FVD voert anti-eurobonds druk op VVD en CDA op: ‘Ons woord staat, wij zijn tegen… jullie woord ook?’

De partij van Thierry Baudet is er niet gerust op dat Mark Rutte stand houdt op de Europese top deze week, waar ook eurobonds weer op tafel zullen worden gemikt door landen als Frankrijk en Italië. “Gaan VVD en CDA donderdag toch instemmen met Eurobonds?”, vraagt de partij zich af: “Duitsland is al gezwicht.”

Er hangen omineuze voortekenen in de lucht voor de Europese top die deze week gehouden wordt. Normaalgesproken heeft de Tweede Kamer een debat met minister-president Rutte over alles dat besproken wordt, en krijgt de premier een boodschap en standpunt mee van een Kamermeerderheid. Niet dat Rutte dit altijd opvolgt: zelfs de Tweede Kamer blijkt vaak eurokritischer dan het soepzooitje dat namens Nederland afreist naar Brussel.

Ditmaal was er niet eens een debat over de top. Geblokkeerd door de coalitiepartijen. Dat lijkt er op te duiden dat Nederland wel eens door de pomp zou kunnen gaan. Want tot dusverre heeft ons land iedere vorm van eurobonds geblokkeerd: Italië helpen bij de wederopbouw na het coronavirus? Nou, vooruit dan. Maar garant gaan staan voor hun schulden? Kom op, zijn ze nu helemaal gek geworden?!

Toch dreigt dat nu te gebeuren. Duitsland wil inmiddels eurobonds via een achterdeur van een Europees verdrag. En Nederland? We kijken met angst en beven toe. Oppositiepartij Forum voor Democratie herinnert coalitiepartijen VVD en CDA in ieder geval nog eens aan hun stemgedrag in de Tweede Kamer: daar waren ook zij tegen eurobonds. Dus, hup, beetje flink zijn en dat óók zijn op de Europese top. FVD:

“Gaan VVD en CDA donderdag toch instemmen met Eurobonds? Duitsland is al gezwicht. Nederland moet voet bij stuk houden. Maar coalitiepartijen blokkeren nu Kamerdebat voorafgaand aan Eurotop.

Ons woord staat. Dat van VVD en CDA ook?”

We gaan het zien…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Peetjoh

  Tuurlijk gaan ze instemmen. Even doen of ze er tegen zijn voor de bühne. En dan gauw doen wat mutti wil.

  1. RvdBe

   Ja hoor, hun houden ook woord.
   Het worden geen eurobonds maar hetzelfde gedrocht onder een andere naam.

   1. Vee

    Precies, de enige reden waarom ze nog niet voor gestemd hebben is omdat ze eerst moeten uitvogelen hoe het te verpakken.

    1. hans-e-pans

     Mark R. heeft allang toegezegd dat ze er gaan komen, basta.

  2. blank

   Een debat blokkeren terwijl het ons belastinggeld weg gegeven wordt? In wat voor regime leven we tegenwoordig? Dit kabinet moet aangeklaagd worden! Net voor de oorlog speelde ze ook al zulke spelletje ‘s. NEXIT met rokende banden.

 2. rory

  Eurobonds accepteren betekent garant gaan staan voor álle schulden van de “LangLeve de Lol” landen!
  Welke zijn die olijke en vrolijke landen?
  DRIEKWART van de lidstaten!
  Zou iedereen de impact op de Nederlandse begroting begrijpen?

 3. Blitzkrieg

  Het is wachten op de tr*llen, die ons gaan vertellen dat het fantastisch is om door heel europa leeggepint te worden.

  1. Beukman

   Zijn die er dan? Ik ben ze nog niet tegengekomen.

 4. Cootje

  Als ze gaan in stemmen dan mag Corona nog een jaartje actief blijven , dan maar goed naar de kloten

  1. lotje

   Helemaal mee eens. Als je Nederland toch naar de kloten wilt helpen doe het dan goed

 5. Cootje

  Als ze instemmen en Corona blijft is de uitwerking er van water naar de zee brengen wat het al is , maar dan gaat die inbreng ook niets helpen , dan gaan we met ze allen failliet , dan is er geen geld meer wereldwijd om het te betalen , en dan moet je ook in een zware recessie verwachten dat Erdogan zijn kostgangers niet houd , die mogen een graantje mee pikken van de eurobonds

  1. Vee

   Ik vrees dat dat de enige manier is om dit dwaze project (eu) te stoppen. Gaat heel erg pijn doen maar het is niet anders. Zou wel eens willen zien wat er over 100 jaar over in de geschiedenis boeken staat.

