Hypocriet België wil wél miljarden Nederlandse euro’s ontvangen, maar weigert Nederlandse IC-patiënten over te nemen

‘Solidariteit’ is weer eens het sleutelwoord van de Europese Unie. Ditmaal wordt het als reden opgevoerd om geld weg te sluizen van landen die zuinig zijn geweest tijdens de crisis naar landen die feest hebben gevierd en nu de coronacrisis de kop opsteekt platzak zijn. Maar die solidariteit werkt maar één kant op, hè?

In een nieuwe poging Nederlandse belastingbetalers te laten opdraaien voor de coronacrisis in landen als Italië en Spanje hebben de leiders van negen EU-landen een brief getekend waarin ze oproepen tot ‘eurobonds’: zorgen dat de welhaast failliete Zuid-Europese zorgenkindjes kunnen lenen voor aantrekkelijke tarieven die ook gelden voor fiscaal zuinige landen als Duitsland en Nederland. Laatstgenoemden moeten dan wél pikken dat de rentes hier ook omhoogschieten. Kortgezegd: Nederland moet lappen voor het onverantwoordelijke financiële beleid van knoflooklanden als Portugal, Spanje en Italië.

Dat is Nederland – althans tot op heden – niet van plan. Minister Hoekstra verzet zich met hand en tand tegen die Zuid-Europese kasgrabbelaars. Eén van die negen ondertekenaars is België. Die wil dus dat wij hen gaan helpen met het betalen voor de coronacrisis zoals die zich in hun eigen land heeft voortgedaan, terwijl Nederland óók zwaar getroffen is.

En wat krijgen we dan terug voor al dat geld dat we naar de zuiderburen sturen. Nou, eh… dat België ons in ons gezicht uitlacht en ons niet terughelpt. Stik maar lekker in dat coronavirus, aldus een vrije vertaling van de houding van de Belgische regering, wij nemen jullie cash aan en verder zoeken jullie het maar uit. Te weinig IC-bedden? Niet ons probleem:

“België maakt geen plannen om corona­patiënten uit andere landen op te nemen en in onze ziekenhuizen te laten verzorgen. Vragen van Nederlandse ziekenhuizen en van Italië om patiënten over te nemen werden geweigerd. Dat heeft het kabinet van premier Sophie Wilmès (MR) bevestigd aan De Tijd.”

Solidariteit. Het werkt in de EU altijd maar één kant op: van de zuinige landen (Nederland, Duitsland) naar de spilzieke feestgangers (hallo België en consorten!). Nooit andersom.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Lambieck

  geld weg te sluizen van landen die zuinig zijn geweest tijdens de crisis naar landen zoals Italië en Spanje,die feest hebben gevierd.

  In Spanje is geen minuut feest gevierd maar de broekriem tot het laatste gaatje aangehaald.
  Italië was volgens DDS het land met die rechtse regering welke naar het volk luisterde.

  1. JochemX

   Biekje, de rechtsen werden er in Italië wel erg snel uitgewerkt. Die hebben nauwelijks enige invloed kunnen uitoefenen.

  2. Fortiori

   Ik ben minister Ollongren nog steeds dankbaar dat zij het luisteren naar het volk d.m.v. een referendum heeft afgeschaft. Het luisteren naar rechts is al een beproeving. Baudet moest tot de orde worden geroepen vanwege overschrijding van spreektijd.

 2. Meriadoc Brandebok

  België is kapot. Het bestaat uit twee stukken bevolkingen dat het nergens over eens kan worden. Men wist al maanden tot geen regering te komen, liet de staatsschuld gierend uit de klauwen lopen en voegde zich ten arren moede bij de Zuidelijke arme landen. Het is weggezakt in de absolute irrelevantie en levert vanuit die positie commentaar op de Nederlandse strategie rondom de coronacrisis.

  Opdoeken dat land en verdelen onder Nederland en Frankrijk (uiteraard nemen wij de havens).

  Dijsselbloem van de PvdA heeft gezegd: “Ich kann nicht mein ganzes Geld für Schnaps und Frauen ausgeben und anschließend Sie um Ihre Unterstützung bitten.”

