Rob Jetten van “Democraten” 66 wil zo min mogelijk debat over coronavirus: ‘Wilders, stop met politiseren!’

D66 is weer eens lekker bezig om de coronacrisis te gebruiken om hun politieke tegenstanders kaltstellen. Terwijl de fractieleden van Rob Jetten bezig zijn om Thierry Baudet te pakken op kleine foutjes, probeert Rob Jetten de hele parlementaire democratie maar meteen bij het oudvuil te zetten in een poging om Geert Wilders onderuit te halen.

Ik zal het even in herinnering roepen: welk D66-Kamerlid verdedigde ook al weer de afschaffing van het raadgevende referendum in de plenaire zaal? Precies, dat was Rob Jetten, toen penthousekoning Alexander Pechtold nog de scepter zwaaide over de partij. En wie probeert de coronacrisis uit te buiten om zo min mogelijk democratische controle uit te oefenen op de strategie die het kabinet voert? Natuurlijk: het is alwéér Rob Jetten!

Het zit zo: PVV-leider Geert Wilders ziet het aantal coronapatiënten in Nederland dat naar de intensive care moet fors oplopen. Die groei is “gigantisch,” aldus Wilders: “Schokkend. Kamerdebat aangevraagd.”

Nu is het gewoon genoeg om zo’n debataanvraag niet te steunen als je geen zin hebt om te debatteren over een bepaald thema. Maar nee, Rob Jetten schudt niet alleen nee, hij geeft er ook meteen een opgestoken middelvinger bij. En dan niet alleen naar zijn PVV-collega, maar ook maar meteen naar de hele parlementaire democratie.

We moeten namelijk maar eens niet zoveel debatteren over dat coronavirus, aldus Rob Jetten:

“Hou op Geert Wilders! Stop het politiseren van de coronacrisis. Laat kabinet in crisistijd z’n werk doen. De IC-capaciteit uitbreiden.

Niet iedere dag een debat. Op gezette tijden doen wij onze democratische plicht. Controleren we de regering. Delen we de zorgen van mensen.”

Voor wie goed in z’n drogredenaties zit: dit is een non-sequitur. Want Wilders wil helemaal niet “iedere dag” een debat. Alleenwanneer er ernstige ontwikkelingen zijn. Dat de intensive care eenheden nu overvol dreigen te raken; is het het niet waard daar over te hebben met z’n allen? En wat dat zou betekenen voor de gekozen kabinetsstrategie voor groepsimmuniteit?

Dat is geen “politiseren”. Dat is gewoon je werk doen als parlementariër. Of ziet Rob Jetten zijn taak gewoon gelegen in het eens per blauwe maandag even wat dossiers doorlezen die het kabinet gestuurd heeft?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Te Salutant

  Wilders en Baudet proberen politiek garen te spinnen bij deze crisis door verdeeldheid, wantrouwen en agressie te zaaien. Het ondermijnt een effectieve en gemeenschappelijkheid en ondergraaft de positie van professionals die zich de naad uit het lijf werken om deze crisis te bezweren.

  Dit is weerzinwekkend populisme.

  1. Kidogo

   Salutant wat een onbenul ben je!

   1. Bijenzwerm

    @kidigo nee u zit fout, het is gewoon een tr@l niks meer niks minder.
    Met nicks als salutant Anne klaver beuktr@l meriadoc brandewijntrol Julian lambik John breekijzer probeert hij u weg te zetten als dom onkundig gewoon omdat het kan en om iedereen te overtuigen dat het kabinet goed beleid uitvoert, wat het niet doet.
    De hele wereld ziet dit en het beleid wat gevoerd word, staat het kabinet volledig als enige in de wereld uit te voeren en word bekritiseerd door bijna iedere viroloog en epidemioloog in de wereld.
    Het tr@lleke gewoon links laten liggen is de beste remedie, heeft ie weinig voer om te tikken op zijn vies ranzig zoldertje waar hij tussendoor aan zijn grieven komt door naar kleine naakte kinderen te gluren de smeerkees.
    Hij is een smeerkees van de bovenste plank die al ruim 10 jaar hier rondhangt met zijn zieke obsessieve geest.

    1. 777

     Je voert ‘m

    2. Julian

     U zit fout. Een van de grootste getroffen landen van de wereld denkt het met nog softere maatregelen te regelen. Het land van uw God Donald Trump.
     Die alleen maar aan november denkt en vreest voor een economische crisis die zijn herverkiezing toch nog wel eens in gevaar zou kunnen brengen.

  2. Willem Bever

   Aha weerzinwekkende zwetser

   1. Te Salutant

    Dank voor de sterke inhoudelijke reacties. U weet van de hoed en de rand en dat is te merken.

    1. 777

     Eeuwig gebande!

  3. LifeBuddy

   De Linkse naad uit het lijf werken vind je alleen bij de linkse. Alle maffia van over de hele wereld , heeft zich hier gevestigd om over de rug van de hard werkende man miljonair te worden. 1001 voorbeelden kunnen we opnoemen!

  4. JochemX

   Je mag van SJWs alleen wat zeggen als je ze nawauwelt. Gebruik je verstand en stem FVD of PVV.

  5. Veteraan

   Adem je nog ? Hoopte al dat jij was bezweken maar nog even geduld dus.

  6. Vliegenvanger

   Dit is weer een nieuwe linkse trolllll.

  7. RvdBe

   Denk niet dat Wilders en Baudet zich de mond laten snoeren door groene klaver.
   klaver kan beter zijn bek houden, iets inhoudelijks heb ik hem nog niet op kunnen betrappen afgelopen week, laat het discussiëren over belangrijke zaken nou maar aan de grote mensen over, straks mag klaver weer doorzagen over hoe groen hij wel niet is, maar nu even niet.

   1. RvdBe

    Oh,het was Jetten zie ik nu: zelfde verhaal

  8. cuoretx

   Ondergraaft professionals ????man jij zwart echt totale onzin uit je nek en dat doe je om Baudet en Wilders te demoniseren en wat is dat enggeestig zeg

 2. Beukman

  Weer zo’n leuk satirisch Timstukkie, iedere keer nog over de topper dan het vorige.

  De vraag die blijft hangen: aangezien Wilders en Baudet zich in de TK op het moment niet nuttig weten te maken, zouden zij nog kunnen worden ingezet als vrijwilligers op een van de IC-afdelingen, óf gaan patiënten liever dood dan te worden geholpen door dit illustere tweetal?

 3. Kidogo

  Van deze ”Man” moeten we het hebben , Demagogen66 hebben Hans van Mierlo verkwanseld !

  1. AnnaKlaver

   @kid, zie hier de man die maar wat lulde, zal mij verbazen als deze kid iets van de politiek snapt.

   1. Fonz

    Aldus onze annaantichristklaverwatcher dé nedermoslimistische imbeciel..

 4. Lambieck

  De rolverdeling is duidelijk.
  Michael promoot Baudet.
  Tim promoot Wilders.
  .
  Klantgerichte marketing.

  1. Willem Bever

   Aha zwetser

  2. Jack Flash

   Lambiek is uiteindelijk niet vrij van complot-theorieën

 5. AnnaKlaver

  Goh, onze hoofdredacteur is een voorstander van een raadgevend referendum.

 6. Henk Albarda

  Alle landen om ons heen kapittelen onze regering om hun extreem lakse houding. rutte met zijn vriendjes rosenmoller en ollongren met hun secretaresses klaver en jetten houden zich doof en blind. De enigen die in de TK hun werk goed doen, zijn FvD en PVV. Kennellijk staan te salutant en beukman te juichen dat er veel Nederlanders met een net iets zwakkere gezondheid achteloos in prullebak worden gegooid uw links fascistische vriendjes klaver en jetten.
  Uw beider hypocrisie, te salutant en beukman is stuitend. AH, jaren 30 vorige eeuw, zou met Mengele trots op uw zijn.