 6. perry

  Rutte3 moet weg!
  Nederland wordt een `Derdewereldland’, op deze manier.
  Dit klootloze kabinet bezwijkt bij elke ordonnering van de EU maffia!
  De blinde kieskudde krijgt volgend jaar de laatste kans!
  Daarna Nexit!

 7. Cootje

  Er komt een totale wereldwijde recessie aan die zijn weerga niet kan , in zuid Europa met of zonder eurobonds een totale verloedering , met 30/40% werkelozen is en zijn landen onbestuurbaar , en het meeste gevaar gaat komen uit Azië met ruim 4 miljard inwoners zonder vangnet of gaan we daar ook eurobonds heen sturen we hebben namelijk mevr kaag in de regering

  1. Vee

   Eurobonds verstuur je niet naar de zieltogende landen maar juist aan de rijke. De opbrengst ervan gaat naar de uitvreters.

 8. Cootje

  Volgens mij zei Rutte gisteren bij zijn pers conferentie dat hij Merkel anderhalf uur aan de lijn heeft gehad , nu dan kan je uitrekenen dat het niet alleen over Corona ging , dus het zal wel zijn beklonken

 9. inert

  Pensioenfondsen zijn óók zeer bezorgd, mbt de door Brussel verplichte hantering van de ongunstige rekenrente, ik!
  Aan de andere kant wordt het gepensioneerden aantal, tgv Corona steeds kleiner!
  Deze voor álle fondsen `gunstige’ ontwikkeling, is denkstof die nog even moet bezinken!

 10. lotje

  Dat interesseert Rutte helemaal niet. Het gaat over Nederland en daar heeft deze sukkel niets mee.

 11. Waldorf_en_Statler

  Dat noemen wij nog eens ferme uitspraken doen.
  Maar wat is de Nederlandse regering zijn standpunt?
  Oh, Baudet onderschrijft het is regerings/kartel-standpunt.
  Ook niet weer duidelijk..

 12. fusilier

  Merkeltje anderhalf uur aan de lijn gehad,en dat geeft hij nog toe ook. Hier vallen bedrijven om bij de vleet, waar hij geen duidelijk antwoord op heeft. En het geld ligt onder tussen al klaar voor de landen, die voor de corona al leefden op de pof.

 13. evil knievel

  Is het gras groen?
  Heeft n olifant n slurf?
  Wal-ge-lij-ke landverraders!🤬

  1. Terminator

   Castreren en verkrachten die oorlogsmisdadigers!

 14. RCS

  Deze regering (lees Rutte) is nog nooit opgekomen voor de Nederlandse burger binnen hun geliefde EU.

  De EU beslist wat er met ons geld gebeurd en daar heeft de Nederlandse burger niets maar dan ook niets meer over te zeggen dankzij de houding en het beleid van 10 jaar Rutte.

  Wat dat betreft begint de VVD en het CDA steeds meer op D66 te lijken. Voor die club bestaat Nederland en de Nederlandse burger en alles wat daarmee gepaard gaat allang niet meer en staat de EU boven alles met al hun autoritair en dictatoriaal gedrag en handelswijze.

 15. Piet51

  Bijna niemand hieronder heeft in de gaten, dat Nederland in z’n eentje helemaal niets voorstelt. Baudet kan in zijn promotiefilmpje een prachtig beeld schetsen van de macht van Nederland in de afgelopen eeuwen. Maar hij vergeet, dat dat niet meer de wereld van vandaag is. Ons bestaan en onze welvaart worden vandaag de dag volledig bepaald door onze relatie met de buitenwereld, onze handelspartners. Als die wegvallen of alleen via moeizaam te creëren relaties blijven bestaan, is het met onze welvaart gedaan. Alleen dat al is het beste argument om ervoor te zorgen dat de rest van de wereld, maar met name Europa, ons welvarende achterland blijft waar onze goederen op de lokale markten aangeboden blijven. Hulp aan anderen is nobel, maar heeft ook ons eigen economische belang als belangrijk doel. Te vaak wordt vergeten, dat Nederland er niet voor Europa is, maar we hebben Europa nodig voor onszelf. Hetzelfde geldt voor de rest van de wereld.
  En daarbovenop moeten we natuurlijk ook de morele waarde van onze steun aan anderen ook niet vergeten.

