Hoppa! Corona-klaplopers vanaf nu op de bon geslingerd: €400 voor tuigklojo’s, €4000 voor tuigbedrijven

Het kabinet heeft dan eindelijk de knoop doorgehakt en strengere maatregelen genomen om alle aso-Nederlanders aan te pakken die de komende tijd nog in grote groepen over straat banjeren. Die mogen €400 betalen aan boetes aan de overheid. Gebeurt dat in commercieel verband, dan mogen bedrijven zelfs €4000 overhandigen aan de staat.

Op een persconferentie die ministers De Jonge en Van Rijn (Zorg), Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) en Rutte (Algemene Zaken) heeft het kabinet vandaag bekendgemaakt dat het strafregime voor mensen die lak hebben aan de coronamaatregelen wordt aangescherpt. Afgelopen weekend liepen er in heel Nederland groepen mensen door het land, vaak niet op de vereiste 1,5 meter afstand die geadviseerd wordt.

Het advies wordt nu een handhaafbare maatregelen. En wel met boetes. De ministers hebben gemeenten in staat gesteld om een streng boeteregime in te stellen om Nederlanders op de bon te slingeren die toch onverantwoord op straat en in parken lopen te zwerven in grotere groepen. Dat zijn “forse” bedragen, vinden Grapperhaus in Rutte. Zo krijgen particulieren – gewoon mensen op straat, dus – een prent van maximaal €400 aan hun broek. Bedrijven die de maatregelen regeren mogen zelfs tien keer zoveel gaan lappen omdat ze actief helpen het coronavirus te verspreiden.

Verder kondigde het kabinet aan om openbare bijeenkomsten niet meer tot 6 april te verbieden, maar tot 1 juni. Ook gaat de grens van 100 mensen naar beneden: elke groep van drie of meer is te veel, aldus het kabinet.

Volgens Rutte is dit alles een “lockdown, maar dan een intelligente lockdown”. Houden mensen zich niet aan deze maatregel, dan komt er een echte en gehele lockdown, zo waarschuwde de premier.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. fusilier

  Orders uit Duitsland,hoe kan het ook anders? Hadden ze gelijk moeten doen.

 2. Baron von Munchhausen

  En wat gaat Grapperhaus doen aan de situatie in Amsterdam?
  Juffie Halsema wil nul komma nul handhaven!
  Mijn advies:
  geheel Amsterdam omsingelen door militairen: niemand er in, niemand eruit!

  1. Vrijedenkert

   Hallalsema ontslag, stadsbestuur gedurende gehele crisis op non actief en Amsterdam volledig onder curatele van het rijk!
   Helaas zie ik dit voorlopig niet gaan gebeuren of het moet al helemaal uit de klauwen lopen in dat anarchistisch wetteloos bolwerk….

  2. Brenda Welsh

   Waar haal je al die militairen vandaan ? De omsingeling zal vele manschappen vergen…

   1. 777

    Eeuwig gebande, en terecht!

    1. Vee

     Is weer lekker over nagedacht. Je mag wel met verwanten samen naar buiten maar niet met vrienden. Gelukkig kun je dat van een grote afstand onderscheiden. Waarom dan niet gewoon alleen maar enkele personen. Voor urgente zaken hoef je niet met z’n tweeën de straat op. Bovendien is s dat geen straf als je 24/7 met je verwanten zit opgesloten.

     1. Vee

      Huh, had direct als hoofdredactie moeten staan??

 3. Robert75

  Het kabinet komt zelf met slappe maatregeltjes en nu ze zien dat hun slappe aanpak niet werkt geven ze de burger de schuld.

 4. van Urk

  Had ook niets anders verwacht dat de overheid weer wat bedacht heeft om de kas te spekken. Op de wegen is het natuurlijk een stuk rustiger geworden.

 5. Kretoloog

  Omdat er wat mensen tijdens het mooie weer in het park en op het strand liepen, moet nu een halve politiestaat worden ingevoerd. Zijn ze nu helemaal van de pot gerukt bij de regering? En ook ineens de periode van maatregelen verlengen, van 3 weken naar 3 maanden! Dat gaat een mega-recessie opleveren.

  Alles voor een griepvirus waarvan het aantal besmetten en doden nog steeds ver achterblijven bij een ‘gewone’ griep. De Nederlanders gaan er ook onverzorgd uitzien de komende tijd, want 3 maanden lang blijven de kappers dicht.

