Rutte komt op voor Nederlands belang! Ruzie tijdens EU-videotop: Rutte haalt hard uit naar Zuid-Europa

Deze week hield de EU een belangrijke top via een videoverbinding. De videotop liep niet zoals verwacht, het eindigde zelfs in een gespannen sfeer. Dit werd veroorzaakt door Rutte die de confrontatie met zuid Europese landen niet schuwde. Rutte ziet niks in het plan om Zuid-Europa zomaar geld te sturen. 

Nederland en Duitsland stonden recht tegenover Spanje en Italië, en het ging er niet vriendelijk aan toe. Rutte vindt het een waardeloos idee om zomaar geld beschikbaar te stellen voor Zuid-Europa, zonder dat daar voorwaarden tegenover staan. En ditmaal moeten we onze premier gelijk geven, in een crisistijd, waarin we het geld zelf ook hartstikke goed kunnen gebruiken, is het niet verstandig om zomaar ‘gratis geld’ naar Zuid-Europa te doneren.

De irritaties tussen Noord-Europa en Zuid-Europa zijn dus vooral ontstaan door Rutte tijdens de videotop, uit de transcripties blijkt dat Rutte gewoon helemaal geen toezeggingen wil doen. Dit tot grote frustratie van Spanje en Italië. Zij spreken schande, en ze eisen verantwoordelijkheid van Rutte. Want beide landen menen af te varen op een gigantische ijsberg – wat helemaal begrijpelijk is in deze tijden, beide landen ondergaan een horror scenario op dit moment.

Vanuit Zuid-Europa probeert men Rutte – en dus Nederland – neer te zetten als een ijskoud en kil land. Maar Rutte heeft gelijk, we kunnen niet zomaar geld weggeven zonder dat er iets tegenover staat. Dit is in het verleden ook al flink misgegaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Fonz

  Geloof mij dit is puur voor de bunhe, het is immers leugenclown Rutte, zodra de camera’s en microfoons uit staan zet hij snel z’n handtekening want anders krijgt Nederland natuurlijk straf van de EU en raakt het die miljard korting kwijt, Nederland zit namelijk onder de plak dankzij leugenclown Rutte

  1. Bijenzwerm

   @ fonz Ben bang dat je gelijk hebt, maar laat ik voor de goede hoop zeggen ,dat ik hoop dat hij volhard in het debat tijdens de eutop.

   1. Blitzkrieg

    Bijenzwerm : Zo vlak voor de verkiezingen moeten ze op hun tellen passen. Als de gluiperd na de verkiezingen de kans krijgt zal hij het ruimschoots proberen goed te maken.

  2. Bullshit16

   Fonz
   Je hebt gelijk
   Inderdaad laten we hopen dat Rutte nu is een keer ballen krijgt maar ook ik ben bang dat dit voor de bühne is
   Stem fvd of PVV uit de eu

   1. Fonz

    Ik vertrouw leugenclown Rutte voor geen centimeter, leugenclown Rutte heeft x op x bewezen een leugenaar te zijn…

 2. Boudewijn Hummelinck

  De opstelling van Rutte is om je rot voor te schamen.

  1. Seneca

   @bh
   Je hebt gelijk. ga in een hoek zitten en kom de eerste 100 jaar niet terug.

 3. JFU

  Is gewoon het bekende spel dat gespeeld wordt…daarna hoor je er niets meer over…omdat dan achter de schermen bij het kruisje is getekend.
  Zo gaat het altijd. De manier om kiezers gunstig te stemmen, en je’vrienden’ in Brussel tot vriend te houden.

  1. Shadow1100

   Mark – Pineukio – Rutte (hij liegt en naait je) speelt zijn rol. Vorige keer sodemieterde hij zogenaamd een turkse minister het land uit. Even stoer doen voor de bühne en voor de stemmen. Zooooo doorzichtig. Maar ja, als de mensen daar intuinen……..

   1. Thierry Trollinator

    Zogenaamd?? Heb je het nieuws toen eigenlijk wel goed gevolgd???

