shutterstock 1670695369

Spoedoverleg! Kabinet overlegt mogelijke sluiting ALLE scholen

Geen categoriemrt 15 2020, 8:00
Vanmiddag zal het kabinet dan toch bijeen komen op het ministerie van Volksgezondheid om te overleggen om wellicht toch maar alle scholen te sluiten. Na de tal van oproepen van diverse politici en de enorme weerstand van het volk gaat het kabinet toch eindelijk in gesprek hierover.
Specialisten hebben het kabinet kunnen overtuigen dat het enorm belangrijk is dat de scholen toch massaal dichtgaan. Ondertussen was al duidelijk dat veel scholengemeenschappen lak hadden aan het besluit van het kabinet om toch open te blijven.
Rutte deed eerder deze week een bizarre opmerking, kinderen zouden volgens Rutte minder snel andere mensen besmetten. Dit is volgens medische experts complete lariekoek. En gelukkig ziet de rest van het kabinet ook in dat er dit weekend belangrijke beslissingen moeten worden genomen.

"Die oproep heeft de druk flink opgevoerd bij het kabinet en de vier coalitiepartijen", zegt politiek verslaggever Xander van der Wulp. "Nu behalve het RIVM ook de medisch specialisten voor overleg zijn uitgenodigd, lijkt een nieuw advies voor het kabinet voor de hand te liggen. Dan kan de eerder zo stellige Rutte best uitleggen dat hij alsnog overgaat tot sluiting van de scholen."

Binnen het kabinet zelf is er ook al enige tijd onenigheid over de aanpak van het coronavirus.
Later vandaag zullen we meer horen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten