Tsss! VVD-lemmingen lopen als braaf hondje achter klimaatdictator Frans Timmermans aan: ‘Ambitieus!’

Terwijl het halve Europese Parlement in rep en roer is vanwege het voornemen van Frans Timmermans om klimaatsceptische EU-lidstaten te knevelen en te overrulen, waaronder ook de VVD-europarlementariërs, ziet VVD-minister Eric Wiebes kans om zijn PvdA-landgenoot bijkans de hemel in te prijzen. Namens het kabinet is hij laaiend enthousiast over de dictatoriale klimaatplannen van de Heerlense klimaardrammer. Wiebes vindt ze “ambitieus.”

Het lijkt inmiddels alweer anderhalve eeuw geleden sinds Mark Rutte de legendarisch geworden zin uitsprak dat windmolens niet op wind draaien, maar op subsidie. Iets meer dan tien jaar later zijn de drie kabinetten-Rutte de hoofdleverancier geworden van de windmolenindustrie in Nederland, en wordt er vaart gemaakt om de halve wereld te kappen voor biomassa. Tegelijkertijd moeten we allemaal zo’n dure, brommende warmtepomp in huis halen en schieten de energiekosten als raketten omhoog.

Minister Eric Wiebes, van Ruttes VVD-partij, vind het prima dat ook Europa zich nu met dit op hol geslagen klimaatbeleid gaat bemoeien. Met liefde hijst hij Frans Timmermans op het schild, die als klimaatdictator van plan is om EU-lidstaten die zich niet houden aan zijn strenge eisen te trakteren op een ferm pak billenkoek. Wiebes kijkt verliefd en met hartjes in zijn ogen naar hoe de PvdA-klimaatkoning met ijeren vuist regeert:

“Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat is enthousiast over de klimaatplannen van Eurocommissaris Frans Timmermans. Dat zei hij op een bijeenkomst in Brussel, waar ministers werden bijgepraat over de plannen van de commissaris voor Klimaatzaken.

“Hij doet een aantal dingen die wij natuurlijk ook al aan het doen zijn. Hij maakt een klimaatwet, dat doen wij ook. Hij heeft een ambitieus doel, dat hebben wij ook”, aldus Wiebes.

Minister Wiebes vindt het juist goed dat lidstaten gewaarschuwd worden als ze zich niet aan de afspraken houden. “Wij zijn er natuurlijk bij gebaat dat andere landen ook ambitieus worden. Want als we het in ons eentje doen, betekent het voor het klimaat niet zo heel veel.”

Mocht u nog hoop koesteren dat de VVD terugkeert naar haar oude, gematigde klimaatsceptische koers? Haha. Naïeveling!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. Marija

  Wiebes houdt daarmee Rutteknurft uit de wind, als straks een schuldige moet worden aangewezen voor alles wat er dienaangaande fout gaat, is Timmermans de lul en mag er voor opdraaien.

 2. Hendrie1963

  Vieze smerige landverraders. Tuig van het ergste soort.

 3. C.A.Barstow

  Rutte is samen met de hele VVD verworden tot een verachte linkse land en volksverrader.
  Reden te meer om deze misleider het komend jaar weg te stemmen.

  Stem FvD/PVV.

  1. NoDoubt

   De baantjes liggen in Brussel en nergens anders. We hebben niet voor de EU, Oekraïne en Marakesh gestemd. Het zijn de politieke landverraders die mensen die wel voor NL opkomen als populisten, nazi´s fascisten wegzet.

 4. 1234vijf

  Als je de democratisch gekozen Frans Timmermans een dictator noemt heb je iets heel erg niet goed begrepen.

  1. Rammstein

   Dictator Erdogan is ook democratisch gekozen. Evenals dictator Poetin. En ook de dictator van Wit-Rusland. Enz., enz.

   Wanneer kom je eens met een zinnige opmerking?

   1. Bullshit16

    Ramstei
    Heeft hij of zij niet

   2. Stiek

    Reageren op 1234vijf?

    1. Fonz

     Nazi 1234vijf? tevens landverrader tevens nedermoslim?