  2. RvdBe

   JFU, zo is het, hij moet zich wel eu kritisch opstellen om zijn rechterkant binnenboord te houden, na de verkiezingen als iedereen er weer ingetrapt is, kan hij zuid europa weer gaan bevoorraden met ons geld.

 4. Gannascus

  Spanje en Italië zijn katholieke landen die we moeten helpen, de moslimlanden bekijken het maar.

  1. Fonz

   Nee hoor, “we” moeten helemaal niets, de EU daarin tegen verplicht ons wel..

 5. Pjotter

  RUTTE@ wat hij vandaag zegt kan morgen het tegenovergestelde opleveren, te veel heeft hij laten zien dat hij voor geen cent te vertrouwen is.

 6. Bolkestein

  Rutte tekent gewoon bij het kruisje. Of doet er een inlegvelletje bij welke geen enkele waarde heeft.

 7. Renef

  Ik ben het volledig met Fonz eens.
  En dat het vertrouwen in hen verloren is gegaan heeft aan zichzelf te danken.
  Weet u nog? Rutte1: De hypotheekrente aftrek staat bij de VVD als een huis.wat zien we nu? Juist
  Rutte 2 : Bij de VVD gaat er geen cent meer naar Griekenland. Wat gebeurde er na de verkiezingen? Juist de geldkraan ging gewoon weer open. Rutte 3 : Iedereen krijgt er duizend Euro bij,.. ik zit er nog op te wachten. Allemaal verkiezings beloftes.

 8. Heras

  Daarom voor alle zekerheid stemmen op pvv of fvd. We moeten uit de EU.
  Anders blijven we dokken voor de halve wereld.

 9. inert

  Het doneren naar de zuidelijke lidstaten gaat gewoon gebeuren, verkiezingsretoriek van Rutte, immers er zijn bijna Tweede Kamer verkiezingen!

  1. Bullshit16

   Inert
   Daarom stem fvd of PVV uit de eu erger dan dit kan het niet worden
   Geef ze een kans dan kunnen we zien wat ze waar maken.
   Maken ze niks waar dan zijn ze zo weer van de podium af ik geef ze het voordeel van de twijfel
   Stem fvd of PVV uit de eu

 10. perry

  Praatjes vullen geen gaatjes, Rutte speelt politieke spelletjes!
  Wie trapt daar nog in?
  Oei, het linkse stemvee, zou het?

 11. ikweetwatikwil

  Ojee, dat is wat. Nu kan Nederland straks niet op vakantie naar Spanje ,Italië en Portugal. 😉

 12. Bolland

  Ben benieuwd of hij z n poot stijf houdt, geldt ook voor Merkel.

  1 ding is zeker EU stelt in tijden van crisis nix voor, samenwerking ho maar, ieder voor zich en God voor ons allen.

  Zie heel voorzichtig ellende ontstaan tussen de eerst zo goede vrienden,Macron/Rutte/Merkel ieder nadeel heeft z n voordeel lamaar zeggen…

 13. Baron von Munchhausen

  Hopen dat Rutte nu ECHT bij zijn standpunt blijft!

  1. Toverkol

   Hij zal wel moeten, doet hij het niet en het escaleert zal zijn kop op een spaak eindigen door een boze bevolking die alles kwijt is.

 14. Hendrik_Groen

  Zoals gebruikelijk bij de DDS is weer ikke ikke en de rest kan stikken. Wat is dat rechtse volk toch egoïstisch.

  1. Rammstein

   Het linkse volk deelt altijd graag andermans geld uit.

  2. Peetjoh

   Jij staat vooraan om je geld te geven neem ik aan?. Of leef jij al van het geld van anderen. Dan snap ik dat het je niet uitmaakt.

  3. evil knievel

   “Eigen volk eerst”,druplol!

 15. Boudewijn Hummelinck

  Als we in deze crisistijd geen Europese solidariteit kunnen opbrengen zal dat de EU verzwakken. Daar zit een verstandig mens niet op te wachten.

