Video! Thierry Baudet: ‘Stop Israël overal bij te slepen, maar dan oogje toeknijpen bij dictatoriale buurlanden!’

Thierry Baudet doet een pleidooi aan minister Blok om eens op te houden met dat eeuwige gezeur over Israël, en of dat land al dan niet aan het bijbouwen is in nederzettingen in dat land. Voor de camera’s van Ongehoord Nederland zegt de FVD-voorman dat het tijd is om de “grote lijn” in de gaten te houden, in plaats van met de “stofkam” op zoek te gaan naar kritiekpuntjes op Israël terwijl de buurlanden – allemaal hele of halve dictaturen – telkens de dans ontspringen.

Voor de camera’s van Ongehoord Nederland doet FVD-aanvoerder Thierry Baudet een oproep om eens te stoppen met al die goedkope kritiek op Israël, die steeds vanuit het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken klinkt.

Ons land gaat telkens “mee in de molen” van de VN en mensenrechtenorganisaties, zo hekelt Thierry Baudet de opstelling van Nederlandse diplomaten. “Continu Israël maar overal voor veranwoordelijk te houden,” zo legt hij uit bij verslaggever Ernst Lissauer. En tegelijkertijd “een oogje toeknijpen” bij omringende landen, “vreselijke dictaturen”. Het is “waanzin, een omgekeerde wereld,” zo besluit de Forum-voorman.

Want niet de Arabische landen in het Midden-Oosten zijn bondgenoten van Nederland, maar Israël. Dat heeft allerlei culturele en historische redenen, zo legt Baudet uit. Maar bovenal is Israël de enige democratie in het Midden-Oosten te midden van oppressieve staten waar rechtsstatelijke en democratische principes met voeten worden getreden. Ze hebben onze steun dus hard nodig.

Héél benieuwd of minister Blok naar de oproep zal luisteren. Maar ergens vermoed ik dat ik het antwoord al weet…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Mees

  Ach die lieverd toch, geen kritiek meer op Israel, alstublieft.

  Tja, de konten der SGP’rs worden door de pianist vakkundig gelikt.

  1. Brenda Welsh

   Geen kritiek op een land die een volk opsluit. En in hun tuin het een na het andere bouwproject start. Ik zou ook moe worden wanneer mijn buurman in mijn tuin een tuinhuisje bouwt.

   1. Fonz

    brenda! eerst dit even kijken

    h**ps://israelcnn.com/video/terror/275996459

    1. Canta

     Nederlanders die in het verzet zaten, waarbij geweld niet werd gemeden,
     waren helden. Palestijnen die zich verzetten tegen hun situatie zijn terroristen?

     1. Apailiya

      Dat is correct.

     2. 777

      “Palestijnen die zich verzetten tegen hun situatie zijn terroristen?”

      Dan moeten ze bij de Hamas zijn. Ze kunnen ook aankloppen bij hun broeders in Jordanië, de vlag is al hetzelfde, de taal is hetzelfde en de haat tegen Israël is hetzelfde.

      Tot nu toe hebben ‘de palestijnen’ alleen nog maar nee gezegd, de conclusie is helder: Hamas heeft geen enkel belang bij vrede!

      En dat is exact de reden waarom ‘de palestijnen’ zich verzetten.

     3. 777

      “Palestijnen die zich verzetten tegen hun situatie zijn terroristen?”

      Klopt helemaal omdat zij dit uitsluitend doen een terroristische oogmerk en niet gebaat zijn bij vrede omdat hierdoor hun positie wordt verzwakt. De terroristen hebben belang bij onrust en terrorisme.

   2. Jannes46

    Een land die? Daarnaast een zin onnodig breken? Heeft u dan wel uw buurman ook van die zelfbouwraketten in zijn achtertuin?

   3. Peetjoh

    Je bedoelt dat de Israëlische mensen hun schuurtje bouwen op hun grond. Waar net zoals in Europa gewoon moslims zijn gaan wonen. Die er dus niks te zoeken hebben. Moslims horen niet op aarde. Tijd dat we alle moslims naar hun maagden gaan zenden. Wereldwijd want dan pas komt de vrede terug op aarde.

   4. EvertB

    Zo is het, @Brenda.

    En als je ook een fruitboom hebt, pikken ze die gewoon in. Net zoals de zionisten met de olijfbomen van de Palestijnen doen.
    Men heeft geen respect meer.

  2. Kretoloog

   Smerige beeldspraak. De SGPers laten zich niet likken. Die doen het alleen recht op-en-neer.

 2. Lugor

  Voor de camera’s van Ongehoord Nederland doet FVD-aanvoerder Thierry Baudet een oproep om eens te stoppen met al die goedkope kritiek op Israël, die volgens 2 bijzonder dierbare en betrouwbare vriendinnen steeds vanuit het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken klinkt.
  Maar het is ook mogelijk dat het niet geconstateerd is maar wel zo had kunnen gebeuren.
  Of Ongehoord Nederland de uitspraken juist weergeeft is nog niet bekend.

 3. fusilier

  Brenda. Als je naast een turk woont is zijn huis meer waard dan de jouwe.

 4. Mar

  De schijnheil.

