Duitsland is gevallen! Merkel is nu voor ‘EU-bonds’, Nederland staat er moederziel alleen voor

Wie dacht dat Berlijn en Den Haag de gehele coronacrisis gezamenlijk zouden optrekken komt bedrogen uit: Angela Merkel heeft ons in de rug gestoken, en pleit nu ook voor eurobonds. Maar dan echter: het soort dat je via de achterdeur invoert en waar je dus vrijwel onmogelijk ooit nog vanaf komt.

In deze coronacrisis waren er slechts twee bastions die nog konden voorkomen dat de inhalige Zuid-Europese landen hun zin kregen en Noord-Europese cash vrijelijk naar Italië en Spanje zou stromen: Nederland en Duitsland. Daar is er nu nog maar één van over: Nederland. Want Duitsland is op zijn zuinige schreden teruggekeerd en pleit nu ook voor Frans-Italiaanse geldsmijterij. Maar dan niet via nieuwe eurobonds die met een nieuw verdrag beklonken worden.

Nee, erger nog. Via de achterdeur, door een bestaand EU-verdrag te misbruiken en te herinterpreteren. Daardoor kunnen we met een omweg alsnog garant gaan staan voor het financiële feestvieren in Zuid-Europa. Toppertje, hoor:

“Speaking to reporters in Berlin, Merkel said the solidarity clause — under Article 122 of the EU treaties, which has already been used to propose a temporary unemployment reinsurance scheme — could be used to finance other forms of financial assistance for national governments.

“We have already found an instrument in Article 122, paragraph 2, where bonds for countries can be passed on by means of guarantees from member states and then used, for example, to finance short-time working allowances,” she said, adding: “I can also envisage such instruments in the future.”

Nou. Met zulke vrienden hebben we geen Middellandse vijanden meer nodig, me dunkt.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zegt DDS: doen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. inert

  Een Nexit, ondanks de nadelige effecten, zou lucratiever zijn voor onze economie dan bij de EU blijven!
  De Noord-Europese bevolking worden voortdurend uitgeknepen, vernederd en bedrogen, Eurobonds gaan naar precies die landen, welke vast houden aan een uiterst soepele en joviale pensioenleeftijd, 7 jaar eerder dan dan de Eurobonds ophoesters/verstrekkers en bovendien de landen die álle EU reglementen aan de laars lapt/lapten!
  Hoe zwakzinnig kan een electoraat zijn, erger dan het Nederlands en Duitse kan niet!

  1. Vee

   Jij hebt geen idee hoe eurobonds, of bonds in het algemeen, werken hè?

   1. lotje

    Jij wel?

   2. evil knievel

    Links of rechtsom,gaan wij r in alle gevallen op 8eruit!
    Al jaren btw n v.a. Maart 2021 nooit meer,hplk!😜

 2. Heras

  corrupt Italie en andere landen lachen in hun vuistje. “kom maar sinterklaasje”…
  Natuurlijk volgt nederland, want solidair. En fransje staat ook met zijn handje klaar: greendeal gaat door.

  Onze mkb-ers en bedrijven hebben weer het nakijken. En ja, dat je dan gezinnen die net kunnen rondkomen, plundert, who cares.

  Nexit graag

 3. Bullshit16

  Het word tijd dat we gaan stoppen met belasting betalen als Nederland dan toch failliet moet dan maar zo

  1. AnnetKlaver

   Gezwam van iemand die niets heeft en dus niets kan verliezen.

   1. Bullshit16

    Annetje
    Wanneer stop jij eens met liegen nu lieg je alweer

 4. LifeBuddy

  Ongelooflijk ,dat wij het [fatsoenlijke] noorden ,de zuidelijke landen die Bol staan van kinderarbeid ook nog gaan helpen om de maffia in het zadel te houden. We hebben de laatste weken de tv programma’s gezien hoe respectloos europa in elkaar zit en de regering steekt hier gewoon de kop in het zand.