  2. John Breekijzer

   Veel figuren hier vinden Timmermans een dictator maar Putin een toffe kerel.

   1. Stanly2000

    J B.,
    Het zijn beide dictatoren! Alleen schijnt Poetin wel democratisch gekozen te zijn en Frans niet.

   2. Stiek

    John 12345 Breekijzer?

  3. Stanly2000

   12345,
   Nogmaals Fransje is niet democratisch gekozen.

   1. 1234vijf

    Lul toch niet zo dom. Timmermans is benoemd door een democratisch gekozen Europees Parlement. Onze regering is op dezelfde manier benoemd, of meen je dat Rutte ook niet democratisch is gekozen?

    1. Willem Bever

     123 wie?

    2. Stanly2000

     12345,
     De lidstaten dragen ieder een lid voor en uw gekozen parlement mag alleen maar hun goedkeuring/afkeuring geven. Als u meent dat onze regering ook zo gekozen is dan raad ik u aan om toch maar enige bijles te nemen.

     1. 1234vijf

      Ja, kandidaat Eurocommissarissen worden voorgedragen maar benoemd door het democratisch gekozen Europarlement.
      Deze getrapte verkiezing is vergelijkbaar met de voordracht en benoeming van ministers in een nationale regering.

      In dit verband over dictatuur spreken is te stom voor woorden.

  4. Cootje

   Democratisch verkozen ?? Volgens mij aangesteld door de burgerwacht , nog net niet uit Duitsland .aangesteld met handje klap net als de rest van het zooitje . Maar het gaat gelukkig ten einde komen de recessie komt er aan , het wordt een keiharde brexit. Beurzen willen met ze alle naar de nood uitgang . Erdogan helpt een handje . Die geeft ons het gevoel dat we niet alleen voor die armoedzaaiers uit zuid Europa hebben te zorgen. Die zeg jullie in Duitsland Nederland zijn gewend om alles weg te geven , krijg je van mij ook mogen beetje gelukzoekers, het ondemocratische gedrocht in Brussel gaat onder de sloophamer want de rest van die 27 leden vallen over elkaar heen het wordt een mooi jaar 2020 misschien wel voor de geschiedenisboeken . Een tip aandelen niet kopen in een vallend mes

  5. crimson1960

   Ik denk dat jij het hele plan van de EU niet zo goed begrepen hebt. Trol.

  6. Bockbeer

   1234vijf?

  7. C.A.Barstow

   @1234vijf:

   Volgens heb jij van dat linkse Fascistoïde ratten nest in Brussel niet erg veel begrepen.
   Wat de EU aangaat is er werkelijk niet democratisch, ga je op de hoogte stellen en doe je oren en ogen eens los.

  8. -Bo-Realist

   Eurocommissarissen worden benoemd, niet gekozen. Het feit dat de Europese commissie meer bevoegdheden van zowel de lidstaten als het Europees parlement naar zich toe wil trekken is zeker dictatoriaal te noemen. Ook de Europese begroting is dictatoriaal, aangezien de begroting meerdere zittingsperioden bestrijkt.

   Stem FvD/PVV voor Nexit en een democratisch en soeverein Nederland.

 5. Bullshit16

  Daarom uit de eu het is niks het wordt niks het zal ook nooit wat worden Nederland heeft zijn wetten in regels in daar bovenop krijgen we een hoop regels van Brussel er nog bij
  Gooi maar een bom op deze opvreters bende zich zelf verrijken dik vreten in zuipen op onze kosten
  Waneer word Nederland wakker in ziet dir in dat dit niet goed komt
  Stem fvd of PVV uit de eu

 6. Peetjoh

  Dit krijg je nou als je alles maar toelaat in de politiek. Wiebes een of andere spijker die een tuigje om mot bij wind. Rutte een of andere homo die tot zijn 45ste bij mama woonde. Yasser een of andere gemixte soort mens die onder een valse naam leeft. Rob jetten een of ander mislukt mens die denkt dat als iedereen in elkaars reet zit de mensheid niet uitsterft. Tijd voor verandering, geen mislukte mensen meer maar echte mannen die zwart wit denken. Geen grijze schimmige onzin meer. Geen mensen meer die hersen afwijkingen hebben zoals homofilie of autisme. Dat is namelijk een bewijs dat deze mensen grote problemen hebben in hun hoofd. Als je homo bent ben je geesten ziek.

