Polen en Roemenen misbruiken Nederland als uitkeringsgrabbelton; melden zich met hulp fraude-dokters vals ziek

Er wordt lustig op los gefraudeerd met Nederlandse ziekte-uitkeringen. Met behulp van malafide artsen in Polen en Roemenië melden arbeidsmigranten zich massaal ziek, terwijl ze dat helemaal niet zijn. De Nederlandse belastingbetaler wordt voor miljoenen opgelicht.

Heerlijk, hè? Die ongebreidelde arbeidsmigratie uit mede-EU-landen. Waar het welzijnsniveau een stuk lager ligt, maar waar wél volop genoten kan worden van de (veel) hogere lonen en uitkeringen in Nederland. En met name die laatste categorie blijkt bijzonder interessant voor inwoners van Oost-Europa. Er worden heel wat toeren uitgehaald om daar de hand op te leggen, desnoods door de boel wat te tillen hier en daar. Zelfs doktoren uit Roemenië, Polen en Bulgarije blijken meer dan bereid mee te doen met deze gigantische oplichtingsoperatie, waarbij werknemers worden ziekgemeld terwijl ze beter zijn. En zo worden er – zeker voor de omgeving van Boekarest en Sofia – mooie bedragen uitgekeerd. Dankzij de goedgelovige Nederlandse overheid.

En er kan niet eens bedankje vanaf, hè, van die nep-zieke Oostblokkers. Ongelooflijk:

“Nu blijkt dat er ook problemen zijn met uitkeringen aan arbeidsmigranten die zich ziek melden.

Vorig jaar kregen 1600 mensen die in Polen wonen een Nederlandse ziektewetuitkering. Ook kregen 150 Roemenen en dertig Bulgaren een Nederlandse ziektewetuitkering. Maar een aanzienlijk deel van die ziektegevallen is dubieus, vertellen uitzendbureaus, juridisch adviseurs en bronnen bij uitkeringsinstantie UWV aan Nieuwsuur.

Er wordt onder meer fraude gepleegd met hulp van Oost-Europese artsen, die ziekteverklaringen afgeven aan mensen die helemaal niet ziek zijn.”

Lang leve de gulle verzorgingsstaat Nederland! Samen met de open EU-grenzen echt een gouden combinatie. Als je Pool of Bulgaar bent, tenminste.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Kidogo

  En wij laten onze oudjes van een balkon storten omdat er geen ruimte is een fatsoenlijk verzorgingshuis !
  Pinokkio Rutte
  Stem FVD !

  1. Mees

   Wij laten de oudjes met Pasen door het vuur lopen, zij die het halen mogen volgend jaar op herhaling.

 2. Hendrie1963

  Dat is al jaren bekend. Nog steeds doen ze er niets aan. Maar ho , als een Nederlandse een dubbeltje te veel krijgt. Dan is de wereld te klein.

 3. Bullshit16

  Ook dit is al lang bekend blijf het zeggen onze overheid heeft niks op orde stelletje prutsers
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Mees

   Wacht maar tot de PVV, FvD en de SGP de macht grijpen.
   Het Premierschap wordt een duobaan, ter voorkoming van gekwetste zielen.

 4. AadM

  Tien jaar geleden wist toenmalig minister Zalm op één regenachtige namiddag de PC privé regeling de nek om te draaien om te voorkomen dat mensen nog snel een PC met voordeel konden kopen.
  Dus: een zieke werknemer die naar zijn/haar thuisland vertrekt en daar niet te controleren is: direct uitkering stopzetten. Dat moet toch ook op één regenachtige namiddag te regelen zijn?

 5. Duckday

  Verbaast verast ongeloof Kamer vragen.
  Bij de gewonen man was dat al bekend maar de politiek kijkt de andere kant op.
  Ja dat hebben wij in dit mooie land dat naar de klote is gegaan door onbekwame bestuurders die hun eigen zakken vullen.
  Stem PVV of FVD daarna direct uit het monsterverbond de EU en Euro.
  Dit kabinet moet direct vertrekken Rutte is alleen voor zicg zelf bezig .
  D66 groenlinks SGP CU VVD SP Denk CDA partijen die niks doen voor dit land tegen de tijd dat er verkiezingen komen komt men met onzin vragen.

  Stem PVV OF FvD Slechter dan nu kan niet Geef deze Twee partijen een kans

  1. Vraagtekentje

   De politiek weet het feilloos, maar doet alsof ze het pas te horen krijgen als het lijk uit de kast komt, en GESCHOKT als ze dan zijn!

 6. Vraagtekentje

  Wij zijn de pinautomaat van de EU, nu ook bij het vragenuurtje die Knol met haar “”taskforce”” die ingezet wordt voor de miljoenen die aan de asieldwangsommen worden weggegooid.

 7. Kretoloog

  En daar komt bij dat de regering in Polen weigert om controleurs van het UWV toe te laten om hun werk te doen. Dan zit er maar 1 ding op: direct uitkering stopzetten. Maar dat durft het watje van een Minister Koolmees niet.

