Armzalig socialistisch Amsterdam wordt sneu bedelclubje: ‘Wij komen geld tekort, Rijk moet investeren!’

Van de bravoure van Amsterdam is nog maar bitter weinig over, zo kunnen we vandaag vernemen. De stad slaat zichzelf altijd graag op de borst en roept dat ze de beste zijn van heel Nederland en dat ze het beter weten dan de Rijksoverheid. Maar zoals nu blijkt: ook zij moeten bedelen als ordinaire zwervers bij de regering, want het radicaal-linkse stadsbestuur heeft de begroting gewoon niet op orde.

In Amsterdam denken ze dat de wereld eindigt bij Duyvendrecht. Daar stopt de beschaving, en daar wonen alleen nog maar halve wilden. Ja, in Den Haag regeren ze weliswaar, maar in Mokum wordt het geld verdiend. En Ajax is de beste club van allemaal, ook al winnen ze lang niet altijd. Echt hoor!

Zo schept Amsterdam altijd op, terwijl ze hun hedonistische levensstijl financieren met het geld dat verdiend wordt dankzij toeristen die Rembrandts komen bekijken en zichzelf laveloos blowen in een coffeeshop. En nu al die vakantievierders wegens het coronavirus wegblijven, staat de keizer ineens zonder kleren. Dan is Amsterdam geen nettoverdienende gemeente, maar gewoon een gigantische verlieslijdende operatie.

En moet er gejankt worden om geld bij de Rijksoverheid, hetgeen wethouder financiën Victor Everhardt, mede namens wethouder Rutger Groot Wassink en Femke Halemsa van de neocommunistische partij GroenLinks, dan vandaag ook doet:

“Amsterdam sluit zich aan bij de oproep van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten die coronacompensatie willen. Dat zegt wethouder van Financiën Victor Everhardt (D66) in gesprek met AT5. ‘De financiële plaat gaat heel erg lastig worden om te leggen want we komen geld tekort ‘, aldus Everhardt.

De stad moet namelijk extra geld uitgeven om de eerste nood te lenigen en aan de andere kant komt er veel minder binnen. Voor meer lucht kijkt dus ook Amsterdam naar Den Haag. Everhardt: ‘Als het gaat om miljardensteun, het Rijk kan de schulden laten oplopen. Wij hebben toch een begroting die aan het eind van het jaar gewoon op nul moet sluiten.'”

Ja, dank je de koekoek. Kick eerst maar eens af van al dat geld dat jullie normaalgesproken toeristen aftroggelen. Dan zien we daarna wel weer verder.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. lotje

  Ja Amsterdam, bedankt die sukkel van Halsema maar.

 2. Peetjoh

  Amsterdam de pauper stad van Nederland. Een stad vol met hersenloze linkse subsidie trekkers. In mijn ogen juist een schande voor Nederland en totaal geen weerspiegeling van de rest van ons mooie landje.

 3. Appelstroop

  Go woke, go broke

 4. P.Sisterons

  Rutger Groot Marx Complex en Femke Kaakklem Halsema komen er achter dat ze niets klaarmaken met hun beleid. Wat een patjepeeërs.

 5. -Bo-Realist

  Tsja, dan maar bezuinigen op bed, bad, brood regelingen.

 6. Rogerio

  Steengoede opmerking Appelstroop!!!! Laat ze het maar voelen daar in dat Islamsterdam , waaruit ik zelf gelukkig al 15 jaar geleden vertrokken ben. Totaal wanbeleid daar! Misschien moet Femke haar huishoudboekje maar eens recapituleren o.l.v. het Nibud. De tering naar de nering zetten heet dat…..En heeft dat saloncommunistische bestuur recentelijk niet nog miljoenen besteed aan de onruststokers van We Are Here en soortgelijke randdebiele organisaties ? Van de subsidies die graftak Airfryer krijgt alleen al hadden alle Amsterdammers van mondkapjes kunnen worden voorzien. Kwaad straft zichzelf.. het resultaat van jaren wanbeleid. Art 12 erop los laten en dat Karl Marx Stad a d Amstelveen onder curatele stellen!!!

  1. Roughwood

   Het politbureau van Pyongyang aan de Amstel heeft het begrip incompetentie een compleet nieuwe dimensie gegeven. Een absolute topprestatie. Proficiat kameraden! Ruimen jullie nu de door jullie eigen faalbeleid veroorzaakte rotzooi nog even op? Dat is wel het minste dat jullie voor de Amsterdamse belastingbetaler mogen doen!

 7. Kretoloog

  De gemeente Amsterdam heeft een begroting, die voor een groot deel gebaseerd is op inkomsten van toeristen. Nu die wegvallen, blijft van Amsterdam weinig meer over dan een onbeduidend provinciestadje.