  1. Cootje

   Zal Rutte daarom niet uit de kast komen ?? Al heeft Rutte wel symptomen van dementie , die is nog wel eens wat kwijt .zelfs aan ruim 70 burgerdoden staat hem niets bij. Als hij nu maar niet vergeet dat op 16 maart er maar 100 km mag gereden worden op de Nederlandse rijkswegen. Wel een veilige snelheid als Rob Jetten van een parkeer plaats afkomt.

  2. Piet51

   @Peetjoh
   Je zult het moeilijk hebben met zulke vooroordelen. Maar dank, dat je je toch op deze manier bekend maakt. Je weet, dat je hiermee voldoet aan de belangrijkste criteria, waarom sommigen hier asielzoekers niet willen toelaten en al toegelaten migranten willen wegsturen. Koffers al gepakt?
   En je hebt in ieder geval Baudet en Wilders afgewezen als politieke voorbeelden, want zij hebben op de meeste van je punten een 100% afwijkende mening.

 7. Yoyo

  Weg met deze incompetente Schwanzefrans!!!Nexit is near!

  1. 1234vijf

   Dat zie je goed Yodocus, het is algemeen bekend dat een overgrote meerderheid van de Nederlanders voor de Nexit is. De fascisten in Den Haag houden het tegen (met name omdat het algemeen kiesrecht is afgeschaft) maar dat bolwerk houdt niet meer lang stand.
   Je staat dus aan de goede kant en de patriotten (de echte Nederlanders die FvD of PVV stemmen) zullen overwinnen.

   1. Stiek

    1234vijf?

 8. Cycle25

  Och, VVD…die heult met alles, wees blij dat het geen ’40 – ’45 is, VVD had wel raad geweten met burgers.

 9. Cootje

  Het is nu 3 uur 15 en de AEX staat min 4% .. de green deal van onze dikke fransje Timmermans . Staat aan het einde van het jaar 2020 vooraan in de belangstelling van Italië , Frankrijk, Portugal, Spanje , Griekenland, Cyprus, die zitten dan met een grote staatsschuld een groot begroting te kort, een hele grote werkeloosheid, onrust in hun gelederen, gele hesjes op de straten , het ene Europese land valt over het andere / Engeland niet mee gerekend / en uit het ondemocratische Brussel zit een diabetische doordrammer te schreeuwen , mij green deal .

  1. Bullshit16

   Cootje
   Nee hoor Rutte gaat straks bij het kruisje tekenen dan mogen wij voor die landen betalen wat we nu al doen daarom gaat bij ons alles naat de kloote omdat er dom weg geen geld meer is maar ja dat kan je die linkse ratten niet wijs maken die blijven maar in hun bubbel zitten
   Stem fvd of PVV uit de eu

 10. AS210854

  Laat wiebes maar eerst Groningen netjes afhandelen, voor dat hij in de val van Timmermans loopt.
  Nu heeft Nederland nog geld om het financieel goed op te lossen. Als Timmermans zijn zin krijgt is Nederland binnen de kortste keren een failliet land, en een derde wereld land. Armoede armoede en nogmaals armoede, is dan nog het enigste wat er van Nederland over blijft.

 11. Bolland

  Wiebes? de man die de belastingdienst in paar jaar transformeerde tot een geoliede, klantvriendelijke integere organisatie.En de problemen in Groningen in recordtijd oploste, die Wiebes?

 12. ervi

  Ik heb van een goede kennis, die als informant bij de p*doclub Martijn is geinfiltreerd, vernomen dat de externe hardddisk van welbekende aandoenlijke, de verachtelijke p*do en banneling, die met zijn ontelbare nicks, waaronder ook John Breekijzer en 1234vijf, dit forum vervuilt, is gesmolten. Deze harddisk bevatte zijn complete collectie kinderpornografische video`s en foto`s. De p*do meldde dit op de laatste geheime vergadering van club Martijn.

