DENK verspreidt kwaadaardige roddel: overheid haalde alleen Nederlanders zonder migratieachtergrond op uit Marokko

DENK-Kamerlid Farid Azarkan meent dat Nederland bij de repatriëringsvluchten uit Marokko de Nederlanders zonder migratie-achtergrond heeft voorgetrokken, en maakt daarover politieke stampij. Een doorzichtig trucje om af te leiden van de dubieuze perikelen in eigen partij. Daarnaast komt de informatie uit hoogst onbetrouwbare bron.

We hebben de politieke partij DENK de afgelopen weken vooral gehoord door al het geruzie in de partij. U weet: partijoprichters Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk zijn gebrouilleerd en maken elkaar nu via de media het leven zuur. Farid Azarkan moet als nieuwe fractievoorzitter proberen het schip nog enigszins op koers te houden. Dat gaat moeizaam.

Dus vandaar dat Azarkan maar eens een oude DENK-truc uit de kast trekt: anti-Nederlandse propaganda uit een ver buitenland het Binnenhof opslepen. Dat doet Azarkan door een minister uit het totalitaire Marokkaanse regime aan te halen, die beweert dat Nederland bij de repatriëringsvluchten zou hebben geprobeerd om alleen Nederlanders met een enkel – namelijk, het Nederlandse paspoort – terug te halen naar Schiphol. De Nederlandse Marokkanen met dubbel paspoort mochten pas daarna meevliegen.

Voor de duidelijkheid: een compleet onbewezen roddel, van een regime dat al langer probeert om Nederland op alle mogelijke manieren te kleineren. Maar het gaat er bij Azarkan in als Allahs woord bij een moskeebestuurder, die de informatie voor zo goed als waar aanneemt en er een stel hetzerige Kamervragen van weet te brouwen:

“De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken gaf eerder deze week aan dat de Nederlandse (en Belgische) overheid zouden hebben gediscrimineerd bij het samenstellen van passagierslijsten. In de eerste vluchten zouden vooral Nederlanders zonder migratieachtergrond teruggehaald zijn.

Fractievoorzitter DENK Farid Azarkan stelt Kamervragen aan de minister van Buitenlandse zaken. “Onacceptabel als bij repatriëring onderscheid is gemaakt op basis van naam en/of migratieachtergrond. Iedere Nederlander is gelijk voor de wet en iedere Nederlander heeft dus in gelijke mate recht op repatriëring. De minister moet zo snel mogelijk duidelijkheid geven over of er gediscrimineerd is bij het samenstellen van passagierslijsten.”, aldus Farid Azarkan.”

Voor de duidelijkheid: dit gaat dus om onbewezen roddels, naar buiten gebracht om de reputatie van Nederland te bezoedelen. Dat DENK het zomaar voor lief neemt, zegt veel over waar de loyaliteit van deze partij ligt.

Niet te vergeten: DENK heeft een slechte naam wat betreft het napapegaaien van buitenlandse overheden. Toen Tunahan Kuzu nog fractievoorzitter was, werd geregeld een politieke lijn verdedigd die verdacht veel weg had van het Turkse overheidsbeleid – óók als dat loodrecht tegen het nationale Nederlandse belang inging. Nu echter de in Marokko geboren Azarkan aan het roer staat, blijkt DENK er tevens geen enkele moeite mee te hebben om de anti-westerse propaganda van de Marokkaanse overheid onverkort de Nederlandse politiek binnen te marcheren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. RS

  wij zagen toch alleen maar hoofddoekjes uitstappen ? of had ik mijn bril niet op……….

  1. Jack Flash

   En dat noemt zich denk.

  2. Heinz

   Ik zag piloten met petten op.

 2. lotje

  Dat geloof ik wel. Zulke landverraders zijn het. Na de verkiezingen deze hele regering oppakken en insluiten en vergeet niet de D66 rechters.

 3. LifeBuddy

  Denk is besmet met het Ultra Slinks virus. Die neus van pinokkio is heeeel lang en daar komt nogal wat neveling uit.