  1. AnnaKlaver

   Domme man…

   1. Fonz

    annaantichristklaverwatcher dé nedermoslimistische imbeciel

  2. Beukman

   @Henk
   Tja. Zo baas, zo knecht. De knecht zal het niveau van zijn baas niet ontstijgen. De baas geeft immers het voorbeeld.

   Terwijl we behept zijn met een Tweede Kamerlid dat ’s morgens uitslaapt, aan een bosje lavendel snuift, daarna op Facebook iets met veel uitroeptekens en verkeerd geplaatste spaties leest, dit even later in het parlement doorvertelt als ‘de nieuwste wetenschappelijke inzichten’ met de pedanterie die Onze-Lieve-Heer heeft toebedeeld aan ’s werelds grootste narcisten, vervolgens ‘prutsers’ sist tegen de regering, van die heroïsche daad een filmpje op Twitter zet en zich tot slot een glas witte wijn inschenkt om zijn zware werkdag af te sluiten, is er ook ontzettend veel dat hartverwarmend goed gaat in dit land.

   1. Seneca

    @beuk
    je toont meer en meer je waanideeën die je als toppunt van inzicht op dit blog plempt. in eerste instantie, zo’n 3 a 4 jaar geleden, toonde je inzicht en waren diverse van je reacties net zo raak als spijker op de kop. wat is er met je gebeurd? ben je ziek wat ik waarachtig niet hoop!

    1. Beukman

     In eerste instantie? Man, jij kroop nog in je luier rond toen ik hier al potste!

     1. Seneca

      @beuk
      dat is een vooruitgang! nog niet zo lang geleden noemde jij mij seniele Seneca. nu ben ik van oude man een zuigeling geworden. lul toch niet kerel. je bent echt een van de pot gerukte halve zool.

     2. Beukman

      Kan je nagaan hoe lang ik hier al pots, @Seneca.

 7. Cycle25

  Er zijn politici die het voor burgers opnemen, en er zijn politici die hun hol afvegen met de samenleving.

 8. ikweetwatikwil

  Fijn dat Wilders en Baudet zich interesseren voor de bevolking en voor ons opkomen.
  Heb nog eens de toesprak van Rutte gelezen. Persoonlijk vind ik het uitstekend acteerwerk maar de inhoud schokkend.

 9. m.van.rosmalen

  Nee idd Wilders moet ook niet zo zeuren met zijn Lockdown
  Daar zitten we nl al in
  Meer als de helft van werkend Ned voor wat er nog van over is zit lachend thuis vakantie te vieren en word gewoon doorbetaald.
  Alleen de oudjes zitten te zeuren en klagen steen en been en lopen over de straat.
  En demensen die de boel overeind houden en verplicht buitenshuis moeten werken mogen kapotvallen en hebben niks in te brengen.
  Wel mooi om nu te zien trouwens dat je meteen kunt zien wat de belangrijkste beroepen zijn in tijden van crisis

  Miss dat het hoog tijd word dat zij eens beter betaald worden ipv al die zwaar overschatte , overbodige Thuiswerkers
  Wat een blamage

  1. Willem Bever

   Van rosmalen wil graag verhuizen naar Noord Korea

 10. Bockbeer

  Misschien hebben we allemaal al corona, de mensen met een goede weerstand weten niet dat ze het hebben. Steken we elkaar alsnog aan, na ons huisarrest van een half jaar.

  1. m.van.rosmalen

   Huisarrest?
   Ik noem het meer vakantie als ik zo rondkijk.
   Jonge dertigers die saampjes lachend met een bakfiets boodschapjes gaan doen
   Het hele balkon zit ineens vol met stelletjes die genieten van hun plekje in de zon
   Allemaal onder het mom van “thuiswerken ”
   Wat een blamage zeker naar de mensen toe die buitenshuis moeten werken met alle risico’s van dien
   Ik mag hopen dat er na deze crisis zeer veel van deze overschatte totaal overbodige werknemers buitengestampt worden
   Net zoals veel bouwvakkers ,truckchauffeur en zorgmedewerkers destijds waar niemand maar dan ook niemand zich toendertijd druk om maakte

   1. Bockbeer

    En als de stroom langdurig uitvalt gaan ze zich stierlijk vervelen, dan is het niet meer leuk.