  Hij is hierdoor zo gefrustreerd en uit het lood geraakt dat hij dit op alles en iedereen afreageert. Dit is ook op DDS duidelijk te merken.
  Gelukkig heb ik ook vernomen dat de verachtelijke een nieuwe harddisk heeft aangeschaft waarop zich inmiddels al weer aardig wat downloads van verboden materiaal bevinden. Zodra de disk genoeg kinderporno bevat om de dag masturberend door te komen zal naar verwachting zijn getrol op DDS weer afnemen, of hopelijk helemaal verdwijnen.

  Als saillant detail kreeg ik te horen dat de nick John Breekijzer refereert aan de wijze waarop de p*do 4-jarige Fillipijnse kleuters zou willen penetreren. De nick 1234vijf koos hij omdat hij dit altijd roept voordat hij bij einde sessie weer wat prostaatvocht in een gebruikte tissue druppelt.

  1. 1234vijf

   Wat een doodziek verhaal. Waarom krijgen kindermisbruikers hier een podium om hun zieke ideeën hier te ventileren?

   Ik heb de redactie gealarmeerd.

   1. Julien Sorel

    Inderdaad, afschuwelijk.

   2. ervi

    1234vijf.Dat moet jij je zelf inderdaad maar eens goed afvragen.

    1. 1234vijf

     Zoek hulp, arme sukkel.

  2. John Breekijzer

   Misschien moet je wat minder masturberen op kinderporno, ervi. Dit is wel heel erg zielig.

   Het is niet te geloven wat je hier allemaal leest.

   1. Rammstein

    John1234vijf, krijg ongezien de tyfus en lazerstraal een eind op, dwaze sukkel.

    1. Meriadoc Brandebok

     @Rammstein

     Vind je het soms normaal welke laster ervi hierboven poneert? Ik namelijk niet en geef Breekijzer groot gelijk dat hij hiertegen in het geweer komt.

     1. Fonz

      occult fantasietje verdedigd iemand die hier de gedachte van het aftrekken op kinderenporno poneert…

     2. Rammstein

      Meriadoc, ik ben het met dat p*do-gezeik volstrekt oneens en dat moet inderdaad een keer afgelopen zijn. Een ban van ervi lijkt me volkomen terecht.

     3. Meriadoc Brandebok

      Mee eens.

    2. John Breekijzer

     Lazerstraal zelf op, bejaarde nazi. Ga lekker je Ijzeren kruisje poetsen.

     Je verdedigt hier godskolore totaal gestoorde kinderverkrachters. Donder alsjeblieft op.

     Ik snap niet dat de redactie hier p*edofielen hun gang laat gaan en de nazi Rammstein vindt het best.

     1. Rammstein

      Ach, nu zie ik het. John Breekijzer is Gebande kok. Mooie rol, ouwe Spanjool.

     2. Rammstein

      Ouwe dyslecticus, het is godskolere

     3. John Breekijzer

      Ik ben geen kok en ook geen Spanjool oude nazi.

      Ga je nog excuses aanbieden voor die p*do-shit?

     4. Fonz

      ped*’s dienen chemisch te worden gecastreerd..

     5. John Breekijzer

      Fonz is niet alleen een homohater maar ook nog een smerige sadist die mensen wil castreren.

      Gore lul.

     6. Rammstein

      John Eencelligbrein: die p*doshit was niet van mij afkomstig en heb ik ook sterk veroordeeld.

      Ben je dronken of heb je teveel gespoten, warhoofd?

      Wanneer bied jij je excuses aan voor het ten onrechte uitbrallen van ‘ouwe nazi’ tegen mij?

     7. Fonz

      John vindt het prima dat ped*’s hun gang kunnen blijven gaan..

     8. Blitzkrieg

      Rammstein : Links is mentaal zo zwak begaaft dat als ze een dag geen excuses krijgen is het net alsof ze een maand niet gevroten hebben.

     9. Fonz

      @rammstein jij hebt niets verkeerd gezegd hoor, john verdraait graag de woorden, john is wat gefrustreerd, komt zelfs wat erg boos over…

     10. 777

      John Breekijzer?

