Bedrijfsleven looft plan Thierry Baudet om economie ‘intelligente kickstart’ te geven: “Heel positieve gedachte!”

FVD-voorman Thierry Baudet blijft maar positieve recensies binnenhalen voor zijn zogeheten “intelligente kickstart” – het plan dat de oppositieleider om de economie tijdens en nu de coronacrisis een flinke opzwieper te geven. Na Ondernemend Nederland en VNO-NCW schaart nu ook MKB-Nederland zich achter het idee.

Gisteravond lanceerde Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet bij Op1 officieel zijn plan om Nederland uit het economische slop te trekken nu het coronavirus hard om zich heenslaat.

Het bestaat uit meerdere onderdelen, gericht op het voorkomen van faillisementen van met name kleine ondernemers. Als zij beloven geen ontslagen te laten vallen, kunnen zij dan een deel van hun omzet vergoed krijgen. Baudet raamt de kosten op zo’n €5 miljard á €10 miljard. De voorzitters van de grootste werkgeversorganisaties zijn blij met het plan:

“Hans Biesheuvel (Ondernemend Nederland) steunt het FVD plan.

Hans de Boer (VNO/NCW) steunt het FVD voorstel: “Goed voorstel en goede aanvulling op het nu voorliggende pakket”.

Maar ook Jacco Vonhof, de voorzitter van MKB-Nederland, is zeer tevreden met de ideeën die Baudet op papier heeft gezet. Dat zei hij vanochtend bij Goedemorgen Nederland. Vonhof is er zelfs zo in zo’n nopjes mee, dat hij de voorstellen later vandaag gaat spreken met staatssecretaris Wouter Koolmees minister Eric Wiebes. Vonhof:

“Ook Jacco Vonhof van MKB Nederland is enthousiast. “Dit is een heel positieve gedachte”, zegt Vonhof in Goedemorgen Nederland op NPO1. “Het tweede deel van zijn plannen is interessant”, zegt Vonhof. “De werktijdverkorting, waarbij ondernemers 90 procent van de loonkosten vergoed krijgen onder bepaalde voorwaarden, die regeling voldoet niet helemaal.”

Bepaalde bedrijven en branches komen nu niet in aanmerking voor zo’n regeling. “Daarvan zegt Baudet, als het via de loonkosten niet kan, moeten we dan de omzet niet garanderen. Daar zitten ideeën in waar we met z’n allen goed naar moeten kijken.”

Als dit plan van Baudet daadwerkelijk wordt overgenomen door Koolmees en Wiebes, is dit een mooi staaltje van samenwerken tussen coalitie en oppositie. Een samenwerking van nationaal belang in crisistijden: precies wat dit land nodig heeft om deze crisis snel achter zich te laten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Boudewijn Hummelinck

  Het is wel geestig. Eerst maakte Baudet zich sterk voor een totale lockdown waarin de Nederlandse burgers in hun huizen moesten worden opgesloten om nu met net zoveel misbaar te pleiten voor een snelle opheffing ervan.

  Zo doen populistische charlatans dat: je springt op de emotie van de dag en je maakt kabaal.

  1. Bullshit16

   Boudewijntjje
   Jaloers lam lul

  2. B. Pascal

   Boudewijn heeft geen werk zeker , reageert als eerste.
   Geen baas, heeft wat aan de inhoudsloze Boudezwijn.

  3. Meriadoc Brandebok

   Het geestige is ook, dat de rechtspopulisten het op alle fronten mis hebben gehad. Eerst met hun pleidooien om de scholen te sluiten, waarna de ouders hun tegen de muren oplopende kinderen naar buiten stuurden. Vervolgens met hun pleidooi voor een Belgische lockdown, nu blijkt dat deze niet effectiever is geweest dan de maatregelen van het kabinet, om nog maar te zwijgen over het verspreiden van hun doembeelden en het zwartmaken van het RIVM.

   Keer op keer zaten ze er naast, somsd verkondigden zij het tegendeel van hetgeen de deskundigen adviseerden: en in de peilingen gingen ze gigantisch onderuit.

   Over een jaar zullen we met een wrange glimlach om onze mond terugkijken op rechtspopulistisch wangedrag, ze zijn volkomen door het ijs gezakt.

   Uiteindelijk verdraaien ze het zelf wel op zo’n manier dat ze kunnen zeggen dat men het al die tijd bij het rechte eind hebben gehad en dst het kabinet fout zat. Want een fout toegeven? Nooit!

   1. Racerfirst

    Ha, nou Brandewijn, wedden dat er na de crisis naat buiten komt dat de RIVM fouten heeft gemaakt!
    Groepsimmuniteit! Nu blijkt dat mensen met milde klachten wellicht niet immuun genoeg zijn, dus idee en apps kan prullebak in!
    Blijkt dat ze te laat met middelen kopen! Dat ze Duits model hadden moeten nemen met : testen!

    1. Peetjoh

     Ja want al die aids patiënten zijn ook immuun geworden. En die Sars patiënten . Immuniteit is niet haalbaar zonder vaccin. Dat zijn leugens. Er is tenslotte ook nooit iemand immuun geworden voor griep. Zelf met het vaccin krijg je het. En als je het krijgt ben je dus niet immuun.

