Taalvernieuwing met doorgesnoven Sylvana-partij BIJ1: geen vrouwenrechten meer, maar “vrouwxnrechten”… LOL!

De Dikke van Dale. Dat walgelijke woordenboek doet dus niet alleen aan fat shaming, maar is ook een boek vol vrouwenhatend proza. Of moet ik zeggen vrouwxnhatend? Want het woord ‘vrouw’ in die spelling is alleen al een uitvinding van dat verderfelijke patriarchaat. Weg ermee! Aldus sprak de open inrichtingpartij BIJ1.

Snoezig. Sylvana Simons partij BIJ1 gaat binnenkort marcheren, op een heuse “women’s march”, om te laten zien dat we met z’n allen moeten opkomen voor de vrouwenrechten. Nu is dat natuurlijk geen boodschap waarmee velen het oneens zullen zijn. Maar de manier waarop de Amsterdamse wappiepartij dat verwoordt, valt wel weer in de buitencategorie speciaal. Ze nodigen mensen uit om een eindje mee te lopen met spandoeken en actieleuzes op 8 maart, aanstaande zondag, met het volgende koddige tekstje:

“Op zondag 8 maart is het Internationale Vrouwxndag en Amsterdam BIJ1 loopt uiteraard mee met de Women’s March on Amsterdam 2020.

Wij zullen een intersectioneel blok vormen waarmee we de focus leggen op vrouwxnrechten en internationale solidariteit.”

Vrouwxndag, vrouwxnrechten… Nee, dit is allemaal geen geintje. Net zoals progressieve warhoofden ooit de “socialistiese” spelling hebben geprobeerd te introduceren in de jaren ’80, zo komen nu de intersectionele fladderkuikens met hun intersectionele klinkerverbanning aanzetten. Want u weet: de wereld wordt een betere plaats als we woorden gaan proberen uit te spreken als onbegrijpelijke stukjes letterbrei. Dat gaat transfobie en vrouwenhaat tegen!

Volkomen knetter, inderdaad.

Oprichtster Sylvana Simons is zich zelf echter van geen kwaad bewust en wil dat we allemaal naar de mars komen. Op social media roept ze mensen op om naar haar wandeltocht te komen, en gebruikt daarvoor een inclusief doch gruwelijk anglicisme: “Vanzelfsprekend zijn wij erbij. We vormen een blok vóór gelijkwaardigheid en solidariteit, tëgen het patriarchaat en toxische mannelijkheid,” aldus het Amsterdamse raadslid. “Super als je met ons meeloopt!” Juist ja!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Hendrie1963

  Hahahaha hahahaha. Wat een vreselijke ziek wijf.

  1. Blitzkrieg

   Als KOZP ook nog even aan de zijlijn gaat lopen roepen wordt het vast en zeker een vrolijke happening. Links is als een computer die aan het vastlopen is, nog even en we krijgen een blue screen.

 2. FJ

  B&W en de raad van Amsterdam, allemaal een wit lijntje op hun buro en ze lopen zo achter BIJ1 en KOZP aan.
  Wat een maf zooitje en dat zijn onze bestuurders.
  Lijkt wel of ze zichzelf allemaal een gratis cursus Yoga hebben gegeven.

 3. Mar

  Een partijbijeenkomst omdopen naar Event, is dat ook taalvernieuwing?

  1. Sabreur

   ja, net zo vernieuwend als een partijcongres omdopen tot een Festival.

 4. Baron von Munchhausen

  En…Juffie Hala.sema loopt mee?
  Marokkaantje Klaver overlegt met de wereldverbeteraars Jetje, Segertje en Asschertje of het in hun agenda past om ook mee te wandelen! Gewenst in kort broekje met bretelsjes en nichterig gedrag!

 5. Rogerio

  Hopelijk lopen die randdebielen allen te samen het corona virus op bij hun mars….

 6. Rompui

  NEXT……………

 7. Bullshit16

  Die pleeborstel is echt ziek in haar kop doodzwijgen die aap
  Stem fvd of PVV uit de eu

 8. Tuinpaden

  DDSylvana

 9. Peetjoh

  Nou maar hopen dat er een paar covid patiënten mee lopen. Dan ist gauw over met dat gewauwel.

 10. 777

  Horen we daar nog wat van bij een volgende verkiezing?

 11. Rosasolis

  Oh wat een onzin! Nederland doet het geweldig om vele kansen te bieden voor ALLE
  vrouwen, blank of kleurling, en er zijn studiebeurzen voor arme (vrouwelijke) studenten.
  Ik vind dat er als er een vrouwendag moet komen, dat er ook een mannendag moet
  komen!… Voor al je lieve, eerlijke, samenwerkende mannen: wij vrouwen houden nog steeds van jullie!
  En we waarderen jullie 100% …als jullie ook ons vrouwen waarderen, als je ziet dat wij ook een carriere willen hebben in ons gekozen vaak.
  De CDA heeft een oplossing voor de toekomstig. Veel meer banen voor 4 dagen, en meer halve- dagen banen voor mannen en vrouwen met jonge kinderen.
  Sommige ouderwetse mannen moeten weten dat vele hedendaagse vrouwen kiezen voor hun beroep boven het stichten van een traditionele familie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.