FVD trekt ten strijde tegen de anti-Nederlandse, door Merkel bepleite EU-eurobonds: ‘We mogen dit NOOIT toestaan!’

Nu de kogel door de kerk is in Duitsland en Angela Merkel op de één of andere manier tóch eurobonds wil invoeren, voert Forum voor Democratie de druk op coalitiepartijen VVD en CDA op. ‘Ze mogen dit NOOIT toestaan,’ zo klinkt het dreigend. Immers: “Nederland is de grootste netto-betaler en moet dan dus ook netto het meeste extra betalen.”

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft Nederland in de steek gelaten: ze is nu tóch voorstander van eurobonds – het idee dat Nederland garant moet staan voor onverantwoorde Zuid-Europese financiële avonturen.

Vanuit alle gelederen van oppositiepartij Forum voor Democratie klinkt echter verzet. De partijleiding laat via Twitter weten er absoluut niets in te zien, omdat Nederland – de grootste nettobetaler van de hele club – dan ook meteen wéér de grootste geldschieter zou worden van dit nieuwe project:

“Angela Merkel is nu akkoord met Eurobonds via de EU-begroting. Die zou dan véél hoger worden. Nederland is de grootste netto-betaler en moet dan dus ook netto het meeste extra betalen. VVD en CDA mogen dit NOOIT toestaan.”

Ook vanuit de Europese Parlementsfractie van FVD wordt weinig heil gezien in het plan. EP’er Rob Roos stelt:

“Zijn er nog mensen die denken dat de EU hervormd kan worden? De illusie over terug naar de tijd van de EEG? Dat was slechts het opstapje naar het grote doel. Nu gemeenschappelijke schulden via de achterdeur. Nederland betaalt. Eurobonds via artikel 122.”

En ook de fractievoorzitter Derk Jan Eppink heeft er niets mee op:

“Eurobonds via achterdeur. Artikel 122: hulp bij rampen, bijvoorbeeld bosbranden. In EU-budget beperkt. Nu: ‘Herstelfonds’. Heel EU-budget onderpand (€140 mrd) – oppompen tot €1500 mrd via bonds. Garant? De lidstaten!”

Eerste Kamerlid Toine Beukering houdt het bij een korte maar krachtige reactie: “Vreselijk!”

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zegt DDS: doen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Cootje

  We hebben geen democratie dus ze zullen het door nee strot duwen . We hebben een demente premier dus die is het volgend jaar al weer vergeten

  1. Cootje

   Onze

 2. lotje

  Dit drukt landverrader Rutte er gewoon door. Zo’n viezerik is hij wel.

  1. Vee

   Ik vraag me sowieso al af waarom we, sinds maastricht en diverse kabinetten sinds dat moment, we met afstand de grootste netto betaler per hoofd zijn. Waarom pikken we dit continu. En dan niet vergeten dat een rijk land als Luxemburg de grootste netto ontvanger is. Het lijkt me toch niet meer dan redelijk dat we tenminste op hetzelfde niveau als bv Duitsland zouden zitten. Die eurobonds (of aanverwante akties) gaan ons echt opbreken. Daar is geen twijfel over mogelijk.

   1. Alfred Bentinck

    “Waarom pikken we dit continu.”

    Omdat we schathemeltjerijk van de EU zijn geworden.

    1. Vee

     Geef mij eens een voorbeeld?

     1. Fortiori

      We trekken de miljarden uit de knip om in deze crisis situatie waar dat nodig is, bijstand te verlenen. Wanneer je wat meer het nieuws volgt, kom je dat te weten.

     2. Vee

      Blijft stil, zoals ik al had verwacht.

     3. Alfred Bentinck

      We hebben al jarenlang een overschot op de betalingsbalans van rond 10%. De oorzaak is ondermeer dat we goedkoop kunnen exporteren naar landen als Italie en Spanje die we niet meer de mogelijkheid geven hun munten te devalueren.

     4. Vee

      @fortiori, huh?

