Schokkende cijfers: slechts 4% gearresteerde vluchtelingen aan Griekse grens is Syriër

Het beeld dat westerse media schetsen van een massale toeloop van Syrische vluchtelingen aan de Turks-Griekse grens of arriverend op bootjes is hoogstwaarschijnlijk incorrect. Dat is de conclusie die getrokken moet worden uit cijfers van de Griekse regering die zo nu en dan migranten die het te bont maken arresteert. Slechts één op de vijentwintig is Syriër. Tweederde komt uit Afghanistan.

Al weken zijn het, naast het coronavirus, niet van het tv-scherm af te slaan: beelden uit Griekenland. Turkije heeft de migrantensluizen wagenwijd opengezet, en tienduizenden melden zich daarom aan de Griekse grens of in bootjes op stranden van eilanden als Lesbos.

Grote nieuwsorganisaties als de NPO laten het daarbij lijken alsof het allemaal Syrische vluchtelingen zijn, die hun land hebben verlaten vanwege het geweld van handlangers van Assad, Poetin, Erdogan en ISIS. Maar niets is minder waar. Slechts 4% van alle vluchtelingen die momenteel hoopt op het openen van de Turks-Griekse grens is een Syriër. De overige 96% komt van elders – voornamelijk Afghanistan. Dat blijkt uit cijfers die de Griekse regering openbaar heeft gemaakt:

De getallen zijn gebaseerd op de migranten die Griekenland heeft opgemaakt wegens illegaal reizen of wangedrag. Een opvallend detail is dus dat er meer Turken dan Syriërs gebruik proberen te maken van de huidige chaos.

Ook zitten er dus een hoop veiligelanders tussen. Zowel Pakistan, als Iran, Turkije, Marokko, Bangladesh en Egypte zijn in principe veilig. In totaal komt meer dan een kwart van de migranten die aan de poort van Europa staan te rammelen uit deze gebieden vandaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. hans-e-pans

  Het verwonderd mij eerlijk gezegd totaal niet, we worden al jaren voorde gek gehouden en besodemieterd.

  1. La Pointe

   ⚠️verwondert mij

   1. 777

    La Pointe?

    1. Rompui

     777 onmiddellijk negeren die lamzak taal nazi’s zijn het niet waard .

 2. Ralnov

  Reden genoeg om metershoge hekken te installeren langs de grens met Turkije , gelijk een teken dat het land nooit maar dan ook nooit lid zal worden van de EU na dit geintje.

 3. Cootje

  Volgens Rob Jetten zitten er altijd vakbekwame billen wassers bij , en potentiële vakbroeders voor de opleiding hoofdrol in opsporing verzocht , de thee partijen zorgen verder dat deze mensen zich thuis voelen in Nederland en geven les onderwijs in de subsidie stromen die voorradig zijn in onze BV. Nederlands leren is een pre maar anders wordt u u verdere leven ondersteund met tolken en advocaten , volgens Rob Jetten wacht u een mooie toekomst u kan zelfs doorgroeien als hoofd billen wassers in een speciale kliniek met demente D66 ers .

 4. Ritter

  Dat heb ik al een aantal malen gepost.

  De z.g. “vluchtelingen” zijn in het overgrote deel geen Syriërs maar andere nationaliteiten die om economisch/financiële redenen naar Noord/West Europa reizen.

  Maar zelfs als het Syriërs zijn dan blijft het een feit dat Turkije een veilig land is. En als men vanuit een veilig land naar Europa reist is men geen “vluchteling” maar illegale migrant.

  En waarom willen deze personen naar Noord/West Europa reizen?

  Omdat het hier tafeltje dek is met ruime uitkeringen enzovoorts.

  Zelfs als ze geen verblijfsvergunning krijgen kunnen ze rekenen op geld via verschillende manieren. ( zie b.v. wat er in Amsterdam gebeurt waar uitgeprocedeerden woningen krijgen)

 5. Rammstein

  Het was al langer duidelijk dat het voor het overgrote deel om gelukszoekers gaat. Alleen de notoire deugers en fatsoensidioten die doof en blind zijn voor alles -ook voor keiharde feiten-, laten zich voortdurend in de luren leggen.

