Wilders wil uit EU stappen om coronacrisis: ‘€450 miljoen voor Marokko en €25 miljoen voor Nederland? NEXIT!’

PVV-leider Geert Wilders is het niet eens met de wijze waarop de Europese Unie het budget verdeelt over landen die getroffen zijn voor het coronavirus. Aan Marokko – niet eens een EU-land – wordt maar liefst €450 miljoen overgeboekt, terwijl Nederland daar slechts een schijntje van krijgt. Er is daarom maar één juiste koers, aldus de PVV’er: een Nexit.

Niet alleen het aantal coronabesmettingen en -doden loopt nog dagelijks op in Nederland, ook de weerstand tegen de Europese Unie wordt steeds groter. Zuidelijke lidstaten zoals Italië en Spanje misbruiken de coronacrisis om in de Brusselse landenclub rijke noordelijke landen zoals Nederland zo veel mogelijk af te persen. Ook Oost-Europa weet de Brusselse subsidiepotten goed te vinden.

Nederland komt er maar bekaaid vanaf: wij krijgen slechts €25 miljoen om de coronacrisis te beteugelen, vele miljarden minder dan wat andere EU-lidstaten naar zich toe weten te trekken.

Het zijn echter niet alleen EU-lidstaten, die flinke sommen opnemen van de Brusselse bankrekeningen: ook niet-EU-lid Marokko heeft de coronaloterij weten te winnen en krijgt maar liefst €450 miljoen. Hatseflats!

Dat is erg stuitend, aldus Geert Wilders. Want Marokko is én geen EU-lid, én lang niet zo zwaar getroffen door corona als veel Europese landen zoals Nederland. De PVV-leider stoft daarom zijn idee voor een Nexit nog maar eens af: weg uit die Brusselse mallemolen waar Nederland wél veel aan mag betalen, maar er slechts weinig voor terugkrijgt. Wilders:

“De EU geeft 450 miljoen euro aan Marokko (geen lid van de EU, 534 Corona-patiënten) voor Corona hulp en 25 miljoen euro aan Nederland (EU-lid en 11.750 Corona-patiënten).

Ik zeg : NEXIT”

Nederlanders gaat volgend jaar naar de stembus voor een nieuwe Tweede Kamer. Dan zal onder anderen kunnen worden besloten of een Nexit tot de mogelijkheden behoort in de daaropvolgende vier jaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Bijenzwerm

  Marokko word beloont met 450 miljoen voor hun beleid om economische migranten niet terug te nemen ,het moet niet gekker worden.

  1. Marija

   Onze regering lijkt wel een stel blinde vinken en te laf om voor zichzelf en ons volk op te komen.

   1. Vraagtekentje

    Dit is al heel lang zo, de weg met ons mentaliteit. Brussel beslist en gekke henkie betaald. Weg uit dit slechte huwelijk.

   2. hans-e-pans

    Door zich als blinde vinken te gedragen zullen ze later door de EU rijkelijk beloont worden. Tenminste dat denk ik.

 2. Klaus

  Vooraan in de klas als het gaat om slijmen met een grote bek, achteraan in de klas als het gaat om ontvangen van de sigaar uit eigen doos.

  1. Vraagtekentje

   7,5 mld en 5,5 mld voor Polen en Hongarije. Pure corruptie! De EU is bang dat deze twee landen die de EU al langer dwarsliggen uit de unie willen stappen. Op deze manier worden deze landen gepaaid. Wat hebben wij te doen bovendien met landen als Tunesië en Marokko die ook astronomische bedragen toebedeeld krijgen? Ik hoop op een spoedig einde van deze corrupte groep criminelen in Brussel

 3. P.Sisterons

  Geert heeft gewoon gelijk. Weg met de marxisten in Brussel. Laat Nederland weer eens een beetje zichzelf zijn. Lokaal genoeg garnalen pellers te vinden.

 4. Boudewijn Hummelinck

  Onze nationale clown doet nadere beleidsvoorstellen.

  🙂

  1. Kretoloog

   Op inhoud is Humpie Dumpie niet te betrappen.
   Maar daar is hij dan ook huistrol voor.

  2. FJ

   Al die linkse politici die zo nodig sociaal willen zijn, zoals D66 Jetten, Christen Unie Zegers, PvdA Asscher en Groen Links Klaver zou ik graag een vraag willen stellen.
   Wij het volk hebben de afgelopen jaren kromp gelegen om de financiën op orde te houden, de rente laag gehouden om hen financieel te steunen en wat hebben de Italianen, Spanjaarden, Fransen en Portugezen ons allemaal laten zien: Een dikke vinger!
   Zij hebben niet gesaneerd, want dat kunnen ze hun volk niet aandoen, terwijl ons dat wel is aangedaan.
   Nu wordt er geappelleerd aan ons sociale gevoel, terwijl al die politici van schaamte eigenlijk af moeten zien van een salaris, omdat ze hun werk zo slecht hebben gedaan.

