Wilders vermorzelt ‘intelligente lockdown’ Rutte: ‘Ingewikkeld, bureaucratisch, onhelder en moeilijk te handhaven!’

PVV-leider Geert Wilders is zelfs na bijna 48 uur nog niet zo’n enorme fan van de “intelligente lockdown” die premier Rutte afgelopen maandag aankondigde in een persconferentie met drie collega-ministers. De oppositieleider vindt het een bureaucratisch gedrocht dat door niemand begrepen wordt. Het pakket maatregelen moet dus plaatsmaken voor een korte lockdown, aldus de PVV’er.

Twee dagen nadat de “intelligente lockdown” van premier Rutte van kracht werd in Nederland is PVV-voorman Wilders er nog altijd niet van overtuigd dat dit de juiste koers is om het coronavirus te bestrijden. Burgers begrijpen er helemaal niets van, zo betoogt het Tweede Kamerlid. De maatregelen zijn niet klip en klaar geformuleerd, en zijn in wollige bestuurderstaal opgeschreven. Wilders:

“In plaats van te kiezen voor een ingewikkeld, bureaucratisch, onhelder en moeilijk te handhaven pakket van maatregelen kenmerkt een korte algemene lockdown zich door eenvoud en duidelijkheid én is beter voor de zorg!

Zo is het precies premier Rutte.”

De PVV’er vindt steun bij een artikel in het Dagblad van het Noorden, die min of meer dezelfde conclusie trekt:  “Het is een te ingewikkeld en bureaucratisch palet van maatregelen, waar onmiddellijk na afkondiging al onduidelijkheid over bestond.”

Het is niet de eerste aanval die Wilders lanceert op de gedeeltelijke lockdown die Rutte afgelopen maandag afkondigde. “Chaos,” zo oordeelde de PVV’er gisteren. En maandag: “Zorg nou gewoon dat mensen voorlopig even thuisblijven, premier Rutte.” Ook stemde hij in met een bericht van complotdenker Joost Niemöller: “Ik denk dat heel veel Nederlanders een echte lockdown beter zullen begrijpen dan deze zogenaamde intelligente lockdown. Namelijk gewoon thuisblijven tenzij.” Wilders daarop: “En zo is het precies.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. LifeBuddy

  En Weer heeft Geert Wilders gelijk. De sLinkse rutte met die cda is aan het proberen de euro te redden. Als italie bankroet gaat, spat de euro uit elkaar. Voor de rijke een ramp, maar voor de werkman ideaal,want dan is er weer volop werk en gaan de zilvere Guldens weer veel waard worden. En nu maar ff afwachten in welke kronkel [snake] brussel nu weer gaat liggen.

  1. Julian

   En toen werd je wakker! Als na deze crisis er nog een eurocrisis achteraan komt. Schrijf dat rijk dan maar op je buik.

  2. Crassus

   Volg je het echte nieuws niet ? De rijke verdient juist aan deze ellende. De aandelenbeurs in de VS maakte de grootste stijging mee sinds 1933. “De zilvere guldens gaan weer veel waard worden”. Ja, alleen die uit 1973. Die kosten momenteel € 7 Daar werden er maar 7 miljoen van geslagen. Nederland heeft slechts 17 miljoen inwoners, tel uit je winst.

 2. AnnaKlaver

  Chaos zegt die gek, in zijn hoofd zal hij bedoelen.

  1. Brenda Welsh

   De burger gaat dit niet pikken. In een hokje laten drukken. An me hoela. We zijn geen kippen !

  2. Pjotter

   Klaverfamilie@ 5 miljard gekken en ze was er nog 1 vergeten, het eigen wijsheid niveau vans aller Anna is stijgende met plus 1.

 3. Brenda Welsh

  Leuke foto met die badges. Weet er iemand dat de Minister President Rutte ooit werd gecoached door kamerlid Wilders, toen nog VVD, als aankomend politicus ?

 4. Drostemannetje

  Het draait allemaal om geld mensen, niets meer of minder. Mensen zijn niet belangerijk. Mijn dochter werkt bij Blokker en krijgt een leuk appje van de grote baas van Blokker dat ze gewoon open blijven. Ze hebben bij de kassa nog niet eens van die plastic schermen die je al wel ziet bij supermarkten. lekker makkelijk lullen vanuit je villa. Flapdrol.

  1. Peetjoh

   Wat belet haar zich ziek te melden. Meneer blokker gaat maar lekker zelf staan achter die kassa.

