Islam + coronavirus = dodelijke cocktail in Schilderswijk: maatregelen genegeerd, ‘ziek worden is Allahs wil!’

Dat orthodoxe religie en een dodelijk virus tezamen niet zo’n geweldige combinatie vormen, dat bewijst de zorgwekkend islamistische Schilderswijk in Den Haag wel weer deze week. Terwijl de rest van het land in pseudo-quarantaine gaat, vindt men in dit stukje Hofstad nog altijd dat het de wil van Allah is als je ziek wordt. Mafketels.

Dat het noodzakelijk is “sociale afstand” te houden om het coronavirus in te dammen is nog niet zo doorgedrongen in enkele orthodox-islamitische koppies in de Haagse buurt de Schilderswijk. Daar wordt uiterst lacherig gedaan over de dodelijke virusuitbraak, en doet men alsof er helemaal niets aan de hand is. Wie z’n licht opsteekt op de lokale markt, merkt hij zorgwekkend weinig serieus het opgelegde anti-coronabeleid wordt genomen:

“Sommige verkopers hebben handschoenen aangetrokken, als voorzorgsmaatregel. Fruit- en groenteverkoper Mohamed, die bij de ingang van de markt staat met zijn kraampje, heeft ze ook aan. Hij legt uit dat het virus voor veel mensen in de Schilderswijk ‘nog niet echt dichtbij’ is. ,,Pas als het iemand in je buurt raakt, ga je je echt zorgen maken. Je ziet het wel op televisie, maar dat is toch anders. Bij mij is het besef er ook niet’’, geeft hij eerlijk toe.

,,Maar ik moet ook werken hé. En mensen moeten thuis zijn, maar moet je kijken’’, zegt hij terwijl hij naar de honderden bezoekers achter zich wijst. ,,En vrijdagochtend was het nog erger. Het is ook de wil van God, als je ziek wordt, word je sowieso ziek.’’

En denk maar niet dat appelverpatser Mohamed de enige is die zo stuitend laconiek is over coronavirus omdat het zogenaamd allemaal de wil van een vaag opperwezen zou zijn:

“Ondernemer Majid van de Bram Ladage op de Haagse Markt, die vandaag ook zijn twee kleine zoontjes bij zich heeft, begeeft zich een stuk onbezorgder tussen de bezoekers. ,,In zo’n multiculturele wijk zijn veel mensen gelovig. Die hebben zoiets van: als je ziek wordt, word je ziek. Zelf denk ik ook zo.’’ Een oudere man die voorbijloopt, roept in het Marokkaans: ‘Dood gaan we toch allemaal.’”

Ongelooflijk, hoe een religie mensen zo blind en roekeloos kan maken. Echt, oliedom.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Fonz

  Logisch want allah is een demon en die wil niets liever dan de schepping van de Almachtige God, Schepper van hemel en aarde, kapot maken…

  1. Canta

   Fonz
   De waarheid is voor jou misschien even schrikken maar zowel god als allah zijn door mensen verzonnen figuren.

   1. Heinz

    Feitelijk: God schiep de mens die hem verzonnen heeft ! Bizar eigentlijk.

 2. Lambieck

  Waar wordt harder geroepen: Het is de wil van god/allah: Haagse schilderswijk of biblebelt?

  1. Fonz

   Wie heeft het beste met de mens voor De Almachtige God, Schepper van hemel en aarde of demon allah?

   1. Canta

    Fonz
    Wie heeft het beste met de mens voor? Als die god van jou zo almachtig is en het beste met de mens voor heeft, waarom heeft hij dan niet voorkomen dat deze ziekte uitbrak. Want dat is het grappige bij gelovige mensen, of dat nou moslims of christenen zijn, dat het ziek worden nooit iets met god te maken heeft maar het genezen komt wel door god. Nogal tegenstrijdig.

  2. henkie

   Laten we aub deze item sluiten, laten we aub onze lieve gelovigen lief over het bolletje aaien, laten wij aub wat meer consideratie met ze hebben in deze moeilijke tijden.

 3. RvdBe

  Denk niet dat de religie ze dom maakt, ze zijn gewoon dom en de religie maakt daar handig gebruik van.

 4. Apailiya

  Hier hadden die lachende leugenaar Rutte en zijn RIVM vrinden nog niet over nagedacht zeker?

 5. Kretoloog

  Zelfs in de brandhaard Lombardijen (Noord-Italië) wordt nog gewoon gewerkt hoor. Net als in Nederland. Want ambtenaren en leraren mogen dan thuis blijven, er moet wel werk worden verzet.

  Een markt (open ruimte) is in de meeste gemeenten verboden. Lijkt mij een overtrokken maatregel, zeker als je de supermarkt (dichte ruimte) wel open houdt.

