Aanstellerig SJW-walhalla Amsterdam: ‘Wij worden veel harder geraakt door corona dan rest van Nederland!’

Amsterdam laat zich vandaag weer eens van zijn beste kant zien: die van egocentrische, megalomane progressieve kleuter die meteen gaat huilen als het niet meteen z’n zin krijgt. Ditmaal piept de stad dat het zogenaamd zwaarder wordt getroffen door de coronacrisis dan de andere Nederlandse gemeenten.

Nu alles potdicht zit en de toeristen ook thuisblijven, is Amsterdam gereduceerd totdat wat de stad werkelijkheid is: een middelmatig interessant provinciestadje met een veel te grote mond. Dus nu de keizer zonder kleren staat, gaat de hele hotelindustrie in de hoofdstad op de fles. En daarna dat jammeren: oh, oh, oh, wat heeft Amsterdam het ook toch zwaar! Er werd vandaag een heuse klaagzang geschreven op de website van de gemeente, en er werd zelfs een janktweet opgesteld. In de woorden van de legendarische B100: ‘iK hEB oOk AlTiJd PeCh!!’

Inmiddels is de gemeente gestopt met de huilbui en prijkt op het Twitter-account een soort-van-excuses voor de gemaakte opmerking:

“Onze vorige tweet hebben we verwijderd. Deze wekte de indruk dat de gevolgen van de coronacrisis in onze stad het grootst waren. Dit is ongepast in tijden van deze grote gezondheidscrisis.”

Niet dat veel mensen hier intrappen. Volger Willow Hallie zegt al: “Er stond letterlijk dat Amsterdam harder geraakt zou zijn dan de rest van ons land. Lul niet zo slap met je “wekte de indruk” en wees gewoon eerlijk. Nu hebben jullie het enkel erger gemaakt. Knap gedaan!”

Maar Amsterdam kan weer overgaan tot de dagelijkse orde: quinoa hamsteren en dramtirades houden over oude witte mannen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Pijnstiller

  Hek er omheen, museum van maken en entree heffen aan wie eruit wil. Andere optie is er 1 groot AZC van maken. Ze zijn dol op hulp verlenen aan halal import

  1. Peetjoh

   Logisch ook. Links wanbeleid afval op straat daklozen, touristen, asielzoekers en iedereen denkt door al dat gepromoot dat alles mag en kan. En de belasting betalers maar dokken voor alle kosten. Nou halsema pluk je vruchten en geniet ervan. Met je schijt stad van gebakken lucht.

  2. P. Breetveld

   Muur van het model Berlin-ost 1972 staat leuker.

  3. RvdBe

   Ze halen daar toch zo graag ongedierte binnen?
   Afgrendelen die handel en niemand vanuit halamsterdam in NL meer toe laten.

 2. Bertus bumperding

  Ik snap het wel .
  Ze hebben nu werkelijk niks meer te doen op het gemeentehuis.
  Ondernemertje pesten is door deze crisis abrupt tor een einde gekomen .
  Nu moeten Halalsema en consorten een andere dagbesteding gaan zoeken .
  Ja echt sneu voor ze .

 3. Cootje

  De parkeer gelden kunnen nu niet naar de sociaal zwakkeren zou mevr Halsema verkondigen , en je kan nu ook net met een nep pistooltje rond lopen , wat normaal niet opvalt in Iamsterdam

  1. Willem Bever

   Nah Wopke heeft klaarblijkelijk diepe zakken; ook deze ellende gaat een miljardje kosten, helaas was Italie jullie voor.

 4. Vrijedenkert

  Afgrijselijk hallal en slachtoffer gedram zoals altijd! Maar nu tijdens een crisis waar de hele wereld door getroffen wordt nog harder jammeren dan de rest en gebieden waar echt de klappen vallen zoals b.v. Brabant slaat werkelijk alles!
  Het rijke zich zelf boven de rest verheven voelend grachtengordelpleur gezamelijk met al die criminelen en gepamperd zootje zouden zich diep moeten schamen…

 5. Baco

  Natuurlijk wel zelf blijven nadenken, en vergeet niet te rekenen!

  Aantal doden in week 11 van 2018 = 3733
  Aantal doden in week 11 van 2019 = 3227
  Aantal doden in week 11 van 2020 = 3182

  Wees geen schaap, blaat een ander niet na, verzet je tegen deze machtsgreep!

 6. ET007

  Linkse mensen willen alles zoals zij het in gedachte hebben, zonder te beseffen dat hun kromme gedachten los staan van de realiteit. Maar als het dan mis gaat beginnen ze te piepen. Amsterdam is stuk.

 7. P. Breetveld

  Rendabeler is om Amsterdam soeverein te laten verklaren. Scheelt een hoop irritatie. Kan er direct aanspraak worden gemaakt op hulp. Buitenlandse zaken onder bezielende lijding van mevrouw Kaag is bezig om geld uit te delen. De eerste 100 miljoen is al geschonken. Tbv corona en andere rare dingen die ermee te maken hebben.
  Daarvan kan Amsterdam veel uitgeprocedeerden een geweldig lui en relaxed leventje aanbieden.

 8. Falskorn

  Al hoewel ik het eens ben met de mening dat het hedendaagse Amsterdam een volledig gedegenereerde freakshow is, blijft het wel onze hoofdstad. Een stad met nog steeds een schitterende historische architectuur waar we weer trots op zouden kunnen worden door het vernietigen van bepaalde (bestuurlijke) elementen. Wat dat betreft zie ik best veel overeenkomsten met het Berlijn uit de Weimarrepubliek.

  1. Peetjoh

   Niet mijn hoofdstad. Das gewoon waar de regering zit. Een Hippie bolwerk waar iedereen leeft van uitkeringen is niks meer dan een uit z’n kluiten gegroeid woonwagenkamp.

   1. P. Breetveld

    Peetjoh,
    En penoze. Eindeloze stapel boeken en fims zijn erover gemaakt

  2. evil knievel

   De stad n architectuur zijn pr8ig idd!!
   N merendeel van t volk dat r tegenwoordig bivakkeert n vooral voor t zeggen heeft,is gewoon van de werkelijkheid los getrokken en zitten te diep met t hoofd in mekaars 8ereind!!
   Afrgaven n de Noordzee op bonjouren,deze stad is ondertussen vele malen gevaarlijker dan dat hele Corona gebeuren!!

 9. Vrijedenkert

  Een zwart gat in de ruimte zuigt alle omringende materie naar zich toe en slokt deze op en wordt steeds groter ten koste van alles om zich heen, ongeveer net als Amsterdam in Nederland…

 10. kees cup

  Stad van Femke Halsema.

  Doe niet zo verwijfd.
  Jank niet.
  Wees een vent.

 11. Adriaen van Bergen

  Amsterdammers zijn eigenwijzer en houden zich totaal niet aan goede adviezen en een burgemeester die niets handhaaft.
  Resultaat gegarandeerd.

 12. Vrolijke Kaaskop

  “Krijg toch allemaal de klerrruhh, val nou allemaal hardstikkuhhh dood…..”

 13. Rud56

  Amsterdam, het toonbeeld van tientallen jaren destructief deugbeleid!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.