Peter R. de Vries: ‘Nederland kijkt weg van de coronacrisis, een ongekende humanitaire ramp dreigt!’

Volgens vaste talkshowgast Peter R. de Vries dreigt er met de coronacrisis een “ongekende humanitaire ramp”. Niet in ons land, want wij worden zogenaamd heel goed geholpen door het buitenland, maar wel in Griekenland. We moesten dus maar eens snel Zuid-Europa te hulp schieten, aldus Peter.

Je kon er natuurlijk op wachten: ook de nationale talkshowroeptoeter Peter R. de Vries houdt er een mening over het coronavirus op na. En uiteraard weer op de traditionele Peter R.-manier gebracht – met zo’n pedant, wapperend vingertje. Want de voormalig misdaadverslaggever (en huidige talkshowplucheklever) Peter R. meent dat Nederland de afgelopen dagen wel eens even gemerkt heeft hoe fijn hulp uit het buitenland is in deze barre tijden.

Nou, wat Nederland dáár ontzettend van geprofiteerd zeg! België weigert te helpen met overvolle Nederlandse intensive cares, terwijl Italië ons voor het oog voor de wereldpers zwart maakt omdat we niet miljarden overmaken naar Rome. China stuurt daarnaast meer dan een half miljoen defecte mondkapjes. Wát een fantastische hulp uit het buitenland, zeg!

Maar Peter IvoRen ToRen de Vries denkt dat Nederland nu gigantisch is geholpen door het buitenland. En dus torsen nu we ook de maatschappelijke last mee om die hulp weer door te geven. Concreet: om nu Griekse migrantenkampen massaal te ontzetten, want ook daar gaat het coronavirus huishouden. Peter:

“We weten nu hoe fijn het is als het buitenland je helpt als de nood aan de man is. Maar hoe zit het dan met de vluchtelingen in kamp Moria die op elkaar gepakt zitten? Het virus nadert… Een ongekende humanitaire ramp dreigt. Kijken we daarvoor weg??”

Och, als we onze Peter toch niet hadden om ons te wijzen op onze morele verplichtingen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Bijenzwerm

  Peter r de Vries ,de deugclown van de man.

 2. Kretoloog

  Peter R., je blijft lachen met die man. Alles trekt hij uit de kast om maar in beeld te blijven.

 3. Boudewijn Hummelinck

  Peter R. de Vries heeft een goed functionerend moreel kompas maar snapt ook hoe de politieke hazen lopen.
  Rutte nam een moreel onhoudbaar standpunt in en zal daar snel op terugkrabbelen. Peter R. de Vries weet dat hij binnenkort gelijk krijgt.

  1. Bijenzwerm

   Boudewijn Hummelinck 3 minuten ago Beantwoorden
   Peter R. de Vries heeft een goed functionerend moreel kompas maar snapt ook hoe de politieke hazen lopen.
   Rutte nam een moreel onhoudbaar standpunt in en zal daar snel op terugkrabbelen. Peter R. de Vries weet dat hij binnenkort gelijk krijgt

   @boudewijntje leest u voor uit zijn sprookjesdeugboek.

  2. Baron von Munchhausen

   Boudewijn Lummeltje
   Niet vergeten je luier tijdig te verschonen.
   En mondkapje voor, om de strond uit je mond op te vangen!

  3. Albertha1

   Voor hoeveel miljard eurobonds krijgen wij?
   Wij staan namelijk op nummer 3 na Italië en Spanje als het meest getroffen land!

 4. P.Sisterons

  Eigenlijk is de veelvuldige aanwezigheid van Peter RRRR op tv al onderdeel van een humanitaire ramp. Ga iets anders doen man.

 5. Cycle25

  Ga ze halen Peter, dan wordt je een vanzelf een onderdeel van het probleem.

  Bij deze gefeliciteerd met je nieuwe naam :

  PETER PANDEMIE.

 6. plakband

  Was gisteren in ziekenhuis Amstelland.
  Veel vrijwilligers maar een miniem aantal hoofddoekjes.
  De bijstandstrekkende Islam kijkt weg van de ramp in Nederland.