   Als alle politici in Europa 4 jaren zonder salaris zouden willen regeren, dan wil ik overwegen om te kijken wat ik nog kan doen.

   Mocht men niet bereid zijn dit te doen, krijgen ze van mij hetzelfde wat ze de laatste 8 jaar mij hebben laten zien: diezelfde dikke vinger.

  3. Scheve Tinus

   OPROTTEN!

  4. Fonz

   bh-tje is als islamistische eurofiele imbeciel echt achterlijk..

 5. Kretoloog

  Corona of niet: Wilders wilde sowieso al uit de EU stappen. Maar in dit geval heeft hij een terecht extra argument. Het is van de zotte dat NL, dat 2 miljard heeft ingelegd, er zelf maar 25 miljoen van terug krijgt. Zelf het Verenigd Koninkrijk, dat per 1-2-2020 geen EU-lid meer is,krijgt nog ruim 500 miljoen uit de Europese Coronapot.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Als er een tijd is waarin Europese solidariteit en samenwerking nodig is dan is het wel nu.

   1. Rammstein

    Roept Tengo wanhopig en ten einde raad.

    De EU ontploft. Bereid je daar maar vast op voor.

   2. chrism

    Solidariteit !?

    Enkel geven en niets ervoor terug krijgen , dat noemt links Solidariteit .

   3. Vraagtekentje

    En die solidariteit en samenwerking wordt bevorderd door dit beleid?

   4. Peetjoh

    Ja maar die blijft uit. We kunnen weer ouderwets de tering genieten. Geeft verder niet. Dit brengt zoveel vvd,rs en cda,rs en de rest naar de echte rechtse kant.

  2. Rosasolis

   Kreteloog. Hoeveel heeft Wilders jaarlijks gekregen van zijn extreem-rechts vriendjes in Amerika? Wat heeft hij met deze jaarlijkse donatie gedaan? De PVV is nog steeds na 11 jaar een societeit zonder leden, alleen medewerkers die geen rechten hebben. Omdat Wilders geen enkele concurrentie deugt. Wat doet Wilders met zijn jaarlijkse cheque van de rijke Amerikaanse extreem-rechts MANNEN? Nooit hebben we gehoord dat Wilders en zijn geheime PVV societeit wat extra geld heeft beschikbaar gesteld om voor welke maatschappelijke doel dan ook te steunen!!! Alles wat Wilders doet is alleen klagen! Maar verder heeft hij NIETS gedaan om voor welke doel dan ook te steunen!!! En ook schrijft heeft de PVV nooit over de “plannen van Geert”!
   Omdat die er niet zijn! En nooit waren geweest

   1. Vee

    Pvv is de goedkoopste partij voor de nederlander. Geen leden = geen overheidsgeld.

 6. Meneer Boon

  Wilders wil uit de EU stappen? Hoe dan?

  1. Seneca

   @boontje
   gewoon, een bindend referendum en dan bey, bey! als NL gaat is IT de volgende of gaat IT en wordt door NL gevolgd.

  2. ET007

   Zoals UK, gewoon referendum en dan opzeggen met veel touwtrekken.

 7. fusilier

  Kijk alweer zon daad van naasten liefde. Trump stuurt voor 100 miljoen aan medische benodigdheden naar Italië .

  1. ET007

   Moet wel, anders staan de Russen teveel in de kijker.
   Ondertussen afwachten of Trump dadelijk niet het materieel van bedrijven voor het Westen blokkeert om zijn eigen volk eerst te redden.

   1. Jimmy

    Als u een inburgeringscursus examen zou moeten maken zou u voor de taaltoets zakken. Wat een krom Nederlands. Zinsopbouw van een 5 jarige kleuter.

 8. Response

  Wat UK heeft laten zien kan NL ook.

 9. ReneR

  Het mooie is, in Marokko gaat alles gewoon door. Geen corona probleem. Waarom dan 450 miljoen?

  NEXIT

 10. Heras

  Emotionele chantage, heet dat.
  En Wilders heeft gelijk. Banken redden , greandeal, nieuw lid Albanie steunen, verliezen corona compenseren. Pensioenen korten. Vergeet ik iets?