     5. Vee

      @Alfred, ja en we ktijgen voor die export betaald met insy eigen geld. Is als een bakker die al.zijn spaargeld aan de bewoners van de wijk geeft zodat ze meer bij hem komen kopen. Denk dat bv Italië meer koopt uit china en die betalen niet mee aan de eu dus ik zie je punt niet.

     6. Blitzkrieg

      Vee : Waarom ga je in discussie met iemand die om de vijf minuten zijn nick wisselt? Die bunzing is zoals de naam het al verraad een vieze stink tr*l.

    2. Antiglobalist

     De EU plukt ons kaal en is de oorzaak van de teloorgang van onze, innovatieve pulsvissers. We verdienen aan handel en toerisme, niet aan de EU.

    3. lotje

     Schatje rijk. Hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha. Kruip maar weer onder die steen waar je vandaan komt.

    4. rujoleki

     Het zijn de huichelaars zoals jij die ons land schade toebrengen. Gelukkig weten we waar je woont. Makkelijk als het bijltjesdag is dan gaan de huichelaars boeten.

    5. LifeBuddy

     bentinck. In Italie regeert de maffia en wordt het land overeind gehouden met kinderarbeid, gesteund door china en noord korea. Dat heb je duidelijk op de tv gezien. Over de rug van kinderarbeid zijn al die miljonairs in nederland erbij gekomen, met medeweten van de regering. Oooh, wat leven we toch in een [fantastisch] en [fatsoenlijke] eu, gesteund door alfred.

    6. evil knievel

     Als ik denk dat t werkelijk niet meer erger kan,weet je jezelf toch steeds weer te overtreffen,onnozeler dan deze geeft t toch echt niet,…HULDE!👍🏼😂
     Benieuwd naar je volgende plempsel maar zal toch moeilijk worden,deze nog 8erlijker te doen!😂

   2. JJ66

    wij zijn de grootste netto betaler sinds Kok het nodig vond om 1 miljard extra op tafel te leggen die de Britten niet wilden betalen en de EU begroting blokkeerden. Die miljard per jaar wordt nog steeds door ons betaald, daarom mag u elke keer als u een liter benzine tankt het “kwartje van Kok” extra betalen, leuk he socialisme? Ander probleem is dat NL en m.n. de EU politici in Brussel drukker zijn met hun onkostenvergoedingen dan te lobbyen voor NL en subsidies voor NL binnen te halen want we zijn zo lekker Europees, terwijl landen als italie en Frankrijk en het hele oostblok de EU alleen maar zien als een grote pot waar je uit kan graaien en er dus ook alles aan doen om die poen binnen te harken.

    1. Peetjoh

     Dat kwartje van kok is peanuts bij de euro van rutte.

  2. 24karel24

   Rijk van de eu dacht het niet sinds de euro onderwijs uitgekleed. Zorg politie defensue aow leeftijd en meer

 3. Bullshit16

  Fvd komt nog eens op voor onze landsbelangen dat kan je van die andere landverraders partijen niet zeggen iemand die dat niet ziet is stekeblind

 4. Alfred Bentinck

  Als Baudet er tegen ten strijde trekt weet je zeker dat ze er zullen komen.

  1. Balkebrij

   @alfredje(@boudewijntje) vanuit de dagbesteding van de FPA in Den Dolder maakt weer dankbaar gebruik van de huiscomputer.
   @alfredje heeft net ivanhoe gekeken met zijn medebewoners en leest hier iets over fvd ,en ziet Baudet verkleed als ivanhoe.
   @alfredje hoort het gerammel van zijn medicatie doosje ,direct voelt @alfredje zich weer ontspannen.

  2. Antiglobalist

   Helaas wel waarschijnlijk. Zo naïef zijn de kartelpartijen wel om in deze Merkel te volgen. FvD laat hiermee wel zien dat zij voor de Nederlandse belangen staan en onze regering moeten we dat nog maar van afwachten. Ik koester geen hoge verwachtingen.

