Video! Halsema hekelt samenscholingsverbod tegen corona-verspreidende jongeren, immers: “rechtsstaat is je vriend!”

Er komen in Amsterdam geen samenscholingsverboden tegen jongeren die alle corona-voorzorgsmaatregelen aan hun laars lappen. Dat zei burgemeester Femke Halsema vandaag in de gemeenteraad van de hoofdstad. Ze vindt dat de rechtsstaat “je vriend” moet zijn; óók van de jongeren die bijkans de halve stad infecteren met het dodelijke coronavirus.

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema gelooft het wel met het coronavirus. De nonchalante houding van de eerste burger van de hoofdstad was gisteravond duidelijk te zien tijdens het gemeenteraadsdebat over die kwestie. Forum voor Democratie-raadslid Anton van Schijndel vroeg Halsema naar de mogelijkheid om samenscholingsverboden af te kondigen jegens jongeren die de veiligheidseisen die nu al geruime tijd zijn afgekondigd domweg negeren.

Ze vieren feestjes in Nieuw-West, hebben maling aan de afstand van 1,5 meter en komen in drommen samen. Dat is geen verstandig plan met het heersende coronavirus, aldus Van Schijndel. En dus vroeg de FVD’er aan de burgemeester of zij, als hoofd van de politie, deze jeugdige corona-verspreiders kon verbieden om in grote groepen bijeen te komen.

Niet dus. Halsema vindt dat ‘in tijden van crisis de rechtsstaat je vriend moet zijn’. Dat geldt dan kennelijk ook voor jongeren die ieder coronavoorschrift met voeten treden. Dan worden er maar meer mensen ziek van dit dodelijke virus. Het is een prijs die de Amsterdamse burgermoeder kennelijk bereid is te betalen. Yikes.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Bijenzwerm

  Die vrouw is natuurlijk allang geestelijk gewoon totaal niet serieus te nemen., maar dat is al lang bekend.
  Dit is natuurlijk weer zo’n duidelijk voorbeeld daarvan.
  De meeste originele Nederlanders houden zich aan social distancing En (waarschijnlijk) de Finnen niet.

  1. Cootje

   Neon beelden uit Italië kunnen helpen.

   1. gargamel

    Investigating the impact of influenza on excess mortality in all ages in Italy during recent seasons (2013/14-2016/17 seasons).
    Rosano A1, Bella A2, Gesualdo F3, Acampora A4, Pezzotti P2, Marchetti S5, Ricciardi W6, Rizzo C7.
    Author information
    Abstract
    OBJECTIVES:
    In recent years, Italy has been registering peaks in death rates, particularly among the elderly during the winter season. Influenza epidemics have been indicated as one of the potential determinants of such an excess. The objective of our study was to estimate the influenza-attributable contribution to excess mortality during the influenza seasons from 2013/14 to 2016/17 in Italy.

    METHODS:
    We used the EuroMomo and the FluMomo methods to estimate the annual trend of influenza-attributable excess death rate by age group. Population data were provided by the National Institute of Statistics, data on influenza like illness and confirmed influenza cases were provided by the National Institutes of Health. As an indicator of weekly influenza activity (IA) we adopted the Goldstein index, which is the product of the percentage of patients seen with influenza-like illness (ILI) and percentage of influenza-positive specimens, in a given week.

    RESULTS:
    We estimated excess deaths of 7,027, 20,259, 15,801 and 24,981 attributable to influenza epidemics in the 2013/14, 2014/15, 2015/16 and 2016/17, respectively, using the Goldstein index. The average annual mortality excess rate per 100,000 ranged from 11.6 to 41.2 with most of the influenza-associated deaths per year registered among the elderly. However children less than 5 years old also reported a relevant influenza attributable excess death rate in the 2014/15 and 2016/17 seasons (1.05/100,000 and 1.54/100,000 respectively).

    CONCLUSIONS:
    Over 68,000 deaths were attributable to influenza epidemics in the study period. The observed excess of deaths is not completely unexpected, given the high number of fragile very old subjects living in Italy. In conclusion, the unpredictability of the influenza virus continues to present a major challenge to health professionals and policy makers. Nonetheless, vaccination remains the most effective means for reducing the burden of influenza, and efforts to increase vaccine coverage and the introduction of new vaccine strategies (such as vaccinating healthy children) should be considered to reduce the influenza attributable excess mortality experienced in Italy and in Europe in the last seasons.

    Copyright © 2019 The Authors. Published by Elsevier Ltd.. All rights reserved.

    KEYWORDS:
    Flu; Italy; Mortality; Vaccination

  2. Ad Fundum

   Hoe komt u tot deze conclusie ? Ik zie geen onderbouwing. Misschien later ?