   2. Lambieck

    Ik wil u niet ontmoedigen maar hoeveel mensen maken zich nu nog druk om die arme boeren?
    Niet terecht, wel de realiteit.

 11. Michael M

  1 grote fout en dat moet er zo snel mogelijk uit voor alle Nederlanders: Democraten 66 bestaat niet. Het is partij 66. De partij dat helemaal niets verstaat omtrent de betekenis van het woord Democratie. Het is dezelfde partij dat het Nederlandse Volk monddood heeft verklaard door het vrije democratische referendum, het woord van het volk af te schaffen. Een echte democratische partij doet dit niet en verstaat zijn vak. Deze partij, de partij 66 is allang geen democratische partij meer. Ooit lang geleden in 1966 toen het werd opgericht. Nu is de partij overgenomen door DWAZEN. Hopelijk gaan we het nu onthouden !!!!

 12. Michael M

  M.van Rosmalen, ik ben het helemaal eens met uw stelling !

  1. m.van.rosmalen

   Wauw

 13. Veteraan

  Ik zit al in een total lock down, helemaal vrijwillig
  Lekker rustig en veilig, goed boek erbij, wat wandelen en in de tuin werken en geen mensen zien. Kom helemaal bij en geef maar een gil als er een vaccin is.

  1. Cycle25

   Hier ook, Italië kwam net met een update : 5322 besmet en 427 doden, Italië is China voorbij gegaan met het aantal doden.

  2. Peetjoh

   Hier ook. Bevalt best trouwens.

   1. m.van.rosmalen

    JOH PEET
    Is je frustratie een beetje ingedaald?
    Viel in het begin vies tegen hè
    Die ontmaskering
    Je hebt een paar soulmates gevonden zie ik van hetzelfde laken een pak
    Allemaal even lui

    1. Peetjoh

     Niet helemaal ik ben bezig met een shadowvan een klant. Maar thuis en afgezonderd zoals de regering wou. Ik probeer dus te zorgen dat de zorg niet overbelast word. Mensen hebben onderdelen mee en maken thuis in de schuur de blokken af. Gaat stuk langzamer zo dus minder winst. Maar aangezien ik nog inkomen heb, niks te klagen en ook niks te ontvangen van de staat. Ik snap dat jij gefrustreerd raakt van degene die niet luisteren maar niet iedereen is zo. Ik heb daarom totaal geen frustratie.

     1. m.van.rosmalen

      Fijn voor je dat je niet gefrustreerd bent
      Houden zo👍
      Dacht dat je 2 bedrijven had en 150 man aan de vreet moest houden🤔

 14. Meriadoc Brandebok

  Wilders en Baudet raken seksueel opgewonden van opzettelijk tegendraads reageren. Anders kan ik de dwingende noodzaak om met verwijten te strooien, in plaats van mee te denken aan een oplossing, niet verklaren.

  1. Fonz

   Nee dat raak jij, jij raakt opgewonden als het gaat over het framen of bashen van deze zéér bekwamen politici…

   1. Bijenzwerm

    @fonz laat de huistr@l en smeerpijp gewoon links liggen, is gewoon verloren tijd.

  2. 777

   Glibber Guus, op schoot bij z’n ouderling.

 15. Maxks

  De media melkkoe Corona is geen links of rechts dingetje maar het wordt geclaimd en gegijzeld door Wilders en Baudet.
  Jetten is een volledige nitwit.

