Wilders laaiend op RIVM: ‘Echte sterftecijfer corona is veel hoger! Worden straal voor de gek gehouden!’

PVV-voorman Geert Wilders verklaart het RIVM de oorlog. De anti-virusinstantie houdt het aantal werelkundig gemaakte doden die door corona vallen lager dan het werkelijke aantal, schrijft ZEMBLA. De oppositieleider is daar niet van gediend en roept kwaad uit dat we “straal voor de gek” worden gehouden.

Een nogal explosief verhaal van ZEMBLA vandaag. Alhoewel het dodental in Nederland naar aanleiding van het coronavirus snel oploopt, is het werkelijke sterftecijfer nóg hoger. De instantie die de coronacrisis coördineert, het RIVM, rapporteert een lager aantal dan wat het zou moeten zijn. Huisartsen in brandhaarden zoals Brabant maken zich ernstige zorgen.

Het medium schrijft:

“Huisartsen: ‘Niet geteste patiënten die overlijden aan corona ontbreken in sterftecijfer RIVM’

 

Verschillende huisartsen uit Brabant laten Zembla weten, dat ze bij de GGD alleen de overlijdensgevallen moeten melden van wie bewezen is, dat ze COVID-19 hebben gehad.

 

Huisarts Angela van Uden uit Sint-Oedenrode: “Ik vind het een gekke gang van zaken. Als huisartsen zien wij ook in de thuissituatie mensen die doodziek zijn. Niet iedereen komt in het ziekenhuis terecht. Als deze mensen thuis overlijden, worden ze niet meegerekend als ze niet getest zijn. Dat vind ik een kwalijke zaak. Juist ook omdat het RIVM gisteren zei, dat de situatie lijkt te stabiliseren. Dat baseren ze op onder meer de sterftecijfers en de ziekenhuisopnames. Maar wij huisartsen zien en behandelen dus mensen die niet in deze cijfers voorkomen. Ik ben bang dat mensen de strenge maatregelen dan weer aan hun laars gaan lappen, en denken: het valt allemaal wel mee. Maar het valt niet mee.””

En dat valt niet in goede aarde bij Geert Wilders, die ronduit kwaad reageert:

“Ongelooflijk, we worden dus straal voor de gek gehouden door het RIVM over het Corona-sterftecijfer dat veel hoger blijkt te zijn.”

Haagse bronnen bevestigen dat het verhaal van ZEMBLA inderdaad klopt. Het RIVM heeft niet gereageerd op de opmerking van Wilders dat het iedereen voor de gek zou houden. Wel is de organisatie actief bezig om iedereen die de instantie bekritiseert te verwijten ‘nepnieuws’ te verspreiden, zelfs als dat evident niet zo is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

74 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Derde anti-RIVM-artikel vandaag.

  1. Ego-non-solus

   MB, dan hoop ik dat DDS nu stopt. Anders wordt het voor u mogelijk te moeilijk en raakt u de tel kwijt?

   1. Meriadoc Brandebok

    @ego-non-solus

    Oké.

  2. Willem Bever

   Ut is klaarblijkelijk nodig….RIVM dat waren toch ook de jongens van stikstof enzo….dus mocht idd naar boven komen dat deze ter zake kundigen ons keihard voorliegen dan mogen ze vann mij door het ijs zakken.Urgenda is dan ook NVT….scheelt de bevolking een hoop geld en ergernis. Kunnen we weer aan de slag om de huidige puinzooi efficient op te ruimen.

  3. evil knievel

   Kan niet vaak genoeg gezegd worden,azijnzeikert!

 2. Baron von Munchhausen

  Algemeen is bekend dat adviesorganen ( of hoe ze ook mogen heten) ALTIJD vertellen wat de regering wil/eist. Noem ze maar op:CBS, SER, SCP, RIVM en de vele anderen.
  Waarschijnlijk heeft Wilders gelijk!