  1. evil knievel

   Ben ik dus ff blij,niet verstandig te zijn!
   Gaat me geen windeieren leggen,wedden BH’tje!😁

 16. Toverkol

  Uhm…. we geven al geld weg, en het kost ook veel geld, onze pensioen pot is al akelig verdampt door geld ontwaarding doordat ze allemaal nog steeds aan het monetaire infuus liggen, en de ecb aan de slinger van de geld pers blijft draaien.
  Onze politici zien (nog) niet in waar dit eindigt… wanneer dit escaleert is het einde Nederland zoals we het nu kennen. Denken ze nu werkelijk dat het volk accepteert dat ze alles kwijt zijn en opnieuw mogen beginnen met een tientje ? Dacht het niet, het zal wel weer aflopen als bij Griekenland, wij lenen geld voor de Grieken vervolgens wordt het nagenoeg kwijt gescholden. Bah…

 17. Duckday

  Het bedrag is al onderweg stoere media taal .
  Stem PVV of FvD daarna Nl exit.De Eu zorgt alleen voor een hoop elende draagt niks bij voor de NORMALE man vrouw in Nederland. We worden gewoon belazerd We hebben het gemerkt met griekenland De superstaat moet gewoon verdwijnen Het hoogmoed en waanzin bestuur is alleen uit om de mensheid te onderdrukken met hun waanzin.Geld is al niks meer waard zelfs het papier is al bijna gratis Dit kabinet moet snel verdwijnen.
  BREEK HET KARTEL en stem PVV of FVD

 18. Peetjoh

  Deze landen leven al jaren van geld uit het noorden. De laaste 15 krijgen ze zelfs gewoon geld. Terwijl wij daar geld zat uitgeven als touristen. Ze geven het verkeerd uit. Niet ons probleem. Grieken Italianen en Spanjaarden komen hier niet vakantie vieren en hun geld spenderen.

 19. P.Sisterons

  NEXIT NEXIT NEXIT NEXIT
  De deugmensen met hun aangeboren psychische aandoeningen sturen we samen met alle schele padvinders naar Luxemburg.

 20. harte385

  Nu Nexit asap. anders betalen wij strak het gelag voor de staten die er de kantjes aflopen en vooral uit zijn op gratis geld van uit Nederland. Dus Nexit is onze enige redding.

 21. Janneke28

  Seriously? Nederland is niks zonder de EU – we profiteren van die open grenzen en van al die andere landen waar we ‘geld aan geven’. En wat dat ‘geld geven’ betreft? Die bestaat uit een lening, wat ze allemaal weer terug moeten betalen. Net als Griekenland. Waar we ook voor hadden geleend, dus niemand van jullie heeft daar een cent aan betaald. En raad eens? Nederland verdient ook nog eens met de rente die Griekenland over die lening moet betalen. Beloofd was om die rente terug te geven om Griekenland te helpen en het niet nog moeilijker te maken, maar die afspraak kwam Nederland toch niet zo goed uit.

  Dus niks PVV en FvD – dan belanden we net als Italië in diepe schulden: ook daar heeft zo’n partij gouden bergen beloofd aan zijn inwoners (en het ook werkelijk proberen te geven), tot bleek dat dit helemaal niet mogelijk is. Economie bleek tóch complexer te zijn dan dat… Die fout, daar boet de huidige generatie van Italië nog steeds voor en zullen ze ook nog decennia moeten blijven doen. Dus stem aub geen PVV of FvD en ga niet uit de EU, want dan kan het nog wel eens slecht met ons aflopen. Oh en laatste: Italië is niet afhankelijk van de EU, zij kunnen er zo uitstappen maar met hun sterke economie (jup, geen groeiende maar wel een sterke) redden ze het onafhankelijk. En Nederland? Totaal niet. Die nationalistische uitspraken van Baudet en Wilders zijn er om kiezers te winnen – kiezers die geen informatie opzoeken, maar de veilige en makkelijke weg kiezen van ‘het is de schuld van de ander’.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.