Sylvana Simons en Parool-columnist stellen Nederlanders gelijk aan Duitsers in WOII: ‘Arrogant en schuimbekkend!’

Sylvana Simons en de Parool-columnist Reza Kartosen-Wong vinden dat Nederlanders in Indonesië zijn te vergelijken met de wijze waarop Duitsers zich hebben gedragen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kartosen-Wong eist dat het kabinet dan ook eindelijk eens excuses gaat maken voor de wijze waarop gehandeld is in Indonesië, en wel nu. Sylvana is het daarmee roerend eens.

Al enige tijd mag Reza Kartosen-Wong in zijn column in de Amsterdamse stadskrant Het Parool de meest vreemdsoortige bagger plaatsen. Zo vindt hij alle talkshows van de NPO en RTL knetterrechts en – ja hoor! – komt ook Nederland even de maat nemen over Zwarte Piet. Maar Reza heeft deze week iets nieuws bedacht: gewoon net doen alsof Nederlanders zich in Indonesië net zo hebben gedragen als de nazi’s tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945. En dus dat we op dezelfde wijze nu door de knieën moeten, met z’n allen. En het kabinet voorop. De Parool-kwetteraar kwettert:

“Stelt u zich eens voor: een Duitse (oud-)minister van Buitenlandse Zaken stelt stampvoetend dat Duitsland geen excuses hoeft aan te bieden voor Duitse wandaden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Omdat, aldus die minister, de slacht­offers en hun nabestaanden dat niet nodig zouden vinden: die zouden niet bezig willen zijn met het verleden. De discussie over excuses zou slechts Duitse ‘zelfkwelling’ zijn, ‘doorgeschoten’ zelfkritiek.

Veel Nederlanders zouden vol onbegrip en afschuw reageren op dergelijke uitspraken. Veel Duitsers trouwens ook.

De Nederlandse oud-minister Ben Bot is die Duitse minister. Want terwijl Duitsland excuses heeft aangeboden voor zijn oorlogsverleden, heeft Nederland dat nog nooit volledig en on­omwonden gedaan voor de herbezettingsoorlog in Indonesië in 1945-1949, laat staan voor de meer dan drie eeuwen durende wrede koloniale bezetting die daaraan voorafging. Dat móet ook niet, volgens Bot. ‘Geen excuses!’ zegt hij hysterisch in een recent interview in het AD.”

Verderop in zijn column verwijt Reza de CDA’er “arrogant en schuimbekkend” te zijn.

De woorden kunnen op de warme instemming van niemand minder dan BIJ1-oprichtster Sylvana Simons rekenen. Ze brandt speciaal voor onze Reza een vlammetje, en vindt de woorden kennelijk helemaal ‘hot‘, en haalt ze integraal aan op haar Facebook-muur. Want ja: Nederlanders vergelijken met de nazi’s, hoe kan je dat nou niet ontzettend mooi vinden? Kuch.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Bullshit16

  Kunnen die apen niet op de trein gezet worden in afvoeren naar hun apenland walgelijke schuitvolk bah
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. ervi

   Het zou toch mooier zijn als ze dat uit zichzelf deden?
   Maar inderdaad, stem PVS of GOD, en uit de EUROPESE.

   1. ervi

    GOD moet natuurlijk FVD zijn.Autocorrectie ook.

 2. Hendrie1963

  Alleen dit soort hebben ze vroeger vergeten

  1. Bullshit16

   Hendrie
   Helmaal eens

  2. Joshuak

   Snap je, enige mooie aan die rechts extremisten en links extremisten vroeger was dat ze elkaar mooi opruimen..

 3. Kidogo

  Jezus zei het al, laat ze maar ze weten niet beter !
  Stem FVD !!

 4. Jack Flash

  Walgelijk zeikwijf,schandalig van ons geld ons vals betichten.

 5. Marija

  Weetje war jij kan arrogrante SS, in de eerste plaats: NIETS
  In de tweede plaats je zwarte bek houden.
  Rot op naar Duivelseiland, daar pas je wel.

 6. Peetjoh

  Eerst een excuus voor de treinkaping. En natuurlijk gebeurde dat later. Maar slaven transport (door de blanken) gebeurde ook later dan het vangen (door donkere).

 7. inert

  Hadden de Nederlanders dan ook treintransporten en verbrandingsovens in Indonesië?
  Nee dat geloof ik niet!

 8. perry

  Soekarno had méér bloed aan zijn vingers!

 9. FJ

  Zet het verleden van Silvana eens op de kop, natuurlijk inclusief pa en ma, broers en zusters, ooms en tantes, neven en nichten.
  Zitten net als bij ons witten ook foute types tussen.
  Gemakshalve heeft Silvana wat dat betreft dementie

 10. Cycle25

  Mwoahahahahaaa, alweer die Duitsers, wanneer gaat Merkel dit stuk onkruid voor de rechter slepen ?

  Altijd maar die blanke Nederlanders…hypocriete trut..

  De baas van haar geboorteland is een dealer/moordenaar, maar Nederlanders hebben ’t gedaan.