  1. Lambieck

   Daar wordt dus ook niet geluisterd naar de Italiaanse specialist welke door DDS en Baudet op het schild gehesen wordt.
   Zegt mij genoeg.

 6. Bullshit16

  Ach allah je blijft lachen met die gasten

 7. Vrijedenkert

  Dit soort destructief en fatalistisch gedrag zie je vaak bij in zichzelf gekeerde sektes en dus nu ook bij de “sekte van de vrede” en dat men anderen meesleept in hun ellende of ondergang neemt men voor lief!

  1. henkie

   AUB sluit deze item niet zo negatief over deze lieve mensen

 8. Freewheeler

  Laat ze maar heel veel knuffelen onderling.

 9. yellow thread street

  Het zou een goed moment zijn om alle moskeeën per direct en voor eeuwig te sluiten.
  Er worden daar namelijk wel meerdere ongewenste virussen verspreid die in strijd zijn met de normen en waarden in Nederland.

 10. Julian

  In staphorst en Oss zijn ook gewoon kerkdiensten gehouden! Vele orthodoxe Christenen denken hetzelfde erover.

  1. Bullshit16

   Jul Huilbaby

 11. Falskorn

  Een dodelijke cocktail in de Schilderswijk? Dat klinkt als muziek in de oren.

 12. Maxks

  In principe hebben ze gelijk….dat het vanuit een geestelijke tekortkoming komt ,zoals een religie bijvoorbeeld, is natuurlijk voor vele koren op de anti-islam molen. Ze denken wel christelijk “ga heen en besmet elkaar”.

  Vreemd dat men half op lockdown gaat omwille van een virus terwijl men de geesten van kinderen, iedere dag weer opnieuw, laat vergiftigen met het religieus virus.
  O ja….dat is vrijheid van godsdienst. Welnu, dan dient men ook [b]vrijwaring van godsdienst[/b] in de GW op te nemen oftewel; val me niet lastig met je geestelijke handicap. Die reli-burgers uit de bijbelberg zijn ook niet helemaal koosjer.

  1. Pjotter

   Marxs. hamer en sukkel, kremlin fan.

  2. Fonz

   de islam is een satanische ideologie en als je dat begrijpt is corona het minst schadelijk…

 13. Piet51

  Religieuze orthodoxie en vaccineren is geen vanzelfsprekende combinatie. Dat weten we al sinds de introductie van vaccinaties. Polio-vaccinaties zijn al sinds de jaren 50 bekende voorbeelden. Maar we weten ook, dat het bij groepsimmuniteit om de grote getallen gaat. Er kon met enige regelmaat een polio-epidemie uitbreken in zo’n orthodoxe groep, maar de samenleving daarbuiten bleef gespaard. Dat is met moslims in de Schilderswijk waarschijnlijk niet anders. Het gaat erom, dat het aantal onderlinge besmettingen zo ver mogelijk onder de één per Corona-besmette komt te liggen. En dan is een klein onbeschermd groepje jammer, maar niet catastrofaal.

  1. Bullshit16

   Piet51
   Huilbaby

 14. 777

  Ook DDS is bevangen, inmiddels gaat het nergens anders meer over!

  Griep is geen ongeneeslijke ziekte, sterker nog, je geneest ervan.

 15. Vanduinen

  De Islamitische gemeenschap hoorde ik op NPO 1 is goed voorbereid op escalatie. De alom aanwezigheid van gemeenschapszin speelt een belangrijke rol in alle geledingen. De Moskee en vele organisaties op cultureel en sociaal terrein werken nauw samen. Dat zit wel goed. Bij ons gaat dat niet op. De Kerk is zo versplinterd dat sommige geloofsgemeenschappen elkaar verketteren.

 16. Vee

  Als het allahs wil is dan ook geen beroep doen op onze gezondheidszorg. Je gaat toch niet tegen allah in zeker?

 17. M.Sluizer

  Ja en als ze dan toch ziek worden staan ze als eerste in de rij bij de eerste hulp en willen ze voorrang.

 18. Marija

  Schilderswijk wordt voor ons dus een proeftuin over het verloop van dit virus.

  1. Rosasolis

   @Marija. De Schilders- en Transvaal wijken van Den Haag worden de kwekers van
   de Corona virus in Nederland. Jaren geleden heb ik als uitwisselingsstudent aan het Kon. Conservatorium in het Transvaal gebied gewoond. Het was toen een arme wijk met gewone Nederlanders en enkele uit Suriname. Allemaal heel aardig, hulpvolle mensen, die hoewel zij weinig in hun leven hadden, hun arme leven met elkaar wilden delen. En altijd mensen wilden helpen. Ook voor mij als arme studente uit Canada
   hadden zij belangstelling, en hulp aangeboden vooral toen ik vreselijk verkouden werd, wegens de typische Haagse koude natte winter.
   Jaren later toen ik deel naam als soliste aan een concert in Den Haag, heb ik voor kaarten verzorgd voor deze oude vrienden uit de armste wijk van Den Haag.
   Ik vraag me nu af: wonen er nog steeds gewone Nederlanders in het Transvaal en
   Schilderswijken?