  1. CLoVis

   En anders passen ze de realiteit wel aan aan de statistieken.
   h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/110523831/huisartsen-verontrust-werkelijke-aantal-coronadoden-ligt-hoger

 3. Mar

  Als ik het dus goed begrijp hebben huisartsen in Brabant geen bevestiging nodig om er zeker van te zijn dat de patient het Corona-virus heeft. Ze weten het zo wel met de natte vinger.

  1. CLoVis

   Uit het artikel wat ik hierboven noemde:

   ‘Vervolgens wilde de huisarts de dood van de man melden bij de GGD Noord- en Midden Limburg. „In onze richtlijnen -gekregen vanuit het huisartsencrisisteam- staat dat als een patiënt met vermoeden van corona thuis sterft, de huisarts verplicht is dit te melden bij de GGD. Maar wie schetst mijn verbazing? Toen ik belde om dit te melden werd me gezegd dat ze dat niet meer bij hielden!”

   Perquin is daarover verontwaardigd. „Het RIVM meldt elke dag de sterftecijfers tot op de komma, maar dit zit hier niet in. Dit is schijnnauwkeurigheid en volksverlakkerij. Dan zie ik op de televisie dat de curve af zou nemen, maar dat is natuurlijk flauwekul als ze deze meldingen niet includeren.” ‘

   1. CLoVis

    Hierboven = hieronder; kweste van tijdslijn.

 4. fusilier

  Een neutraal iets in deze moeilijke tijden? Het zou veel leed verzachten ,en voorkomt veel verdriet naderhand. Mensen zijn niet gebaat bij een omhaal van woorden,maar bij de waarheid, hoe hun geliefden gestorven zijn.

 5. Boudewijn Hummelinck

  Trieste stemmingmakerij.

  1. Rammstein

   Zembla is een onverdachte programmamaker. En huisartsen bevestigen de geschetste gang van zaken. Dat leidt tot een onontkoombare conclusie: trieste ontkenning en cognitieve dissonantie bij Boudewijn Hummelinck.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Op welke wijze, denkt Groeneveld, kan het RIVM mensen in het Corona-sterftecijfer opnemen die niet als zodanig zijn getest? Bejaarden sterven aan een waaier van klachten, je kunt er pas het Corona-label aan hangen als dat met een test onomstotelijk is vastgesteld.

    Deze ruis in de sterftecijfers is bij gebrek aan testen nog niet geheel te voorkomen. Welk politiek doel ermee gediend is om de geloofwaardigheid van het RIVM te ondergraven is onduidelijk.

    1. Willem Bever

     Als je ruis hoort moet je dus beter afstemmen of anders de batterijen van je gehoorapparaat vervangen (tip)

 6. fusilier

  Voor een linkse rat maakt het niet uit, hoe papa of mama gestorven is, dood is dood.

 7. Appelstroop

  Wilders: Huisartsen: ‘Niet geteste patiënten die overlijden aan corona ontbreken in sterftecijfer RIVM’ Het ligt dus veel hoger!

  Jensen: Het aantal ligt veel lager! want er is geen onderscheid gemaakt tussen mensen die daadwerkelijk dood gaan aan corona en mensen die wel dood gaan aan een kwaal maar toevallig ook besmet zijn.

  Wilders en Jensen: We worden straal voor de gek gehouden door het RIVM!

  Toch fijn om op dezelfde conclusie uit te komen, het RIVM zit dus gewoon altijd fout.

 8. Cootje

  Als wij een premier hebben die een geheugenverlies heeft van 70 doden bij een bombardement. Als bij een instelling als het WODC wetenschappelijk precies het minsters advies op maat word gemaakt . Als instellingen als het CBR het UWV en de belastingdienst structurele fouten maken .als het RIVM dan voor deze partijen maatwerk moet leveren dan is een begrafenis meer of minder niet behapbaar voor de gewone man , plus er zit ruimte in de grafieken en de rode lijnen. En is net als bij de belastingen leuker kunnen we het niet maken , en voor een bananen republiek moet het kunnen

  1. Meriadoc Brandebok

   Het punt is echter, voor de tachtigduizendste keer, dat het RIVM wordt geconsulteerd door een palet aan externe deskundigen. Het kabinet wordt niet geadviseerd door een stel linkse a,btenaartjes, maar een batterij artsen, virologen, micro-biologen, hoogleraren en professoren.