    3. Blitzkrieg

     John Breekijzer : Ik snap de redactie van DDS sowieso niet. Als het aan mij gelegen had hadden meerdere mensen al heel lang geleden een permanente ban gekregen, tjonge wat wordt je moe van bepaalde gasten.

     1. Rammstein

      Blitz, een permanente ban is helaas niet mogelijk. Iedereen kan via VPN zo vaak terugkomen als hij wil. Daar is weinig tegen te doen.

     2. Blitzkrieg

      Rammstein : Er zijn weldegelijk mogelijkheden als je een beetje creatief bent.

      Ik weet zeker dat trollen email accounts aanmaken met namen die nagenoeg gelijk zijn, slim filtertje en het wordt al een stuk moeilijker. Andere mogelijkheid is om nieuwe accounts alleen in de eerste week van de maand toe te laten. Geef mensen de mogelijkheid zelf in te stellen wie ze willen zien, op deze manier wordt er niet meer gereageerd op trollen en is de lol er zo af. Er zijn nog vele andere mogelijkheden als je het naar wilt!

     3. Blitzkrieg

      Als nieuwe accounts alleen in de eerste week van de maand aangemaakt kunnen worden zijn bans opeens een stuk effectiever!

     4. Blitzkrieg

      Rammstein : Een VPN heeft geen enkele invloed, zonder account kan je niet reageren.

     5. Rammstein

      Blitz, met een VPN kun je (virtueel) vanuit elk land ter wereld en met steeds wisselende IP-nummers een nieuw account aanmaken, ondersteund door een tijdelijk emailadres. Reaguurders die al talloze malen een ban hebben gekregen maken hier gebruik van.

     6. Blitzkrieg

      Rammstein : Vele mensen hebben sowieso een dynamisch ip adres, een account aanmaken doe je niet elke dag. Ik gebruik zelf expressvpn maar voor DDS is dat volstrekt irrelevant.

      IP filteren werkt inderdaad niet, je moet voorkomen dat mensen en account aanmaken.

      Accounts alleen in de eerste week aan kunnen maken is erg vervelend voor trollen. Wat als DDS zelf de account aanvragen zou bekijken? Ook dan is het hele feest trol feest zo afgelopen.

      Wat als je de optie om zelf een filter in te stellen waardoor je de reactie van bepaalde mensen niet kon zien, geloof me… de ellende zou zo afgelopen zijn.

      Ik ben zelf software engineer, deze ellende zou onder mijn beheer van hele korte duur zijn.

     7. Rammstein

      Blitz, ik vind het niet erg om alle reacties van alle reaguurders (ook trollen) te zien. Ik zit hier op DDS ook voor mijn vermaak.

      Ik vind dat de redactie erg veel toelaat en op zich is dat een goede zaak. Voor mij hoeft het allemaal niet te veranderen – zo als het gaat vind ik het prima.

     8. Blitzkrieg

      Rammstein : Wat dacht je van tweeweg verificatie via sms bij het aanmaken van een nieuw account, in dat geval kan je telefoonnummers blokkeren, daarmee is het ip adres volledig irrelevant geworden.

     9. Blitzkrieg

      Rammstein : Het enige wat ik wil aangeven dat het toestaan van trollen en heel bewuste keuze is en zeer makkelijk is op te lossen.

      Het is prima dat er veel wordt toegelaten, toch is het soms ook wel fijn om een normale discussie te kunnen voeren.

     10. Meriadoc Brandebok

      Wat Blitzkrieg zegt is het onverstandigste wat men doen kan.

      Eigenlijk wordt dit forum in leven gehouden door een vast groepje reageerders. Zeg maar, de vaste as waar het forum eigenlijk op leunt. De rest van de forummers zijn doorgaans niet vaak actief (af en toe een hit & run en dat is het wel). Nu wil het weleens voorkomen dat DDS een digitale slachting aanricht onder de accounts van de vaste as – iedereen die hier langer dan een jaar consequent actief is, is al weleens verbannen. Vaak zonder opgave van redenen; of het gaat om iets onbenulligs.