 5. yellow thread street

  Ons is altijd verteld dat wanneer er ook slechts 1 land haar veto uitspreekt over een bepaalde kwestie deze geaccepteerd dient te worden door alle EU landen.

  Nederland heeft overduidelijk te verstaan gegeven dat ze tegen Eurobonds zijn.

  Het is dus duidelijk, Eurobonds komen er niet, een zeer verstandig besluit.
  De Eu/Euro is totaal mislukt, dat snapt volgens mij elk weldenkend mens lijkt mij.
  Hou al het geld binnen de landsgrenzen, we zullen het hoognodig hebben, dus geen Eurobonds.

  Kijk eens naar de Britten, los van de Eu, een eigen munt, geen afdrachten meer naar Brussel, en het belangrijkste, zelf beslissen over wat er in hun land gebeurt en wereldwijd handelen met anderen zonder allerlei moeilijke regels.
  Ze zijn er op het juiste moment uitgestapt.

  En Merkel kan wel Eurobonds willen invoeren, Duitsland is ook een democratie, ze willen geen Eurobonds, de meeste burgers haten dat mens intens wegens haar wir schaffen das, ze heeft de burgers verraden, en wil dat nu dus weer doen.

  De geldstromen richting het Zuiden/OostEu moeten gewoon stoppen, het zijn daar altijd al profiteurs geweest die op de pof van onze belastingcenten geleefd hebben.

  Rutte, ik hoop dat je vanavond op tv tijdens je wekelijkse show je vertrek aankondigt.

  1. hollandse-bier92

   gelijk heb je mag wel licht autistisch zijn
   maar ja euro is verneukt en de EU verknipt
   want gulden was goedkoper en voedselbanken
   was een niet bestaande probleem daarbij is rutte
   een geldwolf die mee schud aan alles waar de EU
   mee op komt en betwijfel ik of de corona pandamie
   of die van rutte erger is aan beide gaan mensen dood die
   dat niet verdient hebben

 6. Toverkol

  Dit eindigt in het na-oorlogse verhaal iedereen raakt alles kwijt en krijgt één tientje om opnieuw te beginnen….
  Behoudens je hypotheek natuurlijk, die mag je houden….
  Waarom nu al die ophef, dit verhaal is al jaren aan de gang, wij geld lenen voor Griekenland en vervolgens technisch gezien bijna alles kwijtschelden.
  Den Haag bedankt!
  Wie nadenkt denkt NEXIT, de eu heeft ons maar één ding te bieden en dat is…. armoede…

  1. Kourd

   He, Toverknol, je bent vergeten dat Griekenland, alles wat Jij nu weet en bent, je dat van Griekenland Hebt. Je kon niet eens lopen. Je leefde in de bomen. Welvaart, economie, medisch, academisch, welke universiteiten, alles moest in Griekenland zijn. Jullie zouden ons 50 jaar moeten betalen. Voor alles waarvan je nu weet en ervan geniet. Stelletje…….. We hebben Jullie het drievoudige betaald. Alles wat Jullie ons geleend hebben, is naar Merkel en Nederland gegaan. Lieten ze ons maar uit de EU. Maar dat kunnen Jullie niet. Al die knoflook landen voor degene die hier ermee reageerde, hebben Jullie nodig. Ga zelf maar EU zijn. Samen met Merkel. Samen staan jullie sterk.
   Zelfs Frankrijk heeft geen economie. Iedereen staat in het rood.

 7. Cootje

  De enige oplossing is een graantje mee te pikken van de narcotica staat , de pillen fabrieken draaien geweldige omzetten de agf op zolder zijn in de verdovende middelen gaan als een Tierelier , en vele aanverwante handeltjes in namaak artikelen Nederland is net als Italië hard op weg voor eenderde een zwarte economie te worden . De Sofi nummers houders worden beloond met het weg geven van je inleg aan derde , we hebben al twee banken die voor afkopen wegens fraude 750 miljoen € boete betaalde en de derde grote bank wordt op het ogenblik onderworpen aan een groot onderzoek in de tijden dat zalm er baas van was , die heeft nog een opleiding gehad bij de DSB bank. Dus onderwereld en bovenwereld voelt zich aardig thuis in Nederland , en vrouw Merkel was het van bekend dat MACRON met enkele vingerbewegingen haar kon verleiden , hij is namelijk bekend met die leeftijd groep. Ik zeg al meer dan 20 jaar we gaan voor EEN Europa wel een zeer ARM Europa , uitgezonderd de slimme en de creatieve