  3. Cootje

   Als iedereen aan het einde van het jaar aan de geeuw honger ligt hoef Baudet geen campagne meer te voeren , en die slechte tijd komt er aan . En willen de zittende notabelen / of dieven / nog even Nederland één oor aan naaien ,

  4. Bullshit16

   Ja baudet moet zeggen doe maar dan weet je zeker dat het er niet komt die landverraders doen precies het tegenovergestelde van wat fvd wil dus ja je hebt gelijk

  5. Vee

   En dat alleen maar omdat het kartel schuimbekkend Baudet onder geen voorwaarde gelijk wil geven. Ook al gaat dat ten koste van de nederlander.

  6. evil knievel

   N Geertje niet vergeten Annetje!😁

 5. Cootje

  Het enige voordeel is dat de komende recessie alle lande in een zware armoede stort namelijk de wereld handel ligt stil , en dan is het uit vergroten van de problemen kinderspel en koren op de molen van de populisten in Europa , die samen in elk land een andere insteek hebben maar het zelfde willen bereiken namelijk het slopen van het ondemocratische gedrocht in Brussel , en mensen in een totale armoede kunnen gek uit de hoek komen , want mensen besodemieteren met mooi weer is totaal anders dan met slecht weer . En dat slechte weer komt er , hou de banken maar in de gaten die belangen hebben in het schaliegas productie , want met 20 dollar plus en 20 dollar min . Zijn de tig miljarden zo verdampt en dat gaat het dominosteentjes hard rollen

 6. Fortiori

  Het verhaal wordt weer eens dreigender gebracht door DDS dan het in werkelijkheid is. En weer dat gezeur over de EEG, dat is voorbij. Nederland is niet groter dan Europa.

  1. Cootje

   IJsland ook niet en red is uitstekend , Engeland volgt maar die is gelukkig groter , en die bereiden een harde brexit voor want een armlastig Europa kan toch niets bieden aan een armlastig Engeland . Maar je moet bijv de nu ondersteunde bloemen sector eens zeggen europa wordt het niet eens met de Engelsen , dan heb je de hele tuinbouw op het Malieveld staan , die zien namelijk niets in het beleveren van Roemenië of Bulgarije of het corrupte Oekraine . Dus de vrede van Europa hangt allemaal af van eigen belang

 7. Piet Klein

  Er zijn ongeveer 500 miljoen europeanen. Na het vertrek van de Britten zijn dat er dacht ik ongeveer 450 miljoen. Met 500 miljoen Europeanen is een fonds van 1 biljoen, 1000 miljard dus ongeveer 2000 euro per Euro burger. Heeft u een gezin met 2 kinderen dan gaat u er voor 8000 euro in het fonds. In theorie wordt dit geld weer terug betaald en is er niets aan de hand. In de praktijk gaat het vele landen niet lukken en gaat u dus eens voor een behoorlijk bedrag er in, en dat gaat via de overheid. Geld dat de overheid moet ophoesten en in korting komt op dat wat er in NL nodig is of door verhoging van belastingen. In de praktijk drukt de ECB de rente naar nu. De banken lenen voor 0% bij de ECB, vervolgens lenen landen dit tegen een beperkt percentage bij de banken. En nadat het geld niet meer terug betaald kan worden wordt het uit de overheidsfinancien terug betaald. Dikke kans dat NL-ers voor meer dan 8000 euro per gezin een keer de klos zijn of zo u wilt meer dan 2000 euro per persoon. De banken schuiven dus geld door van de ECB (die van ons is) naar de overheden die het weer in de maatschappij brengen. Stel dat de banken een rente van 1% per jaar in rekenen. Dan verdienen ze over deze 1 biljoen euro 10 miljard euro per jaar voor geld dat ze gratis van de ECB hebben gekregen en nul risico over lopen. Waarbij als het fout gaat u mag opdraaien voor het geld via de overheid. De EU, de euro is failliet. Landen als Italie en Spanje liggen aan een geldinfuus dat door veel te hoge leningen in stand wordt gehouden. Tot dat de bom barst. De valuta verhoudingen worden bepaald door de kapitaal transacties, en sowieso is de euro te duur voor de zuidelijke landen. Hadden ze een zuidelijke euro gehad dan had door devaluatie de concurrentie kunnen toenemen. De euro, de EU het is mislukt project geworden. En dat is diep zonde want een verenigd Europa is een sterk plan. De oplossingen die nu voorliggen zijn uitstel van executie. Voor NL weer betekent dit meer afdrachten in de toekomst. Door de foute valuta verhoudingen, de dominantie van de kapitaalmarkten zijn we kansloos in de concurrentie tegen Azie. We verliezen snel kennis, En wat we nu doen is uitstellen van de noodzakelijke oplossingen als we weer voor 1 biljoen aan geld te lenen en dit pompen in kansloze posities. Waarbij banken slapende rijk mogen worden, een onzinnige route. Maar het is belangrijk dat er ook voor Italie en Spanje oplossingen komen en dat betekent ook dat er nu evenals in NL steun nodig is voor ondernemers en burgers die ten onder dreigen te gaan aan de crisis. Het blijven lenen van geld is het uitstellen van executie. Het is een transitie van NL geld naar het zuiden, waarbij NL-ers die bij de voedselbanken lopen, mensen die stikken de schulden, ondernemers die hun bedrijven zien instorten onder crisis garant mogen gaan staan voor mensen die het moeilijk hebben in Spanje, Italie, Griekenland etc. Wij hebben geen behoefte aan dit soort foute oplossingen. Noch voor Italianen en Spanjaarden en nog minder voor ons zelf. En juist dit is moment. Het moment waarin de corona crisis de economieën naar beneden duwt is een uitstekend moment om totaal andere, onconventionele maatregelen te nemen en de problemen echt op te lossen. Het is maar de vraag of het politieke bewustzijn er is. De kans is uitermate groot dat we weer verder gaan investeren in het failliet van de toekomst en de kans laten liggen om er echt een sterk Europa van te maken. Ik ben niet optimistisch maar u kunt het verschil maken door duidelijk te maken dat u voor een sterk Europa bent en foute oplossingen niet meer accepteert.

