Ruzie tussen Duitsland en de VS dreigt! ‘‘Trump aast op firma die vaccin ontwikkelt en wil rechten claimen’

Er dreigt een ruzie te ontstaan tussen westerse grootmachten rondom een bedrijf dat hard aan het werk is voor een vaccin tegen Covid-19. Trump is mogelijk van plan Duitse wetenschappers op te kopen zodat hij de Amerikanen de exclusieve rechten krijgen voor een mogelijk vaccin. Want wie het vaccin als eerste in handen heeft gaat enorm veel geld verdienen. 

Amerika probeert dus Duitse wetenschappers ‘weg te kopen’ uit Duitsland, ondertussen zit Duitsland hier helemaal niet op te wachten en biedt de wetenschappers extra geld aan om te blijven in Duitsland. Er dreigt dus een soort van ‘veiling’ te ontstaan rondom de wetenschappers.

Trump zou een enorm bedrag bieden voor de exclusieve rechten van een vaccin, hierdoor raken mensen in paniek. Omdat er mensen zijn die menen dat Trump het vaccin alleen voor zijn eigen bevolking zou willen gebruiken. Ondertussen laat de Duitse regering niks over aan het toeval en proberen zij de wetenschappers in Duitsland te houden.

,De Duitse regering is zeer geïnteresseerd in het feit dat er ook in Duitsland en Europa vaccins en werkzame stoffen tegen het nieuwe coronavirus worden ontwikkeld”, bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid tegenover Welt am Sonntag. ,,Daarover voert de regering intensieve gesprekken met het bedrijf.”

Het belangrijkste lijkt me dat er genoeg geld naar onderzoek gaat om een geschikt vaccin mogelijk te maken. Want tot nu toe hoor je vaker dat bedrijven dicht bij een mogelijk vaccin zijn. Tot nu toe hebben we nog weinig resultaat gezien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Lambieck

  Wat is Trump toch een goede president.
  Mensen gaan voor geld verdienen.
  Hadden wij of Duitsland of Europa zo een sociale (tering)lijder

  1. DidiMadloba

   De één z’n dood is de ander z’n brood.
   Trump is een boef uit de vastgoed wereld die denkt dat alles voor geld te koop is, de lummel.
   Het wordt tijd dat hij eens keihard het lid op de neus krijgt.

   1. Shadow1100

    Wat? Hij doet tenminste wat voor zijn volk. Mark – Pinocchio – Rutte (VVD) denkt alleen aan zijn rijke vrindjes waar hij straks weer een baantje van moet krijgen. D666 heeft zijn ultieme natte droom. Alle oudjes de pijp uit, de lege bejaarden- en verzorgshuizen kunnen worden volgepropt met asieleisers en de vrijgekomen eigen woningen van onze ouden van dagen gaan naar de statushouders.
    Kijk straks uit bij de volgende verkiezingen…

    1. Canta

     Shadow1100
     Als Trump wat voor de Amerikanen zou willen doen dan moet hij zorgen dat ALLE mensen een ziektekostenverzekering hebben. Dat als ze ziek zijn, ze niet toch moeten gaan werken omdat ze het zich financieel niet kunnen veroorloven
     thuis te blijven. Voor Trump tellen alleen mensen met geld mee.
     En Shadow, je moet toch eens de betekenis van euthanasie opzoeken
     want die domme opmerking over D66 toont aan dat je niet begrijpt wat dat betekent.

   2. dinaro

    Ja..voor geld is alles te koop

    Jij bent in de aanbieding nu Didi

 2. DidiMadloba

  Wetenschappers die zich laten opkopen, wat zijn dat voor lui?
  Dan moeten ze van het gezellige Duitsland naar het vreselijke land van Donald T.

  Overigens biedt de wet de mogelijkheid tot “dwanglicenties” op octrooien als dat in het algemeen belang is.

  1. Kretoloog

   Wat een simpele ziel ven je toch, Didi. De wetenschap is geheel afhankelijk van geldschieters. Overheid maar ook bedrijfsleven. Ik denk trouwens dat bijna alle wetenschappers het werkenden de VS als hoogste wens hebben. Ook die in Duitsland. Dat heeft niks met Merkel of Trump te maken. Bovendien, de grootvader van Trump was ook een Duitser.

   1. van Urk

    Inderdaad. De klimaatwetenschappers weten daar alles van. Dik betaald worden om in dienst van de geldschieters en overheid leugens te verspreiden.

    1. Thierry Trollinator

     Van Urk?

     1. 777

      Trolli?