  1. Bullshit16

   Piet51
   Wat een onzin

   1. Piet51

    @Bullshit
    Dank voor je reactie, maar zou je meer inhoudelijk willen reageren? Ik weet natuurlijk, dat veel mensen, vooral ook op DDS, dit anders zien. Maar juist daarover zou ik graag van gedachten wisselen.
    Mijn stelling: Nederland kan alleen met de grootste moeite bereiken wat in Europees verband veel gemakkelijker en sneller kan. Hetzelfde geldt min of meer voor de rest van de wereld: zij hebben ons nodig, maar wij hebben hen vooral ook nodig. Als belangrijke markten wegvallen, valt onze afzet weg.

    1. Terminator

     Bullshit Heeft van oudsher nogal moeite met achtergronden en inhoud.
     Het vervelende van die categorie mensen is dat ze het zelf meestal niet goed door hebben.

    2. Bullshit16

     Piet51
     Had even geen tijd
     We moeten terug zoals het vroeger was toen had ieder land zijn eigen regels en wetgeving toen hadden we grensen toen dreven we ook handel met het buitenland michien wel meer dan nu deze hele eu brengt ons niks kijk alleen maar op de weg sinds dat het eu is barst het van de oostblokkers vrachtwagens pl rom lt bg enz kom bij bedrijven waar ik engels moet praten dat is niet omdat wij geen volk hebben maar dat is omdat ze goedkoper zijn dus wat brengt eu ons alleen maar narigheid
     Wil je een Europa pas dan die andere wetgeving ook aan bv en Nederland mag je 80 en dld 60 en Nederland mag je 50 ton wegen en dld 40 ton om maar wat te noemen mijn mening weg met eu

     1. Piet51

      @Bullshit16
      Dank voor je constructieve reactie. Het kan dus wel en dat is plezierig om op te merken.
      Die Oost-Europese vrachtwagens ontken ik niet, maar voor mij zijn ze een signaal van de toegenomen handelsstromen tussen het vroegere vrijwel afgesloten deel van Europa. Nadelen ontken ik niet, maar zou die willen oplossen in plaats van terug te keren naar vroeger. De welvaart is, afgaande op de economische cijfers, de afgelopen decennia toegenomen.

      De cijfers over de effecten van de EU op onze economie spreken boekdelen. We verdien er heel, heel veel geld mee en de nadelen zijn oplosbaar al gaat daar waarschijnlijk nog veel tijd overheen.

     2. Bullshit16

      Piet51
      Die problemen waar jij het over hebt zijn michien oplosbaar maar worden niet opgelost
      Die vrachtwagen waren er van af dag 1 al en naar mate de tijd vorderde werden het er steeds meer Nederlands chauffeurs werden ontslagen oostblokkers werden weer aangenomen
      Nogmaals vroeger werd er handel gedreven toen ging het ook heel goed met nl
      Nu word alles kapot bezuinigd om dat er miljarden naar Brussel moet en het zal alleen maar meer worden kijk naar Timmermans nu die eurobonds weer.en wat er nog allemaal aan zit te komen het houd niet op

     3. Piet51

      @Bullshit16
      “… vroeger werd er handel gedreven toen ging het ook heel goed met nl”

      Het is begrijpelijk dat jij en anderen zo denken. Maar we leven niet meer in deze vroegere wereld. Die wereld is heel sterk veranderd en als wij niet mee veranderen, redden we het niet of met grote moeite een klein beetje. China is heel veel sterker geworden en wordt nog steeds veel sterker, Oost-Europa is een handels factor geworden, Rusland gedraagt zich anders, om over Amerika maar niet te spreken. Vanzelfsprekendheden van vroeger bestaan niet meer. Daarom waren nieuwe samenwerkingsverbanden nodig. Dat begon met de EGKS, vervolgens de EEG, is nu uitgegroeid tot de EU en gaat nog verder.
      Dat kapot bezuinigen dat je noemt hoor je ook vaak. Maar de mensen die dat roepen gaan voorbij aan de dat wat met de EU ook is bereikt: meer welvaart, betere gezondheid, meer tevredenheid. Nederland wordt algemeen beschouwd als één van de landen met de gelukkigste mensen en beste gezondheidszorg, wereldwijd. De ellende die er hier en daar is, was vroeger zeker niet minder. Mijn ouders zijn van voor de oorlog en zouden onder geen enkele voorwaarde terug willen. Dan hebben ze het over de welvaart onder “gewone” mensen, de medische zorg, inkomensgaranties als AOW/WW/WAO/Bijstand, etc., etc. Dat ontkennen is gelijk aan de ogen sluiten voor die prettige kant van in Nederland wonen.