  1. Bijenzwerm

   @plakband ik geloof wel dat daar minimaal hoofddoeken komen want er is een speciale joodse afdeling met synagoge erbij.
   Op zaterdag staan er standaard 2 mensen uit de joodse gemeenschap de synagoge te bewaken .

 7. Mooi geweest

  Peter r de award winning egoist moet zich bemoeien met andere zaken.

 8. Vrijedenkert

  Zelfbenoemde expert in zo ongeveer alles wat er bestaat Peter R. de Vries heeft zoals altijd weer helemaal gelijk
  Een humanitaire ramp dreigt in Nederland en dus moeten we alle Nederlanders zo goed mogelijk helpen want die buitenlandse hulp valt zwaar tegen…

  P.S. Heeft de alwetende en übergeweldige Peter R. de Vries zich al gemeld als vrijwilliger voor het vluchtelingenkamp op Lesbos?

 9. Shadow1100

  Komt ene meneer Peter de Vies in de hemel. Weet je wat Onze lieve Heer als 1e tegen hem zegt? “Sorry”, meneer de Vries:”Zit ik op Uw plaats?”

  1. Vrijedenkert

   😀 😀

 10. Bes Tolen

  Het probleem van al deze roepers is, dat zij rijk zijn maar niet beseffen dat de meeste Nederlanders helemaal niet rijk zijn en dus vrijwel geen geld in voorraad hebben. Behalve dat grote delen van het land Nederland armer zijn dan ooit, is Nederland gemiddeld veel armer geworden. Heel veel landen zijn ons gepasseerd en veel grote regio’s, die daar niet onder vallen ook. Had u gedacht aan bijvoorbeeld Sao Paulo? Als we het zo bekijken en dat is reëel, komen we niet verder dan plaats honderd in de wereld. In de heidense oudheid van voor het jaar nul tot 800 stonden de regio’s rond de Noordzee bovenaan in de hele wereld. Maar dat wordt ons nooit verteld. Toen het christendom dus het zuiden, deze contreien veroverde, daalde de welvaart dadelijk met minstens een derde. Rome houdt ons altijd al voor de gek. Niet intrappen dus. We komen toch nog wel zo lager uit. De veel bekritiseerde landen in Oost Europa? Wel die komen er aan. Het is een kwestie van tijd, dat bepaalde regio’s ons passeren.

  1. Adriaanv

   Bes Tolen, dat komt omdat Oost Europa wel de vruchten plukt van het Christendom.
   Dat hebben wij achter ons gelaten en worden nu armer ja, want wij Nederlanders wordt geleerd dat we van apen afstammen en onze cultuur en achtergrond niet deugt.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Ik begrijp dat Adriaan betwist dat we van de apen afstammen?

 11. P. Breetveld

  Petur R. bediend zich van een extreem linkse attitude om toch maar niet buiten de boot te vallen in het zelfde linkse talkshow circuit. Voor de rest komt er geen zak meer uit zijn handjes. Dus met meel in de mond meepraten is de enige uitweg. Dat is helemaal duidelijk. Beetje triest om te zien dat je vulling bent voor de lege programma gaten waarbij totaal niet interessant is wat hij te melden heeft behalve het linkse verhaal “ versterken” en bevestigen voor de Bühne. Ongeloofwaardigheid kookt de pan uit elke keer.

 12. Toverkol

  Tja het blijft altijd hetzelfde, ik kom deze man niet tegen in buurten met overlast van asiel tuig. Wat zal deze man zeggen wanneer we alles kwijt zijn aan een land wat al decennia aan een monetair infuus ligt, met notabele 60 miljoen inwoners. Wees realistisch wij kunnen die economie niet redden zonder er zelf aan onderdoor te gaan. Het wordt tijd dat Peter met zijn beide beentjes op de grond gaat staan.

 13. Peetjoh

  Nou hij mag als eerste zijn rekening leeg halen en het doneren. Als de rest van de deugers dat dan ook doet, ga ik ook doneren. Al denk ik dat een bootreis terug goedkoper is. Ze krijgen toch geen asiel.

 14. harte385

  Weer zo’n figuur die makkelijk andermans geld weg geeft

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.