Discriminatie is nooit van 1 kant. Verander de wereld is ook om bij jezelf te beginnen.

 21. Adriaen van Bergen

  Het suikerfeest zou net zo aangepakt moeten worden als roken.
  Zeer slecht voor de gezondheid.

 22. Paardenmiddel

  Klopt helemaal. Christenen zijn ook in nederland niet belangrijk. Want is er nog aandacht besteed aan de vernieling van een kerk, kortgeleden? 1 klein berichtje: verder niet.
  Niemand van de overheid heeft gereageerd.

 23. Maxks

  Ook al is men niet gelovig, als westerling is het belangrijk om Pasen, Kerstmis enz. om je heen te bespeuren, dat geeft een vertrouwd gevoel Het is een soort van maïzena, het verbindt de westerse burgers…dat zijn gedeelde waarden.

  We weten onderhand dat de NOS, NPO en andere nietsnuttige omroepen en media dit soort feesten zien als blanke feesten. Deze gedachten komen uit een omgekeerde vorm van racistisch denken….positief racisme.

 24. Duckday

  De NOS is de OVERHEID en geeft weer wat de overheid wil .

 25. Vliegenvanger

  De grootste omroep waar narcisten zitten die hele NPO.
  We moeten van die racisten af, de omroep is hier alleen maar om te framen en de boel te demoniseren.
  En nu zelfs racistische bezig, door onderscheid te maken.
  Waarom nog belastinggeld naar een omroep die staat voor racisme?
  Weg met die zooi, opdoeken dat zooitje in Hilversum. Laat ze eerst maar eens normaal doen, stelletje achterlijke …

 26. Rosasolis

  Wat een hoop onzin van Baudet. De Renaissance betekent de herleven en bloei van muziek en kunst, na de grijze middeleeuwen. Dit heeft niets met de extreem-rechts ideologie van Baudet te maken. De NOS heeft vorige week bekend gemaakt dat alle
  openbare activiteiten gesloten zullen blijven zijn tot 6 april. En eergisteren heeft de NOS bekend gemaakt dat waarschijnlijk het sluiten van openbare activiteiten zal tot 1 mei blijven doorgaan.
  De kerken zijn nu al gesloten en blijven gesloten tijdens het Pasen. Behalve het
  annuleren van kerk diensten, heeft de NOS nieuwsdienst bekent gemaakt dat de traditionele Passie Concerten nergens doorgaan, behalve op radio 4. Op onze nationale klassiek muziek zender krijgen wij nu dagelijks delen van de Passie tijd muziek van vele componisten te horen, zowel vanuit de katholieke Liturgie, als het Protestants geloof in allerlei talen. En ook van de vroege Joodse oratorium componist
  J. Rossi uit Venetie. Kortom volste lof voor Radio 4 in deze zware, moeilijke tijden, die veel troost bied voor velen in ons land, en ook voor luisteraars in onze buurlanden.
  Kortom: er is geen tekort komen van de NOS nieuws dienst, en ook niet van radio 4
  die nu zorgt voor al de bekende, geliefde Passie muziek.

 27. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Laten we iedere religieuze terreur en leugens vergeten en met Pasen gewoon de lente en het leven vieren !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.