 6. Maxks

  Als men dit als schokkend ervaart dan heeft men niets geleerd.
  Ongeacht wie ze zijn en waar vandaan, “ De kruik gaat zo lang te water tot hij barst”.
  De kruik staat op barsten, zowel de opvang in Griekenland als de opvang binnen de EU.

  Een lift geschikt voor 8 personen is niet geschikt voor 12 personen anders breng je iedereen in gevaar.

  Empathische beelden m.b.t. de vluchteling is een chantage middel.
  Vreemd dat empathische beelden niet echt werken bij linkse kromdenkers en rechtse domdenkers als men beelden laat zien hoe NL vervallen is qua leefklimaat.
  De politiek, bestuurders en vele burgers zijn afgestompt wat NL betreft.

  Het is nooit te laat om het tij te keren immers het kan er enkel beter op worden.
  Zoals eerder geopperd, NL is wiskundig vol.

 7. Piet51

  Tim Engelbart haalt een paar dingen door elkaar. Er zijn namelijk twee brandhaarden. De eerste is de provincie Idlib. Daar proberen een miljoen of meer Syriers (vrouwen, kinderen en mannen) onder mensonterende omstandigheden het land te ontvluchten naar Turkije. De tweede brandhaard is de Turks-Griekse grens, waar vluchtelingen die al langer in Turkije zijn, proberen naar Europa te komen. De meeste vluchtelingen die vanuit oorlogsgebied in Syrië in Turkije zijn beland, zullen daar blijven om t.z.t. weer terug te keren. Maar de economische vluchtelingen in Turkije, overal vandaan, proberen al sinds ze in dat land zijn, door te reizen naar Europa, want dat was juist hun reden van vertrek uit hun landen van herkomst.
  Dus wat er nu aan de Grieks-Turkse grens wordt geconstateerd is gewoon wat te verwachten was en geen reden voor meer ongerustheid dan er al was.

  1. Rammstein

   Die 96% economische immigranten/gelukszoekers moet dus koste wat het kost tegengehouden worden bij de Griekse grens. Desnoods met tanks en geweld: een nieuwe invasie moet gekeerd worden.

   1. Blitzkrieg

    Rammstein :

    Hongarije, Tsjechië, Polen en Slowakije in de bres voor Griekenland
    h**ps://commonsensetv.nl/hongarije-tsjechie-polen-en-slowakije-in-de-bres-voor-griekenland/

    Het zijn altijd dezelfde helden.

    Uit het artikel :
    Dit zijn Polen, Slowakije, Tsjechië en Hongarije.

    De Tsjechische Premier Andrej Babis zei vandaag dat er nu gehandeld moet worden en dat Europa de grenzen moet verdedigen.

    “Wij staan klaar om te helpen!” aldus Babis. (bron)

    Volgens Victor Orbán zijn er al 130.000 migranten de grens overgestoken in de Balkan. (bron)

    “Het zal niet genoeg zijn om alleen de Grieks-Turkse grens te verdedigen.” zei Orbán vandaag tijdens de conferentie. “Zij moeten gestopt worden gestopt worden. Zo zuidelijk mogelijk.”

    “En in het uiterste geval zullen we ook de buitengrenzen van Europa verdedigen.” (bron)

 8. Kretoloog

  Het is al jaren bekend dat er maar weinig echte Syrische vluchtelingen in de Turkse kampen zitten. Het zijn vooral Afghanen, een volk dat, zeker in vergelijking met het westen, maar zwak ontwikkeld is en er nog vele tribale opvattingen op na houden (of anders gezegd: gewoon tamelijk achterlijk zijn).

  Die willen allemaal naar Europa, want – hoe onderontwikkeld ook – ze weten donders goed dat er hier sociale voorzieningen zijn, die hen een goed leven bezorgen. De Turkse president erdogan zegt nu dat de Turkijedeal net merkel en Rutte alleen over Syriërs gaat. En hij voelt zich dus niet gebonden om de Afghanen in zijn land vast te houden.