 8. Heras

  Dit waren ze al langer van plan.
  Duitse banken zullen ook via de bonds gered worden.
  Volgend jaar een nexit. Dit gaat nergens meer over.

  1. AnnetKlaver

   Volgend jaar een Nexit.
   Is daar een meerderheid voor te vinden in de TK en EK.

   1. Blitzkrieg

    AnnetKlaver : Ja, dan wel. Doe de 1 vandaag peilingen maal vijf voor de PVV en FvD en je komt alleszins reëel uit.

 9. AnnetKlaver

  Ten strijde, een keffende poedel aan het lijntje van Putin.

  1. Alfred Bentinck

   Klopt, Putin is ook tegen Eurobonds, dus zijn dienaar Thierry weet wat hij moet roepen.

   1. Maks

    Brenda Fallus Alfred Welsh?

  2. Balkebrij

   @annetklavertje(medebewoner van @boudewijntje)heeft net ook ivanhoe

  3. evil knievel

   Liever als n keffer of beftekkel aan n lijntje van putin,dan nog langer in mn aars genomen door eigen baas!😁
   sLinks lijkt hier,om de 1 of andere reden wel van te kunnen genieten!?🤔

  4. Antiglobalist

   Als Baudet een poedel van Poetin zou zijn, zijn regeringsleiders als Rutte, Macron en Merkel schoothondjes van George S. en Bill G.

 10. Kees

  Alleen al Spanje heeft 250 miljard gekregen van de EU, dus van ons. Een paar multinationals in NL profiteren van de EU, maar de gewone burger kost het alleen maar geld, en binnenkort ook ons pensioen, want dat is straks niets meer waard.

  1. Brenda Welsh

   Dan zult u aan de bedelstaf geraken. Leven van een aalmoes of met gelijkgestemden als bootvluchteling naar Amerika moeten verkassen.

   1. Maks

    Brenda Fallus Welsh?

    1. Wesley Benley

     CZfonz?