  Sylvana Slachtoffer, je doet aan geschiedenis vervalsing.

 11. Maxks

  De symbolen en de geschiedenis van de Westerse/NL cultuur wilt men het liefst verwijderen of herschrijven naar de inzichten van manke linkse gehandicapten, rechtse trendvolgers en drammende nieuwkomers.

  Het VOC verleden dient aangepast te worden, straatnaambordjes met zeehelden moeten worden vervangen, standbeelden moeten worden weggehaald of een verwijzing erbij dat de persoon niet deugde.

  Dode Herdenking, Kerstfeest, Zwarte Piet, het kruis op de mijter van Sinterklaas, alles staat ter discussie in Simonsland. Pasen noemt men Lentefeest, Paaseieren noemt men verstop-eieren, Kerstfeest noemt men Winterfeest, het Wilhelmus deugt niet en de Indië Herdenking m.b.t. de gevallen soldaten wordt ook al als racistisch beschouwd.

  Vroeger had men de beeldenstorm nu de cultuurstorm.

 12. Julien Sorel

  Nederland heeft inderdaad nooit ruiterlijk excuses aangeboden voor de omvangrijke humanitaire misdaden die we gedurende eeuwen in Indonesië begingen.
  Dat blijft een zwarte bladzijde en een smet op ons blazoen.

  Vergelijkingen met Nazi-Duitsland zijn zelden gelukkig maar hier niet geheel onterecht.

  1. Rammstein

   “….die WE….”. Julia moet dus wel tegen de 80 lopen. Misschien heeft zij zelf ook nog wel meegedaan met de Bersiap. Die ouwe taarten moet je altijd wantrouwen.

   1. Julien Sorel

    Ik zal u niet langer lastig vallen. Ik zou het op prijs stellen als u ook niet op mijn opmerkingen reageert.

    1. Rammstein

     Jezus, heb je als Mikael Blomkvist nu al weer een ban? Niemand zal daar overigens rouwig om zijn.

     Probeer het de volgende keer eens wat relaxter, Mikael. Met wat meer humor, niet zo van dat archaische taalgebruik, wat flexibeler, meer open minded, probeer je in te leven in de ander, verander eens van standpunt. Je hebt nu de souplesse van een betonnen telefoonpaal.

     Misschien dat je dan wel door de reaguurders hier geaccepteerd wordt. Heus het ligt niet aan je tegengestelde mening – het ligt aan je onuitstaanbare performance.

     1. Stiek

      “Misschien dat je dan wel door de reaguurders hier geaccepteerd wordt.”

      Uiteraard never en nooit!

    2. Stiek

     Julien Sorel?

  2. Fonz

   “misdaden die we”

   Er is geen WE, ik niet, julientje wel natuurlijk…
   julientje wenst graag dat we terug gaan naar het ontstaan van de aarde, juliewntje wil graag weten welke schuld Nederland hierin heeft..

  3. Bullshit16

   Julien
   Flikker toch een eind op we kunnen. Met dat schuitvolk wel excuses blijven aanbieden het is nooit genoeg ze blijven maar door gaan
   Ik heb een raad voor die Mongoolen staat je het niet aan in Nederland donder dan op ga naar een land waar je je wel thuis voelt duidelijk jul
   Stem fvd of PVV uit de eu

 13. Hendrie1963

  Zal dit wijf nog niet door hebben dat ze hersendood is. Verstandig praten kan ze niet. En een hart heeft deze heks ook niet. Ze is opvliegerig ,zal ze soms always met vleugeltjes gebruiken. Als dat zo is dan heeft ze genoeg aan een bezem.

 14. Baron von Munchhausen

  SS was dat ook niet de afkorting van doodseskaders?
  Heeft ooit een blank vriendje haar belazerd? Blanken met poen waren wel goed!
  SS brult over 2e WO; wat deden haar ouders? Nog in de bananenboom?

 15. Kristalix

  Umfufu, gestoorde kachelpijp. Ze werd ooit met open armen ontvangen in Nederland. Genoot van Sinterklaas en zwarte Piet.

  Ondertussen doorgedraaid en volledig van het padje. Dwangbuis en ballgag. En iemand moet haar bezemsteel afpakken. Het is genoeg geweest.

 16. Freewheeler

  Ze is erg stout genoeg de afgelopen weken mag ze lekker mee in den zak van ZWARTEPIET naar Suriname.

 17. DennisEijs

  Ik stel voor, verbanning van dit wicht. Wie stemt er voor?

 18. Tuinpaden

  DDSylvana

  1. Stiek

   Sylvia wie?

 19. Fonz

  Zij is het type weg met ons behalve racisten als SS zelf natuurlijk die is namelijk wel perfect, althans dat vindt ze zelf…

 20. SubTec

  Het is duidelijk dat deze Simons zich geen Nederlander voelt (en ook helemaal niet is). Wat doet zoiets in de Nederlandse politiek? Dit mens laat in ieder geval duidelijk zien hoe slecht en schadelijk die ons door de strot gewrongen multiculti voor NL is. Hopelijk kunnen FvD en PVV ervoor zorgen dat deze dubbele paspoorters uit onze politiek verwijderd worden. Nederlandse politiek alleen voor Nederlanders.