 8. Cootje

  De toekomst van u kinderen ziet er rooskleurig uit in Nederland een van de twee partners mag zich prostitueren voor de BV Nederland , aangezien prostitutie legaal is in Nederland mag dat . De meester bepaalt waar je inkomsten naar toe gaan , en zelf moet je proberen je liggend staande te houden , bedankt leuker kunnen we het niet maken

 9. EvertB

  Duitsland gevallen voor Eurobonds? Waar staat dat in de link waarnaar verwezen wordt?

  Merkel stelt het zo:
  De opmerkingen van Merkel ondersteunen een idee dat al in Brussel wordt voorgesteld en dat, in tegenstelling tot corona-obligaties, de Commissie obligaties zou uitgeven op basis van financiële garanties die door landen via de EU-begroting worden verstrekt. Dat zou de hoeveelheid gedeeld risico kunnen beperken en zou ook tijdelijk zijn.

 10. Meriadoc Brandebok

  In zestienzoveel stapte stadhouder Willem III van Oranje, de briljante geopoliticus, aan boord van een schip in de haven. Hij vertrok naar Engeland, dat zich destijds had afgezonderd van het continent, greep er de macht en mobiliseerde de eilandnatie in de strijd tegen de Zonnekoning van Frankrijk.

  Ja, ik bedoel maar, van de geschiedenis kun je altijd leren. Nu Duitsland toegeeft aan de Zonnekoning: misschien Willem III’s tactiek nog eens herhalen?

 11. lotje

  Rutte kennende en deze regering gaat deze landverraders ook wel tekenen.

 12. plakband

  De Europese Unie is het probleem dat alle oplossingen blokkeert.
  Bedreigt nu ook heel direct onze welvaart.

  Stem de megalomane halfgodjes weg.

  Stem PVV of FvD en Nexit.
  Hopelijk is het nog niet te laat.

 13. plakband

  Vuurwerk wordt in Nederland verboden.
  De explosie waarmee het einde van de EU wordt ingeleid moeten we allemaal aan meebetalen.

  Stem ze weg zodra het kan.
  Stem PVV of FvD.
  Nexit voor het te laat is.

  Polen verlaat over 12 jaar de EU.
  Dan zouden ze nl netto betaler gaan worden.
  Dat gaan Oostblokkers nooit doen.

 14. Alfred Bentinck

  Dit was voor de geïnformeerde waarnemer allang duidelijk.

 15. evil knievel

  MAART 2021!!
  Stem ons land terug!🙏🏼👊🏼🇳🇱

 16. Vrijedenkert

  Eerst tegen Eurobonds zijn oftewel gezamelijke leningen waarbij alle EU-landen gezamelijk garant staan voor leningen aan knoflooklanden en nu dus via de achterdeur voor dit systeem…
  Dit geeft de goed onbetrouwbaarheid aan van Europele leiders zoals Merkel!
  En het is ook flauwekul en onnodig, EU heeft begrotingsnorm bevroren/afgeschaft en zuidelijke landen kunnen zelf zeer voordelig lenen op kapitaalmarkten.

  Of zoals ze zeiden in Dad’s Army: We’re doomed!
  ht*ps://youtu.be/sxqvwkmTNy8

 17. harte385

  Maak u borst maar alvast nat want wij zullende komende 25 alles betalen voor zuid Europa en zij kunnen hun gang blijven gaan zonder enige consequenties. wij werken tot 80 jaar en zij gaan met 55 -60 met pensioen. Gaarne A.S.A.P. Nexit

 18. DennisEijs

  Dus, Nexit Nu.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.