  Nee dan Rotterdam, die wereldstad drijft op de haven. En daar gaat alle bedrijvigheid gewoon door, Corona of niet.

 8. rexm

  Dat zijn die figuren die Pim altijd hebben dwars gezeten, zou zeggen, kijk eens of de kliek van POL POT nog wat over heeft.

 9. Vrijedenkert

  Alle gemeenten moeten ruimhartig worden behandeld door het rijk behalve Amsterdam deze moet worden afgeknepen, flink korten op de rijksbijdrage richting Amsterdam want met een schuld van 5 Miljard moet er gewoon fors bezuinigd worden en dat heeft Amsterdam de afgelopen 60 jaar nog nooit gedaan en het wordt dus tijd dat men daar mee begint en nu beginnen zou dus mooi zijn…

  1. CLoVis

   @Vrijedenkert

   Aan het eind van dit jaar wordt er al een schuld van 6,5 miljard verwacht:
   h**ps://www.parool.nl/amsterdam/schuld-gemeente-amsterdam-loopt-op-door-problemen-aeb~b4c7e083/

 10. J.Rademaker

  Investeren is een uitvinding van premier Kok, voordien noemde men het uitgeven.
  De overhead kan heel goed uitgeven, investeren lukt niet KLM etc.

 11. Boudewijn Hummelinck

  De tekorten die de hoofdstad voorziet hebben weinig met socialisme te maken. Ik zag de argumenten daarvoor althans nog niet.

  1. Vrijedenkert

   Amsterdam is tientallen jaren bestuurd door PvdAllochtonen, hierna hebben D666 en de Groene Khmer het stokje overgenomen, alle naoorlogse schulden van Amsterdam zijn gemaakt onder socialistische, communistische en sociaal-liberale partijen en stadsbesturen en niemand anders!
   Amsterdamse tekorten zijn inkse tekorten, 100% gemaakt door linkse partijen…

 12. Hendrik_Groen

  Zielig stukje weer van Tim, heb je nu echt niets beters te doen dan altijd maar iedereen afzeiken? Ga eens iets zinvol met je leven doen man.

  1. Steiner

   “Ga eens iets zinvol met je leven doen man”
   Dat denk ik nu elke keer als ik dat vaste kliekje alhier zie reageren.

 13. FJ

  Eindelijk hebben ze gekregen waar ze voor staan “minder auto’s, minder toeristen” en wat nu blijkt, dat ze geen rekening hebben gehouden met minder inkomsten en dat kan niet in socialistische ogen,
  Nee, dat moet automatisch doorgaan. Dan maar bedelen bij de rest van Nederland, waar het verstand nog niet zoek is.

  Net als Italie, Spanje en Frankrijk: mooi niet.
  Sta voor je beleid en neem de consequenties voor eigen rekening en probeer deze niet bij een ander neer te leggen.
  Net als Zwarte Piet, die mag er voor de rest van Nederland ook niet meer zijn.
  Jullie houden jullie Veegpiet en wij onze centen, Amsterdam.

 14. Paterpiemelot

  Amsterdamse gemeenteraad al decennia lang corrupte bende ook met storten van uitkeringen in 1of 2 jaar tijd werd er 1×10 de uitkering op gestort en 1 ook te veel en hebben dit voor een groot deel nooit teruggevorderd.
  De subsidie potten worden gewoon gestrooid op straat alsof het pepernoten zijn.
  Krakers mogen lekker kraken .
  Schandaal met een verbrandingscentrale financiële en politiek.
  Gemeente schuld bizar hoog door mismanagement.
  Laat maar afglijden in de zee of een grens er zijn om en word het een 2e Italië.

 15. Bes Tolen

  In het bijzonder in Amsterdam maar ook veel andere grote steden moet een grote financiële opruiming worden bewerkstelligd.
  groep 1 betreft: de basis. dit zijn uitgaven, die bij de stad horen en onvermijdelijk geacht moeten worden. Vervolgens groep 2
  uitgaven, die regionale en landelijke betekenis hebben. uit deze tweede soort uitgaven moet een schifting worden gemaakt. Een deel kan naar elders in het land worden overgeheveld want Amsterdam heeft er te veel en een deel kan vervallen. Dan zijn er nog groep 3, allerlei uitgaven, die overbodig zijn wat dus valt onder de noemer versiering. Dit laatste moet op een derde deel van het totaal van alle uitgaven worden gesteld zodat echt bezuinigd wordt. Vervolgens zien we later wel weer.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Welke uitgaven Bes precies geschrapt wenst te zien wordt in dit vage verhaal niet duidelijk.