  Oftewel: nederlanders moeten kapot gemaakt worden. Niemand in de EU komt voor ons op.
  NEXIT graag

 11. m.van.rosmalen

  Goed plan
  De zgn Vitale beroepen worden straks ook al uitgeknepen als een citroen door al die K ondernemers en hun thuis vakantie vierend personeel die geholpen gaan worden door stoere Trutte zgn met de centen van de gewone man die nu door kan ploeteren.
  En dan komen die lamlendig spaghettivreters ook nog

  1. Bijenzwerm

   m.van.rosmalen 12 minuten ago Beantwoorden
   Goed plan
   De zgn Vitale beroepen worden straks ook al uitgeknepen als een citroen door al die K ondernemers en hun thuis vakantie vierend personeel die geholpen gaan worden door stoere Trutte zgn met de centen van de gewone man die nu door kan ploeteren.
   En dan komen die lamlendig spaghettivreters ook nog

   @vanrosmalen mag hier ook zijn bescheiden gedachtengang loslaten ,gewoon omdat het kan

   1. m.van.rosmalen

    Pre cvies Bijengemauw
    Gewoon omdat dat kan
    Dat ik de vinger op de zere plek leg kan ik al zien aan de vele reacties op mijn verhaal .😂😂
    Om je te bescheuren

    1. Bijenzwerm

     @van Rosmalen geeft hier ruiterlijk toe op hetzelfde niveau te zitten als @ boudewijntje de huistr@l.
     @van Rosmalen dank voor de openbaring

     1. m.van.rosmalen

      Whatever Bijengezoem whatever

  2. Peetjoh

   Helemaal niemand gaat geholpen worden. Ja de KLM enzo. Maar we wachten nog op 1000 €. Voor je aangevuld word tot 1500€ per maand (waar je 3 maanden op moet wachten) kan je met alle gegevens van 2019 komen. Dit gaat ondernemers alleen kosten van Rosmalen. Die 4000 is alleen als je een pand hebt en dan ook aanvulling tot. Dus verdien je 2000 zonder pand krijg je niks maar mag je gewoon dokke. Komt bij dat al die ondernemers gewoon meebetalen aan jou ww hé mocht je zonder werk komen.

   1. m.van.rosmalen

    Ben maar nie bang
    Joh Peet
    Ik werk in de zorg remember
    Dat wil geen hond doen ws omdat het zo dik betaald word
    Bovendien is het erg strange dat wij het inkomen dalijk mogen betalen van een thuiswerkende feestclub die geen steek uitvoert op het moment

    1. Julian

     Mooi dat je zelf al vast stellt dat je minder dan een hond bent. Die vaststelling wordt weer ondersteund door al je reacties hier op dit forum. Bovendien denk ik dat je niet eens werkt. Dit door de frequentie van je reacties hier.

     1. m.van.rosmalen

      Nou Julian
      Je zit zelf ook anders aardig vaak hier op dit forum hoor😂😂😂en aangezien je in de zorg wisselende diensten draait is er idd ook weleens tijd om eens te typen
      Ja ook wij zijn gelukkig weleens vrij ook al zijn we minder als een hond voor je

    2. Hoezathetookweer

     @ de heer van Rosmalen,

     U bent niet de enigste die werkt.
     Ov medewerkers, truckchauffeurs,
     Supermarkt medewerkers, hulpverleners, ect ect.
     Dus voel u niet zo zielig.
     Mijn buurman werkt thuis (doet hij al jaren) zou hij dit niet goed doen dan stond hij al op straat.
     Even opletten voor dat je mensen gaat beledigen die net zo hard werken.

     1. m.van.rosmalen

      Tjeetje effe denken🤔
      Hoe zat het ook alweer
      Heb allereerst de Vitale beroepen vermeld dus zelf niet zo huilie huile gaan doen en mijn buurman werkt nu ook thuis maar staat alleen maar het gras te maaien
      Dus voordat je je muil opentrekt zelf even goed opletten

     2. m.van.rosmalen

      Bovendien thuiswerken noem ik echt geen werken

     3. Hoezathetookweer

      Zonder chauffeurs geen aanlevering goederen zonder supermarkt geen eten.
      Zonder ov minder hulpverleners op hun werk,
      Ja zelfs de administratie is nodig.. anders geen salaris
      Do i need to say more?
      Het één helpt het ander.

      Als jij jou buurman ziet gras maaien, dan ben je blijkbaar zelf ook thuis.
      En je kan wel gaan schelden ( dat ben ik hier van jou gewend) maar dat betekent dat je iq vrij laag is.
      😉

    3. Fonz

     Nee hoor m.van.rosmalen werkt helemaal niet, dat zie je structureel door zijn reacties heen, het is zijn rode draad..