 2. Peetjoh

  Ja uiteraard vind zij het goed. Blijft een buiten beentje. D’r ouders wisten ook geen naam te verzinnen. Toen gebruikte ze maar een Fries woord voor meisje.

 3. Te Salutant

  Halsema beseft dat ingrijpen in artikel 9 van de Grondwet een paardenmiddel is waar je niet te snel naar moet grijpen, temeer omdat dit middel praktisch vaak erger is dan de kwaal.
  Dit is ongetwijfeld een Driehoeksbeslissing geweest.

  We verwachten niet van DDS dat dit soort complicaties worden doorgrond, wel dat men zonder enig verstand van zaken er stellige uitspraken over worden gedaan.

  1. Joshuak

   En is het niet vanuit een driehoeksbeslissing dat die samenscholing verbod überhaupt gekomen is?

   Wel grappig hoe links altijd beslist welke regels wel en niet aan gehouden hoeft te worden maar dat jullie ook altijd diegene zijn die het hardst roepen als een rechtse politici buiten de lijnen stapt.

   Kan je zien hoe weinig principes links en dat elke beslissing in plaats onder bepaalde waarden genomen wordt is alles bekeken door een ideologische lens..

   En die lens bepaald of het goed of slecht is.. Zo kan het dus zijn zoals je nu ziet dat je boos wordt en ondemocratisch en gevaarlijk roept als Wilders of Trump het doet.. Maar hetzelfde applaudisseert als de Democraten of Groenlinks het doen..

   Echt waar jullie zinken echt elke dag dieper

   1. Kretoloog

    Laat de huistrol toch blaten. Nog voor Halsema aantrad wist hij al dat zij een perfecte burgemeester was. Als de vrouwelijke pendant van Obama, die de Nobelprijs kreeg nog voor hij geïnaugureerd was.

    Halsema zakt wekelijks door het ijs, is totaal ongeschikt. Maar het boeit me niet. Amsterdam heeft haar gewild en ze mogen nu verder met deze non-valeur kaakklem.

    1. 777

     “Laat de huistrol toch blaten …”

     Nee hoor, je moet hem niet voeren zoals jij doet.

   2. Lambieck

    U had toch “corona vakantie” en was toch naar uw familie in Chili gegaan?

    1. Joshuak

     Dat klopt meneer, fijn dat je nog steeds zo’n interesse in me toont. Als je wil kan ik je een dropbox link met me vakantiefotos sturen..

     Heb je eindelijk keer wat bijzonders om in dat dagboekje van je te zetten.

     Want ja met die 20 euro week geld van je kom je zelf niet veel verder dan die Mac Donalds op de hoek..

   3. ervi

    Jouw analyse is een compliment waard.

 4. Bullshit16

  Kunnen ze dat moslim wijf niet wegsturen er is een discussie aan de gang Nederland dicht of niet dicht ik hou mijn kind uit voorzorg in huis al was het maar voor bescherming van mijn vrouw die minder weerstand heeft al was het maar voor mijn oma .in dat moslim wijf heeft gvd mooite om samenscholingens verbod in te stellen
  Ik hoop dat dat kut wijf besmet word met dit virus in er dood ziek van word. Wat een achterlijke kut wijf ze heeft inderdaad een IQ van 0
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Thierry Trollinator

   Hou eens op met dat tering-gescheld!!

   1. Bullshit16

    Thiery
    Het is de waarheid
    Het is de burgemeester van Amsterdam ze wil de criminaliteit ook niet aanpakken de politie moet na 22 uur maar thuis blijven ze wil die druks dalers niet aanpakken enz enz in dan mag ik niet schelen op dat kut wijf
    STEM FVD OF PVV UIT DE EU
    Dan krijg je Amsterdam veilig

    1. Beukman

     PVV UIT DE EU
     Dan krijg je Amsterdam veilig

     Het kan in ieder geval geen kwaad.

    2. Marija

     De jonge bevolking van amsterdam moeten zich doodschamen.
     Als zij niet willen weten wat er speelt, spelen ze wel met levens van anderen mensen.
     Men beseft toch wel wat er aan de hand is? Zien tot ook tv, ja lekker stoer doen tot ze zelf aan de beurt zijn, dan mag een ander opdraven om hun leven te redden.
     Solidariteit hebben zij lak aan.
     Van mij mogen dergelijke domme klunzen krijgen waar ze om vragen en Halsema moet aftreden, die heeft ze niet op een rijtje.

  2. Brenda Welsh

   Ik hoop niet dat uw kind uw taalgebruik heeft overgenomen. Dat zou heel schadelijk zijn voor de verdere ontwikkeling.

   1. 777

    Eeuwig gebande!

 5. Maxks

  Halsema is, zacht uitgedrukt, niet mijn favoriete mens maar het is verstandig dat zij niet meteen paniekvoetbal speelt.

