Kijk! FVD-basher Chris Aalberts wil Griekse grens openen voor miljoenen vluchtelingen: ‘Gaat niemand dood aan!’

Bij radiozender BNR Nieuwsradio heeft de resident FVD-afkraker van TPO, Chris Aalberts, gisteren flink rare dingen gezegd. Hij wil dat Griekenland de grenzen opent voor de “slechts duizenden” vluchtelingen die daar nu nog worden tegengehouden op hun reis vanuit Turkije. Een erg naïeve en kortzichtige analyse. Tenminste, als we het aan de daadwérkelijke experts vragen.

Gewoon de Turks-Griekse grens opengooien, en enkele duizenden vluchtelingen door heel Europa laten banjeren! Dat pleidooi hield Chris Aalberts gisteren bij BNR Nieuwsradio. Niets aan de hand, en “niemand gaat er dood aan”. Oké dan!

Nee dus. Zo simpel ligt het niet. Waarom dat rooskleurige scenario van Chris Aalberts – gewoon die paar duizend vluchtelingen over Europa herverdelen, en daarna over tot de orde van de dag – helemaal nergens op slaat, legt Midden-Oostenverslaggever Harald Doornbos uit. Hij noemt het idee van de TPO-linksbuiten een “simpele analyse”. Doornbos legt uit:

“Tot nu toe inderdaad “slechts” 25.000 migranten/vluchtelingen aan Turkse kant grens.

Maar vanaf moment dat grens opengaat, trekken 100.000en vanuit heel Turkije naar de grens. Elke Syriër in Turkije die ik spreek zit met rugzak te wachten op dat “breek-moment”

Verder:

“Veel Syrische contacten die ik heb in Turkije zijn op dit moment maar met één ding bezig: tv +social media checken of er al opening is in Griekse grens. En in dat geval zo snel mogelijk met klaarstaande tassen, rugzakken naar Griekenland afreizen. “Dit is onze kans”.

Tenslotte:

“Dat er nu 25.000 en geen miljoen migranten/vluchtelingen staan bij Griekse grens, is omdat Grieken grens dichthouden, vaak met geweld.

Dus veel migranten/vluchtelingen in Turkije denken: Ik blijf nog even zitten waar ik zit, maar als grens opengaat reis ik direct af naar grensgebied.”

Kortom: Chris Aalberts is bij BNR weer lekker een potje aan het orakelen over iets waar hij totaal geen verstand van heeft. Hij zwetst maar wat uit z’n nek.

Als de radiozender een daadwerkelijke expert hadden uitgenodigd, hadden luisteraars wellicht nog iets opgestoken over het vluchtelingenprobleem aan de Griekse grens. Maar nee: er moest per sé een linkse propagandist worden geregeld, in plaats van iemand die daadwerkelijk kennis van zaken heeft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Florissa

  Idioten gaan in gesprek met een idioot ,niks nieuws,men zou die hele kliek moeten boycotten ,en geen stuiver meer geven .Hilversum kan ook meer dan 15 miljoen mensen horen die dit niet willen ,maar dat doen ze niet.

 2. Bullshit16

  Npo radio 1 een groot bagger natuurlijk nodigen ze deze gasten graag uit dit is wat de mensen willen horen althans dat denken die linkse ratten.wat ze niet weten is dat de meerderheid er schoon genoeg van hebben om nog langer naar deze linkse ratten te luisteren boycot deze handel ik kijk in luister er niet meer naar.zouden we allemaal moeten doen dan is het gauw afgelopen met dit onzin
  Stem fvd of PVV uit de eu

 3. Kees

  De problemen in Syrie zijn in het noorden, maar moeten mensen die dat gebied willen ontvluchten perse naar Turkije vluchten, waarom niet naar het zuiden? Of naar de omliggende rijke moslimlanden, die in hun islam-goedheid toch alles zullen delen? Trouwens, van diegenen die nu aan de Griekse grens staan, weten de meesten niet eens waar Syrie ligt.

 4. Hendrie1963

  Wie is deze verstandloze idioot? Gelukkig luistert er geen mens naar BNR. Is ook zeker van die staatstelevisie waar geen hond naar kijkt alleen maar linkse honden.

