Absurd! Politie gluurt bij mensen door het raam om te zien of ze binnen wel 1,5m afstand bewaren

Bepaalde politieagenten nemen het controleren van de corona-maatregelen wel héél serieus. Ze menen zelfs het recht te hebben om bij mensen naar binnen te spieken om te zien of daar wel goed de anderhalve meter afstand wordt bewaard.

Het is een goede zaak dat de politie op straat klompen mensen uit elkaar trekt en ze allemaal een boete van enkele honderden euro’s geeft. Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, is het nodig dat we zo min mogelijk persoonlijk contact hebben. En liefst ook nog eens op anderhalve meter afstand van elkaar gaan staan.

Dat is natuurlijk allemaal goed en wel, maar overijverige agenten moeten niet de privacy van mensen schenden door door het raam naar binnen te gluren, om te zien of daar ook niet-gezinsleden aanwezig zijn die al dan niet op de gepaste afstand blijven. Toch is dat wel wat er gebeurt, in ieder geval in Amsterdam. Het Parool bericht:

“Uilenstedebewoner Sophie en haar huisgenoten ontbeten samen met Pasen. “Super onschuldig, maar toch keek ik telkens naar buiten of er geen politie stond,” zegt ze. ­Sterker nog: Asva-voorzitter Fuchs heeft al meldingen ontvangen van studenten op studentencomplexen bij wie politieagenten door het raam naar binnen kijken.”

Misschien even een reality check voor de politietop die deze handhaving verzonnen heeft: maar niet iedereen woont in een ruim opgezet landhuis waarin je alle aanwezige niet-bloedverwanten op zo’n twee meter afstand kan houden. Dus wellicht wordt het eens tijd om te kappen met deze flagrante privacyschending van de mensen die ons horen te beschermen tegen misdaden. En dus niet door ons te bespieden alsof we in Nederland allemaal een stelletje potentiële criminelen zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Fortiori

  Een drone laten rondvliegen die foto’s maakt is minder angstaanjagend.

  1. Reinoud van Gelre

   En die dingen hebben moeite om door “luxiflex” heen te kijken. Ook door Luxaflex, overigens.

 2. JochemX

  Misschien kun je ook eens verdiepen in het fabeltje dat mensen elkaar in de buitenlucht aansteken. Hoge boetes voor mensen die buiten dichter dan 1,5 m bij elkaar komen is volstrekte onzin. Kans dat ze elkaar aansteken is te verwaarlozen.

  1. Lugor

   Dus alle buitensporten zouden gewoon door kunnen gaan?
   De virologen snappen er ook weinig van.

   1. Blitzkrieg

    Lugor :
    Quote : “Dus alle buitensporten zouden gewoon door kunnen gaan? De virologen snappen er ook weinig van.”

    Je bedoelt van de mensen die de whisky fles open trekken bij elke nieuwe besmetting?

    Robert Jensen ontmaskert NPO OP1 expert – Graaiende en over lijken gaande viroloog Ab Osterhaus
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=Br73IEnwxkc&t=80s

 3. Steven Opti

  Typisch DDS die het prachtig vinden dat er bekeuringen worden uitgedeeld door de Stasi politie. Jullie vinden het vast ook geweldig dat er zoveel bedrijven failliet gaan door die 1.5 meter bullshit. En hoeveel mensen hierdoor vereenzamen. Jullie vergeten ook dat deze onzin maatregel giga veel geld kost en straks door de belasting betaler opgehoest mag worden.

  1. Reinoud van Gelre

   Tegen wie heb je het, Steven Opti?

  2. Fortiori

   Strikte handhaving is nog steeeds noodzaak. Wie zegt dat de storm over is? Was het maar zo. Wat belasting daarmee van doen heeft is mij een raadsel.

   1. Blitzkrieg

    Fortiori :
    Quote : “Wie zegt dat de storm over is? Was het maar zo.”
    Er is helemaal nooit een storm geweest? Dit alles ging toch zogenaamd over onze IC bedden en ouderen? Sinds wanneer geeft Rutte om onze ouderen? Sinds wanneer is Rutte bereid om hiervoor onze hele economie op te offeren? Was het niet Rutte die keer op keer heeft bezuinigd op de zorg en de ouderen? Ben je alweer vergeten dat er in Nederland diverse ziekenhuizen zijn gesloten? Wanneer gaan onze ouderen weer een normaal pensioen krijgen? Ze praten nu al weer over het afschalen van de IC capaciteit, waarom? Wanneer gaan ze weer investeren in onze zorg?