  De enigen die blij zullen zijn met de verlenging van het samenscholingsverbod tot 1 juni, is ongetwijfeld Ajax. Want die worden nationaal voetbalkampioen 2020. Op doelsaldo nog wel!

  1. Vrijedenkert

   Het boeit mij geen enkele ruk wie kampioen wordt en daar heb ik ook nog nooit wakker van gelegen…
   En als Ajax al kampioen wordt laat ze dan in ieder geval Hallalsema de laan uitsturen waant dat is alleen maar goed voor het gehele land!

 6. Brenda Welsh

  Krachtig optreden van de MP. Graag had ik een verbod gezien op publicatie van halve en gemanipuleerde informatie rond dit virus bedoeld om onze regering te framen. Wij zijn het meest gebaat bij berichtgeving in originele staat vanaf de bron.

  1. Willem Bever

   Brenda zwetser

  2. Fonz

   onzin wat jij uitspreekt, er is niets krachtig’s aan je geeft leugenclown Rutte eer die hem niet toekomt, maar we zijn dit van jou gewend, je bent immers een onruststokertje met hart voor de islam en haar richtlijnen…

  3. Willem Bever

   Zal wel geen prioriteit van de politie worden want die schijnen ook thuis te werken

  4. 777

   Waarom zou je de eeuwig gebande geven wat hij wil?

 7. fusilier

  Van Urk. Mogen Urker vissers nog uitvaren?

  1. van Urk

   De visserij gaat gewoon door. Er is momenteel door supermarkten maar ook door landen als Italië veel vraag naar goedkopere vissoorten zoals schol. Doordat veel restaurants gesloten blijven is de vraag naar duurdere vis als tarbot en tonijn minder geworden. Met klem word ook aan de vissers op duurdere soorten de busreizen te beperken naar 80 uur om de prijzen enigszins overeind te houden. Vissers op zee nemen wel voorzorgsmaatregelen bij ziekte. Als een bemanningslid griepverschijnselen krijgt dan keert men direct terug. Anders wordt er wel een reddingshelikopter ingeschakeld om zieke bemanningen af te voeren.

   1. van Urk

    P.s. schreef ik echt over busreizen! Ik bedoelde natuurlijk visreizen. 😄

 8. Lambieck

  Eindelijk een artikel van Tim zonder eigen gedram.
  .
  Goede persco, geheel met de maatregelen eens.

 9. Peetjoh

  Nou hopen dat ’t nou duidelijk is. En dan is het afwachten hoe de handhaving word.

 10. Vrijedenkert

  Het blokje om in eigen buurt of ergens anders waar het is rustig dus even de benen strekken mag gelukkig nog!
  Als al die horken die zich niet aan de richtlijnen houden me dit ook nog gaan afpakken wordt ik gek…
  En gehele lockdown ben ik tegen dus ik hoop dat mensen zich proberen aan de regels te houden en dat overheden ook daadwerkelijk gaan handhaven en toezicht houden.

 11. Jack Flash

  Zelfs met ellende zal er geld gegenereerd worden.
  De boetecultuur houdt pas op als de mensheid uitgeroeid is.

  1. Brenda Welsh

   Dat is het enige wat helpt. De schatkist is een goede bestemming. Er komt genoeg aan om te financieren.

   1. Fonz

    brenda moet natuurlijk haar grafsmoel lekker dichthouden hier

   2. 777

    Waarom zou je de eeuwig gebande geven wat hij wil?

 12. C.A.Barstow

  Deze ‘maatregelen’ getuigen weer van een onvoorstelbare stupiditeit en slapheid zoals wij van dit rampenkabinet gewend zijn, de euro is koning!
  Schuif de verantwoordelijkheid af naar de burgemeesters en was je handen in onschuld.

  Wij kunnen tussen de regels van dit slappe gezwets van Rutte door lezen wat de achterliggende gedachten zijn, houd de knip voor zolang als mogelijk is gesloten en zorg ervoor dat de belasting inkomsten in ieder geval op peil blijven.
  Een andere verklaring kan ik voor dit krankzinnige en gevaarlijke beleid niet geven.