     4. Bullshit16

      Piet51
      Wat jij daar allemaal opnoemt dat hadden we al voor de eu
      Sinds het eu is brokkelt het steeds meer af bezuinigen op zorg bezuinigen op ouderenzorg bezuinigen op ons leger bezuinigen op onderwijs etc etc Amerika waar jij het over hebt logisch dat Amerika kwaad is Nederland vodoet niet aan de afspraken om de contributie te betalen vvan de navo dus piet je zaait angst angst die er niet is

     5. Piet51

      @Bullshit16
      Je hebt deels gelijk. Deze verschijnselen waren er voor een deel inderdaad al vóór de EU. Juist daarom werd de EU opgericht. Dus o.m. om een goed tegenwicht te kunnen bieden tegen het steeds sterker wordende China, tegen Amerika, Rusland en nog enkele opkomende staten. De EU is niet de sterkste, maar speelt nu haar partij mee. En de EU-landen kunnen moeilijker tegen elkaar uitgespeeld worden. Het VK zal dat nog gaan merken.

      Maar wat je schrijft over bezuinigingen in de zorg, ouderenzorg klopt m.i. toch niet helemaal. We zijn steeds meer gaan uitgeven aan de zorg in plaats van te bezuinigen en dat moest gestopt worden. Diverse pogingen mislukten. En nog steeds kost de totale zorg elk jaar niet minder en wordt nog steeds gezocht naar manieren om dat in de vingers te krijgen. Op sommige onderdelen van de zorg is de kwaliteit inderdaad wat minder, maar over het geheel doen we het nog steeds veel beter dan vrijwel alle andere landen.

      Defensie is inderdaad een punt van boeiende discussie, mee eens. Daar moeten we kritisch naar onszelf kijken, na ons eerst afgevraagd te hebben hoe sterk onze legers eigenlijk moeten zijn. Maar misschien kunnen we daar ook Amerika wel wat verwijten maken, de voorgangers van Trump dus. Zij hebben wel erg gemakkelijk het uitblijven van EU-betalingen gedurende decennia gewoon toegestaan.

     6. Bullshit16

      Piet51
      Ben toch blij dat je een deel met mij eens bent ik ben een deel ook niet met jij eens het word een welles nietes verhaal ik blijf er bij die hele eu is uit op ons geld niks meer niks minder

     7. Piet51

      @Bullshit16
      Laten we het erover eens zijn het oneens te zijn, want ook zo kunnen mensen prima door één deur.

    3. Vee

     Als het gaat om buitenlandse opdrachten concurreren we nog steeds als land tegen de rest. Anders valt ook het laatste, vermeende, nut van de oranjes nog weg. (laatste was sarcasme voor de duidelijkheid)

    4. Bullshit16

     Piet51
     Zo ist

  2. Rammstein

   Klinklare nonsens. Piet51 is een betaalde overheidslobbyist die op niets gebaseerde onzin uitkraamt die hij waarschijnlijk zelf nog gelooft ook. Flikker toch op met je stupide angstpraat, lul.

   1. Alfred Bentinck

    Mensen die denken dat de Overheid mensen betaalt om op marginale blogjes als DDS rechtse opvattingen te bestrijden staan volledig buiten de werkelijkheid.

    Dit soort paranoia is meelijwekkend.

   2. Piet51

    @Rammstein
    Betaalde overheidslobbyist klinkt als een promotie vergeleken met eerdere kwalificaties. Dank!

    Die stelling heb ik natuurlijk niet zelf bedacht. Wij profiteren van de EU en dat wordt met een nauwelijks uit te putten bron van informatie onderbouwd. Ik ben niet de enige die dat gelooft maar miljoenen in en buiten Nederland met mij. Jervis

    1. Rammstein

     Piet51, er zijn bijna evenveel (top)economen die de euro en EU een totale flop vinden, een mislukt megalomaan project dat gedoemd is ten onder te gaan. Logisch, het bestaat uit een lappendeken van 27 geheel verschillende culturen en talen die elkaar nooit zullen verstaan en begrijpen vanwege de hemelsbrede mentaliteitsverschillen, laat staan dat ze met elkaar kunnen communiceren. Voorts zijn, zoals nu blijkt, ook de economieen totaal verschillend, iets wat nooit en te nimmer zal veranderen. Tenzij je zo gesjochte bent om te denken dat toekomstig lid Albanie ooit op eenzelfde niveau gaat opereren als Nederland.

