GroenLinks-raadslid ronselt Nederlandse gemeenten om Syrische vluchtelingen bij Griekse grens op te halen

De invloed van GroenLinks lijkt met de week te groeien. Nu heeft de partij van Jesse Klaver het voor elkaar dat diverse Nederlandse gemeenten een oproep steunen van één enkel Amsterdams raadslid, die wil dat Nederland vluchtelingen die vastzitten in Griekenland gaat ophalen.

Zeven steden in Duitsland die gebukt gaan onder (centrum-)links bestuur, hebben besloten om vluchtelingen te gaan ophalen in Griekenland. Dat moeten Nederlandse gemeenten ook gaan doen, vindt het Amsterdamse GroenLinks-raadslid Tirza de Fockert. “Zeven Duitste steden hebben al de handen ineen geslagen om vluchtelingkinderen op te vangen,” schrijft ze: “Kom op, Nederlandse gemeentes! Wij kunnen dit ook.”

Toegegeven, De Fockert heeft vaker haar positie gebruikt om grootse gebaren te maken, die niet altijd even uitvoerbaar waren. Zo wilde ze vluchtelingenwatertaxi’s uit de Middellandse Zee laten aanmeren in Amsterdam – een route die niet bevaarbaar was. Ook vond ze dat mannen ook best konden menstrueren. Maar ditmaal lijkt het menens. In het kneiterlinkse Amsterdam lijkt een meerderheid te zijn voor de plannetjes van de GroenLinks-dame, en ook Leiden is overstag. Het Leidse D66-Kamerlid Paul van Meenen glundert van ‘#trots’: “Leiden, stad van vluchtelingen. Altijd geweest en nu ook!”

De Fockert kreeg het zelfs voor elkaar dat bij Jinek advocaat Geert-Jan Knoops zich achter het plan schaarde. Gemeenten zijn zelfs verplicht migranten uit Griekenland te halen, aldus de raadsman. Sailliant detail: Knoops is ook de advocaat van PVV-leider Geert Wilders.

Kortom: lijkt erop dat Nederland – of althans de delen van Nederland die zich onder links gemeentebestuur geplaatst zien – zich mag opmaken voor een paar vliegtuigen vol migranten uit Athene. De Fockert is alvast euforisch: “Hoppa!”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Hendrie1963

  Afschieten dat tuig

  1. Ben-NIET-Groen-L

   Hendrie1963

   De enige goede reactie ….en oplossing en ook zo effectief 🙂

 2. inert

  “Kom op, Nederlandse gemeentes! Wij kunnen dit ook.”
  We kunnen het, maar doen het lekker niet!

 3. Brenda Welsh

  Halve waarheden en een bewerkt verslag. Het gaat om ontheemde kinderen zonder ouders. Alleenstaande kinderen waarvoor in ons een plekje wordt gezocht. Een waardeloos artikel.

  1. Blitzkrieg

   Brenda Welsh :
   Quote : “Alleenstaande kinderen waarvoor in ons een plekje wordt gezocht.”
   De taalverkrachting houdt niet op, niet vanzelf!

   1. Luu Gar

    Der Grammar Nazi Blitzkrieg. Glückwünche zur Befördering, Gefreiter. Sie sind ausgezeichnet.

    1. Rammstein

     Glückwunsch

     1. Blitzkrieg

      Rammstein : Er wusste es nicht 🙂 .

     2. Original NL

      Hahaha..

   2. Brenda Welsh

    Bedankt voor uw leesbevestiging. M.z. in ons welvarend veilig land waar geen oorlogsgeweld heerst een plekje wordt gezocht.

   3. 777

    “Alleenstaande kinderen waarvoor in ons een plekje wordt gezocht.”

    Als je de zin ontleed dan begrijp je dat de eeuwige gebande erachter zit, hij heeft immers iets met kinderen.

  2. Rammstein

   Brenda, je moet beter lezen. In het artikel staat duidelijk dat het om vluchtelingKINDEREN gaat.

  3. 777

   Brenda Welsh, mede mogelijk gemaakt door…

   1. evil knievel

    2 gekken!;)

    1. 777

     Klopt, als je nog aandacht geeft aan de eeuwig gebande dan is er een steekje los.

  4. Vraagtekentje

   Hun leven is verschrikkelijk, maar het produceren van baby’s gaat in vol tempo door. Wat een waardeloos volk om in zulke omstandigheden kinderen op de aarde te zetten, walgelijk egoïstisch.

  5. NoDoubt

   Heel bijzonder, opeens zijn er kinderen die zonder ouders aan de grens staan. Hoe komen zij dan aan geld voor smokkelaars. Er is weer door links iets nieuws bedacht. Ze halen ze hierheen maar onderhouden ze niet. Nee daar mag de burger voor opdraaien. Als die linkse kliek ze nu zelf onderhoudt, zal je zien dat het heel snel is afgelopen. Voor onderhoud kost een vluchteling nu al een half miljoen. Nu draait de burger ervoor op. Met Merkel Wir schaffen dass maar geen vluchteling in huis heeft. Weer meer mensen zijn afhankelijk van de voedselbank.

 4. ikweetwatikwil

  De Fockert kreeg het zelfs voor elkaar dat bij Jinek advocaat Geert-Jan Knoops zich achter het plan schaarde. Gemeenten zijn zelfs verplicht migranten uit Griekenland te halen, aldus de raadsman. Sailliant detail: Knoops is ook de advocaat van PVV-leider Geert Wilders.

