Lol! D66-Kamerlid heeft totale meltdown wegens FVD in Brabants provinciebestuur: “Onbegrijpelijke keuze!”

Op Twitter is D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma totaal uit zijn stekker gegaan, omdat in Noord-Brabant een nieuwe coalitie aantreedt waar ook Forum voor Democratie in meedoet. De volgeling van Rob Jetten noemt het een “onbegrijpelijke keuze” en sluit zich aan bij een hysterische Haagse insider die spreekt van een “blunder.”

Wie oud genoeg is om de formatie van 2010 nog meegemaakt te hebben, heeft het eerder gezien: de totale massahysterie dat wellicht een partij rechts van de VVD zou toetreden tot een regeringscoalitie. Toen ging het om de PVV in het gedoogkabinet Rutte I, en nu zien we de blinde linkse paniek in het klein nu Forum voor Democratie definitief op het pluche wordt gehesen in het provinciebestuur van Noord-Brabant.

Dat is natuurlijk tegen het zere been van D66. Zij vinden dat zij een goddelijk recht hebben om zélf te regeren, en kunnen het nog altijd niet verkroppen dat zij aan de kant zijn geschoven ten faveure van FVD. Parlementariër Sjoerd Sjoerdsma heeft het allemaal nog niet verwerkt en drukt op Twitter de paniekknop in:

“Belangwekkend draadje over de onbegrijpelijke keuze van CDA en VVD voor Forum voor Democratie in Brabant en de gevolgen daarvan.”

In het genoemde draadje van een ingewijde van de Haagse kaasstolp lezen we dat het CDA een “strategische blunder” zou hebben gemaakt, en dat Forum hierna de PVV compleet kan leegeten. Zeker vijf tot tien zetels extra zouden er in het verschiet van FVD liggen, en dat zint het D66-Kamerlid natuurlijk helemaal niets. Het Forum had dit cadeau nooit mogen krijgen, aldus het draadje van de Haagse insider.

Of FVD straks met deze overwinning een landelijke triomf kan boeken, moet worden afgewacht. Eén ding is in ieder geval zeker: de tranen van uitzinnige D66-Kamerleden smaken echt mierzoet!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Mees

  Dat het FVD zal toetreden tot het kartel is nog niet zeker.
  …………………………………………..
  De partijen willen ‘een open en respectvolle samenleving waarin iedereen mee kan doen’. Ook zeggen ze actief onderdeel van Europa te willen uitmaken en een betrouwbare partner te willen zijn bij de uitvoering van het Klimaatakkoord, twee onderwerpen waar Forum voor Democratie landelijk kritisch over is.
  Akkoord op hoofdlijnen

  De partijen werken nu met een formateur aan een akkoord op hoofdlijnen. Ze verwachten dat de eerste helft van april te kunnen presenteren.

  1. Cootje

   Mees hoe is het met de beurs ? Positieve invloeden van het Corona en een aankomende recessie lopen er een hoop mensen naar de zelfde uitgang . Tussenstand van nu na al dagen procenten zakking 6 maart om 11 uur 3.5 % in de min / omdat het zo goed gaat/

   1. DidiMadloba

    Een paradijs voor beleggers, want die kopen nu goedkoop aandelen op. Die epidemie stopt een keer en dan verdienen ze grof geld door die aandelen weer te verkopen.

  2. DidiMadloba

   ‘een open en respectvolle samenleving waarin iedereen mee kan doen’.

   Het Forum voor Demagogie wil een gesloten samenleving zonder die vermaledijde “open grenzen” waarin natuurlijk volstrekt geen respect bestaat voor moslims, en wee hun gebeente als ze het wagen mee te gaan doen.

   1. Peetjoh

    Ja en iedereen betekent alleen de echte Hollanders. De rest is lucht.

 2. Kretoloog

  Usual suspect Sjoerd Sjoerdsma weer. Ik begrijp heel goed waarom Poetin hem niet wil toelaten tot Rusland. Wat een totaalidioot. En wat een schande voor het aanzien van de Nederlandse politiek. Hopelijk wordt Debielen66 na de volgende verkiezingen helemaal weggevaagd.

  1. DidiMadloba

   Ja die knul had het gore lef zijn eigen mening te berde te brengen, en dat is voor Russische politici niet de gewoonte, anders krijgen ze een enkele reis Siberië.

 3. Bijenzwerm

  Laat al die linksgekkies zich maar lekker opwinden.
  Idioten die slechts strijden voor x in het paspoort ipv ‘m of v.
  Of meer immigranten naar Nederland en westeuropa.
  Of eej verzonnen stikstof probleem waardoor de wachtlijst van de grotendeels (nog) autochtone bevolking nog langer kan wachten op een huurhuis dan de laatste 3 decennia al het geval is.
  De groen linksgekkies houden zich vooral bezig met belangrijke issues voor de autochtonen, not.

 4. inert

  Sjoerd Sjoerdsma is toe aan een lobotomie, van zulke heftige kortsluitingen in z’n hersenpan wordt hij niet gelukkig!

  1. John Breekijzer

   Een meltdown, inert?

   Haha.

 5. Winfrida

  Ik denk dat het tijd wordt, dat FvD, D66 gaat uitsluiten. Ook andere linkse partijen links laten liggen.

  1. Buzz68

   Denk niet dat FvD dat zal doen.
   Uitsluiten is niet democratisch.

   1. Winfrida

    Dat wordt dan moeilijk. Ze kunnen namelijk niet door een deur.