     Hier in Duitsland bijvoorbeeld lees ik bijna nooit iets over Nederland en omgekeerd weet geen Hollander wat er zich in Duitsland afspeelt, los van een paar minachtende opmerkingen naar Merkel. En dan hebben we het nog over buren.

     De Europese landen hebben Nederland harder nodig dan omgekeerd. Alleen al door de geografische locatie alsmede de grootste aanvoerhaven, gekoppeld aan een sterke innovatiedrang en hoge werkmoraal, is Nederland onmisbaar, kan eisen stellen en blijft zijn welvaartsniveau ook als zelfstandige natie op hetzelfde hoge peil handhaven. Daar is geen twijfel over mogelijk.

     1. Meriadoc Brandebok

      Albanië is geen kandidaat-lid van de Eurozone.

     2. Rammstein

      Toetreding Albanië tot de Europese Unie. Albanië is sinds juni 2014 kandidaat-lidstaat van de EU. … De Raad Algemene Zaken besloot op 25 maart 2020 dat de toetredingsonderhandelingen met Albanië geopend kunnen worden. De Europese Raad bevestigde dat besluit een dag later.

      w*w.europa-nu.nl › toetreding_albanie_tot_de_europese_unie

     3. Piet51

      @Rammstein
      Albanië zal, als ze ooit lid kunnen worden, met een beetje geluk net zo’n ontwikkeling kunnen doormaken als bijvoorbeeld Estland. Dat land heeft met heel slimme en strategische keuzen zo ongeveer de grootste ontwikkeling doorgemaakt binnen de EU.

      Verder beweerde ik niet dat de overgrote meerderheid, laten we eens voor de grap stellen zo’n 97% consensus, van de EU ervoor is. Natuurlijk zijn er ook tegenstanders van naam. Maar die naam geeft ze nog geen gelijk. Jij stelt dat de verdeling voor-/tegenstanders van de EU ongeveer 50/50 is. Zou kunnen, ik heb die cijfers niet paraat.

     4. Rammstein

      Piet51, je klinkt een beetje overspannen. De dingen die jij me toedicht in je reactie heb ik niet gezegd. Je verwart me met een ander. Relax man, steek een lekkere joint op.

      Oh nee, dat past niet binnen je positieve hallelujah performance als groenlinkse vegan-zeloot.

     5. Alfred Bentinck

      “Logisch, het bestaat uit een lappendeken van 27 geheel verschillende culturen en talen die elkaar nooit zullen verstaan en begrijpen vanwege de hemelsbrede mentaliteitsverschillen”

      In de 19e eeuw zou dit waar zijn, in de 21e eeuw maar zeer beperkt.

      De globalisering wordt gedreven door technologische en economische mechanismen. In de huidige tijd laten die zich nauwelijks nog iets gelegen liggen aan landsgrenzen van nationale staten en dat blijkt ook uit alles als je even rustig om je heen kijkt.

      Er zijn culturele verschillen tussen de noordelijke en de zuidelijke lidstaten maar het zal R*ammstein toch niet zijn ontgaan dat de invoering van de nationale munt en de monetaire instituties daardoor nauwelijks werden belemmerd.
      Karl Marx wees erop dat de economische (en in deze tijd zeker ook de technologische) onderbouw de culturele bovenbouw bepaalt en niet andersom. Je hoeft geen historisch-materialist te zijn om dat in deze tijd als werkelijkheid te herkennen.

      De Corona-crisis maakt dit helder zichtbaar. Nu de nood aan de man komt vallen de culturele verschillen snel weg en worden de Eurobonds in vliegende vaart ingevoerd. De reden is dat de bestuurders in de werkelijkheid staan en beseffen dat de economieën binnen de EU dermate vervlochten zijn geraakt dat er feitelijk sprake is van één economie binnen de EU en en dat het in elkaar laten donderen van één van de lidstaten betekent dat de hele economie in elkaar dondert. Invoering van de Eurobonds is dus in het overlevingsbelang van alle individuele lidstaten.