      Als men dan restricties gaat opleggen aan het aanmaken van de accounts kunnen de vaste forummers dus ook niet meer terugkomen als zij zijn verbannem, waardoor een discussie-forum binnen de kortste keren ter ziele is.

      In mijn optiek moet de redactie felle discussies toestaan, maar de grens trekken bij laster, stelselmatig treiteren en oproepen tot geweld. En dat beleid gewoon consequent handhaven.

     11. Rammstein

      Dat lijkt inderdaad een afdoende oplossing te zijn. Maar doe maar niet – ik heb zelf ook een paar keer een ban gehad en kon terugkomen dankzij de eenvoudige vorm van account aanmaken. Laten dus zo asjeblieft!

      Trouwens, jij hebt toch ook al eens een ban gehad?

     12. Blitzkrieg

      Ranmstein : Nog helemaal nooit. Vroeger was ik Deathspank en heb dat op een gegeven moment gewijzigd en ben toen twee weken niet actief geweest, dat had echter helemaal niks met DDS te maken.

      Ook met SMS verificatie kan je coulance invoeren. De eerste ban is voor een dag, de tweede voor een week, de derde voor een maand en de vierde voor een half jaar. Simpel toch?

     13. Rammstein

      Meriadoc, helemaal met je eens. Mijn reactie ging ook die kant op.

      Ik heb kort geleden persoonlijk de ervaring gehad dat de redactie direct een ban uitdeelt als er aan het zogenaamde doxing wordt gedaan: (Wiki) ‘het vergaren en eventueel publiceren van gegevens van een individu, vaak met de bedoeling om het ‘slachtoffer’ voor schut te zetten. Doxing heeft een negatieve lading omdat het veelal een wraakoefening is door middel van schending van de privacy.’

      Je begrijpt om welke identiteit het gaat. Ik raad dus iedereen aan om zich hier niet aan schuldig te maken, zelfs niets te suggereren, want je ligt er gelijk uit. Ik denk ook dat merlot hierdoor verdwenen is en heeft besloten niet meer terug te keren. En dat is jammer.

     14. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “In mijn optiek moet de redactie felle discussies toestaan, maar de grens trekken bij laster, stelselmatig treiteren en oproepen tot geweld.”
      Er zijn hier mensen die van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zitten te trollen en dat consequent doen, persoonlijk zou ik dat nooit toelaten.

     15. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      Mee eens.

     16. Blitzkrieg

      Rammstein :
      Quote : “Blitz, een permanente ban is helaas niet mogelijk.”
      Het is weldegelijk mogelijk maar kennelijk niet wat jij wilt.

      Mijn insteek is ook niet om permanent te bannen, je kan het bannen wel veel effectiever maken. Hierdoor kunnen ze nog steeds geinen naar worden ze wel gedwongen soms ook serieus te zijn.

     17. Rammstein

      Blitz, zoals Meriadoc al schreef zouden permanente bans leiden tot een snel ter ziele zijnde DDS, omdat de ‘vaste kern’ zou verdwijnen en dit blog niet alleen kan functioneren op loslopende, incidenteel reagerende bezoekers.

     18. Blitzkrieg

      Rammstein : Waarom permanente bans? Waarom zijn dingen altijd zo zwart wit?

      Als mensen en paar keer een ban hebben gehad die drie dagen duurt is het grootste getrol gewoon verleden tijd.

      Op het moment dat je een ban aan iemand kan opleggen kan je ook bepalen hoe lang deze ban actief is.

      Ik hoor op deze site zo vaak dat iemand gebanned moet worden, incidenteel gebeurd dit zelfs ook. Deze mensen zijn vaak binnen een half uur weer terug.

      Mijn arsenaal zou een instrument bevatten dat ook werkt, een ban voor minder dan een half uur is geen ban.

  3. Luu Gar

   Ach, der Dummkopf spricht. Er bekommt viellicht Geld für seinen Troll Kommentar. Das ist eine Erklärung. Wie sind Sie wirklich, Lugar?

   1. Fonz

    luu gar?

   2. Luu Gar

    Sind = heißen

   3. Rammstein

    Wer sind sie wirklich

   4. 777

    Luu Gar?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.