Wappie! GroenLinks-Kamerlid in de stress vanwege “autochtone bomen”: ‘Belachelijk, die termen nu ook over natuur!’

GroenLinks-Kamerlid Nevin Ozutok heeft in deze verontrustende corona-tijden tóch nog een gaatje gevonden om zich druk te maken over een volstrekt non-issue. Het biologische webzine Nature Today sprak namelijk over “autochtone bomen en struiken” en dat veroorzaakte een meltdown bij de progressieve politica. “Belachelijk, dat over de natuur nu ook de termen autochtoon/ allochtoon gebruikt wordt 👇”

Terwijl heel Nederland nog altijd in de ban is van de dodelijk corona-epidemie die maar als een wilde om zich heen blíjft slaan, heeft GroenLinks-parlementariër Nevin Ozutok kennelijk alleen tijd voor de écht belangrijke zaken. Zoals… welke woorden wel en niet gebruikt mogen worden door biologen. Zo is de adjudante van commandant Klaver boos, omdat Nature Today het woord “autochtoon”  heeft gebruikt om bepaalde inheemse bomen en struiken te benoemen. Echt “belachelijk”, aldus het politieke wonder.

Met vermeende xenofobie of iets dergelijks had het verhaal van de website echter totaal niet te maken:

“Het gaat niet goed met de wilde bomen en struiken in Nederland. De helft van de circa honderd soorten is zeldzaam en wordt bedreigd. Enkele zijn al regionaal en zelfs landelijk uitgestorven. De zorg voor de wilde bomen en struiken is sterk onderbelicht bij het beheer van beschermde oude boskernen en houtwallen, ook bij Natura 2000-bossen. 14 april is er een symposium over dit onderwerp.”

Nou, een symposium over het redden van bepaalde plantensoorten! Daar zullen vást de kaalkopjes van Voorpost, NVU en Joost Niemöller op afkomen hoor… LOL!

Daarnaast komen de termen autoch- en allochtoon in de allereerste plaats uit de natuur: ze werden gebruikt in… exact dezelfde context als waarin Nature Today ze nu gebruikt. Aldus het omnipotente Wikipedia: “De termen ‘allochtoon’ en ‘autochtoon’ bestonden overigens al langer in het Nederlands; vóór 1954 werden ze gespeld als ‘allochthoon’ en ‘autochthoon’. In de biologie en geologie werden de termen gebruikt om in- of uitheemse planten, dieren of verschijnselen mee te duiden.

Nogal een beetje domme tweet dus, van GroenLinks-dame Nevin Ozutok.

Het is overigens niet de eerste keer dat zij er blijk van geeft nogal lichtgeraakt te zijn. In 2018 diende ze een klacht in over Veronica Inside, omdat René van der Gijp een kwetsende grap had gemaakt over een transseksuele verslaggever. Dat was “geen satire”, aldus Ozutok. Waarmee ze dus aangaf niet te begrijpen wat satire was.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Hendrie1963

  Meteen het land uitzetten. Randdebiel.

  1. Brenda Welsh

   Dat mag niet. Corona ! Uitreis en Inreisverbod @Hendrie1963. Loopt u achter?

  2. hans-e-pans

   Zo te zien aan de naam is die van origine ook niet uit Nederland, denk ik dan.

 2. Original NL

  Groen links, gevuld met hysterische allochtone zeikwijven….met een marokkaan aan het roer.

 3. Vrijedenkert

  Je kunt erop wachten! KZOP, BIJ1 en andere gestoorden gaan straks klagen over autochtone witte bomen en struiken…

 4. C.A.Barstow

  Het is te idioot om er een woord aan vuil te maken.

  Stem FvD/PVV.

 5. Bard Johannes

  Kale bomen
  vertellen zoveel
  hun zoektocht
  naar warmte
  bij elkaar
  het lijkt of ze
  elkaar ondersteunen
  naar de eerste
  lentegroei

 6. Seneca

  de heer Klaver is een schoft van het zuiverste water en dit individu dat als vrouw wordt gekenmerkt idem dito. op donderdag 12 maart jl is een motie door de heer Wilders (wie anders) ingediend die bepleit dat de scholen met onmiddellijke ingang gesloten worden. GroenLinks stemt tegen want een succesje gunnen aan een politieke tegenstander, kan niet. beter is het om de leerlingen lekker aan kruisbesmettingen te laten onder gaan. op 14 maart is deze smerige huichelaar in staat om een bericht te versturen warin hij schrijft: ‘ik roep het kabinet op nog dit weekend bij elkaar te komen en te besluiten dat de scholen volgende week niet opengaan’. wat zijn dat voor huichelaars en moordenaars in spe. niemand van het linkse tuig op dit forum reageert hierop. dat betekent dat ook deze lieden niet deugen en een dubbele agenda hebben en met een gespleten tong praten. men is niet beter gewend van links schorem.

 7. Kretoloog

  Knettergek, dat GroenLinksmens. Maar als er 1 partij is, die helemaal door de plomp gaat in deze Coronatijden, is het wel GL. Nou vooruit: 2 partijen. Want ook D66 zakt finaal door het ijs.

 8. ikweetwatikwil

  Seneca ik heb het gezien en gelezen, Inderdaad Klaver is een schoft. Tegen stemmen omdat het van de PVV komt en 2 dagen later met het zelfde voorstel komen. Als de GL stemmers dat ventje nu nog niet doorhebben , dan weer ik het ook niet meer.

  1. Brenda Welsh

   Niet weten en niet willen daar kom je niet ver mee. Toch heeft GL publiekelijke sympathie. Gewoon vanwege natuurbehoud en noodzaak om aan milieu doelstellingen te voldoen. D66 ontbeert mevrouw Ollongren nog. Wanneer zij weer instaat is tot werken, dan zit het kartel in een zetel de rit uit.

 9. ET007

  Autochtone of liever gezegd uitheemse soorten kunnen een bedreiging vormen voor de natuur. Dat is onder ander gebeurd met waterplanten en vissen die ervoor gezorgd hebben dat mensen moeten ingrijpen om balans terug te winnen.
  Geldt uiteraard alleen voor dieren en planten en niet de mens, want autochtonen zorgen hier net voor harmonie en rijkdom…… sarcasme vloeit me door het bloed.

  1. Peetjoh

   Ja voor de planten en dieren lossen wij het op. Maar voor ons, wie oh wie. Ik hoop ooit eens zo’n mega grote hand te zien komen uit de hemel, die de ellende zo oppakt en weer verdwijnt.

 10. Willem Bever

  Ja een berk is zo 2019; witte bomen belachelijk.
  Een randdebiel exporteren svp

  1. van Urk

   Vandaar die wintervaste palmbomen die we tegenwoordig vaker tegenkomen in exotische siertuinen, terrassen en strandpaviljoens.

 11. van Urk

  Boreale bomen en struiken dan? Ook niet goed?

 12. evil knievel

  Tjeh,…GroenLinks!🤢

 13. Fonz

  Je kunt wel zien wat voor debielen er in onze 2de kamer zitten…

 14. Veteraan

  Hé Ozutok, bind je zelf eens aan een boom vast met een ketting en een hangslot. En dan het sleuteltje ver weg gooien hoor.

 15. AS210854

  Inteelt maakt meer kapot dan je lief is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.