     1. Hoezathetookweer

      Ja Fonz,
      Dat had ik al begrepen, de heer Rosmalen heeft totaal geen respect voor mensen die hard werken.
      Hij schijnt de enigste te zijn die zijn steentje bijdraagt.
      Triest figuur, sterker nog ik heb een beetje medelijden met hem.
      Of ben ik nou te sentimenteel?😉

     2. m.van.rosmalen

      Tjee Fonzie weet het weer beter

     3. Fonz

      Ik heb inderdaad gelijk…

  3. Fonz

   m.van.rosmalen is een idioot met een mening

   1. m.van.rosmalen

    Sterke opmerking Fonske
    Heb je dat helemaal zelf verzonnen

    1. Fonz

     een opmerking die op waarheid berust

 12. Ikbenhetbeu

  NEXIT zo snel mogelijk.

 13. Bullshit16

  Wederom heeft wilders gelijk Brussel maakt Nederland failliet
  Kijk ook maar naar die klimaat onzin wat ons miljarden gaat kosten nu weer die corona onzin wat ons miljarden gaat kosten
  Liever vandaag dan morgen uit de eu we zijn al jaren sinterklaas voor brussel en dat moet stoppen.en dat mag gezegt worden
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Waarom 1

   Afgelopen jaren hebben wij van alles opgeofferd. De zorg, pensioen, opleidingen. Gedwongen worden om je huis op eigen kosten gasvrij te maken. Dure electrische auto kopen. Gelijk meer betalen aan transportkosten van electra omdat kabels het niet aankunnen. Uitkeringen naar beneden. Voedsel duurder. Brandstof duurder. Boetes voor diesels. Nu worden onze ouders vrijwillig opgeofferd. Vluchtelingen in onze huizen en gebouwen. Tol voor buitenlanders is klant onvriendelijk. Onze cultuur om zeep geholpen zoals zwarte piet etc. Rutte beschermd ons niet tegen Islam. Nu niet tegen corona. En dan zo weinig terug ontvangen van de EU en hij gaat akkoord?. Blijf stemmen op Prutte en NL bestaat niet meer

  2. m.van.rosmalen

   Wanneer werk je zelf eigenlijk Fonske?
   Je hebt zo te zien tijd zat om overal op te reageren
   Lastig hè als iemand een andere mening heeft

 14. omgekvanteworden

  Het is nog even gekker Geert, Tunesië krijgt 225 miljoen Euro….? maar dat is door al die Tunesiërs die in Frankrijk wonen natuurlijk een halve provincie van Frankrijk dus is het voor Macron wel slim om electoraal (met EU geld) Tunesië te steunen.

 15. P. Breetveld

  Nederland moet een staat van de USA worden. Die hebben een leider die doorpakt en geen mooie woordjes fluistert bij linkse talkshows maar de koe bij de horens vat en handelt!

 16. P. Breetveld

  Kunnen we gelijk defensie weer zwaar versterken en een hek om NL heen! En illegaal schorem eruit!

 17. Waarom 1

  Afgelopen jaren hebben wij van alles opgeofferd. De zorg, pensioen, opleidingen. Gedwongen worden om je huis op eigen kosten gasvrij te maken. Dure electrische auto kopen. Gelijk meer betalen aan transportkosten van electra omdat kabels het niet aankunnen. Uitkeringen naar beneden. Voedsel duurder. Brandstof duurder. Boetes voor diesels. Nu worden onze ouders vrijwillig opgeofferd. Vluchtelingen in onze huizen en gebouwen. Tol voor buitenlanders is klant onvriendelijk. Onze cultuur om zeep geholpen zoals zwarte piet etc. Rutte beschermd ons niet tegen Islam. Nu niet tegen corona. En dan zo weinig terug ontvangen van de EU en hij gaat akkoord?. Blijf stemmen op Prutte en NL bestaat niet meer

 18. Jan M..

  volgens mij kijken nog maar 10 mensen naar deze site…en ik nu toevallig. Wat een zielige bende.. geen nieuws, iig niets positiefs, alleen maar zeiken…

 19. Wim Vreeswijk

  Een buurland, ook geen EU-land, van Marokko krijgt ook nog eens 250 miljoen van de EU. Dat is samen 700 miljoen. Daar kun je een hoop Nederlandse ouderen mee genezen.

 20. J.Rademaker

  Marokko is dat niet het land dat de eigen burgers niet terug neemt.

 21. Vrijedenkert

  Verdeling is gewoon te gek voor woorden! Een aanfluiting en een farce!

 22. harte385

  Groot gelijk sta ik volkomen achter NEXIT asap

 23. sakerhets

  Nederland(EU) betaalt aan de Marokkanen, Turken , Libiërs en ga zo nog maar ff door.
  Waar al het geld vandaan komt ? Wie het weet mag zijn vinger opsteken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.