PVV’ers en jihadisten strijden gebroederlijk tegen coronavirus: ‘Het moet niet gekker worden!’

Het lijkt een bizarre combinatie, maar het gebeurt echt nu het coronavirus Nederland momenteel ziek maakt en lam legt: de PVV en jihadistische politici zetten hun verschillen opzij en strijden samen voor een hardhandigere aanpak van het coronavirus. Zowel de PVV Den Haag als de salafistische partij van Arnoud van Doorn eisen een samenscholingsverbod in heel de stad.

Alhoewel de gemeente Den Haag verhoudingsgewijs minder zwaar getroffen is door het coronavirus dan alle buurgemeentes, willen twee oppositiepartijen in de Hofstad toch dat het gemeentebestuur hardere actie neemt. Veel dagjesmensen namen het dit weekend niet zo nauw met de voorschriften om niet in groepen de straat op te gaan. Daarom wordt er geroepen op een samenscholingsverbod. De burgemeester moet dit opleggen, vinden twee partijen die niet vaak gebroederlijk naast elkaar te vinden zijn.

Het gaat om de PVV – die ooit is opgericht om niet het coronavirus, maar de islamisering van Nederland te stoppen. En daarnaast ook om de salafistische Partij van de Eenheid van de antisemitische extremist Arnoud van Doorn. Die laatstgenoemde is erg blij met de steun van de partij waarvoor hij ooit nog raadslid geweest is. De radicale bekeerling meldt:

“Wie had dat gedacht. PVV’ers Karen Gerbrands en Sebastian Kruis die de islamitische PvdE steunen in haar ideeën over de lokale corona-aanpak.
Het moet niet gekker worden in de gemeenteraad van Den Haag 😉”

Tja. Het boeit het virus ook niet of iemand in Allah gelooft of helemaal niet. Of iemand de sharia wil invoeren of een seculier land wil blijven: het coronavirus is een uitdaging voor iederéén in Nederland. Dus kunnen de PVV en radicale moslims op dit terrein elkaar de hand geven (symbolisch, uiteraard, want 1,5 meter afstand)? Natuurlijk. Dit zijn letterlijk zaken die belangrijker zijn dan wel honderd culture wars bij elkaar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Kretoloog

  Hilarisch. DDS wordt met de dag leuker. Alleen de kop boven dit artikel al. “Gebroederlijk strijden“. Nu nog wachten op de jihadbruidjes. Dan bloeit er misschien nog iets veel mooiers op. Waar Corona al niet goed voor is…

 2. Bijenzwerm

  Ieder weldenkend mens will dit virus stoppen.
  Of je nu links rechts islamiet christen of jood of ongelovig bent, het treft ons allen het virus maakt geen onderscheid.
  Als je dus niet bereid bent om consessies te doen om het beste resultaat te bereiken in dit geval, ben je niet goed bij je hoofd.
  Daarentegen is de pvv niet voor islamieten, net als ik, maar je hebt in dit geval toch samen te werken want de realiteit is dat die mensen helaas hier wonen.

  1. kees cup

   Helaas kan ik me geen enkele overeenkomst voorstellen tussen “weldenkend mens” aan de ene kant, en “islamiet” aan de andere kant.

 3. Politiek Profeet

  Niks samenwerken….delen alleen een gezamenlijke opvatting omtrent een slecht beleid.
  Feit is ook dat de meeste moslim totaal apatisch ronddolen zonder enige maatregel te nemen tegen het virus.
  Het zal hun daarom veel harder gaan raken dan de autochtone bevolking…

  1. Bijenzwerm

   @profeet deels met je eens, maar de weinige weldenkende moslims die hier leven is wel handig om mee samen te werken in dit geval.
   Anders lijken we net op de kartel partijen die elke samenwerking met pvv en fvd afwijzen.

 4. Peetjoh

  Ja was te verwachten. Die moslims weten hoe hun mensen er mee omgaan. En wilders weet hoe links er mee omgaat. Ja dan lijkt het of ze het eens zijn. Maar ik ga er vanuit dat ze elkaar niet eens gesproken hebben. Die terrorist van doorn zit gewoon te stoken domme aandachtsho.r.

 5. Jack Flash

  Ze hebben gewoon dezelfde opvatting wat betreft Corona.
  Rampspoed verbroedert.

  1. Brenda Welsh

   Hopelijk leidt dit tot wederzijds begrip. In ieder geval zijn er tenminste 2 maanden om aan de
   verbroedering meer vorm te geven door er koortsachtig aan te werken.

   1. 777

    Eeuwig gebande!

   2. Fonz

    Hopelijk leidt dit tot het gegeven dat men gaat inzien dat de islam een satanische ideologie is, de islam is nog erger dan het coronavirus

 6. Rosasolis

  Partij van de Eenheid? Sinds wanneer opgericht? Als het een Salafistisch partij is,
  dat is het een fanatieke partij die de einddoelen van de islam door willen dwingen:
  Den Haag moet een islamitische kalifaat gaan worden, beginnen met de Schilders en Transvaal wijken. Met zo’n fanatieke partij is er geen sprake van samenwerken,
  maat alleen alles proberen over te nemen.
  Nooit tijdens hun 11 jaar bestaan, heb ik ooit gehoord dat medewerkers van de PVV Societeit ooit samen wilde werken met een islamitische partij! In tegendeel!
  Is de Mohammed Cartoon Wedstrijd van Wilders nu eindelijk afgelost? ….
  Bovenstaande artikel lijkt een vervroegde 1 April Grapje!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.