   1. Rammstein

    Waarom worden dan door het RIVM de doden niet meegeteld waarvan de huisartsen vast beweren dat de doodsoorzaak corona is?

    1. Meriadoc Brandebok

     @Rammstein

     Omdat de RIVM het volk straal voor de gek wil houden. Het is een complot tussen Van Dissel, Rutte en de deskundigen. Wilders heeft helemaal gelijk.

     Deze informatie heb ik uiteraard uit betrouwbare bronnen.

     1. Beukman

      Van Van Dissen wordt kennelijk verwacht dat hij zich de hele dag verdedigd tegen aanvallen links en rechts als zou zijn organisatie sjoemelen met cijfers, corona erger maken dan het is, of juist minder erg maken dan het is.

      Geert, laat GVD die man zijn werk doen! Hij gaat zich toch ook niet de godganse dag met jouw “werk” lopen bemoeien?

     2. Meriadoc Brandebok

      Inderdaad, Van Dissel verdient ons aller vertrouwen. En dat geldt voorts voor diens collega’s bij het RIVM. Deze complottheorieën helpen ons geen steek verder.

     3. Rammstein

      Ik heb niks tegen het RIVM, Meriadoc. En ik denk dat ze naar beste weten en kunnen handelen. Wat niet weg neemt dat de gestelde vraag een doodnormale, feitelijke vraag is. Ik weet het antwoord daarop niet. En jij blijkbaar ook niet.

     4. Beukman

      Ik weet het antwoord daarop niet. En jij blijkbaar ook niet.

      En Geert ook niet. Vandaar: effe dimme Geert. Kappe met dat hysterische “ongelooflijk, we worden dus straal voor de gek gehouden door het RIVM over het Corona-sterftecijfer dat veel hoger blijkt te zijn”-verhaaltje van je.

     5. Bijenzwerm

      Geert heeft de onbekende cijfers van diverse (huis)artsen…
      Er is dus zeer zeker iets aan de hand wat de media niet mag halen.
      Het RIVM heeft zeer zeker al diverse steken laten vallen rondom en het publiceren van berichten over het corona virus ,dat staat vast.

     6. Beukman

      Er is dus zeer zeker iets aan de hand wat de media niet mag halen.

      Ah, een complot. Hetzij om de bevolking wijs te maken dat het lang niet zo erg is als er wordt beweerd, hetzij om de bevolking op de mouw te spelden dat het juist veel erger is.
      Vertel!

 9. Cootje

  Als we dadelijk met ze tweeën aan het beademingsapparaat moeten halen ze de extra doden wel weer in . Want dan telt elke doden voor twee

 10. Jack Flash

  In het noorden van het land valt het wel mee volgens berichten.
  Misschien heeft dit artikel meer betrekking op Brabant,momenteel de Caronabaai van Nederland?

 11. Kretoloog

  Tja, als ze niet getest zijn, kun je niet aantonen dat ze zijn overleden aan Corona. Ik zou wel eens van de huisartsen willen horen, waarom zij – zonder hard bewijs – toch vinden dat bij die patiënten de doodsoorzaak het coronavirus is.

  1. Rammstein

   Je mag er toch van uit gaan dat een huisarts warempel wel in staat is tot het diagnosticeren van griepachtige verschijnselen, wat covid-19 feitelijk is.

   1. Lambieck

    Waarom merkt Duitsland alleen die mensen zonder onderliggende ziektes aan als corona doden?