   1. Drostemannetje

    Dat punt komt ook steeds dichterbij. Wij zijn met z’n vieren thuis, maar werken allemaal nog. Dus we hebben 4 keer kans om besmet te raken. Van mij mogen ze een complete lockdown afgeven.

    1. AnnaKlaver

     Wil je graag een tijdje thuis zitten, lekker met z’n vieren de gehele dag klaverjassen?

     1. Brenda Welsh

      Nee, dammen. Na twee potjes vliegen de stenen door de kamer. En niet verzaken bij het klaverjassen.

    2. Peetjoh

     Bescherm jezelf en je familie . In deze zogenaamde participatie maatschappij is dat tenslotte de bedoeling. De regering loopt achter de feiten aan (geschiedenis premier ) dus gewoon op zeker spelen. Of het nu een hoax is of niet. Dat is voor later.

     1. AnnaKlaver

      Bescherm je zelf en je familie en meld je ziek.
      Totaal van de pot gerukt.

     2. Drostemannetje

      Precies, ik ben ook van mening dat ze achter de feiten aanlopen. Ze hadden gelijk al toen het uitbrak in Italie, mensen die terugkwamen van vakantie moeten testen. Bij ons op het werk gingen zelfs nog mensen op vakantie naar Italie. Ik denk dat er heel wat (oude) mensen onnodig de dood zijn ingejaagd.

   2. AnnaKlaver

    Meneer Blokker heeft niets te maken met Blokker.
    Je moet bij meneer Michiel Witteveen zijn.

 5. Lambieck

  De oppositieleider vindt het een bureaucratisch gedrocht dat door niemand begrepen wordt.
  .
  My name is nobody.

  1. Blitzkrieg

   Suske en Wiske en de prietpraat van de lallende lamlul

   1. Willem Bever

    Idd tis weer middag en de zeurkousen zijn weer hyperactief

 6. Piet51

  Of iedereen het begrijpt, kan ik niet nagaan. Er is wel overal te zien, dat men zich er goed aan houdt. Even het weekend afwachten, maar het begin was goed.
  Ik denk overigens,d at Wilders het Nederlandse volk onderschat. Zelfs zijn achterban is positiever dan hijzelf. Dus met dat begrip valt het echt mee. Al;s hij het niet begrijpt, hij is tenslotte ook maar een mens, kan hij natuurlijk gewoon even oud-partijgenoot Rutte bellen, die het met plezier zal uitleggen.

  Wat betreft die total lockdown, waren de platjes van Van Dissel vanochtend heel illustratief. Vooral wat er gebeurt nar opheffing ervan: nieuwe besmettingen.

  1. Seneca

   @piet51
   jij schrijft dat de achterban van Wilders positiever is, dan hijzelf? hoe weet je dat? ben jij iemand van de achterban van Wilders?

   1. Antihedo

    Zijn er mensen die nog zuurder zijn dan Wilders? Dan heb je wel een heel zuur leven.

 7. Lex

  Speciaal voor de doelgroep waaronder ik val ben ik vanmorgen om 7 uur naar Dirk Van De Broek gegaan gegaan. Die hebben een speciaal uurtje voor ouderen en kwetsbare mensen zoals ik heerlijk een bijna lege supermarkt.

  Op de terugweg zag ik een volgepropte GVB bus voorbij rijden. Go wat zijn ze toch goed bezig om die 1.50 cm afstand te handhaven. Ook zo vroeg toch al behoorlijk wat mensen op straat.

  Nee burgers begrijpen blijkbaar nog steeds de ernst van de situatie niet vooral jongeren niet.

  Zolang er geen echte Lock Down komt en dus ook het openbaar vervoer niet plat gaat zullen er nieuwe slachtoffers blijven komen en dus ook doden.

  Het huidige beleid is gewoon doormodderen totdat er een Vaccine is.

  Hoeveel mensenlevens moeten hiervoor nog worden opgeofferd voordat we uiteindelijk verlost zijn van dit vreselijke Corona virus?

  Heel veel vrees ik, dit zal in de duizenden gaan lopen veelal 55 plussers tot hoog bejaarden of mensen die al een ziekte hebben zoals ik.

  Ik noem dit een wan beleid “dweilen met de kraan open”

 8. rexm

  Belgie en Duitsland hebben duidelijk minder doden als Nederland.
  Dank de koekkoek, Nederland vergelijkt zijn cijfers met Italie, ja, dan doe je het goed.
  De staats televisie tovert elke dag de cijfers van Italie en Spanje en legt die van Nederland ernaast, goed gedaan mannen, Nederland prutst verder.
  Als alles voorbij zullen toch enkele figuren rekenschap moeten afleggen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.