 11. macsjang

  In 1914 waren ze niet te vertrouwen, in 1940 evenmin en nu steken ze NL weer een mes in de rug. K.. Pruusje.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 12. Lampje7

  Dat het FvD en Baudet zich voor Russische karretjes laten spannen is treurig genoeg. DDS laat zich vervolgens financieel compleet inpakken door diezelfde partij en partijleider. Is hier dan niemand die ziet hoe scha(n)delijk dat is? Dat je een 5e colonne bent in een tijd waarin Europa, en dus ook wij in Nederland, geopolitiek onder vuur liggen? Je de eigen geledingen verzwakt en het eigen nest bevuilt? Je concurrerende grootmachten, China en de VS voorop, volledig in de kaart speelt? Je daarmee toont dat je past echt een hekel aan jezelf hebt en je je eigen cultuur verloochent? Dat wil allemaal niet zeggen dat je geen kritiek mag hebben op de EU. Maar dan wel graag gefundeerd en constructief. En gebaseerd op basale kennis over de oorsprong en werkwijze van deze organsiatie. En geen slappe flauwekul praatjes, die kritiekloos en tot in den treure worden herkauwd.

  1. fisufisu

   dat lampje slecht eenzijdige propaganda kijkt is zo treurig dat lampje geen lampje is maar complete darkness

   1. Wesley Benley

    Jaja lul er maar weer overheen.

 13. Bes Tolen

  Duitsland is meer theocratie dan democratie. Elke bondskanselier moet goedgekeurd worden door de voormalige bezetters en kan ook nog uit het zadel worden gewipt met de nodige omhaal van woorden. Wat Helmut Schmidt dus over kwam en wat ook mee de schuld van de politiek bekrompen linkervleugel van de partij was. Zoals het elders ook vaak gaat. Vooral het tactisch vernuft van de Frei Democratische Partij was vaak beneden de maat. Blijkbaar kunnen liberale partijen vrijwel nooit diepgang op brengen. Dat houdt ook in, dat ze moeilijk tot helemaal niet met overeenkomst kunnen komen met de rechtervleugels in linkse partijen. Die trouwens nu wel erg zwak zijn als ze er nog zijn.
  Zo ook in Nederland. Al dadelijk na de oorlog. Daardoor krijgen steeds weer orthodoxe christenen met een hoop onbetrouwbare ballast aan bezwaren tegen anderen, die weliswaar helderder van geest zijn, altijd massieve tegenwerking en liefst nog een flinke schop na. Ook bekend van Nederland. Zelfs in vermenigvuldigde herhaling. Het succes van die manipulatie berust op het achterlijk houden van de bevolking. je moet het maar willen. Daarmee wordt de macht gecontinueerd. Niet alleen in Europa. Maar de laatste jaren wel veel meer in Europa. Ja dat. Eén van de vele aanzetten tot afbraak van Europa.

 14. 3wiem

  Zo worden we er dus weer ingerommeld….net als indertijd met Griekenland. No bail out was een harde voorwaarde bij de introductie van Euro en ECB in 2002. Zie wat er van is gekomen…we worden gewoon voor het lapje gehouden.

  Ik hoop dat wij Nederlanders dit zullen onthouden als er straks verkiezingen zijn.

  Zijn de Corona-problemen bij ons kleiner dan in bv Italie waar ze met 60 met pensioen kunnen? Ik dacht het niet! Wij hebben alleen – anders dan zij- toen het zonnig was het dak gerepareerd.

  Ik zie drie opties. Kort samengevat : het zuiden past zich aan, het noorden past zich aan of we gaan uit elkaar. Concreet:
  1) Europa wordt in zijn geheel gedisciplineerd als t om budgetdiscipline gaat. Nu tientallen jaren geprobeerd, wordt ‘m dus niet. Iemand die denkt van wel?
  2) Nederland gaat pensioenleeftijd omlaag brengen en tekorten naar nivo Italie en Spanje brengen. Is een serieuze optie, waarbij dan Euro steeds zal devalueren tov andere valuta, maar dat is ook een ‘business-model’dat bv Italie en Griekenland decennia lang (voor de Euro) hanteerden.
  3) Nexit

  Waarom willen we niet inzien dat we voor deze principiële keuze staan?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.