    1. Rammstein

     Het lijkt me logisch en komt overeen met wat ik hier al een paar dagen schrijf: als je al langere tijd onderliggende ziektes/kwalen hebt en vervolgens besmet raakt met corona dat je net dat duwtje over de rand geeft, is corona feitelijk slechts een bijkomende complicatie die het overlijden bespoedigd heeft.

     Daarom is het ECHTE aantal corona-doden in Nederland ook een stuk lager dan het RIVM staffelt.

   2. Kretoloog

    Nee Rammstein, dat denk ik niet. Een huisarts kan niet zomaar een gewone griep van een coronagriep onderscheiden. Dara zijn toch echt testen voor nodig. Geen test, dan geen zekerheid dat corona in het spel is.

    1. Rammstein

     Huisartsen zijn uitvoerig geinformeerd over de typische, eigen symptomen van Covid-19. Natuurlijk kunnen ze die diagnose stellen, net zoals verpleegkundigen op de IC ook aan een blik genoeg hebben om corona vast te stellen.

     De tests dienen voor de zekerheid.

  2. Peetjoh

   Ik wil dan gelijk weten hoe ze aan die zogenaamde griep doden per jaar komen. Feitelijk zijn die nooit dood gegaan aan griep. Dat waren dan ook onderliggende ziektes of niet.

 12. Beukman

  Wat!?!?
  Wilders die afgaat op het linkse, paranoïde Zembla, van de Vara notabene?
  Waarom vertrouwt hij wel het activistische Zembla, maar niet het op wetenschap gestoelde RIVM?

  1. Rammstein

   Beuk, je ontwijkt het feit dat een aantal huisartsen het door Zembla naar voren gebrachte deficit onderschrijven. Huisartsen lijken me een tamelijk onverdachte bron.

   1. Beukman

    @Ramm, is het bijvoorbeeld mogelijk dat het RIVM dit al heeft gecorrigeerd in de eigen cijfers, dus dat er al een correctie in zit?
    Punt is, ik heb geen bijster hoge dunk van het wat sensatie-achtige Zembla, heb te vaak meegemaakt dat ze links aan het sjoemelen waren. Ik wacht liever even af met oordelen totdat het RIVM er zelf op in is gegaan. Misschien zou Wilders dat ook moeten doen.

    1. Rammstein

     Daar heb je gelijk in – enige kalmte en afstand nemen is in deze omstandigheden wel op zijn plaats.

 13. Bockbeer

  Bij mensen, die zogezegd aan het coronavirus overlijden, vind geen lijkschouwing meer plaats. Dat betekent het einde van de rechtsstaat.

 14. marianne71

  Echt weer volledig uit zijn verband getrokken dit. Omdat een man van 86 jaar die thuis is overleden, de symptomen had van Corona virus, niet getest hoefde te worden van het RIVM, is het echte sterftecijfer nu zogenaamd veel hoger. Ben het eens dat die man getest had moeten worden, maar denk wel dat het behoorlijk overdreven wordt.

 15. Bijenzwerm

  Tja het staatsbedrijf RIVM heeft tot nu toe op zijn zachtst gezegd talloze blunders begaan tav het corona virus.
  En ja daar mag je natuurlijk niks van zeggen ook al heb je het bij het juist end.
  RIVM en zelfreflectie…

 16. Boudewijn Hummelinck

  De trieste realiteit is dat Wilders met dit gekrijs hoopt politieke munt uit deze crisis te slaan.

  Het is een waardeloze populist.

  1. Bijenzwerm

   Ons boudewijntje denkt te weten wat Wilders hoopt.
   Ons boudewijntje kijkt in zijn glazen bol, neemt wat LSD ,en laat dan zijn mistige geest hier de vrij loop.

  2. ET007

   Het benoemen van het probleem is al meer dan de rest.

  3. evil knievel

   N de op 1 na grootste partij van t land,….gelukkig!😁

 17. ET007

  Maar wel grapjes maken over Rusland en Korea, terwijl Nederland net zo de statistieken beïnvloedt. RIVM en GGD moeten aangepakt worden. Maar dat zou je natuurlijk ook zeggen van CBR en de Belastingdienst.