  1. Peetjoh

   Dat gaat niet gebeuren. België heeft zichzelf van Nederland afgesplitst toen Wilhelm Von Nassau hier opeens koning bleek te zijn. Er staat zelfs in de Belgische wet dat een nazaat van Von Nassau ook nooit enige publieke functie mag bekleden. En dat is opgesteld tot einde van dagen. Dus nooit meer.

   1. Meriadoc Brandebok

    Vieze Oranjehaters.

    1. Peetjoh

     Oranje bestaat niet. Wilhelm Von Nassau is een Pruisische prins. Die door zijn gore escapades weggestuurd was. Hij ging naar de Franse koning die een vriend was. Die maakte hem burgemeester van Orange (dorp). Hij is toen in opdracht van de Franse koning langs de Belgische kust naar Nederland gegaan om de troon op te eisen. Hij noemde zich Willem van Oranje. Een leugen dus en Nederland word sinds dien infeite onderdrukt.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Peetjoh

      Dat is historische onzin. Willem van Oranje heeft nooit een troon opgeëist. Willem I werd wel Soeverein Vorst. Maar dat was al lang en breed na de ondergang van de Franse koningstroon en na de ondergang van keizer Napoleon. Onder koning Willem I werd België onafhankelijk toen het aanvankelijk aan Nederland was toegewezen.

  2. Broodnuchter

   Helemaal annexeren kan ook. De Nederlandse standaarden en normen kan je daar makkelijk invoeren. De wegen een beetje opknappen. De Franse bevolking kan als het goed is, al Nederlands verstaan.

  3. wmarien

   Ja Vlaanderen bij Nederland, dan is er bij jullie ook wat meer evenwicht tussen de boven-moerdijkers en de zuidnederlanders en dan dat zou ook niet slecht voor de handhaving van het Nederlands dat nu bij jullie nederengels aan het worden is.

 3. Cootje

  Corona gaat nog wel een jaartje duren de zware recessie nog langer , het is niet anders dat mensen pijn moeten lijden om het gevestigde heermaatschappij omver te werpen. Ik schreef in januari al dat de Europese solidariteit niets voorstelde en de arbeid en productiviteit normen een dag en een nacht verschilden , en mensen hebben gelijk we moeten ons niet druk maken om onze buren zelf je broek ophalen en niet profiteren van de ander , de zuid Europese landen hebben al eeuwen lang te hoge schulden en leven op de pof , tot 2002 devalueerde die landen zelf hun munten en moesten de multinationals zich verzekeren tegen de valuta risico’s nu moeten mensen in het noorden 5 jaar langer werken dan in het zuiden , het zuiden vreet ons verdiende geld op .en de multinationals schuiven hun valuta risico’s af op de belastingbetalers . Zo Corona uitbraak gaat een hoop mensen bewuster maken dat de ene zich prostitueert om de schuld van zijn buurman te betalen . Corona gaat ons op de feiten drukken dat we af moeten van het Brusselse gedrocht en geldverspilling en macht posities . Mensen moeten eerst inde ellende zitten willen we de boel veranderen . Baudet en Wilders en de populisten in Europa hoeven geen campagne te voeren ze krijgen het op een preseteerblaadje

 4. Cootje

  we Gaan wat beleven met het ondemocratische zooitje dat onder de noemer EEN Europa een kleine halve eeuw heeft bestaan , we zijn voorlopig nog niet af van Corona en we zijn zeker niet af van een keiharde recessie en die gaat de solidariteit zo beïnvloeden in het ondemocratische Europa dat de eenheid gauw om zal vallen , een harde brexit einde van het jaar in een recessie tijd doet de boel exploderen, want er zijn dan landen die Engeland niet laten vallen of het moet Rutte zijn die liever in een recessie tijd zaken doet met Bulgarije Roemenië en de Oekraine

 5. plakband

  Trump heeft nog steeds gelijk. America first.
  Nu Rutte nog: Eigen volk eerst. Durft ie niet.

