EU wordt eindelijk wakker, ziet China profiteren van coronacris met nepnieuws en opkoop van Europese bedrijven

Het is een beetje laat om de realiteit onder ogen te zien. Maar toch: liever laat dan nooit. Want China heeft niet alleen geleden onder het coronavirus, maar het land probeert er ook schaamteloos van te profiteren. Onder anderen door maatschappelijke onrust in Europa te zaaien… én zelfs door Europese bedrijven op te kopen.

Nee, China heeft het coronavirus niet ontworpen. Maar als de gewetenloze schurken die het zijn proberen de handlangers van Xi Jingping wél een slaatje te slaan uit de wereldwijde pandemie. Dat doen ze op verschillende manieren, moet zelfs de EU nu toegeven. Allereerst door nepnieuws te verspreiden. ‘Chinese functioneren maken gebruik van de crisis om angst en verdeling in de EU te zaaien,’ aldus een nieuw filmpje dat het Europese Parlement lanceerde. Niet zonder gevaar, want daardoor zullen “pogingen om de pandemie in te dammen worden bemoeilijkt,” benadrukt Brussel.

Maar niet alleen desinformatie is een gevaar, ook via de economie probeert China haar wil op te leggen aan Europa. Concreet betekent het dat de coronacrisis gewoon door China wordt gebruikt om belangrijke Europese bedrijven op te kopen. Daarvoor waarschuwt de Deense eurocommisaris Margrethe Vestager:

“Eurocommissaris voor Mededinging Margrethe Vestager waarschuwt lidstaten dat bedrijfsovernames door Chinese staatsbedrijven tijdens de coronacrisis dreigen.

Chinese concurrenten zijn al langer geïnteresseerd in Europese bedrijven. Door de huidige ontwikkelingen worden sommige ondernemingen tot wankelen gebracht, waardoor het goedkoper wordt om ze over te nemen.”

Als zelfs de EU al inziet dat China zich niet gedraagt als een goede bondgenoot, is het dan wellicht niet tijd om de relatie met deze totalitaire communistische boevenstaat te herzien? De economische schade lijden we nu toch wel, ‘dankzij’ dat verrekte coronavirus welke buiten de landsgrenzen van China kon ontsnappen doordat de overheid er zolang bagatelliserende leugens over heeft verteld. Het minste wat we kunnen doen is zorgen dat tegen de tijd dat de laatste coronapatiënt van de IC wordt ontslagen, we niet ineens ontdekken dat we een kolonie van Beijing zijn geworden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Ritter

  De rol van de media en de WHO is zeer dubieus.

  De grootste verdedigers van China zitten bij de media die de Chinese propaganda klakkeloos verspreiden.

  Ook de baas van de WHO is op de hand van China en het verzwijgen van informatie in het begin van de verspreiding van het virus.

  Laten we hopen dat mensen wakker geschud worden door deze crisis en dat het absurd is dat de wereld zo afhankelijk is China.

  Dan maar liever wat duurdere producten maar wel gefabriceerd dicht bij huis en onafhankelijk van China.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Met name omdat de V.S. onder de incompetente leiding van de clown Trump rap aan globale invloed en macht inboet Neemt de rol en invloed van China sterk toe in de wereld.
   Het gesputter van Trump tegen China toont slechts dat hij de touwtjes niet meer in handen heeft en de Corona-crisis, die Tromp ook rampzalig aanpakt, zal de neergang van de V.S. zeer gaan versnellen.

   Voor de EU is het erop of eronder. De V.S. is onder Trumptoren nauwelijks nog een betrouwbare bondgenoot te noemen, we zullen ons tot een zelfstandig wereldmacht moeten ontwikkelen of niet zijn.

   1. Borealist

    De EU zal nooit een wereldmacht worden. Er is te veel onderlinge verdeeldheid, dat toont elke crisis opnieuw aan. De EU wankelt en tegelijkertijd heeft Trump 50-60% approval.

    Ken je feiten, BH. Niet alleen de feiten die jou goed uitkomen.

    1. Boudewijn Hummelinck

     Die onderlingen verdeeldheid wordt, `zoals blijkt, bij elke crisis minder. Ook nu bleek de EU weer in rap tempo in staat de economische gevolgen te tackelen door een indrukwekkende onderlinge solidariteit te tonen en feitelijk tot Eurobonds te besluiten.

     1. evil knievel

      Solidariteit noemt BH’tje dat!
      Ik noem dat Maten Naaien!
      N dan zijn wij dus degene die genaaid worden!
      ALWEER!

     2. Adriaanv

      BH Ik denk eerder dat Europa geen trouwe bondgenoot meer is.
      Als ik zulke mensen als jij een voorkeur hoor hebben voor china ipv usa dan zit er iets niet goed.

    2. henk43

     @Borealist : Hoe zo 50-60%. ABC news approve 43% disapprove 54%

     1. Ritter

      @henk43

      Biden’s voorsprong op Trump is verdwenen in de peilingen. Kennelijk zijn veel Amerikanen tevreden met Trump en zijn krachtige aanpak van het virus.