 8. Marija

  Dacht u dat dit een nieuwtje is?
  Is van alle tijden.
  Ik weet van veel jaren terug dat er werknemers werdenziek gemeld als zij in hun thuisland waren, met behulp van lokale artsen, die voor hun papieren hulp ook eenbeloning kregen van de zgn. zieke.
  In Nederland werd het voor zoete koek geslikt en verkreeg men soms maandenlang ziekengeld uitgekeerd.
  Ik hoorde, dat men zich rot lachte om die stomme Hollanders die zich zo gemakkelijk in de maling lieten nemen.
  Waar gebeurd en niet een, maar vele malen.

 9. perry

  Als het buitenlands voetvolk slimmer, alerter, vindingrijker is, dan de Nederlandse overheid, wordt het moeilijk de begroting in de hand te houden!

 10. Marija

  Onze incompetente regeringsleiders worden daarop geselecteerd, lijkt het wel.
  De meest achterlijke dingen gebeuren, waar ieder werkend en helder denkend mens vraagtekens bij zet, kunnen de debiele, naieve en vaak nog corrupte leugenaars uit de regering mee wegkomen en dat iedere keer opnieuw weer.
  Er ismaar een manier, zuiveren en verkiezingen, hopend dat het klootjesvolk inmiddels wel wijzer is geworden en weet op wie te moeten stemmen.

 11. ikweetwatikwil

  En niet alleen de Polen en Roemenen. Wat dacht je van de Turken en Marokkanen wat al jaren bekent is.

 12. 1zeven1

  Het lijkt me toch niet zo heel moeilijk… Dit soort uitkeringen gewoon niet over de grens laten gaan.
  – Kinderbijslag alleen voor kinderen die in Nederland zijn ingeschreven EN naar een Nederlandse school gaan.
  – Bijstand, WW, al dat soort uitkeringen alleen voor mensen die daadwerkelijk in Nederland ingeschreven zijn en wonen.
  – AOW en dergelijken alleen voor de jaren dat ze daadwerkelijk in Nederland een baan hebben gehad.
  Pensioen is in feiten spaargeld (ondanks dat de roverheid het ziet als haar eigendom), dus dat gewoon betalen.

 13. ervi

  Een hoop van die Oostblokkers hokken bij elkaar op campings en vakantieparken; zuipen, blowen en snuiven zich de tering aan speed.Dit totdat ze knettergek zijn.Kunnen mijn collega’s en ik ze in de kliniek in de separeer oplappen. Vaak zijn ze nog ontzettend agressief ook. Met dank aan Schengen

 14. Veteraan

  Werd 40 jaar geleden al massaal gedaan door Turken en Marokkanen. En aangezien er in de meeste dorpen geen dokter was werd het een briefje van het dorpshoofd/burgemeester die er 100 gulden voor kreeg.
  En massaal was tienduizenden tegelijk, elke vakantie weer.
  Bedrijfsartsen stonden machteloos en wat raar dat hun kinderen en klein kinderen massaal hetzelfde gedrag vertonen.
  Iedereen wist het maar ja, discriminatie hé dus maar niets zeggen.
  Hetzelfde gold voor kinderen van broers en zusters opgeven voor kinderbijslag.
  Dit koste toen al een miljard per jaar, reken eens uit voor 40 jaar lang.

  1. Marija

   Precies, dat bedoel ik met mijn bericht hier boven.

 15. Bunky01

  De zoveelste blunder, en het gaat maar door. Gek he dat de hardwerkende belastingbetalende Nederlander de pest aan buitenlanders krijgt. En dat heeft niets met etnisch profileren te maken maar alles met rechtvaardigheidsgevoel. Weg met dit prutser-kabinet. Laten de PVV en de Fvd het maar is gaan proberen, rotter wordt het niet.

 16. harte385

  Je kan ook niets beters verwachten van dit huidige liegende en rovende kabinet, zij hebben heel Nederland in de uitverkoop en verkwanselt en de EU maffia.

 17. LifeBuddy

  marcous is bij de pvda ook gekozen omdat hij een vies spelletje heeft gespeelt en niemand zegt er wat van. In wat voor land leven we!!

 18. Rud56

  Dankzij deug- of incompetente politicy als een Kok, Balkenende en Rutte zijn er EU- en andere verdragen getekend waardoor men niet over de grens kan handhaven. Onder meer getekend omdat men niet wilde discrimineren. Door deze debiliteit gaat er jaarlijks voor tientallen miljoenen aan fraude de grens over, naar Turkije tot aan Marokko, de Caribian, Afrika, zelfs India, etc.

  Als men nu zou stoppen met het verstrekken van uitkeringen over de grens wordt men door mensenrechtenorganisaties, de VN en de EU teruggefloten!

  Net zoals de Belastingdienst, waar men grootschalige fraude ontdekte maar ook door vooral deug de grond in werd gestampt! Want veronderstel zeg, dat je fraudeurs van buitenlandse afkomst zou aanpakken

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.