  1. Fonz

   Zij is ook het prototype (de definitie) mislukte multiculty

 21. Yami

  Mijn familie komt oorspronkelijk uit Nederlands Indië, die hebben de Jappenkampen overleefd, en van vaders kant heb ik genoeg verhalen gehoord van indisch geweld tegen de Nederlanders dat heeft geleid tot de politionele acties. De hele grafische verhalen van hoe een buurman dood is geslagen door meute met stokken vlak voor z’n huis. Daar is ook nooit excuses voor gekomen. Zal ook nooit gebeuren.

  1. Jannes46

   Pas nog de documentaire gezien op de zender ONS over de bersiap-periode. Duizenden Nederlanders werden vermoord door met name de islamieten. Volwassenen, kinderen en bejaarden werden meedogenloos in stukken gehakt. Bij de NPO heb ik iets dergelijks nooit gezien of ik moet wat gemist hebben.

 22. harte385

  Deze uit apenland komende muts was al niet geschikt als VJ laat staan dat ze tot iets anders instaat is.

 23. ervi

  Ah, het verhaal Sylvana:
  Sylvana groeide op in een gezin met liefdevolle ouders. Dit kon echter niet verhinderen dat Sylvana erg ontevreden was met zichzelf; zij wilde nl. het liefst een blank meisje zijn.
  Zij bad elke avond op haar knietjes dat zij de volgende dag maar wakker mocht worden met een roomblanke huid. Maar helaas, God wilde niet naar haar luisteren.
  Sylvana groeide op, maar bleef gefrustreerd wat uitmondde in een ernstige Borderlinestoornis.
  Sylvana werd VJ bij TFM. Te hoog gegrepen voor haar maar zij wilde nog hogerop en zoog daarvoor elke producer in Medialand af. Dit baatte niet omdat zij veel minder goed pijpte als dat zij had voorgegeven. Belangrijkste was echter dat zij werd gepasseerd door Bridget, die de kunst van de fellatio veel beter onder de knie had.
  Vernederd en boos verliet zij Medialand en kwam tot de conclusie dat het niet aan haar lag maar aan de boze blanke man. Haar stoornis maakte dat dit uitkristalliseerde in het waanidee dat elke blanke Nederlander een racist is.
  Sylvana zwierf lange tijd rond en zocht haar heil bij DENK, een verfoeilijke moslimterreurorganisatie en dacht dat alles goed ging komen. Ze werd daar echter weggebonjourd want, en dat had ze kunnen weten, moslims hebben nu eenmaal niets met negers, behalve als ze hun slaven zijn. De laatste tijd is Sylvana veel gezien in Amsterdam, een stad waar veel mislukte allochtonen vertoeven en in linkse kringen worden vereerd. Sylvana lijkt zich hier eindelijk wat thuis te voelen en mag hier bovendien alles roepen wat haar hartje haar ingeeft. Ze heeft daarbij ook toehoorders die maar niet genoeg kunnen krijgen van het blanke man verhaal. Een ding blijft echter. Sylvana`s droom, een blank prinsesje zijn zal nooit uitkomen. Zielig he?

  Er is trouwens niemand die Sletvana ooit heeft gevraagd waarom zij geen excuses eist van de Moslimorganisaties in Nederland. Immers, hun voorouders waren de grootste slavenjagers-en verkopers in Afrika. De moslims van vandaag in Nederland zijn dus schuldig aan slavernij, discriminatie en racisme.Dat zit in hun genen.

 24. macsjang

  Ik doneer 300 metselstenen en 2 kruiwagens specie. Genoeg voor 4 m2.

 25. P.Sisterons

  Nederland gaat vast excuses maken zodra alle Niknokkers terug naar hun eigen land zijn gegaan. Zonder uitkering, dat dan weer wel. Zal niet snel gaan gebeuren vrees ik.

 26. P. Breetveld

  Duitsers hadden heel Europa binnen 6 maanden kunnen overrompelen. Effectief en sterk leger. Zelfs SS’ers vonden het beschamend hoe het nederlandse leger was uitgerust. Direct na de bezetting verdwenen de SS’ers naar het oostfront en werden 3e rangs troepen ingezet om ons onder de duim te houden. Nederland was het zieligste landje van Europa. Nee hoor; we worden niet aangevallen hoor! Klonk het vanuit de haag

 27. P. Breetveld

  Door regelingen en voorwaardes werden veel nederlandse SS’ers gedwongen of de bak in of naar korea begin jaren ‘50 Veel soldaten die daar vochten waren dolblij met deze vechtjassen met veel front ervaring. Gehard aan het Oostfront. Veel mannen hebben hun leven te danken aan deze bloed fanatieke ex SS’rs

 28. Kristalix

  Wat lief van umfufu, reza mocht een rondje achterop de bezemsteel. Rondje nachtelijk mokum.

  1. Maks

   Sylvia, ach daar komt, behalve voor de composthoop, nooit iets zinnigs uit. Onbegrijpelijk dat ze hier een podium krijgt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.