  1. Isengrijn

   Yep, een schijnheil.
   Maar dit is voor de kiezers die de échte Thierry nog niet kennen.
   Sommige van ons weten dat Thierry z’n reet afveegt met de Israëlische vlag. En terecht overigens..
   Go Thierry!
   🙂

   1. Fonz

    Kijk de antisemietjes vallen over elkaar heen…

    1. 777

     Ja Fonz, die vunzige Jodenhater haalt zijn nick alleen uit het vet wanneer er joden vergast kunnen worden, al zal hij dat natuurlijk nooit toegeven.

 5. Rammstein

  “… zegt de FVD-voorman dat het tijd is om de ‘grote lijn’ in de gaten te houden, in plaats van met de stofkam op zoek te gaan naar kritiekpuntjes op Israël terwijl de buurlanden – allemaal hele of halve dictaturen – telkens de dans ontspringen.”

  Game, set en match.

 6. JeMoerigeHoeder

  Bek houden Zionist, je hebt een stem verloren.

 7. Paardenmiddel

  Baudet, je hebt volkomen gelijk. Het is zo makkelijk om israel te demoniseren, gewoon om de vn te pleasen. De vn bestaat voornamelijk uit afrikanen en arabieren. Allemaal pro hamas. Vandaar de miljoenen ondersteuning door kaag en consorten.
  Gelukkig zijn er ook duizenden over de hele wereld, die Israel wel ondersteunen. En jeruzalem als de hoofdstad zien.

 8. Bijenzwerm

  Thierry zoals altijd weet 100% gelijk.
  Zijn uitleg is heel helder.

 9. Maxks

  De tegenstander noemt het “bezette gebieden” de voorstander “betwiste gebieden”.
  Het zijn betwiste gebieden. Palestijnen bestaan niet, ze worden zo genoemd omwille van tactische redenen.
  Hoe het ook zij, Israël is de enige betrouwbare partner in een hoek van de wereld waar moslims zich onderling naar het leven staan.

  Stuitend is de hypocrisie van de EU jegens Israël. Iedereen de maat nemen maar slapen met de vijanden.
  De EU deelt jaarlijks miljoenen euro’s uit aan organisaties die Israël boycotten.

  1. Bijenzwerm

   @maxks 100% de waarheid

  2. 777

   “Het zijn betwiste gebieden.”

   Zelfs dat niet. Al bij de allereerste onderhandelingen (landverdeling) waarbij de Britten het mandaat over het toenmalige gewest Palestina hadden, hebben de gesprekspartners aan Arabische zijde nee gezegd. Dit houden zij tot op de dag van vandaag vol.

   Er bestaan dus geen betwiste gebieden want ze hebben de gebieden nooit geaccepteerd. Het enige dat ze accepteren is de vernietiging van Israël, en dat gaat never nooit gebeuren.

   🙂

 10. Bloed_en_aarde

  Fuck Israel en zijn bewoners, Thierry is weer zo’n zionist shill en in het filmpje begint hij gewoon te rsnten over iets helemaal anders.

  1. Fonz

   Fuck antisemiet bloed_en_aarde, bloed_en_aarde is zo’n typische antisemitische nedermoslim met daarnaast een hekel aan Nederland..

 11. Lefty

  Maak je geen zorgen over Israel. Is gewoon een deel van de USA, met toestemming om de Westbank te annexeren.

  1. Fonz

   Wil je vrede met Israël dan krijg je vrede, wil je oorlog dan krijg je oorlog met Israël

   1. Lefty

    En oorlog met Amerika.

 12. RvdBe

  Israël het laatste “westerse” land welke nog in staat is zichzelf te verdedigen en niet met zich laat sollen: pak je er 1 van ons, pakken we er 10 van jullie.
  Er is geen enkel moslimland welke zijn vingers daadwerkelijk wil branden aan Israël wetende dat slechts vernedering wacht.
  Kritiek geuit is om moslims te pleasen.

 13. Peetjoh

  Israël is het enige medicijn tegen de ziekte islam. Trap die palestijnen terug naar waar ze vandaan kwamen, de Sinai woestijn. Palestina heeft nooit bestaan in geen enkel boek.

 14. musicmaniac

  Wie op CNN-Israel de filmpjes ziet, zou het er toch over eens moeten zijn, dat de Palestijnen regelmatig met vlaggen lopen met hakenkruizen erop. Dat zijn dus wel aanhangers van H*tler en zijn nazi-regime. Wie het met de Palestijnen eens is zijn dus ook aanhangers van het nazi-regime en dienen dus Nederland zo snel mogelijk te verlaten richting hun geliefde Palestina.

 15. Rosasolis

  Israel is little Amerika geworden onder leiding van Nethanyahu en Trump. Deze zwaar overbevolkte land is nu het huidige voorbeeld van het oude apartheid regime van Zuid-Afrika geworden. Steeds meer gebieden worden door Israel gegrepen om nieuwe chique woonwijken te bouwen voor rijke Amerikaanse joodse emigranten.
  Natuurlijk wil dandy Thierry in de goede boeken staan bij deze 2 leiders van Israel, dus doet ook hij mee met zijn steun te betuigen. Misschien hoopt hij voor meer leden
  voor zijn FvD partij.

 16. J.Rademaker

  Vrede is te duur voor de palestijnen geen wapenhandel, geen gratis geld, werken en opbouwen is niet de bedoeling.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.