  Het draait in Den Haag alleen maar om geld, om de harde euro’s vergeet daarbij niet dat land en volksverrader Rutte zijn financiële verplichten aan zijn fascistoïde linkse bazen in Brussel moet nakomen, het gaat hier om miljarden euro’s die wij kwijt zijn, wij zien hier nimmermeer ook maar iets van terug.
  Hoeveel op het ogenblik zo noodzakelijke maatregelen kun je hier voor nemen?, sluiting van niet noodzakelijke winkels en bedrijven enz, enz, dus gewoon een lockdown kost een berg belasting geld dus houd die miljarden in je eigen schatkist.

  Zorg ervoor dat dit voor ons land en volk zo rampzalige kabinet verdwijnt,
  Stem FvD/PVV.

 13. m.van.rosmalen

  Oppassen geblazen dus voor vakantievierend Ned
  Deze weken voorlopig maar even niet naar de carwash en de zolder opruimen en klussen zit er ook niet meer in.
  Zullen lange dagen gaan worden voor al die thuiswerkers of niet Ervi?

  1. Peetjoh

   Met die 35000 agenten zal er totaal niet gehandhaafd worden. Aangezien meer dan de helft niet op straat werkt.

 14. Maxks

  Verachtelijk besluit, door een verachtelijke club, voor een minderheid van verachtelijke angstdrammers.

  Dat men geen avondklok heeft ingesteld valt me nog mee.

  1. Fonz

   Ik denk dat ze voor moslims wel een uitzondering maken ivm ramaldammer

   1. Mireille

    Ik ga ervan uit dat de Moslim gedisciplineerd de adviezen volgt van de regering. Goede informatie, betrouwbare informatie is belangrijk. Je moet dus niet je informatie ophalen, daar waar het gemaakt wordt. De z.g. boilerrooms.p

 15. Bullshit16

  In zo HEBBEN ze toch alle tijd om de overige zakken er door te drukken STIKSTOF probleem hebben ze al opgelost nu de rest nog kijk maar even naar blue tiger studio met jan roos
  Stem fvd of PVV uit de eu

 16. Boudewijn Hummelinck

  Het is wel interessant om te zien dan binnen het guurrechtse volkje er behoorlijk verschil van mening bestaat. Enerzijds zijn er dwazen die met Baudet en Wilders menen dat we de Nederlanders moeten opsluiten in hun huizen en anderzijds zijn er verwarde geesten die zeker weten dat Corona weinig meer dan een wintergriepje is waarvoor geen maatregelen nodig zijn.

  Gelukkig hebben we een professionele regering.

  1. Fonz

   “Gelukkig hebben we een professionele regering.”

   Tuuuurlijk, jou moeten we scharen onder het dom volk, natuurlijk!

  2. Peetjoh

   Er zit een verschil tussen opsluiten en binnen blijven. Wat Baudet en wilders wilden, wou rutte ook. Probleem was dat hun het ’t eerste zeiden. Dilemma voor rutte want ja je kan dat niet doen ivm rechts, rasisme, nazies. We hebben geen professionele regering. We hebben grootsmoelen die riepen klaar te zijn. Maar gebleken is dat dat weer eens een leugen was. Ze hebben niet eens stofkapjes. Dat is wel het minste wat ze hadden kunnen regelen. Maar ze hebben veel meer niet. Bij 1150 ic plekken voor 17 miljoen mensen. Waar blijft ons geld? We betalen miljarden voor de zorg, mooie ziekenhuizen, mooie Balie,s. Mooie kantines, mooie salarissen(managers) . Maar niet genoeg apperatuur of middelen. En dan heb je nog kans dat er een immigrant op je plek ligt ook. Die misschien nog nooit 1 premie heeft betaald. Alles met een imigratie achtergrond d’r uit. Ja ook 2e en 3e generatie, oprotten.

   1. Fonz

    ” Waar blijft ons geld?”

    Retorische vraag! “We betalen miljarden voor de zorg, mooie ziekenhuizen, mooie Balie,s. Mooie kantines, mooie salarissen(managers)”

    1. Peetjoh

     Ja op zich wel. Maar je word niet sneller beter in een mooi ziekenhuis. Je word ook niet sneller beter als de manager in een Mercedes rijd. Je kan wel sneller beter worden met goede apperatuur,medicijnen. En dat is er niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.