  1. Willem Bever

   Zo mee eens!

 18. Boudewijn Hummelinck

  Over sterftecijfers gesproken, inmiddels is gebleken dat in de V.S. het aantal besmettingen nu net onder dat van China ligt, terwijl de epidemie nog moet beginnen. Het staat vast dat er in de V.S. veel meer mensen aan Corona zullen sterven dan in China en Italië.

  Volgens Trump is er niets aan de hand. De economie moet volgens deze totale idioot na Pasen weer volledig Draaien.

  1. 777

   De eeuwig gebande, en terecht! Komt nooit meer aan de bak.

  2. Boudewijn Hummelinck

   Hoe kijkt 777 aan tegen de recente Corona-cijfers in de V.S.?

   1. 777

    De eeuwig gebande, en terecht!

  3. Peetjoh

   Logisch in een land waar 50% niet verzekerd is. Natuurlijk vallen daar veel slachtoffers. Maar dat is aan de democratische kant. Dat is de onverzekerde groep. Die wilden graag verzekerd zijn op kosten van een ander. Daar was hun grote voorbeeld Osama Obama ook zo voor. Trump gaat die groep niet missen.

 19. Jack Flash

  Ik blijf het allemaal dubieus vinden,zoals ik al een poos geleden zei.Het is ook bekend dat viroloog Ab Osterhaus dikke aandelen heeft in de virusbestrijdingsindustrie.

 20. Bullshit16

  Al vaker gezegt maar ik blijf het zeggen de gehele overheid is ziek en corrupt.niks deugt en niks gaat er goed
  Kan iemand mij van links vertellen wat er goed gaat en dit kut land
  Stem fvd of PVV uit de eu

 21. Julian

  Wat raar ZEMBLA is van de vijand. Ik dacht dat dat een onderdeel was van de staatsmedia. Vreemd!

 22. Peetjoh

  Feitelijk kunnen we er dus vanuit gaan dat we geen 9000 griep doden hadden in 2018.want die zijn nooit getest dus iedereen mag vanaf nu z’n mond houden over die zogenaamde griep doden toch.

 23. inert

  Alle Europese regeringsleiders houden de sterftecijfers moedwillig lager, men heeft misschien liever dat de populatie ouderen onder ons het coronavirus minder gevaarlijk inschat, en flink wordt uitgedund!
  De oudjes zijn immers misbaar als kiespijn, ze kosten enkel geld, de jongeren die alsook en onbedoeld sterven zijn collateral damage!
  De arbeidsreserve mbt jongere overledenen, kunnen snel aangevuld vanuit vanuit de asielzoekerscentra!

  1. perry

   inert/
   “aangevuld vanuit de asielzoekerscentra?”
   Bedoel je de `hoogopgeleiden’ aldaar, haha!
   Nee, dat aanvullen kan je vergeten, 98% bestaat uit minderwaardig ongeschoold nutteloos volk, die gaan de sleutel van het gratisgeld loket écht niet weggooien!

  2. Peetjoh

   Ze vergeten dat die ‘oudjes’ wel hun stemvee zijn.

 24. Duckday

  Stem PVV of FvD daarna NLexit BREEK HET KARTEL Hr.Wilders heeft gelijk maar de zakken vullers kijken de andere kant op angst om de macht te verliezen

 25. Baron von Munchhausen

  Bekend is dat adviesorganen ( of hoe ze ook mogen heten) ALTIJD vertellen wat de regering wil/eist. Noem ze maar op:CBS, SER, SCP, RIVM en de vele anderen.
  Waarschijnlijk heeft Wilders gelijk!

 26. gargamel

  In 2018 overleden in Nederland 153.363 mensen. Dementie, longkanker, beroerte, coronaire hartziekten en hartfalen vormden de top vijf van doodsoorzaken die leiden tot de hoogste sterfte.