    2. dinaro

     Didi weet raad
     Zelf postzegel plakken

     Groetjes Donald J. Trump

  2. dinaro

   Loop jij achter didi
   Jij weet niet dat alles om geld draait troela
   Thunberg is betaald van EU geld …heksie didi
   Jij denkt ergens verstand van te Hebben?
   Ze zoeken nog iemand bij RMI

 3. JFU

  Er zijn wettelijke mogelijkheden dit te blokkeren, is dus niets nieuws. Gebeurt vaker als het algemeen belang op het spel staat met nieuwe medicijnen in ontwikkeling.

 4. josemoonen@70

  Wel eens van Fake news gehoord ? Ik volg alle belangrijke nieuws zenders van de USA , Er is mij hier van dit totaal niks bekend . Dit is gewoon weer een bericht dat bedoelt is om President Trump kapot te maken . Zelfs voor een crisis als dit gaan ze over lijken . De Democraten in de USA schrikken nergens voor terug . Niets , maar dan ook niets ,kan de President goed doen bij de Dems !. Een vies zooitje dat wordt gesteund door de linkse criminele media .!

  1. henk43

   @Josemoon Maar dit bericht vindt ik niet in andere media maar wel in het superrechtse DDS .Nu vraag ik mij af :Wie doet er nu aan fake news?

  2. Ritter

   josemoonen@70

   Het is ook nepnieuws.

   Het bedrijft onderhandeld met verschillende partijen maar zegt dat er geen sprake van “alleenrecht op het medicijn” van de VS.

   Het is dus weer een roddel van de media die Trump haten; helaas zullen veel mensen in deze hoax vallen.

 5. Rosasolis

  Gisteren op de radio nieuws gehoord, dat wetenschappers en artsen in het Erasmus Ziekenhuis (Rotterdam) een bacterie hebben ontdekt dat de Corona virus doodt. Zij werken nu aan een medicijn. Het zal een aantal maanden duren, en eerst moet de nieuwe medicijn op een aantal mensen getest worden. Hopelijk zal het de wetenschappers lukken om alle stages van het ontwikkelen van deze nieuwe Nederlandse medicijn geheim te gehouden. Zodat er geen sprake van handel komt.

  1. dinaro

   weer zon domme doos
   wacht jij maar lekker af…Rosa
   geen handel..komt
   Heeft verstand van handel…

   1. Rosasolis

    @dinaro. Waarschijnlijk ben u de ”domme doos” die nooit een krant leest.
    Waarin dagelijks een uitgebreide rubriek over de wereld van de handel te lezen is. Een van de allerergste handel is momenteel de handel in medicijnen.

    1. dinaro

     Lees jij maar lekker NRC, of anders soort bagger
     Vandaar …
     je wijze gelul.
     Handel in medicijnen..haha

     Hoort de bel..weet niet waar de klepel hangt.

     Rosa solasis

 6. fusilier

  Heb liever dat Amerika dat vaccin eerder in handen krijgt, als voormalig nazi Duitsland.

  1. dinaro

   Maakt niks uit..
   Fharmacie werkt gewoon samen ..waar ook
   ter wereld.
   Is een Pot nat

  2. Rosasolis

   @fusilier. Belangrijk gaat de nieuwste, recent Nederlandse bacterie ontdekking, en verder ontwikkeling tegen de corona virus door…. zonder politieke stoornissen.
   Politieke waanzin en sensatie is gedurende deze tijd van extreem ziekte problemen niet nodig.

 7. inert

  haha, de octrooirechten doen voor de consument niets af, ze betalen gewoon het gelag!
  Maakt niet niet uit wie de houder is!
  Nadat het octrooirecht beëindigd, is het recept weer spotgoedkoop, totdat een nieuwe virus de kop op steekt, dan begint het circus gewoon opnieuw!

 8. Jack Flash

  Goede zakenman die Trump.Hij geeft geld uit aan nuttige zaken ipv het weggooien van miljarden aan asielbeleid en millieunonsens.
  Een goede rechtse dreun.

 9. Adriaen van Bergen

  Ik las de afgelopen dagen dat ze o. a. In Israël en Nederland ook al ver zijn.
  In de VS hebben ze ook een technisch hoogwaardige laboratoria.
  Brroodje aapverhaal denk ik.

 10. kees cup

  Beetje raar dat de huidige supermacht USA, alweer ruim drie jaar geregeerd door een , volgens sommigen, en volgens zichzelf, geweldige president, deze medische kennis uit het buitenland moet wegkopen.
  Tegen de tijd dat er een goed vaccin tegen dit virus is, en in voldoende mate beschikbaar, is deze epidemie allang uitgewoed, en zijn de doden alweer bijna vergeten.
  Ik weet niet hoeveel oom Donald wil bieden, maar uiteindelijk heeft hij dan voor veel geld een vaccin waaraan op dat moment geen behoefte meer is, een president met visie.

 11. Ritter

  Een stukje nepnieuws.