      Daarbij ondersteunt de media Biden en gooit dagelijks met modder naar Trump. Dus een hele prestatie van Trump.

      Poll: Biden’s national lead over Trump disappears

      h**ps://www.foxnews.com/politics/fox-news-poll-biden-and-trump-now-tied-in-race-for-white-house

     2. Boudewijn Hummelinck

      De poll van Fox News, de propagandazender voor Trump, wijkt merkwaardig af van alle andere peilingen die Biden een duidelijke voorsprong geven op Trump.

      Ritter misleidt weer eens met weinig objectieve gegevens.

     3. KokZonderKeuken

      Ritter de komiek vertelt :
      Kennelijk zijn veel Amerikanen tevreden met Trump en zijn krachtige aanpak van het virus.
      .
      Genieten met Ritter.

     4. henk43

      @Ritter Zie wie de poll doet FOX NEWS .Dit zegt mij genoeg

    3. Boudewijn Hummelinck

     De approval rates voor Trump zitten in een trend naar beneden. De Amerikanen beginnen het zieke gebral van Trump op zijn persconferenties zat te worden.

     ht*ps://projects.fivethirtyeight.com/trump-approval-ratings/?ex_cid=rrpromo

     1. Ritter

      Boudewijn Hummelinck

      Gezien de dagelijkse media aanvallen op Trump zijn de cijfers zeker niet slecht.

      Als de media zouden doen wat ze moeten doen ( informatie geven aan de burger) en dus niet dagelijks met modder gooien naar Trump zouden zijn cijfers veel hoger zijn.

      Overigens hier is een lijst van de vele acties die Trump heeft genomen in verband met het virus maar waar de media nauwelijks over praten.

      h**ps://www.donaldjtrump.com/media/timeline-the-trump-administrations-decisive-actions-to-combat-the-coronavirus/

     2. Boudewijn Hummelinck

      Trump had gisteren een total meltdown op zijn persconferentie omdat media nauwkeurig en feitelijk hebben nagegaan wat hij deed en naliet in de aanvang van de crisis. Een vernietigend beeld en Trump gedroeg zich als een gepest kind. Hij sloeg wild om zich heen om staande te blijven.

      Het was akelig om te zien. De Amerikanen zijn niet te benijden met deze clown in chief.

   2. Mario44

    schaamteloos varken

   3. Cootje

    Ze kunnen niet eens hun contributie Navo betalen , Europa ? Is Orban Polen Tsjechië , Oekraine Bulgarije Roemenië , beetje Balkan ,Macron met zijn zuid Europese vrienden , noord Europa , geen grenzen afhankelijk van turkye , Engelsen gaan hun eigen weg , anti Europa gevoelens zijn versterkt in Europa , een vrienden clubje op een sterfbed . Wie gaat de stekker er uit halen ? Is een dood paard

   4. Adriaen van Bergen

    Trump was de eerste die zei dat de WHO niet deugd. Daar is een communist aan de macht van een land met een communistische dictatuur. Vanzelfsprekend steunt hij een andere communistische dictatuur.
    Trump heeft ook een betere deal met China gesloten.
    Waar was Obama?
    8 jaar de tijd gehad om het beter voor elkaar te krijgen, maar nee, Obama gaf liever gratis geld aan Iran en liet ze hun gang gaan met hun terroristenpraktijken.

   5. evil knievel

    Gaaaaaaaap!😴
    Zo vermoeiend dat drammertje!😛

   6. Kristalix

    China hoort gebanned te worden, handel investeringen, vliegverkeer toursime vrachtverkeer.

    Volledige blokkade.

 2. Seneca

  @ritter
  klopt 100%! bovendien stond de huidige directeur van de WHO de Ethiopiër Tedros Adhanom Ghebreyesus in 1998 op de lijst der meest gezochte terroristen die o.l.v. Mengistu, de meest afgrijselijke misdaden in Ethiopië begingen. en deze man is directeur (!) van de W.H.O! in wat voor wereld leven wij dat moordenaars, enkel en alleen om dat zij Marxistisch zijn, telkenmale de dans ontspringen?

 3. Seneca

  @Tim
  hoe weet jij dat zo goed dat China dat virus niet heeft ontworpen? vertel ons eens hoe je aan deze wijsheid komt? misschien opent jouw inzicht en toelichting, mij de ogen!

 4. fusilier

  Seneca.Hummel linkse brabbelt wel vaker wat.

 5. O.k.

  Binnenkort allemaal naar school om toch maar Chinees als extra taal te leren dus haha.

 6. fusilier

  Moet je voor de gein eens kijken in de morgen naar, npo, rtl 4 of ntv Duitsland. Elke keer maar weerTrump demoniseren.En die vieze dictator Xi Jinping die ons dat virus bezorgt heeft, hoor je geen kwaad woord over.

