ZIEN! Aso-asielzoekers veranderen Ter Apel in crimineel slagveld: ‘In de supermarkt bespuugd!’

Inwoners van de Groningse dorp Ter Apel luiden de noodklok: de overlast van zogeheten ‘veiligelanders’ in hun pittoreske plaatsje houdt maar niet op. Intimidatie en winkeldiefstal zijn er aan de orde van de dag, en de politie heeft een dagtaak aan het oppakken van de asielzoekers uit landen als Marokko. Bij Rutger Castricum (PowNed) luchten inwoners hun hart.

Winkeldiefstal, wapens op zak, verkrachten, dorpsbewoners zonder duidelijke aanleiding een racist noemen, spugen, intimidatie… de lijst met zaken die in het Groningse Ter Apel op dagelijkse basis plaatsvinden, omdat het dorp een asielzoekercentrum voor veiligelanders herbergt, is lang. De inwoners van de noordelijke plaats zijn het helemaal zat dat asielzoekers uit landen als Marokko, waar totaal geen oorlog is, gewoon gratis in Nederland kunnen verblijven en naar hartelust rotzooi mogen trappen.

Harry Stuulen, van de plaatselijke ondernemersvereniging, heeft het er totaal mee gehad. Dit gedonder vindt nu al enkele jaren plaats, en lijkt maar niet af te nemen: “Het neemt niet af, het is nu stabiel erg. De overlast blijft. Elke overlast is er één teveel.”

“Voor de sfeer is het dramatisch,” zegt hij ook. En hij vraagt Den Haag om de regels aan te scherpen voor inwoners van landen waar géén oorlog is maar tóch denken het Nederlandse asielsysteem een poot uit te kunnen draaien.

Want nee, bespuugd worden in de supermarkt omdat je geen Arabisch spreekt slaat nergens op. Dat je winkel wordt gebruikt als luilekkerland al helemaal niet. Dus wanneer gaat Ruttes club van lachebekjes dit probleem eens oplossen? Het is niet van vandaag of gisteren: al jaren worden plaatsen als Ter Apel geteisterd door asielzoekers die niet vluchten voor onveiligheid, maar de onveiligheid zelf creëren in voorheen rustige dorpjes. Het is bij de konijnen af.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Bullshit16

  Verwacht niks van Rutte in van zijn mede landverraders door deze bende landverraders zal het alleen maar erger worden die knol haalt ze ze alleen maar binnen maar er uitzetten ho maar dat luie mens doet geen fuk dus mensen stem niet meer op vvd in die andere landverraders partijen
  Maat stem wijs wil je verandering
  Stem fvd of PVV uit de eu

 2. Vliegenvanger

  Hoogste tijd voor maatregelen, niet goedschiks dan kwaadschiks.
  Dit moet toch niet kunnen, man man wat is Nederland diep gezonken. Rutte en kornuiten helpen Nederland om zeep. Het is wachten op een burgeroorlog, en als dat zo blijft doorgaan word de kans daarop alleen maar groter.

 3. The gun

  Dat tuig binnen laten zitten en niet meer naar buiten laten.gewoon opsluiten.

 4. Duckday

  Stem PVV of FvD daarna direct uit de EU.
  Wat voor voordeel heeft de NORMALE inwoner van Nederland van dit MONSTERVERBOND de EU nu gehad Wat zijn we er op vooruit gegaan.

  Grenzen dicht stop al de subsidie aan de zogenaamde vluchtelingen clubjes .De overheid wakkerd het gewoon aan .De gemeenteraad smijt met ons belasting geld .De ouderen maakt men kapot moeten zich maar behelpen Want de geluks zoekers krijgen voor rang
  Gewoon versneld uit zetten Veilig land direct terug.Laat die mensen zelf helpen met hun land op te bouwen.En willen die clubjes helpen ga gewoon mee en doe je best
  Stop gewoon ook de inport uit het oostblok we hebben voldoende arbeiders . Wanneer komen onze eigen mensen nu eens in het verweer.,

  Stem PVV of FvD breek het kartel.
  Zodat we weer baas zijn over eigen beslissingen.
  Ook het stem gedrag van de zgenaamde inport beperken mensen die in het buitenland wonen en verblijven hebben geen stem recht nodig geld ook voor de inport

 5. Shadow1100

  Om dit stuk straatvuil tegen te gaan een zero-tolerance aanpak. Bij de minste overtreding vastzetten. Op grond van strafvordering is dit mogelijk. Maatregen van de Officier van Justitie. Ook voor zaken waar geen inverzekeringstelling mogelijk is.

  art. 540 Ontdekking op heterdaad

  1.In het geval van ontdekking op heeterdaad van eenig strafbaar feit waardoor de openbare orde ernstig is aangerand, kunnen de maatregelen in de navolgende bepalingen omschreven, worden toegepast, indien tegen den verdachte gewichtige bezwaren bestaan en er groot gevaar is voor herhaling of voortzetting van dat feit.