  Het bedrijft zegt dat er onderhandelingen zijn verschillende partijen maar dat er van “alleenrecht op het medicijn” geen sprake is.

  Zo hitsen de media de mensen op tegen Trump en blijven maar nepnieuws over Trump verspreidden.

 12. Vrijedenkert

  Duitsland moet niet zeuren als de VS/Trump een paar wetenschappers willen binnenhengelen.
  Merkel heeft er een paar jaren geleden immers voor gezorgd dat Duitsland en ook Europa wordt overspoeld door wetenschappers, doktoren, chirurgen, hoogleraren, ingenieurs, architecten etc…🤔🤔🤔

 13. Veteraan

  Die akelige Duitsers toch.

 14. Rvkcosta

  Wij kopen zelf alles wat los en vast zit in het buitenland.

 15. Maxks

  Quote: “Trump tue alles, um einen Impfstoff für die USA zu bekommen. “Aber eben nur für die USA”, zitiert das Blatt eine anonyme Quelle”. Bron tagesschau/

  Vrij vertaalt…Trump doet er alles aan om een vaccin te krijgen voor Amerika …”echter alleen voor Amerika”… citeert Welt am Sonntag een anonieme bron.
  Tja…steeds die anonieme bronnen maken het niet meer geloofwaardig als het om Trump gaat.
  Hoeveel anonieme bronnen zijn al in het verleden geciteerd om Trump te compromitteren?

 16. Bes Tolen

  In het heden is het zo, dat niet alleen Trump wordt belasterd. Al zo’n honderdvijftig jaar zorgen bepaalde nieuwsgroepen al voor laster. Na de nederlaag van Frankrijk tegen Pruissen in 1870 begon omvangrijke systematische laster tegen Duitsland en die heeft zeker bijgedragen aan de Eerste Wereldoorlog. En meer. Het is een lelijk onderwerp.
  Systematische laster in Nederland is te concluderen. Spoor zelf op! Vaak staan de namen van dezelfde journalisten vermeld met steeds weer hun eigen herhalingen bijvoorbeeld in kranten.

 17. M. Brandenburg

  Lachwekkend die mensen die zeiken over Trump, de hele medische wereld draait voor onderzoek zo een beetje op privaat geld, het is de reden om er te werken, een doorbraak en jij en je kinderen zijn hun hele leven financieel binnen. Enkel iemand die compleet wereldvreemd is en het contact met de werkelijkheid is verloren begrijpt dit niet. Overheden kunnen niet zoveel geld hier in pompen zoals de private markt kan, en dus is ALLES te koop. Dat Trump dit vaccin vervolgens enkel voor de Amerikanen zou willen is de bekende linkse afgunst en zwartmakerij, Trump is echter President van de VS en niet van de wereld, in tegenstelling tot politici zit hij er voor de Amerikanen en niet zoals bijvoorbeeld de politici in Nederland er voor de EU en de de lucrstieve extreem verrijkende baantjes bij die EU. Dit houd in dat hij eerst naar de Amerikanen kijkt die hij veilig moet houden, dat links daarbij in hun (inter)Nationaal Socialisme kramp schiet zal hij geen moment wakker van liggen. wanneer de VS de Rekening betaald dan mogen zij er het eerst van gebruik maken, de rest die graag op kosten van anderen leven mogen aansluiten, een normale situatie.

 18. Maxks

  Men zegt altijd “Ken je klassieken” welnu hier dan een klassieker m.b.t. Bondskanselier Merkel i.v.m. de Mexicaanse griep /varkensgriep.

  In 2009 brak de Mexicaanse griep uit en iedereen moest, als het even kon, aan het vaccin met de naam AS03-adjuvant, welke o.a bestaat uit squaleen een adjuvant. (stof die aan een vaccin wordt toegevoegd om een verbeterde immuun respons op te wekken)

  Squaleen is ook één van de oorzakelijke factoren voor het ontstaan van het Golf Oorlog Syndroom. De gevolgen zijn bekend.
  Derhalve mag in de VS squaleen niet meer in vaccins gebruikt worden.

  Zowel Merkel & Co, als het Duitse leger, kregen het vaccin Celvapan , een adjuvant-vrij vaccin dat door Baxter was geproduceerd.
  De gewone Duitse burger kreeg het vaccin van Glaxo Smith Kline mét schadelijke adjuvanten. (bron: trouw.nl 20 oktober 2009

  Bij Merkel is het niet eigen volk eerst maar eigen clan eerst.

 19. Peetjoh

  Fake nieuws. Bedrijf weet van niks. Is al uitgezocht.

 20. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Zo hebben de ZIO NAZIE de rest van de Duitse Nazie na de 2e Wereldoorlog opgekocht voor eigen gewin…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.