  4. Brenda Welsh

   Een bijzondere ontwikkeling Boudewijn. Eerst volledig uitzieken lijkt mij. Dan mondjesmaat het werk hervatten in de minst risicovolle beroepen. Want, uit de VOC tijd : “zieke zeelui brengen schade aan de vlag”. Dat moeten wij zien te voorkomen. En ook Baudet.

  5. henkie

   De heer Baudet heeft zich de afgelopen weken de enige echte staatsman getoond van de gehele Nederlandse politieke club.

   Hij slaat keer op keer de spijker op de kop.

   @ boudewein hummelinck, je hebt het niet goed begrepen,

   de heer Baudet stond geheel achter de inteligente lockdown, alleen die had wat hem betreft veel eerder kunnen plaatsvinden.

   Nu is het de zorg zoveel mogelijk geld naar burgers en ondernemers te krijgen zodat de economie niet te zwaar te lijden heeft.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Wilders stond niet achter de intelligente lockdown, de populist gilde om een totale lockdown volgens welke Nederlanders in hun eigen woning dienden te worden opgesloten.
    Gaandeweg zag hij zijn stompzinnigheid in en stemde hij pruttelend in met het beleid van de Regering.

    1. Peetjoh

     Een andere naam geven aan hetzelfde bedoel je. Rutte deed gewoon een lockdown. Enige verschil is de naam verder is er evenveel dicht.

  6. Rosasolis

   Boudewijn H. Vrees niet van het waanzinnige betoog van Dandy Baudet. Maar ik maak me wel veel zorgen over het feit dat mijn berichten, en ook die van vele andere DDS Abonnees niet worden door gezonden. Iedereen die jaren lid van DDS is, weet dat deze nieuws site altijd open was…tot nu toe. Blijkbaar heeft DDS financiele steun van de twee
   Extreem-rechts partijen gekregen.

  7. Racerfirst

   LEZEN EN BEGRIJPEN is lastig!?
   Baudet wil het niet opengooien!
   Dit voorstel is om NU ondernemers en werknemers ZSM te helpen en daarbij GOEDKOPER en MAKKELIJKER en SNELLER uit te voeren!
   De aanvragen zijn rete ingewikkeld met veel uitsluitingen en bijna niemand heeft iets gehad of weet of ze iets krijgen!
   Regering hangt weer worst voor waar je niet bij kan, of bij leningen is het sigaar uit eigen doos?

 2. Bullshit16

  Die landverraders partijen zullen wel weer tegenwerken wand die plannen komen niet van hun zelfde met die loc down konden ze ook niet hebben daarom hebben ze er een andere naam aangeven
  Speciaal voor boudewijntjje lul als die landverraders partijen eerder naar Baudet hadden geluisterd in januari al waren we er nu wellicht af geweest maar dat snap jij niet he luletje rozenwater
  Stem fvd of PVV uit de eu

 3. Lugor

  Kan DDS dat interview hier plaatsen.
  ik kijk niet naar de linkse, onbetrouwbare, verraderlijke OP1

  1. Brenda Welsh

   Dat begrijpt u toch ook wel. Een bericht op DDS is een berichtje in de marge. Te weinig lezers. Er mogen geen fouten inzitten of persoonlijke voetnotes.

 4. Heras

  Winkeliers, ga gewoon open. Weliswaar met de nodige maatregelen, maar ga gewoon open. Zo roep ik ook het mkb op.

  Baudet was voor een korte lockdown: hooguit 3 weken om te bezinnen op maatregelen. Nu heeft hij een heel goed plan.

  Alleen ben ik bang dat het kabinet weer niet wil luisteren, gewoon omdat het om de fvd gaat.

  1. Jack Flash

   Dat is zo Heras.Baudet heeft 28 jan. jl een debat erover aangevraagd en het werd afgeblazen.Wat daarna volgde weet iedereen.
   Pvv wijst al jaren op de ordinaire bezuinigen,waardoor we nu met de gebakken peren zitten.
   Ze mogen geen gelijk hebben.
   Eigenlijk is het niet meer om aan zien wat hier gebeurt.

 5. Boudewijn Hummelinck

  Het is op zichzelf een verheugend feit dat populistische partijen geneigd zijn tot intern gekrakeel waarmee ze zichzelf verzwakken.

  Het FvD had er electoraal beter voorgestaan als ze de afgelopen maanden zichzelf niet had uitgeput met ranzige familieruzies die tot op de dag van vandaag doorzieken.

  Daar mag je toch niet aan denken?

 6. Mar155

  Heel gioed plan. Jammer dat de regeringscoalitie niks van zich laat horen over de vooruitzichting voor het bedrijfsleven. Het lijkt wel of we GEEN regering hebben. Kom op luitjes, wat betekenen jullie mou ? We hebben niks aan jullie ….Hoog tijd voor een andere coalitie die wel kan vooruitzien en wel kan regeren !!

 7. Vogel

  Hallo Boudewijn.
  Jij bent zeker tegen elk idee van Wilders of Boudet.
  Of het nu goed of slecht is.
  Jammen dat D66 nu geen ideeën heeft, anders hebben ze altijd de grootste bek.
  Je weet wel die meneer die zijn snor iets moet laten staan om nog een beetje op een man te lijken.
  Jammer dat we achter de feiten lopen met dit lakse beleid. Dan hadden we nu minder slachtoffers gehad.
  Nu willen we vooruit kijken, maar ook daar heeft het kabinet geen idee van.
  Dus omarm ieder goed idee en kat niet gelijk alles af

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.