  Stemzeweg zodra het ksn.
  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

  1. Baron von Munchhausen

   Plakband

   Juist!!!
   In opdracht EU moet en zal Nederland verdwijnen!
   PS
   Hoeveel goed doorvoede en goed geklede Lesbos “Sociale potten leegvretende” vluchtelingen al binnen gelaten? En hoeveel ander gespuis? Wordt nu allemaal onder het tapijt geveegd! Komt de Linkse Asiel-industrie goed uit!

   1. plakband

    Baron, zodra de crisis wat geluwd is begint de Linkse Asiel-industrie weer te blaten. De Nederlanders die de schouders eronder zetten moeten dan vooral worden aangespoord om de klaplopers weer op de been te helpen. Hopelijk trappen de mensen er niet meer in. Eigen volk eerst moet het credo zijn. Weg met de EU. Nexit voor het te laat is.

    Polen blijft nog maximaal 12 jaar in de EU. Daarna zouden ze netto betaler moeten worden. Alleen idioten trappen in die formule van ‘welvaartspreiding’ met verlies van eigen zeggenschap.

    1. Fortiori

     .@ plakband…Let goed op uw woorden! Nederland heeft straks een groot aantal failliete kleine ondernemers in haar gelederen die NOOIT meer in eigen opgebouwde zaak zullen staan. Het beetje spaargeld gaat er aan en leveranciers moeten ook nog betaald worden. Klaplopers zei hij !

     1. plakband

      Fortiori, je hebt gelijk. Onzorgvuldig verwoord door mij.
      Ik bedoel de klaplopers van voor de crisis. Niet de slachtoffers van de crisis.

 6. Drollevanger

  Ik begrijp dat men in Belgie vind dat de Nederlandse regering hier veel te laks omging met Corona. Dat is volgens de Belgen de schuld van ons hogere aantal Coronadoden.
  Wij moeten om de zaak in te dammen een volledige Lock-Down instellen zoals Wilders en Baudet voorstellen. Maar dat willen de Ruttes niet, want dan luisteren wij teveel naar Wilders/enz.
  Duitsland gaat vandaag de volledige bevolking controleren. Engeland hetzelfde.
  Zijn de ons omliggende landen slimmer dan onze eigen Rutte,s.
  Het zal hier toch niet zijn dat persoonlijke rancune ons beleid bepaald?

 7. rexm

  Oranje boven,,,??? De gekochte adel.

 8. ReneR

  NEXIT zsm
  Stem FVD

 9. harte385

  Nog een reden om nu de EU te verlaten asap.

 10. evil knievel

  Bomme Stelgen!😁

  1. wmarien

   Arrogante boven-moerdijkers.

 11. wmarien

  Nederland heeft dan wel 12 miljard overschot maar heeft blijkbaar teveel bespaard of is te zuinig in de gezondheidszorg zodat er te weinig basis IC bedden zijn. Blijkbaar heeft Rutten ook niet goed geanticipeerd op deze Coronacrisis als er nu in allerijl bijkomende IC bedden moeten gevonden worden. En ja, de scheidingslijn van Noord en Zuid-Europa loopt door België. Vlaanderen betaalt al decennia jaarlijks 8 tot 12 miljard aan Brussel en Wallonië en wat krijgt Vlaanderen er voor terug : stank voor dank. Vlaanderen stemt al jaren rechts en Wallonië links. Alle sociaal-economische parameters geven aan dat Vlaanderen op het niveau van Nederland en Duitsland staat. Het wordt tijd dat dit kl…land gesplitst wordt.

 12. Bijenzwerm

  Het zegt genoeg dat de Belgen onder Sophie wilmès geen patiënten uit Nederland wil lagere school ontvangen ,ze is een walloonse uit een deelgemeente van…………radars ….Brussel.

 13. Kristalix

  Rutte is een smerige hufter.
  Onder zijn leiding is zorg volledig afgebroken en geen IC plaatsen. Slechts 1 van zijn maatregelen die burgers het leven kost.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.