 4. Ploppert

  Turkse Bullshit dus.
  Zie maar wie er in het zelfde vliegtuig als Anouk zat….
  https://www.rtlnieuws.nl/entertainment/artikel/5103781/najib-amhali-sluit-moeder-weer-de-armen

 5. Pijnstiller

  het trieste aan Azarkan is, dat hij op basis van zijn achtergrond en intelligentie juist een verbindende rol had kunnen spelen

  1. Jack Flash

   Pijnstiller@ Waar geen wil is is geen weg.

   1. AS210854

    👍👍👍👍👍👍

 6. DennisEijs

  Het is dan ook de partij van hatelijk roddel en achterklap. Zelfs binnen de eigen gelederen. Ik zou me er maar niet meer zo druk om maken, ze vreten elkander toch wel op.

 7. Ploppert

  https://www.rtlnieuws.nl/entertainment/artikel/5103781/najib-amhali-sluit-moeder-weer-de-armen

  Gewoon op het NPO te zien Najib haalt moeder van Schiphul.
  Dus niks van dat bedenkelijke DENK.

 8. ikweetwatikwil

  Ik koop liever een hele banaan dan een halve.

 9. Bertus bumperding

  Ik zag bij het journaal op de beelden toch echt een aantal van die stinkstokken arriveren .
  Dus je hebt het wel goed gezien RS .

 10. Sando

  Het zijn GEEN nederlanders!Nooit niet nederlandse moslims bestaan niet!!!

 11. Peetjoh

  En terrecht. Die Marokkanen waren tenslotte al thuis.

 12. Kleurloze Politiek

  Het zijn geen Roddels het is de harde realiteit de Nederlandse ambassade is een week geleden op het matje geroepen bij de Marokkaanse overheid om uitleg.

  Wat bleek is dat de ministerie van buitenlandse zaken medische zieke reizigers voorrang wilde geven maar die bestond voor 95% uit autochtone Nederlanders en dat verwijl er ook marokkaanse reizigers die medische urgentie nodig hadden.

  Maar dit werd niet gecommuniceerd met de Nederlandse Ambassade
  Dus uiteindelijk bleek die een miscommunicatie te zijn geweest tussen de ministerie van buitenlandse zaken en de Nederlandse ambassade in Marokko

  Het moest te snel en gehaast waardoor de organisatie bij de ministerie over elkaar heen riep.. en zo doende veel onduidelijkheid en miscommunicatie..

  Maar wat ik wel vind is dat de minister hier had over moeten berricht geven.. en zijn mond dichthouden en het allemaal naar de Marokkaanse overheid schuiven alsof zij de boosdoener zijn..

  Dus wat dat betreft is het ook niet zo gek dat de Marokkaanse overheid zich belazerd voelde op de manier waarom zijn onderdanen zijn behandeld.

 13. Heras

  Wie neemt “denk ” nog serieus….
  Laten ze eerst eens nadenken voordat ze wat zeggen.

 14. Piet51

  Deze reactie zal hier wel weer verkeerd vallen, maar ik doe het toch.
  Een Marokkaanse minister beschuldigt Nederland van discriminatie. Dat is een zware beschuldiging. Azarkan wil daar het fijne van weten en pleegt wederhoor d.m.v. kamervragen. Dat is het beste wat hij kan doen, want pas dan heeft hij zekerheid. Ik zie het probleem van Engelbert niet. Als Azarkan die vragen niet had gesteld, had hij er wel van beschuldigd kunnen worden alles onverifieerd voor zoete koek aan te nemen.

 15. Pijnstiller

  Wat mij betreft hadden we ze allemaal daar gelaten

 16. Kleurloze Politiek

  @Ploppert

  Jij hebt er echt geen kaas van gegeten.. de eerste twee vluchten waren niet via de overheid maar waren commerciële vluchten via Ali B.
  Dat vond Anoek van wege haar gezondheid te riskant..

