Hoera voor Albert Heijn! Stelt speciaal ouderenuurtje in om 70-plussers te beschermen tegen corona-hamstergekte

Ouderen worden deze dagen dubbel gepakt. Niet alleen is het coronavirus veel besmettelijker voor hen dan voor andere mensen, maar ook zijn ze niet zo kwiek meer dat ze nog snel even een supermarkt kunnen leeghamsteren. Wat dan weer leidt tot lege voorraadkasten. Albert Heijn komt hen daarom te hulp!

Vanaf aanstaande maandag hebben de ouderen van Nederland een mooie opsteker te pakken, mits ze natuurlijk in de buurt wonen van een Albert Heijn-vestiging. De supermarkt gaat speciaal voor de ouderen de winkel opengooien tussen 7.00u en 8.00u. Iedereen onder de leeftijd van zeventig jaar is dan niet welkom:

“Supermarktketen Albert Heijn heeft vanaf maandag een speciaal uurtje voor ouderen. Mensen van boven de 70 kunnen dan op werkdagen tussen 07.00 en 08.00 uur terecht voor hun boodschappen voordat de winkel voor iedereen opengaat.

Op die manier lopen ze minder risico het coronavirus op te lopen en hebben ze minder kans om mis te grijpen. In diverse andere landen hadden supermarkten al speciale openstellingen voor ouderen en soms ook voor zorgpersoneel. Vanuit de politiek waren de supermarkten al opgeroepen om met zo’n uur te komen.”

Een mooi teken voor al die mensen die zich jarenlang hebben ingezet voor de Nederlandse maatschappij, om zich in de herfstdagen van hun leven ineens geconfronteerd te zien met een meedogenloze pandemie én lege supermarkten door egoïstische jongere generaties.

Want ja, oma verdient het ook om nog voldoende wc-papier in haar toilet te hebben hangen. Heel goed!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Te Salutant

  Een mooi teken voor al die mensen die zich jarenlang hebben ingezet voor de Nederlandse maatschappij, om zich in de herfstdagen van hun leven ineens geconfronteerd te zien met een meedogenloze pandemie én lege supermarkten door egoïstische jongere generaties.

  Schitterende satire.

  1. Rosasolis

   @Brenda Welsh en Te Salutant. Inderdaad, wat een belachelijk gedoe! Je MOET gaan
   hamsteren bij AH; dat blijven zij al jarenlang verkopen. En nu moet senioren vroeg uit hun warme nest komen om naar AH te rennen…voordat alles weg zou zijn!
   Mensen die voor jarenlaag hun beste krachten aan hun werk hebben gegeven, moeten nu om 6:00 uur (of nog eerder) opstaan, snel een kopje koffie en een sneetje brood binnenwerken, en zorgen dat zij precies op 7:00 uur voor de deuren van AH staan!
   Voordat dat de grote meute van gewone boodschappers om 8:00 arriveren.

 2. Brenda Welsh

  De “oudjes” moeten vroeg het bed uit om elkaar bij de volle schappen af te troeven. Zaken kopen die ze niet nodig hebben. De waanzin van in lock-down aangepraat door een dansende marionet. Vervolgens thuiskomen en de boodschappen niet kwijt kunnen.

  1. Brenda Welsh

   in = een lock down

 3. Peetjoh

  Maar is het slim om al die ouderen bij elkaar in de rij te zetten. Ik stond gister ook achter zo’n oudje, die liep te klagen ze was nou voor de derde x en er liepen nog mensen te hamsteren. Terwijl ze 1 pakje koekjes had. Ze kwam voor het klagen op mensen die zorgen dat ze genoeg hebben voor als ze ziek worden. Dit moet verboden worden. Minimaal 1 week eten kopen per x zodat iedereen veilig naar de winkel kan. En niet hoeft samen te komen met mensen die denken dat ze heel de dag in de winkel en op straat mogen zijn.

 4. Marija

  Het was echt heel lastig om boodschappen in huis te krijgen.
  AH bezorgd niet meer en uiteindelijk heb ik wat boodschappen laten halen toen de voorraad in huis lege schappen liet zien.
  Het is gelukt, een lieve neef stuurde ik een whatsapp met boodschappenlijst die de volgende dag tot in de keuken zijn gebracht.
  Ja wel meteen handenwassen en weg.
  Geld overgemaakt via bankapp.
  Nu vroeg het bed uit als ik wat nodig heb.
  Dankjewel appie, maar ik mis thuis bezorging wel.

  1. Marija

   Ik En alleen, zit in een hoogrisico groep vanwege luchtweg en longklachten, dus kan niet anders dan hulp aanvaarden.
   Maar als ik al die ouderen zie, zijn er dan geen kinderen, familie of buren die een boodschapje willen doen voor hen?
   Wel muziek en herrie op het balkon, daar koop je niets voor.

 5. J.Rademaker

  Wat gul van AH die tijden , veel ouderen hebben meer tijd nodig om op stoom te komen.

  1. Marija

   Zeker, doen er lang over op te staan en zich te wassen en aankleden, wachten op thuiszorg, etc.
   Maar je kunt van een supermarkt niet verwachten midden op de dag een ouderenuurtje te realiseren.

 6. ikweetwatikwil

  Wat een griezels die Salutant en Brenda. En daar moet je de “oorlog” mee winnen. Bah.

 7. Rosasolis

  Na al die berichten dat de supermarkten dagelijks worden bevoorraad is zo’n extreme
  maatregel special voor ouderen helemaal niet nodig. Wij hebben twee keer gedurende deze week boodschappen bij de Vomar gedaan. ’s morgens om 9:00 uur was de hele
  voorraad al binnen, en alles op z’n plaats. Het was rustig in de winkel, niemand had haast, en iedereen hield afstand van 1 1/2 meter. Niemand had een mondkapje of latex handschoenen. Meer is toch niet nodig. Als je werkelijk bang ben, dan kan je je boodschappen online doen…Maar houdt dan rekening mee dat mensen hebben
  je boodschappen klaargemaakt, ingepakt, en afgeleverd.

 8. janszm

  Dat wordt vroeg op voor de thuiszorg om de steunkousen aan te trekken.

 9. m.van.rosmalen

  Kunnen ze weer gaan mauwen dat het te vroeg voor ze is😂😂😂😂

  1. Peetjoh

   Aangezien ze vaak bang zijn dat niks meer aan hun dag hebben. Zal 7 uur no prob zijn. Hier zitten ze ook altijd als eerste bij de dokter.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.