 19. Kleurloze Politiek

  DDS is weer keihard aan het liegen…
  De islamitische gemeenschap heeft besloten om alle Moskeeën tot nader inzien te sluiten..

  Kijk dat je islamofobe bent is tot daar aan toe maar dat je op zulke moeilijk tijden waar veel kwetsbare mensen in het ziekenhuis voor hen leven aan vechten zijn en het hele land lam licht en dan als DDS redactie met zulke onwaarheden komt ..

  Dan ben je echt mens onwaardig

 20. Te Salutant

  De combinatie van Corona en Islam was nog niet zo duidelijk maar DDS doet waar geen enkel ander medium toe in staat bleek.

  1. Original NL

   Ook de islam is een sluipmoordenaar,dat heeft het met corona gemeen.

 21. Wiewatwaar

  Niet alleen de moslims houden zich er niet aan. Ook orthodoxe Joden vinden de wet van God boven de wet van het land. Evenals strenggelovigen in bepaalde gemeenschappen, die zich bv ook niet laten inenten.

 22. AS210854

  Inteelt maakt meer kapot dan je lief is.

 23. Rosasolis

  Oh jee, arme bevolking van heel Den Haag! De Salafisten in de Schilderswijk proberen al jaren deze wijk tot Islam gebied verklaren, het tot een kalifaat verklaren en de gewone Nederlandse bevolking in deze arme wijk overmeesteren…Als het “de wil van Allah is dat mensen ernstig ziek worden”, moet men dat accepteren. Omdat deze fanatieke moslims
  niet willen samenwerken met gemeente bestuursleden, zal de Coronavirus snel verspreiden door Den Haag, en door andere Salafistisch moslim gebieden van ons land.
  Blijkbaar is de wrede leer van de koran belangrijker dan de gezondheid en welzijn
  van de gelovigen van dit primitieve geloof.

  1. Heinz

   De Schilderswijk in Den Haag ligt nabij het station HS. Vandaaruit reist het virus het hele land door. Met de trein kom je nog eens ergens.

 24. JFU

  Als dat de wil van Allah is…wat is dan het probleem? Zelf zitten ze er niet mee..dus…ook geen probleem van maken.

 25. Lex

  Prima dan de hele omgeving dan maar op slot.

  Zware bewaking en oeps per ongeluk een kogeltje laten ontsnappen.

  Dat is dan de wil van Allah.

  1. Heinz

   Allah (swt)…

 26. Abdellah

  Getsie .. wat een goedkope vorm van journalistiek. Alhoewel, van journalistiek is hier geen sprake. De bril die de amateur op had bij het schrijven van dit stukje rotzooi moge duidelijk zijn. Ik woon in de Schilderswijk en wij zijn inderdaad niet bang voor een virus of de dood maar nemen wel maatregelen. De autochtone inwoners van dit land (wie zijn dat eigenlijk) zitten natuurlijk allemaal in hun schuilkelder en zijn niet te vinden supermarkten en als ze dat wel zijn, houden ze natuurlijk overal 1.5 meter afstand. Goedkoop en zielig artikeltje om moslims te pesten. Ooo en God is 1. Mijn Heer is jullie Heer en dit is een beproeving om wat onze handen verricht hebben. Toon berouw en keer terug tot Allah. Waarom elkaar haten? We zijn allemaal mensen en wij zijn inmiddels 3e en 4e generatie van wat ooit gastarbeiders waren.

 27. Abdellah

  Getsie .. wat een goedkope vorm van journalistiek. Alhoewel, van journalistiek is hier geen sprake. De bril die de amateur op had bij het schrijven van dit stukje rotzooi moge duidelijk zijn. Ik woon in de Schilderswijk en wij zijn inderdaad niet bang voor een virus of de dood maar nemen wel maatregelen.

  De autochtone inwoners van dit land (wie zijn dat eigenlijk) zitten natuurlijk allemaal in hun schuilkelder en zijn niet te vinden supermarkten en als ze dat wel zijn, houden ze natuurlijk overal 1.5 meter afstand. Goedkoop en zielig artikeltje om moslims te pesten. Ooo en God is 1. Mijn Heer is jullie Heer en dit is een beproeving om wat onze handen verricht hebben. Toon berouw en keer terug tot Allah. Waarom elkaar haten? We zijn allemaal mensen en wij zijn inmiddels 3e en 4e generatie van wat ooit gastarbeiders waren. Leef en laat leven. Peace!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.