     6. Piet51

      @Rammstein
      Ik ben uiterst ontspannen; dank voor je bezorgdheid. Ik heb de afgelopen uren een flesje Spätburgunder rosé (van Weingut Wagner in Essenheim, Die Alte Dame) gedronken. Voor alle duidelijkheid, samen met mijn vrouw. Dus die joint heb ik niet meer nodig. Die gebruiken we trouwens nu en dan in theevorm, want roken is heel ongezond. Maar je hebt gelijk, dat is ook heel aangenaam ontspannend.

      Ik heb trouwens mijn reactie nog eens nagelezen n.a.v. jouw reactie. Ik zie geen discrepantie, dus misschien begrijpen we elkaar niet helemaal. Ook niet zo erg, lijkt me.

    2. Alfred Bentinck

     “Betaalde overheidslobbyist klinkt als een promotie vergeleken met eerdere kwalificaties.”

     R*mmstein weet wel beter, Piet51, helaas moet ik vrezen dat hij deze leugen bewust uitvent. Hij weet beter.

     Wel triest als je je zo verlaagt.

     1. Balkebrij

      @alfredje(boudewijntje) is vandaag vanuit de FPA in Dendolder een beetje van streek door al het nieuws en de meningen van de mensen daarop.
      @alfredje zit tieren en vloeken achter het beeldscherm als zijn begeleider er aan komt en zegt ; hier alfredje eerst het kwijl van je mondje af en dan je medicijntjes.
      @alfredje is na een half uurtje weer lekker rustig door het raam aan het staren.

     2. Piet51

      @Alfred Bentinck
      Ik moet je corrigeren en Rammstein op dit punt excuseren. Ik had een eerste reactie waarin ook het eerder gebruikte woord overheidstr*l stond. Dat bericht werd automatisch geweigerd. Dan word ik uitgedaagd de aanleiding te zoeken. Pas toen ik na wat vergeefse pogingen dit woord wegliet kwam mijn reactie door. Rammstein zal hetzelfde gehad hebben en moest een ander woord zoeken.

     3. Maks

      Alfred Fallus Bentinck?

   3. Blitzkrieg

    Piet51 :
    Quote : “Ik ben niet de enige die dat gelooft maar miljoenen in en buiten Nederland met mij.”
    Buiten Nederland is nogal wiedes, we zijn het pin automaat van het buitenland. Jou werk bestaat toch uit buitenlanders als ik het goed begrepen heeft. Ik snap prima dat iemand met jou referenties helemaal lyrisch is van de EU. Sta je er weleens bij stil dat het merendeel van de Nederlandse gezinnen keihard moeten werken (tweeverdienders) om proberen de maand door te komen. Hoe zat het ook alweer met die pensioen leeftijd in Nederland ten opzichte van andere landen?! Alsjeblieft Piet, breek me de bek niet open.

  3. Blitzkrieg

   Piet51 :
   Quote : “Bijna niemand hieronder heeft in de gaten, dat Nederland in z’n eentje helemaal niets voorstelt.”
   In lang vervlogen tijden, toen we nog niet in die pleuris unie zaten ging het super goed met Nederland. Pa was onderwijzer en ma deed de kinderen, en ging een gemiddeld gezin twee keer per jaar op vakantie. Moet je nu nog eens proberen, wedden dat het je niet gaat lukken. Ben natuurlijk aartsconservatief, en oh oh oh wat zijn al die hernieuwde rechten toch fantastisch. Vrouwen die mogen werken… de quota vrouw is heilig, maar ondertussen zijn we keihard genaaid. Vrouwen MOETEN tegenwoordig werken, tweeverdieners is de norm anders komt een normaal gezin niet meer rond.

   De enige die je in de maling neemt ben je zelf, hoewel… je gelooft waarschijnlijk je eigen praatjes niet.

  4. Vee

   Neferland heeft nog steeds een van de grotere economieen. Taiwan, Singapore, Hong Kong doen het ook alleen en die gaan uitstekend. Wordt zo moe van mensen die beweren dat alle economische activiteit weg zal vallen zonder eu.

   1. Meriadoc Brandebok

    Die landen zijn niet vergelijkbaar met Nederland, dat economisch verknoopt is geraakt met het Europese achterland. Een harde Nexit zal de Nederlandse economie inderdaad uit elkaar doen klappen.

 16. fusilier

  Vroeger toen geluk nog heel gewoon was,stond mama met een kopje thee klaar,als de kindertjes uit school kwamen . Nu moet mama werken,en laten wij betaalde wild vreemden op de kindertjes passen. Vroeger had je premie a.b.c woningen,die de gewone man ,als alleen verdiener kon betalen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.