  Totale Lockdown moet je niet willen. Laten we bij de volgende seizoensgriep ook alle kwetsbare, die geïnfecteerd zijn, opnemen ook dan hebben we bedden en handen te kort. Nee, dan is het gewoon thuis uitzieken of doodgaan.

  Het is een lelijke samenleving aan het worden, je leert nu de mensen pas echt kennen waar je al jaren bij in de super komt, kruitvat enz. Ze vermanen je alsof je niet snik bent.
  Klimaat-nonsens kost ook een halve vriendenkring, als je zo omheen luistert.

  Ben een principiële contactbetaler…maar wordt aangekeken alsof ik de kassa wil meenemen.
  Men kijkt of je niet te dichtbij staat en als dat volgens hun mening zo is, dan rollen ze met de ogen. Zielig volkje.
  Meer hé…zo kan men een schifting maken van wie wel, wie niet, dat ruimt op.
  Voorzichtigheid is goed…angsthazen zijn gevaarlijk.

 16. Bijenzwerm

  Her is normaal dat mensen uit zelfbehoud maatregelen nemen en het is zeer zeker dom als je niet eens de intentie hebt om dat maar zelfs te willen begrijpen, oerdom.
  Tuurlijk nemen winkels maatregelen niemand zit te wachten op een virus wat best kan toeslaan bij hun of mensen om zich heen.
  Als je dat niet wil begrijpen heb je geen verstand.

 17. Maxks

  Voorzichtigheid is goed…Politieke partijen en mensen die voor totale lockdown zijn, zijn gevaarlijk.
  We zullen over enkele maanden de getalletjes van de corona slachtoffers en van een gewone seizoensgriep naast elkaar leggen.

 18. macsjang

  Jetten? Politicus van het kaliber misbaar als kiespijn en/of coronavirus.

 19. Baron von Munchhausen

  Natuurlijk mag je er niet over praten. (D66)
  je komt aan hun “kroonjuwelen”: Drionpil, Euthanasie, werken tot je 70ste, enzovoort!
  Alle ouderen de deur uit en……. open deur voor weldoorvoede-aanslagplegende sociaal systeem-“vrede-brengende”-criminele Moslims!
  Jetten…..wie heeft jou opgevoed? Ouders uit de Flower-Power tijd en zich schamen dat ze blank zijn?

 20. C.A.Barstow

  Maar natuurlijk wil Rob Jetten zo min mogelijk, dus geen debat, aangaande het corona virus.
  Hij zou als een idioot door het ijs zakken,
  wat dossierkennis betreft wordt hij door Baudet en Wilders volledig van het spreekgestoelte weggeblazen.

  Stem FvD/PVV.

  1. Baron von Munchhausen

   C.A.Barstow

   Pluim!!!

  2. Bijenzwerm

   @ Barstow klopt, zag vanmiddag ook het filmpje jetten baudet, de kleine twink jetten heeft werkelijk 0 kennis van zaken, baudet laat zich goed informeren.

 21. Sharktyricon

  Nu er geen moslim aan te pas komt kunnen wilders en baudet alleen nog klagen over wat er niet goed ging in de aanloop naar de corona crisis of antwoorden eisen op onmogelijk te beantwoorden vragen. Nergens proberen ze een bijdragen te leveren aan de aanpak en dus zijn hun vragen en opmerkingen nu overbodig. Als de hele crisis onder controle is is het tijd voor reflectie, nu is het vooral schade beperken.
  Nederland (op DDS na) is bijzonder moe van het geschreeuw van beider heren

 22. Lampje7

  De Duitse schrijver Schiller zei ooit: ‘Tegen domheid strijden zelfs de goden tevergeefs’. Dat citaat kan onder vrijwel ieder artikel op deze website worden gezet en geldt sowieso voor het merendeel van de lezersreacties.

 23. FrankoNero

  Jetten is gefrustreerd omdat hij al weken geen “klein foutje” in zijn anus heeft gevoeld, dankzij corona. Krijgt Geert natuurlijk gelijk ervan langs zodra hij het onderwerp corona aanhaalt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.