  1. Marija

   Als iedereen nu eens de Resolutie van Straatsburg gaat lezen, weet je dat al ons gemopper over de situatie in Nederland geen zin heeft.
   Het verdrag is overeengekomen en getekend en Rutte kijkt weg en voert uit.
   Wij hebben niets meer in te brengen.
   Ik heb nog een kleine hoop: verkiezingen. Als we massaal de kartel partijen weg stemmen komt er misschien nog verandering. Zo niet, zijn wij met zijn allen de sigaar. Een andere uitleg van dit verdrag is niet mogelijk.

 6. AS210854

  Mag hopen dat deze mensen straks stemmen op partijen die dit willen aanpakken.

 7. RvdBe

  Rutte is er als de kippen bij als er iemand een hand opsteekt in een voetbalstadion en dit als racisme te bestempelen en vervolgens hier 14 miljoen belastinggeld in te steken.
  Over Ter Apel zul je hem niet horen, zoals een goed incompetente gutmensch betaamt.

 8. Peetjoh

  Kan iedereen MET corona niet in isolatie op een asielzoekers centrum. Gewoon om ons Nederlanders te beschermen.

  1. Peetjoh

   Tegen het virus uiteraard.

 9. harte385

  Pleur dat tuig er uit, geven niets dan ellende en criminaliteit weg met alle buitenlanders die zich niet weten te gedragen. eenmaal de fout in gelijk oppakken en uitzetten.

 10. ReneR

  Oppakken en uitzetten. Weg met dat gajes.

 11. perry

  Nederland een democratische rechtsstaat?
  Zeker weten van niet, volgens de media en eigen zeggen, heeft de `linkse’ Nederlandse politiek en de kudde naïeve volgelingen, géén of amper last van deze import aso’s!
  Eens kijken hoelang die halvegare struisvogels deze mening kunnen volhouden.

 12. Jack Flash

  Ik kwam vroeger vaker in het mooie gebied Bourtange en door naar Ter Apel.Ben er nog een keer geweest onlangs met boodschappen doen over de grens.
  Man man wat een straatbeeld.Ik kom er niet meer.

 13. Joshuak

  Het kan nog erger, heb gelezen dat in Californië diefstal onder de 900 dollar niet wordt opgetreden.

  Je kan je voorstellen wat er gebeurd, mensen die tassen vol steken en winkeleigenaar die er geen drol aan kan doen want de politie komt gewoon niet..

 14. kees cup

  Op een dag is het gewone volk dit soort schoften zo ontzettend zat, dat er spontaan “straatjustitie” gaat plaatsvinden.
  Reken er maar op dat het O.M dan plotseling wel hard gaat optreden … tegen haar eigen bevolking dus.

 15. yellow thread street

  Ik hoorde het Rutte nog zeggen, elke asielzoeker die een misdrijf pleegt zal nooit een verblijfsvergunning krijgen en het land uitgezet worden.

  Nu hoor je Rutte niet, hij is de regie over het land kwijt en wast zijn handen in onschuld.
  Eens zal het lachen hem vergaan.

  Het wordt tijd dat de inwoners van Ter Apel zelf het heft in eigen hand nemen.
  Richt maar een soort van knokploeg op die altijd paraat staat als een gelukszoeker een misdrijf pleegt.
  Pak hem op, keten hem vast aan een lantaarnpaal, beschimp dit figuur, spuug op hem, bekogel hem met eieren, rotte tomaten, en andere voorwerpen die voorhanden zijn, en laat hem een paar dagen zitten.

  Flikker hem vervolgens acuut het land uit, het is de enige remedie die zal helpen, Drenten weten wel van wanten.

  Maar dit is politiek niet correct zal links Nederland dan wel weer zeggen, nee dit mag helemaal niet, liever halen we er nog meer binnen en we leggen ze flink in de watten.

  Tijd voor revolution, Rutte stap op, Wilders en Baudet, kom er maar in, hoe eerder hoe beter.

  1. Fonz

   Hey je praat wel even over Rutte dé ab-so-lu-te leugenclown van Nederland hè

 16. Giovi

  Vastzetten voor onbepaalde tijd die kansloze kansenparels uit veilige landen. Kijken of Nederland dan nog zo aantrekkelijk is voor hun criminele praktijken. Het zal menige veilige lander uit m.n. Noord Afrika afschrikken om in een rubberboot naar Europa te dobberen. Hier krijgen ze bed, bad en brood, maar dat is kennelijk niet genoeg voor deze bloedzuigers. Stamp ze Nederland uit en anders zet ze vast voor onbepaalde tijd tot hun thuislanden ze weer terug willen nemen. Nu hoppen ze al stelend en verkrachtend van AZC naar AZC heel Europa door en de IND en het COA stonden erbij en keken ernaar. Is het teveel gevraagd om criminele, veilige landers voor onbepaalde tijd vast te zetten in afwachting van hun repatriëring naar hun thuislanden?

 17. JFU

  Uiteindelijk worden we gedwongen het zelf op te lossen.. Van onze overheid valt niets te verwachten. Het zelfde is aan de gang op Lesbos…Komt uiteindelijk overal op den duur, helaas.

 18. musicmaniac

  Oppakken dat tuig, chippen en op een vliegtuig terug naar hun heimat zetten. Wel gaarne een chip, geplaatst in het hoofd, die ontploft bij terugkeer in Nederland. Wedden dat niemand meer naar Nederland wil?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.