  Regering, Tweede Kamer en media in Nederland weten dit allang. Maar zij houden bewust het verhaal van die zielige Syrische oorlogsslachtoffers in stand. Wetende dat anders het draagvlak voor opvang wel heel rap afneemt.

 9. Benny

  Schokkende cijfers? :voor mij niet echt, net als in 2015 komt het over grote deel van deze illegale immigranten vooral uit het tolerante Afghanistan en Pakistan zeer lief en fijn volk…. Ik zeg haal ze binnen(Not)

 10. Hatseflats

  Hoog tijd dat beschaafde, progressieve landen stoppen met het tolereren van achterlijke, intolerante middeleeuwse denkbeelden van woestijngekkies. Als dat volk hun deel van de wereld naar de klote willen laten gaan dan moeten ze dat zelf weten, maar als die plaag wereldwijd steeds meer voet aan de grond krijgt door middel van ‘vluchtelingen’ en deugneuzen dan gaan we er uiteindelijk allemaal aan. Alle banden met die landen verbreken of een bom er op.

 11. Bolkestein

  Schokkende cijfers: slechts 4% gearresteerde vluchtelingen aan Griekse grens is Syriër

  Schokkend? We hebben dit toch altijd al geweten?

  En ze zijn geen van allen vluchteling. Ze zijn Moslims. Ze zijn een ons vijandig gezinde buitenlandse invasie- en bezettingsmacht. En daarmee een vijandig militair object die alzo dienen te worden uitgeschakeld.

 12. Drostemannetje

  Meestal wordt de halve waarheid verteld. De andere helft komt meestal niet zo goed uit en wordt achterwege gelaten. Of het wordt helemaal niet gemeld. Alleen wat goed uitkomt voor de zittende kliek in de politiek en media.

 13. Rosasolis

  Afghanistan, Iran, Pakistan, en Turkije, zijn niet veilige landen, De meeste van deze landen zijn fanatieke moslim landen die weinig rechten voor vrije denkers toelaten, en voor vrouwen nog minder. Vandaag is er in Trouw een artikel over vrouwenmishandelingen in Iran. In deze land van de Ayatollah’s worden mannen niet veroordeeld wegen zware mishandelen van hun vrouwen. Klachten van vrouwen- mishandelingen worden niet eens in de rechtbank behandeld. In Pakistan worden meisjes scholen aangevallen, In Turkije hebben journalisten geen recht op vrije mening, de gevangenissen zijn overvol. Erdogan heeft vorige jaar verklaard dat vrouwen behoren geen hoge opleiding te krijgen, zij moeten heel jong uitgehuwelijkt worden; en ieder vrouw moet tenminste 3 kinderen krijgen. In Afghanistan heeft
  niemand welke rechten dan ook. Deze land leeft onder de wrede primitief Salafistische beleid van de Taliban; de regering is zwak en heeft niets te vertellen. De Taliban heeft controle over alles, inclusief de boeren. Er werd recentelijk een rapport van een jonge moderne echtpaar gepubliceerd. Zij vluchten uit Afghanistan omdat zij werden vreselijk onderdruk door de Taliban gezet. In plaats van gewone akkerbouw en groente
  te mogen verbouwen, krijgen ze bezoek van twee zwaar gewapende mannen die hun een zaak witte-papaver zaad overhandigde om op hun land opium (voor heroine) te moeten verbouwen. En met de verdere boodschap dat de vrouw ieder 9 maanden een kind moet gaan baren, hadden deze jonge mensen besloten om Afghanistan zo gauw mogelijk te verlaten. Hun huidige verblijf plaats en hun namen zijn geheim gehouden.
  Honger en ziekte zijn de ergste bedreigingen voor de mens, maar daarna is het verbod
  van vrijheid het allerergste dat ieder man, vrouw, en kind kan meemaken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.