  De vlucht van afgelopen zondag was de eerste vlucht dat een echte repatriëren waar ook Anoek in zat was maar die vlucht kreeg pas groen licht na dat er is gesproken tussen de Nederlandse ambassade en de Marokkaanse overheid

 17. Smek

  95% wat uit dat vliegtuig stapte was Marokkaan. Weer de grootse fout van onze regering.

  1. fisufisu

   Krijgt de d666 toch haar zin met lijnvluchten uit Afrika

 18. Marija

  Ik zag op TV anders echt marokkaans uitgedoste mannen met mondhoeken, herkent Farid Azakan zijn eigen volk niet meer? Sukkel.

  1. Kleurloze Politiek

   Zijn jullie echt zo dom..
   Het ging niet om de afgelopen vlucht van zondag 26 April het ging juist om de vluchten voor 25 maart.
   Daar had de Marokkaanse overheid vragen over.
   Dus nog één keer voor de leden die hun oren en ogen in hun achterste hebben zitten.

   Sinds Marokko in Lockdown ging was het luchtruim gesloten behalve voor de repatriëring vluchten..
   Echter diend elke Ambassade van een land die zijn staatsburgers wil ophalen een lijst waarop alle namen van de reizigers opstaan aan de Marokkaanse overheid te melden..

   De Marokkaanse overheid constateert dat er opvallend weinig Nederlandse Marokkanen op de vluchtlijst staan en vraagt om opheldering..

   Wat blijkt is dat de Nederlandse ministerie van buitenlandse zaken een urgente lijst wilde maken maar verzuimde eerst goed te informeren bij zowel de Marokkaanse overheid als de reisbranche omdat 80% van de Nederlandse Marokkaanse vakantiegangers in Marokko bij hun families intrekken in niet via een reisbranch..
   In een hotel..

   En uit gehaasdheid is er van uit de ministerie vrijwel alleen maar reizigers die via een reisorganisati hebben geboekt zoals D-reizen Trivago hotels waar dus geen vlucht aan zit gekoppeld enz uiteindelijk het meeste op de lijst kwamen te staan..

   Dat Marokkaanse overheid vond dit niet kunnen omdat er bijna geen Hollandse reizigers op die lijst stonden met een marokkaanse migratie achtergrond..
   Terwijl de overgrote meerderheid van de reizigers juist Marokkaans is ..

   De Nederlandse ambassade hield echter voet bij stuk en weigerde enige aanpassing om ook Marokkaanse reizigers met gelijke urgentie op de lijst te zetten..

   Marokko zag dit uiteraard als een weigering van medewerking ten behoeve van de Marokkaanse Nederlanders.
   En besloot toen om de luchtruim voor Nederlandse vluchten voorlopig te sluiten..

   De uitlating van de Marokkaanse ministerie
   Luiden: in een Noodsituatie als deze Pandemie mogen dubbele nationaliteiten geen enkele rol spelen om de urgentie te kunnen bepalen en dient aan elke Staatsburger gelijke Bijzonderbeistand te worden verleend.

 19. Michael M

  We weten al jaren dat partij Denk niet deugt. Ze denken alléén in hun eigen straatje en hoe kan ik meer zieltjes voor mijn partij winnen? Precies, leugens en roddels verkondigen. Maar wanneer linkse figuren dit artikeltje lezen, halen ze hun schouders op en zeggen: ach ja, nou en? Weet u wat dat betekent? “Zwakte”. Maar als onschuldigen worden gedood en we willen voor onze veiligheid opkomen dan zijn groepjes linkse rakkers nergens te bekennen. Zo stil. Dan moet je ook je bek trekken. Nee, als je al een scheet laat voor ze ben je rasistisch.

  1. Alfred Bentinck

   “Ze denken alléén in hun eigen straatje en hoe kan ik meer zieltjes voor mijn partij winnen?”

   Dat geldt voor alle politieke partijen.

   Het is ze geraden ook.

   1. fisufisu

    aldus islamist alfredje

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.