   1. ervi

    Burgemeester en wethouders van Amsterdam zouden hun Audi E-trons kunnen inleveren. Uit principe

 16. Cycle25

  Groen Links, zakelijk 10 x armoe..Amsterdam op weg naar Italië V 2.0, of je nou de Zuidas in pacht hebt, ze helpen toch alles naar de kloten.

 17. Bes Tolen

  BH, te veel om hier op te noemen en onderzoek moet ook nog wat opleveren. Dat laatste zal succesvol zijn. Er valt stel 150 miljoen te bezuinigen op immigranten, allerlei stichtingen en veel vrije tijdsbesteding horen daaronder als eerste post. Ook posten waar de gemeente waarschijnlijk fout gaat zoals geld voor illegalen, komen uiteraard in aanmerking (in Groningen blijkbaar voor 7 miljoen zo meen ik te hebben begrepen).

 18. Rosasolis

  Toen ik jaren geleden als uitwisseling studente enkele maanden in Amsterdam verblijf, voordat ik eindelijk een kamer in Den Haag kon krijgen, was het een gezellige mooie, oude stad. Ik heb kunnen genieten van het Concertgebouw, en het Rijksmuseum. En af en toe een wandeling rond de winkels van de Kalverstraat. Maar het allermooiste vond ik de bloemenmarkt aan de Singel. Ieder paar dagen ging ik een bosje geurende bloemen (rozen of fresia’s) halen, die ik in mijn kamertje zette…Maar alles is nu veranderd. Amsterdam is nu alleen een grote overbevolkte stad… Toen ik een een keer deel naam aan een concert in Rotterdam, ging ik na de generale repetitie voor de concert, rond de stad lopen. Dan zag ik het bekende beeld van ‘de man zonder hart”,
  die de stad Rotterdam vertegenwoordigd, na de oorlog. Ik was zeer onder de indruk van deze trieste beeld voor de bevolking van Rotterdam…Maar wat is Rotterdam nu geweldig herrijzen. Wat een geweldige moderne culturele wereld stad is zij nu geworden. Maar er zijn nog veel andere steden in ons land die ook vooruit komen, en niet leven op oude glorie. Voor eeuwenlang was Den Haag de hoofdstad van Nederland, voordat Napoleon vond dat voor Nederland Amsterdam onze hoofdstad zou moeten gaan worden. Dus toen werd de verpaupering van toenmalige Hoofdstad den Haag begonnen. En nu tot deze dag moet alle eer naar Een stad gaan dat Amsterdam heet. Die momenteel een van de meest corrupte bestuur van Nederland heeft!.

 19. Kristalix

  Halalsema is incompetent voor elke bestuurlijke functie. Dat is niets nieuws.

  1. Politiek Profeet

   Zoals eerder vermeld…deze stad, het sodom en gomorra van deze eeuw…tot de grond toe afbranden….asfalt eroverheen en opnieuw bebouwen….zonder link gajus in een bestuur.

 20. Tuinpaden

  Daar woont bijna geen blanke meer.
  Ze kunnen het potje ontwikkelingshulp aanspreken.

 21. macsjang

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Zal nog lang narieken in 020.

 22. Rud56

  Amsterdam, decennia lang en nu zeker bestuurd door volstrekt incapabel en naief deug.

  Een stad waar naast de crimineel de wiet en coke overheerst, een stad die per week een miljoen uitgeeft aan loslopende criminelen die hier geen eens mogen zijn, miljoenen besteedt aan het aanpassen c.q. verwijderen van straatnaambordjes, schilderijen e.d. omdat die bij een klein deel van het importvolk niet bevallen, die ondernemers, net zoals bij Zwarte Piet, de stad uit jaagt omdat die ruimte moeten maken voor importparasieten, etc. etc.

  En z’n stad wil dan van de nationale overheid een financiele tegemoetkoming? Vanwege hun gevoerde wanbeleid?

  Hahahhahahhahaha, Amsterdam huilt, waar het eens heeft gelachen!

  Laten we maar een groot hek erom heen plaatsen zodat het als openluchtmuseum kan gaan fungeren, als toonbeeld van verval en verwerpelijk deug!

  Een stad geheel verziekt dankzij decennia lang door PvdA en vooral ander links rapaille gevoerd beleid.

  Ja, maak er maar een openluchtmuseum van, kunnen ze van de entreegelden hun dwaze ideeen bekostigen.

 23. O.k.

  Geld zat in Amsterdam,helaas alleen zwart geld waardoor de stad nu zelf zwart ziet.
  Panden van enkele miljoenen euro’s en wie wonen erin…illegalen,mensen met een uitkering,krakers en dealers. Zo verdien je het toch ook om volledig in het schip te gaan als gemeente.

 24. Lefty

  Wat een armzalig en ongerelateerd extreem-rechts geleuter.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.