Coronatijden = LPF-seizoen! Na 50PLUS en DENK vechten nu ook PvdD’ers elkaar de tent uit: ‘Zeggen lidmaatschap op!’

Welja, joh! Middenin de zwaarste crisis die Nederland meemaakt sinds de Tweede Wereldoorlog zijn maar liefst drie politieke partijen bezig zichzelf kapot te maken. Eerst 50PLUS, die hun partijbestuur met veel tumult afzette, en daarna DENK, waar een fractievoorzitter sneuvelde. En nu gaat ook de Partij voor de Dieren zichzelf kapotrellen. Het begint bij de raadsfractie in Westerwolde, die voltallig opstapt en een nieuwe lokale fractie begint.

Hilbrand Nawijn en Eduard Bomhoff kunnen trots zijn: ruim 18 jaar na hun exit uit de Nederlandse politiek wordt hun gedachtengoed nog altijd uitgedragen. Niet zozeer in inhoudelijke zin, maar wel in de praktische betekenis van het woord. Want de LPF-perikelen die de partij van wijlen Pim Fortuyn de das omdeed zijn een blijvertje geworden in de Nederlandse politiek. We zagen dat de afgelopen tijd met 50PLUS en met DENK.

En nu dus ook met de Partij voor de Dieren, waar politici zich ontevreden van de partij losmaken omdat ze de ecodictatuur zat zijn die de partij de laatste jaren is geworden. Niet alleen door een partijvoorzitter te royeren, maar ook door politici een loyaliteitsverklaring te laten tekenen. De raadsfractie in het Groningse Westerwolde vond het welletjes en stapt voltallig op. Hun lidmaatschap hebben ze opgezegd, en de lokale ex-PvdD-politici gaan nu verder als ‘Ecologisch Alternatief’, en met hun oude partij zijn ze goed klaar:

“De fractie in Westerwolde zegt zich al langer niet te kunnen vinden in de handelwijze van de Partij voor de Dieren ten aanzien van het democratische proces binnen de partij.

,,Met name de zienswijze van het bestuur op de rol van de leden, het royeren van de door de leden gekozen voorzitter Sebastiaan Wolswinkel en het recente verzoek om een loyaliteitsverklaring te ondertekenen hebben tot ons besluit geleid”, zegt raadslid Edith van der Horst.”

Waar is die goede oude Jerry Springer als je ‘m een keer nodig hebt?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Peetjoh

  Nooit begrepen waarom mensen op zoiets stemmen. De partij tegen mensen. Heel raar en ze hebben eigenlijk niks bereikt al die jaren. Ja dat mevr tiemen d’r vent (ex nu) met z’n vegetarische worsten shop rijk werd. De enige reden waarom zij zei geen vlees eten.

 2. Bullshit16

  Even dit. kijk cafe weltschmers ze durfen het niet te zeggen maar je kan het raden baudet heeft gelijk Rutte vaart onterechte koers
  Kijk met Maurice de hond en 3 andere gasten en oordeel zelf
  Nee rutte doet het goed bah
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Alfred Bentinck

   “ze durfen het niet te zeggen maar je kan het raden baudet heeft gelijk”

   Blijft leuk.

 3. Alfred Bentinck

  Wel grappig. Tim noemt 50-plus, DENK en PvdD als partijen waar interne familieruzies woeden maar noemt het FvD niet, waar de verschillende fracties elkaar op leven en dood bestrijden.

  1. Antiglobalist

   Alfred
   Al het gezever van Otten ten spijt is de FvD intern in rustig vaarwater. Je maakt jezelf weer eens belachelijk.😂😂

 4. Kretoloog

  Er is in deze Coronatijd ook hommeles binnen het Forum voor Democratie.
  Iets met antisemitisme of zo.
  Ben benieuwd of we daar op DDS nog wat van gaan lezen.

  1. Antiglobalist

   Kreet
   Wat is je bron?

   1. Kretoloog

    Lees de tweets maar van Ton F. van Dijk. Die journalist van HP De Tijd is over het algemeen goed ingevoerd.

 5. Jack Flash

  Van een partij die ooit vissenkommen heeft willen verbieden heb ik geen hoge pet op.

 6. Michael M

  Dit artikel ach, ….wat ik het allerergste vindt is het stukje nieuws van vandaag dat een walgelijke moordenaar als Volkert van de Graaf nog eens 2600 euro geld toekrijgt om iets heel kinderachtigs…..een handtekening. Het is verdomme een ijskoude moordenaar. Van mij had hij 2600 jaar gehad. Dit land zit vol gestoorde LINKSE gekken en ze zitten overal in geïnfiltreerd. Als je een walgelijke moordenaar bent wordt je geprezen als een God, maar als je als brave burger netjes je belastingen betaald en keihard werkt dan straffen ze je en moeten ze niks van je hebben. Dan ben je een smerig nummer. Een getal. Nederland is 180 graden op zijn kop met alles. Al heel lang…..

 7. Florissa

  Kiesdrempel instellen ,van minimaal 10 zetels,zijn we in een klap van veel rommel af .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.