FVD knikkert zetelrover Anton van Schijndel eruit en hakt hem genadeloos in mootjes: ‘Conflictueus en solistisch!’

Voor de tweede keer in zijn leven heeft de principeloze beroepspoliticus Anton van Schijndel zetelroof gepleegd. Eerder deed hij het al bij de VVD, en nu dupeert hij Forum voor Democratie Amsterdam. Hij bleek een losgeslagen kanonskogel, en is dientengevolge uit de fractie gezet.

Een tegenslag voor Forum voor Democratie Amsterdam. De lokale afdeling van de partij van Thierry Baudet gaat verder met maar twee zetels, omdat ze afscheid hebben moeten nemen van de losgezongen solist Anton van Schijndel, die niet van plan blijkt zijn zetel op te geven. Dat laatste is niet verrassend: eerder werd hij al door toenmalig VVD-fractievoorzitter Mark Rutte uit de Tweede Kamerfractie gezet, omdat hij te opstandig en te rebels bleek.

Nu is Forum voor Democratie in Amsterdam de pisang. Op Facebook stelt de partij:

“Wij betreuren deze gang van zaken ten diepste. Van Schijndels positie binnen onze fractie was echter niet te handhaven. Al sinds het debuut van FVD in de Amsterdamse raad, in maart 2018, opereerde Van Schijndel conflictueus en solistisch. Zijn betrokkenheid bij de gang van zaken in de Gemeenteraad, in de fractie en ook op zijn eigen portefeuilles Wonen, Bouwen, Erfpacht en Ruimtelijke Ordening was vrijwel nihil.

Herhaaldelijk hebben wij als fractie alles in het werk gesteld Van Schijndel te betrekken, in positie te brengen, tegemoet te komen en te motiveren, maar het maken en houden van afspraken bleek keer op keer onmogelijk. De grens is bereikt toen Van Schijndel eind maart en begin april herhaaldelijk een vertrouwensbreuk veroorzaakte door zonder overleg andere fracties en de pers te benaderen met standpunten buiten zijn portefeuille die ook nog eens strijdig zijn met die van de fractie FVD Amsterdam. Desgevraagd gaf hij aan niet van zins te zijn dit in de toekomst te veranderen. In een uiterste poging is een overleg gearrangeerd tussen van Schijndel, de fractie Amsterdam en een vertegenwoordiger van het landelijk partijbestuur. Daarin sprak van Schijndel expliciet uit zich niet te willen en zullen committeren aan zeer basale en redelijke werkafspraken, die zijn opgesteld om als FVD fractie effectief te opereren.

Daarmee liet hij onze fractie geen keus. Wij opereren in lijn met onze partijbeginselen en als team hechten wij aan integriteit, vertrouwen, overleg en redelijkheid. Als deze kernwaarden keer op keer met voeten getreden worden dan houdt de samenwerking helaas op.”

De conclusie is duidelijk: good riddance!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Jezus van Nazareth

  Eerder deed hij het al bij de VVD, en nu dupeert hij Forum voor Democratie Amsterdam.

  Een echte ezel stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen.
  Een gewaardeerde ezel telt voor twee.

 2. Kretoloog

  Een ezel stoot zich niet 2x aan dezelfde steen. FvD Amsterdam wist wie ze binnen haalden. Dus ze moeten nu niet gaan lopen jankeballen.

  1. lucinde

   Lijkt mij ook.

 3. m.van.rosmalen

  Zal wel te kritisch zijn geweest.
  Kunnen ze niet mee omgaan bij Forum v Debielen.
  Met dikke pad Nanninga voorop.

  1. Seneca

   @van rosmalen
   deze reactie is u onwaardig!

  2. Mario44

   goede reactie….hoop dat je kinderen en familie geen covid-19 krijgen

   1. m.van.rosmalen

    Wat fideel van je

  3. Bullshit16

   Rosmalen
   Wat ben je toch een sukkel ha ha ha komt geen zinnig woord uit je strot heb je nog niet en de gaten dat fvd en pvv voor Nederland opkomen sukkel word wakker die andere landverraders partijen hebben Nederland verkocht kijk jensen en word wakker lul

   1. m.van.rosmalen

    Allemaal Bullshit
    De enige die opkomt voor ons land en de gewone werkenden in loondienst is de PVV.
    Dat omhooggevallen kwalijke van Forum v Debielen is een 2de VVD en zij gaan strakjes gewoon vrolijk regeren met Trutte en de rest van de boevenbende.
    Sjerrie danst vrolijk naar de pijpjes van de VVD.
    Je moet zorgen dat Wilders de grootste word anders wordt het nul komma nul niks.

 4. lucinde

  De fout ligt in de eerste plaats bij de partij die oude gefrustreerde VVD’ers een tweede kans wil geven.

  Zou me niet verbazen als haga nog lid wordt van forum en ze een plekje voor hem reserveren als minster RO

 5. ReneR

  En terecht, afspraken maak je samen. Dat begrijpt deze man helaas niet. Stem FVD. Daarna NEXIT. Asap

 6. harte385

  Een politici is nooit te vertrouwen, zij zullen alles doen wat in hun macht ligt om er zelf altijd beter van te worden en wie of wat ze daar voor moeten opofferen is bijzaak voor hen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.