 6. Cootje

  Is dat die D66 er die terecht Rusland niet in mocht . Omdat Poetin hem betichte van een lichte dementie en wartaal uitspraken deed . Is het een paar maanden later wordt de diagnose bevestigt dat hij daar last van heeft en wartaal uitspreekt . Met de heersende coronavirus en zijn zwakke immuunsysteem kan je hem het beste in quarantaine plaatsen en zijn besmette fractie genoten er achteraan . Gaan normale mensen hier in dit land beginnen in Brabant voor oplossingen zorgen .

 7. musicmaniac

  Brabanders zijn zo dom nog niet! Dat is zelfs in de Brabantse politiek terug te vinden. Ze geven een startsein voor een ommekeer in ons overwegend links dombo-landje waar Amsterdam als hoofdstad de kroon spant. Waar Jeffrey Airfryer, Kuzu, en SSImons het met groen-links het voor het zeggen heeft. Wat moet er met Amsterdam gaan gebeuren als rechts de overhand krijgt? Grenzen erom heen, paspoort controles en totaal isoleren. Kan de rest van Nederland een onafhankelijkheidsfeestje vieren!

 8. Maxks

  Voorwaarden is dat FvD actief onderdeel van Europa zal zijn en een betrouwbare partner is bij de uitvoering van het Klimaatakkoord.
  Dat wordt afhaken of een spagaat voor Baudet.
  Bij een spagaat kost het hem vele kiezers en terecht.

  d66 wilt, vooraf, haar klimaat en EU religie veilig stellen. Als FvD hierin meegaat dan zijn ze medeplichtig aan kartelvorming en in stand houden van de regenten cultuur.
  Optie verraad…men stapt uit de FvD en start door onder een andere naam.

  1. 777

   Al komt daar trouwens wel een kleine disclaimer achteraan: ‘onder voorwaarde van haalbaarheid, betaalbaarheid en draagvlak.’

   1. Blitzkrieg

    777 : FvD sloopt het kartel van binnenuit.

    1. Marija

     Juist !

  2. DidiMadloba

   Dan moet het FvD in zijn eigen spiegelbeeld veranderen – wat niet zal gebeuren voor Pasen en Pinksteren op één dag vallen.

 9. Marija

  Nog gekker:
  In AD zegt Asscher premier te willen worden van Nederland.
  Getsie waar komt die arrogantie vandaan?
  Totale zelfoverschatting.

  1. DidiMadloba

   De functie van “premier” bestaat helemaal niet in Nederland, we hebben hier een Minister President, en dat is iets anders.

   Onder Asscher wordt Nederland natuurlijk overspoeld door doodenge moslims.

   1. evil knievel

    Doodeng idd DD!
    N levensgevaarlijk!

   2. 1234vijf

    Nee hoor, Premier en Minister-President zijn synoniemen.

   3. Marija

    Is hetzelfde, betweter.

  2. Kretoloog

   De enige reden dat Asscher zegt premier te willen worden, is om kiezers van GroenLinks en SP te bewegen op hem en zijn PvdA te stemmen. Want hij weet ook wel dat zijn kans om premier te worden ongeveer 0,0 is.

 10. DidiMadloba

  Populisten (links of rechts) zijn ongeschikt voor coalities want ze leven in een lugubere fantasiewereld vol linkse complotten en dictatoriale moslims.

  Met dit weer ben ik een warm voorstander van omvolking. Al die moslims naar ons koude kikkerland en dan ga ik lui onder een palm zitten in de tropenzon.

  1. Rammstein

   Dit ‘grapje’ maakte je twee dagen geleden ook al, Didi. Je humor-arsenaal is wel heel snel uitgeput.

  2. -Bo-Realist

   Populisme betekent in mijn beleving je oor ten luister leggen bij de bevolking en voor haar belangen opkomen. Daar is niks mis mee.

   Als ik kennis wil maken met andere straatbeelden dan wat als Nederlands wordt gezien, ga ik wel naar een ander land (of de Randstad).

   Immigratie is uit hand gelopen en integratie vanuit overheid mislukt. De geslaagde allochtonen hebben zichzelf geïntegreerd en worden daarom ook door de meeste autochtonen geaccepteerd zoals ze zijn.

 11. Michael M

  (D) 66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma uit zijn dak gegaan? Deze partij heeft heel veel los gemaakt bij heel veel mensen. Vandaar dat deze partij ook veel leden zijn kwijtgeraakt. Daar heeft partij 66, zonder de letter D, zelf schuld aan om mevrouw Ollongren haar gang te laten gaan door het referendum af te schaffen en zo het volk monddood te maken zodat niemand hier meer wat de vertellen hebben in dit kleine landje. En dat noemt deze partij 66 Democratie? Ik denk na alle belachelijke ideeën deze partij zelf de ruiten hebben ingegooid. Dus ze hebben geen woord te zeggen over de FVD. Een partij dat democratie wel verstaat en de inhoud van kent. Dus het is ook niet verwonderlijk dat de FVD, CDA, PVV, redelijkerwijze het met elkaar kunnen vinden. Nu nog de CU en SGP zien over te halen waarbij 50+ en eventueel SP op kunnen aansluiten. Dan zien we wel weer verder.

  1. Marija

   Mee eens.

 12. -Bo-Realist

  Als je anderen de macht niet gunt, ben je het ook niet waard om macht te hebben.
  Hopelijk wordt Dwaalspoor66 in 2021 gekortwiekt in het stemhokje.

 13. De Schef

  Hier past maar een antwoord richting D66:
  ‘Eigen schuld’

  Als partijen als D66 zo doorgaan, zullen we snel een regering krijgen met enkel rechtse partijen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.