Het effect van LOCKDOWN GERECHTELIJKE MACHT: trouwstoetmepper Rotterdam op vrije voeten!

Turkse Bruiloft

Vanwege het coronavirus ligt ook de gerechtelijke macht in Nederland half op haar gat. Het effect daarvan is al zichtbaar. De gewelddadige man die tijdens een trouwstoet in Rotterdam een agent ernstig mishandelde is nu door de rechter op vrije voeten gesteld.

In augustus vorig jaar sloegen bij Shahid B. alle stoppen door. Nadat een trouwstoet door de politie werd gesommeerd om zich aan de veiligheids- en verkeersregels te houden, wist B. zich geen andere houding te geven dan een politieagent op gewelddadige wijze naar de grond te werken. Het slachtoffer -de desbetreffende politieagent Gert Jan de Jonge- is nog altijd niet volledig herstelt van het incident.

Eigenlijk zou de 26-jarige Rotterdammer Shahid B. vandaag voor de rechter moeten verschijnen. Maar vanwege de halve lockdown van de gerechtelijke macht werd besloten om de zitting telefonisch af te handelen. En het resultaat van dat telefoontje is dus dat B. vanaf nu weer mag gaan genieten van zijn vrijheid. Zolang hij zijn handjes maar thuis houd natuurlijk. Maar daarvoor moeten we hem maar vertrouwen op zijn donkere ogen.

Tot nu toe heeft B. alleen maar gezwegen. Zoiets zou je in rechtvaardige termen ook kunnen zien als een ondermijning van de gerechtelijke macht. Nu B. voorlopig niet in het gevang hoeft te zitten is hij opeens bereid om alsnog met de politie te praten over een excuusbrief die hij aan agent Gert Jan de Jonge heeft gestuurd. We moeten hem -nogmaals- maar geloven op zijn donkere ogen.

Justitie is niet blij met de vrijlating van B. Het gevaar op herhaling zou te groot zijn. Ook heeft de verdachte zich in het verleden meermaals niet aan de afspraken gehouden. B. is eerder al veroordeeld geweest voor andere misdrijven en ook dat heeft hem er niet van weerhouden om opnieuw zijn middelvinger op te steken naar de Nederlandse samenleving.

Het is levensgevaarlijk dat de overheid en de gerechtelijke macht zich nu gedwongen voelen om criminelen zoals Shahid B. op vrije voeten te stellen. De vraag die hierop volgt is natuurlijk: ´Welke andere criminelen kunnen wij vanaf nu opeens tegenkomen in de supermarkt?´

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. plakband

  De familie van SHahid B. zal trots op hem zijn.
  En Nederland toont haar gerechtelijke machteloosheid.

  1. Fortiori

   Wie kunnen wij de schuld geven ? Plakband ? Het zal ook wel boetes gaan regenen de komende tijd aan verkeersboetes. De overtreders hebben een geldig excuus. Snel thuis zijn ivm het virus.

   1. Fonz

    Is fortiori hier nou aan het rechtvaardigen dat als je een agent knock out slaat je dan vrij rond mag lopen?

    1. Fonz

     Ja zeg, dat is fortiori echt aan het doen hier…

 2. Seneca

  waar een klein land groot in kan zijn! misdadigers in vrijheid stellen en dienaren van de staat, die door het oprechte handelen mishandeld werd, in de kou laten staan. eens, vermoedelijk niet lang meer, is bijltjesdag daar.

 3. AS210854

  Niet te geloven. Wat een rechtsysteem.

 4. Duckday

  De rechtelijke macht is volledig de weg kwijt. Iemand die minder minder zecht blijven ze achter volgen Burgemeesters lopen in een stoet met voorgedrukte aangiften Politie maakt over uren na jaren is nog steeds geen vrijspraak.Maar een perspoon die iemnd invalide slaat komt met een aai over zijn bol vrij en krijgt straks nog geld toe . Ja Wilders is een gevaar voor de huidige politiek angst om hun macht te verliezen koste wat het kost moet hij veroordeeld worden. Wie moet men nu vertrouwen dat vertrouwen is volledig weg Ook die kale van justitie leugens bedrog hoogmoed en macht is niet te vertrouwen.
  Men laat wel een POLITIE man FLINK in de kou staan daar heeft men lak aan

  1. Bijenzwerm

   Dit soort gasten en rechters…An die maur.

  2. Shadow1100

   En niet alleen die politieman, maar alle politiemannen én vrouwen die dag en nacht en in de weekends en tijdens de feestdagen onder alle omstandigheden proberen hun werk zo goed mogelijk te doen.
   Het moest verplicht zijn voor alle rechters om minimaal 2 x per jaar, in uniform, mee te draaien in een zaterdagnachtdienst. Op STRAAT welteverstaan en NIET op het bureau.

  3. Boudewijn Hummelinck

   Iemand die minder minder zecht blijven ze achter volgen

   🙂

 5. Baron von Munchhausen

  Natuurlijk vrij!
  D66 rechters die een Moslim gaan veroordelen? Gebeurt niet!

 6. evil knievel

  Zo zie je wel weer dat,zolang je maar n getinte huidskleur hebt,n vadsige baard met jurk draagt,alle gezag van n gastland maar overboord & vooral de kont met geweld tegen de krib gooit,misdaad loont in dit halfz8e gebakken fruitgebakjes land!
  Had n autochtoon,rechtsdenkend iemand ns moeten flikken!
  Zum kotzen!🤮

  1. Boudewijn Hummelinck

   Nederlands is natuurlijk geen gemakkelijke taal maar zo primitief zie je het toch maar zelden opgeschreven.

   1. Fonz

    Taalnazi bouwewijntje, overigens wist je dat door de wetenschap bewezen is dat taalnazi’s irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid zijn?

 7. harte385

  Ze hadden hem voorlopig moeten opsluiten, en het OM moet gewoon door werken dat doen de criminelen ook, maar zoals gewoonlijk laten ze zich weer van hun beste kant zien. Eerst ikke en de rest kan stikken.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Harte385 snapt niet zo goed hoe de rechtsstaat werkt.

   Dat is hier overigens meer regel dan uitzondering.

 8. Rud56

  Politiek aangestuurd en krom, kortom totaal falende rechtspraak. Nederland anno 2020.
  Ach, met het proces tegen Wilders was al overduidelijk dat de rechtspraak in dit land politiek wordt aangestuurd!

  En nu dus dit weer: een gewelddadige inteeltmoslim die met steun van zijn gelovige familie en vrinden volkomen schijt heeft en hebben aan de samenleving waarin ze leven, waar ze wél gretig bijvoorbeeld alle beschikbare uitkeringen opeisen, komt in vrijheid.
  Terwijl vast staat dat dit afval zo gevaarlijk is als maar kan! Maar ja, moslims hé, moet je voorzichtig mee omgaan! Dan geldt er namelijk ander recht! Dat van de dwaze deug!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.