  Dat lijkt op een Tim fabel

 5. Rompui

  Tirza de Fockert.
  Mooie naam ook hahahahaahaaha

 6. Apailiya

  De gemeente Leiden schijnt in deze het voortouw te nemen in die waanzin, het houdt maar niet op, overigens zijn het geen vluchtelingen die daar vertoeven maar economische gelukzoekers, Turkije is een veilig land dus lekker daar laten blijven en niet naar ons toch al overvolle land halen!

 7. Ben-NIET-Groen-L

  Tirza de Fockert…erg toepasselijk ook…haar achternaam dan, haar voornaam klinkt nou niet zo roomblank…of haar ouders hebben haar naar hun huishond genoemd.
  de Fockert…is dat geen Belgennaam?

  Ach wat zeurrrrrr ik nou, i kijk de laatste tijd nergens meer van op.
  Gek zijn ze geworden…de overheden dan, na de jeugd…die ook helemaal ontspoort schijnt te wezen. (zijn?)

  Bij mij in de straat woont ook zo’n (GL)Fockert met zo’n fiets met een bak voorop waar hun op Daltonhoogte 5 kinderen in passen en nog nooit gehoord hebben over overbevolking.

  Oja, en wedden dat de ouders en familie van deze kinderen als elastiekjes hun ook achterna komen om van de honingpot gebruik te maken ! Wedden, wedden, wedden ???!!!

  1. Brenda Welsh

   Tirza is een Joodse naam. Tirza kan verwijzen naar: Tirza (naam), Hebreeuwse vrouwelijke naam met de betekenissen genade, welgevallen, vreugde, zoetheid.
   Bent u anti Joods -Roomblank- ?

   1. 777

    Brenda Welsh 5?

 8. perry

  Nadat zo’n eenzaam, ouderloos kind naar Nederland is gebracht, vindt men plotseling de ouders+ 12 broertjes en zusjes, opa’s/oma’s en verdere familieleden!
  Vervolgens is wederom wettelijk recht van gezinshereniging van kracht, wie wil men wat wijsmaken? Mij?
  In géén geval!

  1. crimson1960

   De meerderheid van Nederland is er tegen en toch gebeurt het. Hoe is het mogelijk. We moeten als logisch denkde mensen ervoor gaan liggen. Ik weet het, rechts is niet zo van het demonstreren maar toch zullen we die kant op moeten want met thuis zitten gaat er niks gebeuren.

  2. Freewheeler

   Krijg je wat je paar geleden had, Armeense Howick en Lili effect.

 9. crimson1960

  Die linkse griezels leren er niet van.

 10. musicmaniac

  Tirza de Neukert, in het goed Nederlands, heeft geen biologielessen op school gevolgd. Ze weet nog niets van de bloemetjes en de bijtjes en heeft een IQ van een gemiddelde Amsterdammer die in de gemeenteraad zit. Andere steden hebben daar sociale werkplaatsen voor, maar niet in onze hoofdstad. Of…Is de Amsterdamse gemeenteraad een sociale werkplaats?

 11. Freewheeler

  Hier nog wat ideeën goedkope huisvesting voor gelukzoekers migranten en de rest.
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=RMwBZXOT7Xc
  Malawi en omstreken is het heel veilig.

 12. Ritter

  Turkije is een veilig land. Er is dus geen reden om migranten uit een veilig land op te halen.

  Bovendien zijn de meeste illegale migranten bij de Griekse grens geen Syriërs maar hebben andere nationaliteiten zoals Bengalen, Irakezen, Afghanen, Pakistani, enzovoorts.

 13. Cycle25

  Dan gaat de WOZ wel een hele rare wending krijgen, en elk jaar met 25% omhoog, links perst net zo lang door totdat je je huis uit vlucht als “vluchteling”.

  Er gaat nog een keer een tijd komen dat huiseigenaren een vluchtelingen status krijgen, en de vluchteling een huiseigenaar status.

 14. P. Breetveld

  Dat soort, en vooral die wijven, blijven maar doorzeiken over vluchtelingen, 24/7! Is er nou niemand in die gemeente jank club iemand met ballen die dit soort leipe idioten buitenspel zet, iets nuttelozers laten doen. Gele strepen op stoepranden bijschilderen ofzo? Of zijn ze met zijn allen op excursie langs alle grote, dure stadspaleizen die al die groen links profiteurs bezitten op de duurste locaties!

 15. Tuinpaden

  Uiteraard neemt ze zelf ook een vluchteling in huis.
  We verzorgen ouderen al minder dat levert op den duur ook meer woonruimte.
  Ben benieuwd wanneer de eerste Nederlanders mogen vertrekken om plaats te maken.
  Word langzaam tijd om een vakantie park te openen in Polen ofzo..

 16. Paardenmiddel

  De truttenbol weet niet wat ze doet. Wat moeten al die mensen/kinderen hier? Eindigen in de criminaliteit? Dat is menselijk?
  Wat een arrogantie.
  Er zijn al zoveel jongeren “verdwenen”. Ga die kinderen maar eerst eens zoeken.
  Ik hoop zo dat Gl volgend jaar in de peilingen zakt. Samen met d66 lekker in de oppositie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.