 7. Maks

  Bill Gates: “But, for the world at large, normalcy only returns when we largely vaccinated the entire global population…”
  FT 9 april 2020

  Bron: ft.com/video/d6c22464-6dce-42eb-81d4-38e8b55d8c12 (19:24 – 19:33)

  Bill Gates: “Maar, voor de wereld in het algemeen, normalisering komt pas terug als we de hele wereldbevolking hebben gevaccineerd…”

 8. RPML

  China en de media is het extreem goed gelukt ANGST te creëeren, en als alle mist is opgetrokken, hebben ze de halve wereld opgekocht… Er was 1 plek op aarde waar betrouwbare cijfers vandaan zijn gekomen: het geïsoleerde cruiseschip: 3900 opvarenden, hoofdzakelijk bejaarden, 1200 besmettingen en 10 doden (zonder IC aan boord…) => mortaliteit 1.2%. China rapporteerde al eerder (artikel in Trouw) dat de mortaliteit op 1.4% ligt. 2e plek waar nu ook nauwkeurig (wetenschappelijk, Prof Streeck) gemeten is, is de regio Selfkant (net over de grens bij Sittard). Mortaliteit: 1.1%. Dat zijn de cijfers van een milde griepepidemie, meer niet. Kijk anders eens op YT naar Prof Dr Martin Haditsch (microbioloog, viroloog en infectie-epidimoloog), een wetenschapper uit het vakgebied die openlijk vragen stelt bij de hysterie.

  Iedere regering heeft het vervolgens misbruikt om haar eigen falen te verhullen: Italië, compleet failliet, falende gezondheidszorg. Frankrijk: gele hesjes die de Staat ondermijnen en falende gezondheidszorg (er is maar heel weinig over te vinden in het nieuws, maar het grensde aan chaos,) Nederland waar Rutte overstromende IC’s probeert te voorkomen door jarenlang falend beleid van ‘managers’ en maatschappen in de gezondheidszorg en perverse ziekteverzekeraars, UK idem dito. De EU gebruikt het als excuus om de zinkende economieën te redden (kijk waar het geld naar toe gaat, niet naar bedrijven maar naar staatsobligaties en banken), de media misbruikt het om headlines te hebben (= geld). Het RIVM (staatsorgaan) manipuleert de cijfers al vanaf dag 1 (er circuleerden toen al gedetailleerde lijsten door lekkende RIVM’ers, maar volgens het RIVM was er niets aan de hand en zij rapporteerden publiekelijk veel lagere cijfers).

  We zullen altijd onder de kritische lijn blijven, want anders gaat Rutte er politiek aan. Zolang het RIVM publiekelijk geen betrouwbare cijfers aanlevert heeft Rutte de macht, hij kan zich altijd verschuilen achter ‘we weten het niet precies’.

  De pandemie heerst maar op één plek: in de breinen van de mensheid die ANGST heeft, en waarbij het verstand compleet is uitgeschakeld. De cijfers zijn niet anders dan bij de griepepidemie van 2 jaar geleden, alleen stond het toen niet in de krant.

  Hoofdschuldige is de media die gaan voor clicks en goedkope journalistiek. De gedegen onderzoeksjournalistiek is door de opkomst van internet verloren gegaan. Journalisten poneren niet meer voors en tegens, maar meningen. En ons Staatsjournaal mikt het er allemaal doorheen, en de burger die geen moeite neemt ook andere informatie tot zich te nemen slikt het als zoete koek.

 9. faraday

  China is momenteel de vijand bij uitstek omdat het dreigt (op een vreedzame manier) de Westerse wereldsuprematie teniet te doen. De beschuldigingen aan het adres van China dat het bewust de zaken heeft achtergehouden is wel het smerigste van allemaal. Vanaf hzr moment China op 31 januari de Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwde wist men elders in de wereld waar men aan toe was. China gaf ook de genetische constructie van het virus vrij.
  Van enige hulp of medewerking vanuit de EU of de VS was er geen enkele sprake. Integendeel er ontstond een racistische campagne tegen Chinezen. En als China hulp stuurt dan is het tijd voor extra modder gooien. Hoe diep kan men zakken? Vanaf januari hebben de VS en Europa vanop afstand kunnen toekijken wat er gaande was en wat de Chinese autoriteiten deden om de epidemie in te dammen. Hebben wij iets met die tijd gedaan? Nee hoor, aan ons vertelde men dat zoiets bij ons niet kon gebeuren, dat onze geneeskunde veel beter was, enfin dat we goed waren voorbereid. We hebben NIKS gedaan! Uit pure arrogantie. Uit zelfgenoegzaamheid. Het waren toch maar Chinezen die vielen als vliegen. Velen gniffelden en de Amerikaanse pers zei reeds enthousiast dat het virus China 10 jaar zou teruggooien in de tijd. Nu overleven we juist op Chinese mondmaskers en beademingstoestellen “Made in China”. Respect? Onze media weet hooguit hoe ze dat woord moet schrijven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.