Wel ja! Volkskrant-hoofdredacteur wil kritische corona-stem Ab Osterhaus smoren: ‘Spreek met één mond!’

De coronacrisis begint in Nederland langzaam ook democratische verworvenheden af te brokkelen. Zoals bij Pieter Klok, hoofdredacteur van De Volkskrant. Deze zichzelf journalist noemende kerel wil dat Ab Osterhaus geen podium meer krijgt omdat zijn visie op het coronavirus niet strookt met die van het RIVM.

Van onze kranten moeten we het hebben, hè, die verdediging van de persvrijheid? Nou, niet dus. Of in ieder geval niet bij De Volkskrant waar hoofdredacteur Pieter Klok gewoon luid en duidelijk op NPO Radio 1 staat te brallen dat virologen die niet marcheren op de maat van het RIVM gewoon geen podium meer mogen krijgen op televisie of in de krant. Wetenschappers moeten met één mond spreken, aldus Volkskrant-Pieter, en Ab Osterhaus – die vindt dat Nederland veel te weinig doet – doet dat niet. Dus hup: Ab moet gewoon maar weg. Lekker makkelijk! Hoef je ook niet naar zijn ‘hinderlijke’ opbouwende kritiek meer te luisteren!

Op de opmerkingen van Pieter Klok klinkt begrijpelijkerwijs veel kritiek. Zo vindt Elsevier-auteur Hans van Tellingen het een regelrechte oproep tot censuur: “Nu is het uitstekend om kritisch te zijn. Zeker ook op Osterhaus. Maar Pieter roept hier op tot censuur. Op zijn Noord-Koreaans dus. Ik vind daar wat van,” waar Telegraaf-journalist Wierd Duk sarcastisch aan toevoegt dat Osterhaus geen ander standpunt mag innemen: “Vreemd dat dat verboden is in een democratie.” Thierry Baudet beloont de opmerking van Van Tellingen met een retweet.

Klok heeft een geschiedenis met kritische stemmen weghouden uit z’n krant. Afgelopen oktober verkondigde de hoofdredacteur nog trots dat hij opzettelijk niet al te kritisch is op bepaalde overheidsorganen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. AnnaKlaver

  Mexicaanse griep en Oosterhuis 🙂
  Foei er was maar één besmetting, maar dat leverde een kapitaal op voor deze meneer .

  Zeg Tim, een bijna totale lockdown is nabij………….

 2. Bijenzwerm

  Ab Osterhaus werd geprezen tijdens en na de Mexicaanse griepgolf door zijn doortastend advies en optreden.
  Zelfs in de ultra linkse flutpapiertjes zoals het AD en Volkskrant is dit nog na te lezen, typ op Google osterhaus en Mexicaanse griep.

  1. AnnaKlaver

   Zeg @Lugar Bijenzwerm, voortschrijdend inzicht doet er niet toe?
   Je zal je punt maken als manipulator, met het grootste aantal nicks

   1. Fonz

    Aldus annaantichristklaverwatcher dé nedermoslimistische imbeciel

 3. Cootje

  Virologen in België vragen zich af of we van de pot zijn gevallen , deze virologen weten niet dat wij voor 10 jaar schijt papier in voorraad hebben . Tenminste dat zegt de beste premier van de laatste 10 jaar in Nederland

 4. Maxks

  Eerst verbale en of schriftelijke censuur en dan vervolgens een totale lockdown.
  Dan wordt je bewegingsvrijheid gecensureerd op dictatoriale manier.

  “Met een mond spreken? ” wiens mond?

 5. Cootje

  Nederland gaat met zo premier een lachende toekomst te gemoed , hij kan op het juiste moment draaien hij kan liegen als het gedrukt staat. Hij kan dingen beloven waar je van weet dat je ze niet serieus moet nemen , hij is een top atleet want als het moet laat zijn geheugen hem in de steek, welke premier in Europa staat schijtpapier aan te prijzen . Dus met dat niveau komen we er wel

 6. Kretoloog

  Helemaal eens met Volkskrant. En dat wil wat zeggen, want als rechtse realist moet ik doorgaans weinig van dat linkse blaadjes hebben. Maar ten aanzien van Osterhaus (hierna te noemen O. want crimineel) hebben ze gelijk. Deze man heeft zichzelf afgeserveerd tijdens de zgn. Mexicaanse pandemie (wat een mild zomergriepje bleek te zijn). Op voorspraak van deze corrupte viroloog schafte de regering voor 700 miljoen vaccinaties aan. Van een bedrijf waar O. zakelijke belangen had. De vaccins waren nutteloos en het geld (van de belastingbetaler) weggegooid. Maar O. had zijn centjes binnen.

  Deze boef mag inderdaad nooit meer een podium krijgen. En al helemaal niet bij de publieke omroep!

  1. Bolland

   Precies, en hij zat te proosten toen een 4 jarig kind positief was getest ( als zo n beetje enige)

 7. Bijenzwerm

  Het is duidelijk dat de huistr@l die hier al ruim 10 jaar ronddwaalt zo als de meeste oudgedienden wel weten, hij hier komt slechts alleen om te schelden mensen af te kraken en boze reacties en scheldpartijen uit te lokken.
  Inhoudelijk draagt de tr@l niks bij, sterker nog hij verstoort iedere mogelijkheid tot een open gesprek.
  Ook is hij een verven aanhanger van de p@dopartij m#rtijn(het zal me niks verbazen dat hij er lid van is geweest en nog met de oud leden in contact staat)
  Verder heeft deze ouderwets viezerd met 1 van zijn oude (gebande nicks waar hij in grossiert) Lao Tse een uitspraak gedaan over zijn voorliefde voor kleine kinderen.
  Deze tr@l is niet alleen vervelend maar ook enorm ziek van geest.
  Het beste advies is NIET REAGEREN OP ZIJN GEZUIG EN CONTINU GESCHELD , want inhoudelijk heeft ie niks maar dan ook helemaal niks.

  1. AnnaKlaver

   Triest @Lugar Bijenzwerm, je gaat af als een gieter.
   Sarko ziet het goed 🙂 🙂 🙂

   1. Willem Bever

    Aha nog een zwetser

 8. Cootje

  De lockdown komt er kijk naar Italië en Spanje en kijk naar de vooruitzichten Amerika waar ze net op het programma terzake met hun Amerikaanse correspondent die zei dat er verwacht wordt tussen de 5000 doden en 2 miljoen dus net als het klimaat welke wetenschapper ?? Heeft gelijk

  1. AnnaKlaver

   We hebben hier al bijna een lockdown.
   Meer is volgens mij niet nodig.

  2. Bijenzwerm

   @annaklaver of terwijl de huistr@l vind de bijna lock down genoeg de expert. Hahaha
   Weet ‘nog niet de overeenkomst tussen zijn schoenmaat en iq. Hahaha

 9. Baron von Munchhausen

  Volkskrant?
  Ahum,….spreekbuis, door Brussel gesubsidieerde, Linkse , bijna facistisch Bubble blad!

 10. J.Rademaker

  Iedereen mag zeggen wat men wil, als het maar de mening is van de Volkskrant.

 11. Fonz

  Ik vind natuurlijk dat er helemaal niet met één mond moet worden gesproken dat is ondemocratisch en links gedachtegoed

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.