  Wanneer we kijken naar ziektegroepen (ICD-10-hoofdstukken), overleden de meeste mensen aan kanker en goedaardige tumoren (nieuwvormingen). Van de 153.363 personen die in 2018 in Nederland overleden, stierven 46.627 personen (30%) aan kanker en goedaardige tumoren en 37.769 personen (25%) aan hart- en vaatziekten. De overige ICD-10-hoofdstukken waren verantwoordelijk voor minder dan 10% van de totale sterfte .

 27. gargamel

  Wilders, praatjesmaker, charlatan par exsellence. Van alle doden in NL weeten wij niet doodsoorzak, gewoon ” corona” . In Italien zijn hooguit 60-70 mensen gestorven an corona, gemidelde leftijd alle doden is 78,5 jaar. Alle andere heben ernstige diagnose, maar nu is populaier zegen CORONA. Ik denk dat somige politici zijn teleurgesteld omdat cijfers zijn relatiev laag

  1. Piet51

   @gargamel
   Wat een onzin! Ik had een paar minuten geleden een Italiaanse vriendin uit Napels aan de lijn. Daar heerst complete paniek. Hoe die doden ook gecategoriseerd worden is niet zo relevant. Het zijn er gewoon veel en heel veel te veel, zelfs in het zuidelijke Napels, waar de aantallen nog sterk stijgend ook zijn. Als ze niet van corona komen, dan ergens anders van. Maar deze situatie heeft nog niemand ooit meegemaakt.
   En dan ga jij de zaak een beetje in slaap sussen. Waarom eigenlijk? Om mensen te bewegen vooral gewoon te blijven doen en die maatregelen aan de laars te lappen? Dat is crimineel!

   1. 777

    “Ik had een paar minuten geleden een Italiaanse vriendin uit Napels aan de lijn.”

    O ja joh?

    1. Piet51

     @777
     Voor jouw informatie, ik reageerde op de idiote opmerking van gargamel, dat er in Italië 60 à 70 mensen aan corona zijn overleden in plaats van de officieel vastgestelde ruim 8000. Zolang zulke complete idioten zulke informatie verspreiden zal ik dat bestrijden. Inderdaad met info ter plaatse. Als jij daarin niet geïnteresseerd bent, prima, maar hou dat dan voor jezelf.

 28. Piet51

  Wat is dit nu weer voor stemmingmakend en ondermijnend artikel? Het was inderdaad beter geweest, als het RIVM hier gewoon open over was geweest. Niet door de werkelijke cijfers te geven, want die zijn niet bekend, wel door de zwakte van het info-systeem te melden.Maar die constatering is dan ook het enige zinnige dat hierover te zeggen is.
  Als je niet elke zieke test, mis je ook niet geteste corona-doden. Dat kan een kind begrijpen, alleen op DDS en bij Wilders roept dat verontwaardiging op. Maar als je dat consequent doet, krijg je nog steeds de werkelijke trends te zien en die zijn tot vandaag gunstig. Dat de aantallen doden niet helemaal kloppen is misschien jammer. Maar daar zoveel aandacht aan besteden roept weer andere ongewenste effecten op.

  1. Piet51

   Nog een nabrander. Het RIVM is een wetenschappelijk instituut.Wetenschappers hebben de sterke neiging om alleen uit te gaan van wetenschappelijk onderbouwde data. Zo ook het RIVM, die haar adviezen niet baseert op vermoedens van huisartsen. Het RIVM is geen communicatiebureau, waardoor de communicatie soms beter kan.

   Maar stel je nou eens voor, dat het RIVM die vermoedens van huisartsen wel had meegenomen in haar aantallen corona-doden. Dan zou een deel van de deelnemers, de corona-sceptici, hier onmiddellijk weer reageren met sterk afkeurende teksten, dat het RIVM paniek zaait zonder dat behoorlijk te onderbouwen. Er zouden huisartsen gevonden worden die zouden melden dat het RIVM een dode heeft meegeteld, die naar alle waarschijnlijkheid geen corona-dode was.

