Imam: ‘Nederlandse moslims nemen coronavirus niet serieus! Hoesten expres, maken grappen, raken elkaar aan!’

Imam Azzedine Karrat, prediker in bij een moskee in Utrecht, waarschuwt de moslimgemeenschap omdat hij signalen van artsen krijgt dat zij het gevaar van het coronavirus niet serieus nemen. Ze komen samen in grote groepen, maken er laatdunkende grapjes over en hoesten expres naar mensen. ‘Stop daarmee,’ is zijn boodschap.

Azzedine Karrat, imam bij de moskee Islamitisch Cultureel Centrum Leidsche Rijn in Utrecht, waarschuwt Nederlandse moslims voor de gevolgen van het coronavirus. Kennelijk is dat daar nog niet voldoende doorgedrongen, want artsen – “ook moslimartsen”, zo voegt Karrat daar welbedacht aan toe – hebben hem te kennen gegeven dat grote groepen Nedermohammedanen het niet al te nauw nemen met de gezondheidsvoorschriften die het kabinet vorige week afkondigde.

In een preek die de imam onlangs hield, en vandaag op Twitter plaatste, stipte Karrat het probleem gedetailleerd aan:

“Artsen merken op dat de moslimgemeenschap, of sommigen van de moslimgemeenschap, dit niet serieus nemen. Vooral als we het hebben over het coronavirus.

Zo zien we bijvoorbeeld vooral in bepaalde wijken dat kinderen massaal buiten op straat spelen, dat ze lichamelijk contact met elkaar hebben, dat ze elkaar aanraken, dat ze elkaar groeten. Sterker nog: dat sommige jongeren of kinderen daar grappen over maken door in aanwezigheid van anderen te hoesten of te niezen. Of elkaar te raken.”

Karrat is niet de enige die ziet dat lang niet alle Nederlanders met een migratie-achtergrond alle voorzorgsmaatregelen in acht nemen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo is het nog altijd business as usual in de Haagse Schilderswijk.

Ook plaatste wijkagent Mohsin Ben El Faquih Akalay uit Amsterdam een foto van jongeren met migratie-achtergrond die in grote groepen waren samengekomen om te voetballen: “Beste ouders, jongeren lijken zich niet bewust te zijn van de huidige situatie en houden geen rekening met besmetting en verspreiding daarvan. Informeer uw kind aub over de risico’s! Zij komen nog steeds in groepen samen. Zit uw kind daartussen?”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Willem Bever

  Ja de taal machtig beetje integreren etc zijn zou kunnen helpen maarja..Inshallah zal ik dan maar zeggen

 2. Bijenzwerm

  Laat het corona maar ff flink xtra rondwaaien dan merken ze het vanzelf wel.

 3. Kretoloog

  Laat die kinderen toch spelen. Zij worden niet/nauwelijks ziek van Corona. Alleen wel weghouden bij opa en oma (mits 70+ en al ziek). Maar goed, die oudjes zitten toch al in soort lockdown.

  Dat politieagenten nu ook al medische adviezen gaan geven, is verder wel grappig. Boeven vangen heeft even geen prioriteit bij het Korps.

 4. inert

  “Nederlandse moslims nemen coronavirus niet serieus”
  Neen, ze leven nu in de wetenschap dat er sinds kort een groot Islamitisch kerkhof is gerealiseerd, ergens in het noorden van ons land!
  Er is daar plaats genoeg, vandaar hun onbezorgdheid!

 5. Bolkestein

  Die Moslims kijken naar hun schotels en ontvangen geen Nederlandse informatie, als ze al Nederlands kunnen en willen spreken en verstaan.

  Hier in meerdere opzichten onsmakelijke beelden van Moslims massaal bijeen op de markt.

  h**ps://tinyurl.com/rs6ngrv

  1. Mrs. Robinson

   Kijken TV via schotelontvangst ! Doe ik ook.

 6. Baron von Munchhausen

  Een voorbeeld:
  Waaruit bestaat de bevolking van Nieuw-West (Amsterdam)?
  Juist,………
  “Onze vrede-brengende: sociale potten leegvretende, analphabetenden, geweldplegende ,roofovervallen plegende, verkrachtende, IQ,s van 60 bezittende criminele Moslims!!!”
  En zo zijn er 20 wijken in Nederland!

  1. Marija

   Mee eens, dan maar hopen dat zij de rekening ook gepresenteerd krijgen.

 7. Jack Flash

  Misschien roeit die groep zichzelf uit.
  Dan blijven voor de mensen die dit wel serieus nemen ic bedden over.

 8. Vit

  Strak plan.

  1. Vit

   Ps, vooral doorgaan.

 9. Vrijedenkert

  Het resultaat van 50 jaar pamperen en wegkijken!

 10. Adriaen van Bergen

  Toch nog een beetje goed nieuws tijdens al die ellende.

 11. Maxks

  Dat ze elkaar in het gezicht hoesten is stoerdoenerij.
  Ben fervent tegenstander van een lockdown maar voorstander van verantwoord gedrag, wat men ook dient te hebben tijdens een griep-epidemie.

 12. LifeBuddy

  Moslims nemen coronavirus niet serieus! Moslims nemen nederland ook al niet serieus, anders zouden ze wel verz.premie betalen.

 13. Vit

  Met hun beperkte verstand denken ze dat allah hen zal beschermen.

  Hi Hi.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.