  1. Bullshit16

   Maxks
   Bullshit

 6. Beukman

  Ik denk dat in tijden van crisis de rechtsstaat je vriend moet zijn.

  Inderdaad.
  Halsema is een baken van kalmte en redelijkheid.

 7. Maxks

  Er zijn altijd mensen die hun medicatie vergeten in te nemen.
  Dat wreekt zich.

 8. Madpo

  Amsterdam heeft blijkbaar zijn eigen virus, het Halsema virus! Levensgevaarlijk!!

 9. Vrijedenkert

  Dat jongeren zich niks aantrekken van dringende adviezen en richtlijnen is al erg genoeg en een schande!

  Maar Halalsema als burgemeester is nog vele en vele malen erger, zij heeft al meerdere malen aangekondigd de wet niet te willen uitvoeren en bepaalde zaken niet te willen handhaven zoals kraakverbod en gezichtsbedekkende kleding, als de rijksoverheid een scholingsverbod uitvaardigd of de noodtoestand uitroept heeft Halalsema deze wetten en bepalingen maar uit te voeren, Amsterdam is geen zelfstandige staat met eigen wetten en de rijksoverheid bepaalt noodtoestand en de wet en niet Amsterdam!
  Halalsema heeft al meerdere keren kenbaar gemaakt lak te hebben aan de wet, ook haar gezin heeft aantoonbaar lak aan de wet, ook nu maakt ze kenbaar lak te hebben aan de wet en de richtlijnen omtrend de maatschappelijke ramp die bezig is…
  Deze madam is totaal ongeschikt als burgemeester en zou per direct op staande voet ontslag moeten krijgen!

  1. Vrijedenkert

   Excuses, omtrend=omtrent

   1. Bijenzwerm

    @vrije 100% mee eens die vrouw en een groot deel van het linkse bestuur in Amsterdam staat gewoon ver van de realiteit.
    Waarom heeft Adam anders zo’n enorme schuld van bijna 5 miljard.
    En waarom zijn er keer op keer schandalen op de afdeling uitkeringen van de soos etc etc.
    Ik heb niks met Amsterdam van mij mag het een eigen staat of landje worden met eigen wetten regels en zichzelf gaan bedruipen, kijk hoe snel de rendabelen zullen vertrekken.

 10. Jack Flash

  Als de geldkraan dicht gaat is Amsterdamned op klap een spookstad.

  1. Te Salutant

   In Amsterdam wordt meer dan genoeg verdiend om de stad draaiende te houden, beste Jack.

   Het is het economische centrum van Nederland.

  2. Bijenzwerm

   Te salutant de huistr@l is ineens ook een econoom die wel even verteld dat Adam het economisch hart is van Nederland hahaha wel grappig vandaar de schuld van 5 miljard van de gemeente alleen, ze doen het zo goed daar in Amsterdam hahaha
   GA door met deze fictieve grapjes haha

   1. Te Salutant

    In Amsterdam wordt een grotere bijdrage aan de economie van Nederland geleverd dan door Rotterdam.
    Wist je dat?

    P.s. Het werkwoord is vertellen, de stam is vertel en in de tweede persoon enkelvoud voegt men een t toe. Het is niet zo moeilijk, behalve voor domme mensen.

    1. 777

     Eeuwig gebande!

     1. Vrijedenkert

      Geachte,
      Goed of fout… “die wel even verteld” is voltooid tegenwoordige tijd en moet dus gewoon met een d geschreven worden!

    2. DidiMadloba

     Spellingsregels zijn wettelijk alleen voor ambtenaren en leraren.

    3. Fonz

     Het probleem van taalnazi’s is niet zozeer het walgelijke moralistische toontje dat ze uitslaan, maar dat ze door hun gezever de aandacht verschuiven van de inhoud naar de vorm, waardoor de discussie stopt.
     Dé tactiek om hun gebrek aan argumenten te verhullen.

  3. Fonz

   Amsterdam is een republiek..Amsterdam is 1 van die steden die bak-ken met geld over de balk smijt

 11. Jack Flash

  Postbusfirma’s aan de grachtengordel bedoelt Salutant?

  1. Bijenzwerm

   @jack zodra de Amsterdam zich gaat afscheiden van Nederland vertrekt ieder gerenommeerde bank Of multinational naar nederland om zich te waarborgen van een veilige niet corrupte en niet geld verslindende bestuur.
   Tuurlijk de huistrol heeft geen argumenten en feiten en gaat dan de taalnazi uithangen..hahahaha gewoon hillarisch

   1. Bijenzwerm

    En de huistrol gaat schelden want inhoudelijk heeft ie niks noppes nada.. Hahaha

   2. Te Salutant

    Je bent niet bijzonder hoog opgeleid, Bijenzwerm, en verder ook niet erg intelligent.
    Het spijt me dit bloot te moeten leggen.