   Gelukkig hanteert het RIVM heel strike definities van coronabesmettingen, -besmette patiënten en -doden. De waarde van het RIVM wordt vooral bepaald door de trends.

   1. Gannascus

    ‘Wetenschappers hebben de sterke neiging om alleen uit te gaan van wetenschappelijk onderbouwde data.’

    Behalve in de klimaatdiscussie, daar schermen de luchtfietsers met consensus.

    1. Piet51

     @Gannascus
     “Behalve in de klimaatdiscussie, daar schermen de luchtfietsers met consensus.”
     Inderdaad, daar wordt geschermd met consensus. Waarom? Omdat er 33 x zoveel klimaatwetenschappers de menselijke invloed expliciet onderschrijven dan er ontkenners van zijn. Daarom. Alleen niet-wetende sceptici ontkennen die invloed. En gelukkig wordt die groep steeds kleiner.
     En die wetenschappelijke onderbouwing? Die kun je helemaal zelf controleren, omdat iedereen er heel open over schrijft. Kijk voor de grap eens op klimaatveranda.nl.

 29. Rosasolis

  Tot nu toe gaat het veel beter met het beleid in Nederland, in verband met de Coronavirus, in vergelijking met vele ander landen. In plaats van de overdreven opschudding van Wilders over onbekwaamheid van onze regering, medici, en wetenschappers, moet hij kijken naar de totale groeiende ramp situatie in zijn geliefde Amerika. Waar het nu veel erger is dan Italie en Spanje bij elkaar.
  Dit grote land heeft geen nationale beleid tegen de verspreiding van de Coronavirus.
  Alles is open, en de mensen kunnen overal gaan reizen met openbare vervoer!
  Van de ene plaats naar de andere! Er zijn nu dagelijks duizenden Amerikanen die sterven of ernstig ziek zijn…omdat de zorg van Trump’s Amerika, zeer minimaal is.
  En er zijn geen beschermende maatregelen voor de bewolking. Het epicentrum is
  New York. Omdat de ziekenhuizen overvol zijn, zijn er nu enorme IC ziekenhuis tenten in de parken gebouwd…terwijl er geen quarantaine en uitgang reglement is.
  Ik zal informeren met hoe het nu gaat in Canada. Maar ik weet dat het beleid van Canada heel anders zal zijn. Gelukkig is Canada een zeer sterke, veel jonger en nog steeds belangrijk land voor de hele wereld is. Die een heel anders beleid heeft dan het ziekelijke ouderwetse, dictatorische beleid van Trumps- Amerika.
  De vreselijk corruptie van het beleid van Trump gaat deze oude land helemaal vernielen. Maar Nederland en Europa zal NOOIT onder gaan.
  Beste mensen, het geheim is dat Europa veel ouder is, en nooit geisoleerd is geweest.
  Maar nu is het Coronavirus project van Trump nergens van waarde. Honderd duizend mensen zijn deze week in Amerika overleden… mensen van allerlei kleuren Zowel blanken als kleurlingen die hun stambomen kunnen terug vinden tot de wrede koloniale tijdperk van dit oude corrupte land.
  Beste vrienden, wees blij dat je in Nederland woont, en dat wij geweldige verpleging en zorg diensten hebben. Die het beste doen met alles met wat zij kunnen.
  Geweldige verpleegkundige mannen en vrouwen die levens redden.
  Zo gaat het in Nederland.

 30. henkie

  Italie kan nog moeiteloos geld op de financiele markten lenen, op eigen titel. Dat ze daar nog mee wachten is in deze tijden, pervers en crimineel. Ze proberen eerst nog een paar politieke truken om te proberen aan gratis geld te komen. Zijzelf zijn daarmee verantwoordelijk voor vertraging en de daarmee gemoeide extra doden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.