    Nee, Fortiori… er is nooit en storm geweest. Aan het lanterfantende kabinet te zien is er geen enkele intentie op deze “crisis” zo snel mogelijk op te lossen. Wanneer komen de tests en mondkapjes, we wachten hier nu al 3.5 maand op!

 4. Alfred Bentinck

  “Dus wellicht wordt het eens tijd om te kappen met deze flagrante privacyschending van de mensen die ons horen te beschermen tegen misdaden.”

  Veel concrete voorbeelden van dit soort privacy-schendingen ken ik niet en worden door Tim ook niet genoemd.

  Dit zijn dus behoorlijk lege bespiegelingen.

  1. Blitzkrieg

   Bunzing :
   Quote : “Veel concrete voorbeelden van dit soort privacy-schendingen ken ik niet en worden door Tim ook niet genoemd.”
   Nee, natuurlijk niet; je zit de hele dag op DDS te tr*llen vanaf je zolderkamer.

   1. Alfred Bentinck

    Ik ben, net als jij onderhevig aan de lockdown-maatregelen van de Overheid, Blitzkrieg.

    Ik moet het doen met berichten in de media en kwam tot de conclusie dat de Overheid er geen gewoonte van maakt bij mensen naar binnen te gluren.

    1. Blitzkrieg

     Bunzing :
     Quote : “Ik moet het doen met berichten in de media en kwam tot de conclusie dat de Overheid er geen gewoonte van maakt bij mensen naar binnen te gluren.”
     Duidelijk dus wel! Hoe noem je dit artikel dan? Is dit soms geen bericht in de media? Wellicht ben je zelf selectief, en dat is wat mij betreft prima; echter kan je niet zeggen dat de media hier niet over bericht zoals dit artikel duidelijk laat zien.

 5. Blitzkrieg

  Quote : “Het is een goede zaak dat de politie op straat klompen mensen uit elkaar trekt en ze allemaal een boete van enkele honderden euro’s geeft. Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, is het nodig dat we zo min mogelijk persoonlijk contact hebben.”
  Het is helemaal geen goede zaak, het moet maar eens afgelopen zijn met die onzin. Onze hele economie gaat naar de tering en al onze burger-rechten worden gestript, en waarvoor eigenlijk?
  .
  Ondertussen hebben we (nu ruim drie maanden later) in Nederland nog steeds een gebrek aan tests en mondkapjes. Je zou toch zeggen dat ze binnen de regering iets van urgentie zouden moeten voelen nu onze hele economie op omvallen staat, maar nee hoor… iets regelen lijkt voor ons blunder kabinet nog steeds te veel gevraagd.

 6. JFU

  Deze mensen zijn de nieuwe NSB’ers.

 7. harte385

  De Nederlandse NSB’ers zijn weer volop actief

 8. Rosasolis

  Jaren geleden toen wij voor enkele jaren in Heerenveen woonde, liep ik vaak ’s avonds toen mijn werk klaar was, vanaf het station terug naar huis. Ik vroeg manlief waarom bij zoveel huizen de gordijnen of de luxeflex openstond, zodat ieder voorbijganger binnen kon kijken. Vooral
  ’s avonds wanneer alle lichten in de woonkamer branden. Mijn man lachte en zij:
  “dat is juist de bedoeling. De buren moeten zien hoe goed je het heb”!
  Ik heb geen idee hoe het nu gaat met de inkijk van ramen in Heerenveen,
  maar in ons dorp in de kop van Noord-Holland, zijn de gordijnen, rol-gordijnen, of
  luxeflex ’s avonds helemaal dicht. Alleen in noodgevallen zien wij de politie ooit
  in de kop van Noord-Holland verschijnen.

 9. SubTec

  Tja, al vele malen merkte ik op dat het lijkt alsof je in eind 30’er jaren in Duitsland leeft. Dit is weer zo’n geval. De politie die eigen bevolking terroriseert.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.