 5. Bullshit16

  Cthis aalbers zat ook bij update kijk die programma in oordeel zelf die 2 jongens deden het goed maar Chris aalbers die links rat

 6. Veteraan

  Nog geen last van Corona Chris ?
  Jammer

  1. Vraagtekentje

   Nee Veteraan, wat we graag willen gebeurd meestal niet. En die Crisje Aarsbes wordt te pas en te onpas om zijn onbeduidende mening gevraagd helaas.

 7. Maxks

  BNR heeft enkel de Nationale Autoshow en econoom Kees de Kort wat goed verteerbaar is, de rest is politieke correcte prietpraat van deugmensen met een superioriteitsgevoel.
  Chris Aalberts is een primitief object, zoals vele linkse en rechtse denkers en spreekt enkel rimram. Luchtvervuiling.

  Heeft ook geen enkel nut om aan dit soort van sujetten uit te leggen waarom dit plan geen goed plan is. Woorden voor de zwijnen.
  Eerstdaags barst de bom, letterlijk.

 8. harte385

  Als die idioot dan ook zorgt voor de vele miljarden die daar voor nodig zijn en niet de hele Nederlandse bevolking er voor op laat draaien. Maar een grote bek om in de belangstelling te komen moet je enorm dom zijn en dom kunnen lullen.

 9. JFU

  We sturen ze dan rechtstreeks naar hem toe kunnen ze bij hem thuis logeren op zijn kosten, en gratis gebruik maken van alle voorzieningen, medische zorg, juridische bijstand enz….Vindt hij vast niet erg.

 10. josemoonen@70

  er is maar een plek geschikt voor deze psycho Aalberts .
  Pieter baan centrum !!!!!!!!!!Die man is dus echt compleet van de pot gerukt !.

 11. Ritter

  Het zijn geen “vluchtelingen” maar illegale migranten.

  Turkije is een veilig land.

  Als migranten vanuit een veilig land reizen naar Europa zijn het dus geen “vluchtelingen” maar illegale migranten.

  En waarom willen ze naar Noord/West Europa reizen?

  Vanwege de sterke aanzuigende werking van het “gratis geld” ( lees uitkeringen enzovoorts)

 12. Gewoon werken

  Wat een ziekelijk verrot land waar mensen zonder verstand aan tafel zitten te bakkeleien waar ze totaal geen verstand van hebben.
  dik betaald worden door mensen voor te liegen en waar ze zelfs de mensen de dood mee in jagen.

 13. Vliegenvanger

  Chris Aalberts, snap niet wat de NPO met zo’n gedocht aan moet.
  Nou lopen er idd meer van dat soort mensen bij de NPO. Dus ja soort zoekt soort.
  Ze hebben het verstand van plankton, een hersencel. Die gebruiken ze om mee te demoniseren, de boel te framen en Nederland verraden. Dat is de NPO, weg met die achterlijke omroep, daar betalen we geen belastinggeld voor.

 14. Kristalix

  Dit is slechts 1 van de velen die in een dwangbuis hoort. En in een inrichting.

 15. Maurits Dekker

  Ons land telt vele psychisch gestoorden en idioten.
  Tussen hen in valt Chris Aalbers niet op.

 16. Bes Tolen

  Vluchtelingen moeten allen naar eigen land terug om daar het land op te bouwen. Het uitgangspunt bij de westerse regeringen ligt principieel fout.

  1. Fonz

   precies Bes, de eerste stap dient te zijn, niet het promoten van het aanvragen van asiel maar hoe ga jij (ik bedoel niet jou natuurlijk) weer zo snel mogelijk terug..

 17. Fonz

  Zittend in z’n roze blousje

 18. Peetjoh

  Ja wat hij wil is niet van belang. Sinds waneer gaan Nederlandse losers over de Griekse grens.

 19. Michael M

  Chris Aalberts een linkse idioot zonder hersens. Een advies, pak je boezem en emigreer lekker naar Syrië, Iran of Afghanistan en ga daar lekker bashen tegen de Taliban halve idioot zonder hersens.

 20. Michael M

  Heel Syrië is het veilig behalve in Idlib. Wat lult die behanger nou.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.