    1. Bijenzwerm

     @salutant de huistr@l, t#rrel en man die een voorliefde heeft voor kleine kinderen heeft wel fictieve humor.. Hahaha ga zo door

     1. 777

      @Bijenzwerm: De eeuwige gebande vindt het heerlijk als je op hem reageert, dus waarom zou je hem dat plezier doen en hem geven wat hij graag wil?

    2. Fonz

     “Je bent niet bijzonder hoog opgeleid, Bijenzwerm, en verder ook niet erg intelligent.”

     Wat een respectloze arrogantie zeg, ik vind dat jij je excuses aan moet bieden en wel direct!

     1. 777

      @Fonz: Hij ervaart een orgastisch genoegen wanneer je op hem reageert, dus waarom zou je hem dat plezier doen?

   3. Te Salutant

    Interessant voor je: h*tps://www.rijnmond.nl/nieuws/154920/Amsterdam-wint-economisch-van-Rotterdam

    1. 777

     Eeuwig gebande, komt nooit meer aan de bak op DDS!

    2. Bijenzwerm

     De huistr@l snapt niet dat Adam slechts een klein deeltje is van de totale economie en dat er slechts een paar multinationals zitten die ook snel weer kunnen vertrekken zodra Amsterdam zich afscheidt.
     De huistrol heeft geen enkel inzicht in economische perspectieven en vooruitzichten.
     De huitr@l probeert met een een of ander flut artikeltje uit een links niet serieus te nemen artikeltje zijn denkbeelden te bevestigen.
     Na de eerste zin stopte ik al met lezen.. Het stond vol met spelvauten.
     Heel erg kortzichtig van onze huitr@l en een man met een warrig fantasieverhaaltje en een grote voorliefde voor kleine kinderen.

     1. 777

      De eeuwige gebande vindt het heerlijk als je op hem reageert, dus waarom zou je hem dat plezier doen?

  2. Te Salutant

   ht*ps://www.rijnmond.nl/nieuws/154920/Amsterdam-wint-economisch-van-Rotterdam

   1. 777

    Eeuwig gebande!

 12. P.Sisterons

  Dat mens hoort in een dwangbuis afgevoerd te worden.

 13. DidiMadloba

  Als de politie nu hardhandig gaat optreden schieten we daar weinig mee op. Overtuigen is beter dan dwingen.

  Ontkenningsgedrag ligt ook in de aard van de mensen. Lekker zuipen omdat je binnenkort misschien doodgaat.

  Jongeren zullen ook denken dat alleen ouderen sterven aan het virus, maar dan weten ze niet dat zij die overleven soms ernstige schade overhouden bijv. kortademigheid.

 14. Baron von Munchhausen

  En waaruit bestaat de bevolking van Nieuw-West?
  Juist,………
  “Onze vrede-brengende: sociale potten leegvretende, geweldplegende ,roofovervallen plegende, verkrachtende, IQ,s van 60 bezittende criminele Moslims!!!”

  1. Peetjoh

   Ik pleit al jaren voor straffen per cultuur. Onze criminelen gewoon fijn sociaal behandelen. Cursusje even aaien en nooit meer doen. Moslim criminelen handen afhakken stenigen, ophangen,. Afrikaanse criminelen met 50 in een cel 1x per dag eten en slaan met stokken geen rechtzaak. Iedereen de straf die bij de cultuur hoort die hij wil houden.

  2. Fortiori

   U gedraagt zich als de groep die u beschrijft met uw schrijftoon.

   1. evil knievel

    Maar heeft wel gelijk!😁

 15. inert

  Halsema is opgevoed in het antiautoritaire tijdperk `de Seventies’ ,en daar blijven steken!
  Dat gaat dan ook nooit meer goed komen, die `lichting’ is doordrenkt van gemakzucht en decadentie, dat tijdsgewricht is het kraambed van het huidige extreem linkse denken en afbraak van de maatschappelijke cohesie!
  De invloed van die leeftijdsgroep is inmiddels goed bemerkbaar in politieke klimaat en beleid in héél Europa!

 16. evil knievel

  Kan t niet vaak genoeg zeggen,…LE-VE-NS-gevaarlijk die deuggleuven!

 17. Ruben736

  Ze zouden onderstaande dame naar Amsterdam moeten halen!

  https://mobile.twitter.com/avinashbhikhie/status/1240910838317436928

  1. Vrijedenkert

   Daar kan Halalsema nog een puntje aan zuigen!

 18. Pescador

  ha ha ha , kijk zo werkt het iedereen laten besmetten ze mogen van mevrouw Halsema gewoon dood vallen. dan heeft haar kroost wat minder weerstand bij het overvallen en stelen en dan hebben ze wat meer plek om Afrikaners op te vangen. of is het Nederlanders vervangen door. dom wijfie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.