Wilders verbolgen over weigering Bram Moszkowicz weer advocaat te maken: ‘Bevooroordeelde rechters!’

PVV-leider Geert Wilders heeft geen goed woord over voor de weigering van het Hof van Discipline om Bram Moszkowicz weer toe te laten tot het vak van advocaat. De oppositieleider roemt zijn voormalige raadsman, en vindt het “onrecht” en “valsheid” van hatelijke “bevooroordeelde rechters en advocaten” dat hij nu definitief een ander beroep moet gaan kiezen.

Het bericht dat Bram Moszkowicz definitief niet mag terugkeren als advocaat in de Nederlandse rechtszaal, is op de PVV-partijburelen niet met veel applaus ontvangen. Sterker nog, PVV-leider Geert Wilders – die zich door Moszkowicz heeft laten bijstaan in diverse juridische strubbelingen – is uitermate teleurgesteld in het Hof van Discipline dat vandaag besloot dat de ooit gevierde strafpleiter nog mag terugkeren. Het Tweede Kamerlid vindt het een groot onrecht:

“Wat een onrecht.
Wat een fout besluit.
Wat een valsheid.

Het Hof van discipline bestaat uit bevooroordeelde rechters en advocaten die hem blijkbaar haten.”

Zelfs naar de maatstaven van Geert Wilders zijn dat zeer stevige teksten. En hij vervolgt:

“Een van de allerbeste advocaten van Nederland krijgt nu geen herkansing maar definitief een beroepsverbod opgelegd. Bah!”

Moszkowicz is nog een blauwe maandag een politieke concurrent geweest van Wilders, door een tijdlang te fungeren als politiek leider van de rechtse politieke partij VNL. Moszkowicz maakte later echter plaats voor Jan Roos, met wie de partij de verkiezingen inging. Het heeft de affectie van de PVV’er voor zijn voormalige raadsman duidelijk niet gedeerd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Thierry Trollinator

  Is Geert zelf ook niet een tikje bevooroordeeld?

  1. Maurits Dekker

   Als je het slachtoffer bent van een politiek proces kan je niet echt bevooroordeeld zijn.

 2. Kidogo

  Klopt helemaal Geert !!

  1. Politiek Profeet

   Tijd voor onze Bram om een boek te schrijven en opening van zaken te geven hoe e.e.a. toegaat bij de rechtspraak …of beter gesteld, kromspraak….

   1. Ab Infinitum

    Wanneer je jezelf laat fotograferen met Willem Holleeder ? De ijdele Bram moet het bij zichzelf zoeken. Wilders is altijd verbolgen, zo is hij geboren. Lag al trappelend in de wieg.

 3. AnnaKlaver

  FD
  De telg uit de beroemde advocatenfamilie werd in 1985 beëdigd. In de jaren die volgden, ontving hij meerdere waarschuwingen en berispingen. Hij werd geschrapt omdat hij onder meer grote contante bedragen had aangenomen en cliënten onvoldoende had bijgestaan.

  Moszkowicz ging failliet, maar zijn financiën zijn nu weer helemaal op orde, vertelde hij het hof begin dit jaar. Echter, “het hof rekent mr. Moszkowicz aan dat hij niet uit eigen beweging transparant is geweest over zijn financiële situatie. Vooral, omdat schending van regels op het gebied van de financiële integriteit een van de belangrijkste redenen was om hem in 2013 te schrappen als advocaat.”

  1. Fonz

   annanatichristnazisympathiebrendawatcherklaver, dat moeten ze met al die door jou zo geliefde islamitische haatpaleizen doen, die niet transparant zijn….

   1. AnnaKlaver

    Mijn geliefde @fonz, een moslim naast een christen aan het kruis, je zegt het maar..
    Ik spijker ze met liefde aan het kruis 🙂 🙂 🙂

    1. Fonz

     annanatichristnazisympathiebrendawatcherklaver

     1. Brenda Welsh

      @Ali, de string wordt steeds langer, muteert het virus ?

     2. Fonz

      brendaislamimbecieltjequispel

     3. Thierry Trollinator

      777fonz?

 4. Mar

  Bram Moszkowicz was de advocaat die de 2 scooterrijders, die betrokken waren bij een dodelijke aanrijding op een zebrapad, vrijgesproken kreeg door te betogen dat niet bewezen kon worden wie van de 2 de bestuurder was.

  1. Maurits Dekker

   @Mar
   FOUT
   U zit er volkomen naast. Bram Moszkowicz was niet betrokken als advocaat bij de dodelijke aanrijding op een zebrapad.
   De advocaat van de 2 allochtone scooterrijders was Arnout Schadd.

   1. Mar

    Toch wel, Maurits Dekker.

    “De rechtbank ziet El G. als degene die reed, onder meer op basis van een verklaring van een medegedetineerde. Hij wordt veroordeeld voor doodslag. Bij een hoger beroep bij het Hof van Arnhem heeft El G. advocaat Bram Moszkowicz aan zijn zijde. El G. zwijgt op diens advies.

    Dan komt het hof op 29 mei 2012 tot een verrassende uitspraak: vrijspraak voor beide verdachten. Tenminste voor de doodslag. Omdat niet bewezen kan worden wie Mario van der Geijn heeft doodgereden. De andere strafbare feiten zoals beraming van een overval en bedreiging van hulpverleners, blijven overeind. De uitspraak roept grote verontwaardiging op. Want doordat één van de twee liegt, wordt niemand gestraft.”

 5. Julian

  Bedenkelijk als een van de leidende politieke figuren zonder kennis van zaken de rechtsspraak in twijfel trekt. Willen we hier Hongaarse toestanden?

  1. Peetjoh

   Hongaarse toestanden?. Apart als figuren zonder enige kennis praten over landen waar ze nog nooit geweest zijn. Je doet precies hetzelfde maar je ziet het niet he.

   1. Julian

    Je hebt geen enkele kennis of ik wel of niet in Hongarije ben geweest. En of ik daar mijn bronnen heb. Dus gauw terug in je hok. De essentie van mijn reactie ga je maar weer snel voorbij. Maar ja als Orban aangepakt wordt is men weer ontzettend gestoken hier…

 6. Rosasolis

  Moet de raad van advocaten afgeschaafd worden? Zodat ieder corrupte advocaat mag gewoon doorgaan met z’n oneerlijke handel met clienten die veel geld betalen voor zijn
  dubieuze medewerking, in oneerlijke en onwettelijke zaken. Bestaat er Een bekende goede zaak voor wie Moszkowvicz veel steun aan heeft bijgedragen? Deze man moet nu gewoon dankbaar zijn dat hij een administratieve baantje heeft gekregen bij
  een kleine advocaten kantoor.

 7. harte385

  Dat de rechtelijke macht corrupt is is al jaren bekent, en teven de D666 rechters zijn het zelfde als hun partij genoten om iedereen die tegen stand bied of kan bieden monddood te maken. zie hier

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.