Geert Wilders verwerkt Rob “eurobonds” Jetten tot puree: ‘Strooien met geld is geen solidariteit maar stupiditeit!’

Het is PVV-voorman Geert Wilders niet ontgaan dat de weinig Nederland-liefhebbende D66-leider Rob Jetten zich inmiddels tegen onze eigen minister van financiën heeft gekeerd en zich in het kamp-Italië en -eurobonds heeft geschaard.

Dat D66-leider Rob Jetten net nu het er om spant minister Hoekstra een grote middelvinger geeft en zich lachend bij de spilzieke Italianen en Spanjaarden aansluit, is ook de Kamerleden van de PVV niet ontgaan. Dankzij Jetten komen er straks wellicht eurobonds, en staat Nederland garant voor het monsterlijke uitgavepatroon van big spenders zoals Italië

PVV-voorman Geert Wilders heeft, weinig verrassend, niet veel lovende woorden in de aanbieding voor de D66-voorman. De anti-Nederland eurofiel vindt dat hij uiterst ‘solidair’ is, maar de oppositieleider heeft er een ander woord voor: stupide.

De oppositieleider legt uit:

“We moeten níet met geld gaan strooien in het buitenland voor landen die er er zelf een financiële puinhoop van hebben gemaakt. Dat is geen solidariteit maar stupiditeit.”

Geen geld overmaken naar Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië, dus, vindt Wilders. We kunnen die miljarden euro’s in eigen land meer dan genoeg gebruiken om de schade die het coronavirus heeft aangericht zo goed en zo kwaad als dat gaat in ons eigen land te herstellen. En wanneer dat gebeurd is, moeten we in het EU-reddingsbootje springen voordat de Italianen het hele Brusselse schip laten zinken met hun roekeloze gedrag. Wilders:

“We moeten wèl miljarden pompen in onze eigen zorg en economie en heel snel een Nexit realiseren!”

Vanavond onderhandelt Hoekstra weer verder over de mogelijke introductie van eurobonds. We houden onze adem in…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. JFU

  Jetten de nationale kleuter mag weer wat zeggen. Maar hij kan beter zijn mond houden, omdat er niets zinnigs uitkomt. Waarschijnlijk heeft hij met moeite de kleuterschool doorlopen gezien zijn stupide uitlatingen.

 2. Lex

  Natuurlijk heeft onze blonde vriend groot gelijk.

  Ze vieren allemaal feest met ons zuur verdiend belastinggeld.

  We kunnen het inderdaad wel veel beter gebruiken.

  Ze kunnen toch geld lenen bij het IMF?

  1. Lugor

   Ze vieren allemaal feest met ons zuur verdiend belastinggeld.

   Kunt u mij het adres geven van de baas waar ik belastinggeld kan verdienen?

   1. Seneca

    @lugor
    lullige reactie of je begrijpt het niet en dan ben je een grote oen,

 3. Michael M

  Te gek voor woorden dat Eurobonds. Wij Nederlanders hebben het geld zelf keihard nodig. Het kan toch niet zo wezen dat wij de belastingbetaler andere landen moeten gaan helpen terwijl wij hier massaal omvallen en veel faillissementen dreigen en massa’s banenverlies omdat we miljarden hebben gepompt in andere landen? Partij 66 is totaal van de pot gerukt. Wat een idiote doorgeslagen partij is dat toch geworden. Wat een afgang. Stem op nieuwe verfrissende partijen in de toekomst en zorg ervoor dat Nederland en wij met zen allen er weer bovenop komen in het belang van Nederland!

 4. Kristalix

  Jetten is megalomaan. Er is niks tegen solidariteit en steun in een crisis. Wat wel bezwaarlijk is? Jetten en andere figuren die weer geld uit willen geven over de rug van de burger, een Nederlander die in Duitsland het ziekenhuis in moet omdat Rutte en meer onbezonnen lieden geen zorg overlieten.

  Bezuinigings drift, doorgeslagen en ook nog noodlottig voor sommigen. Nee Jetten, de burger pikt het niet meer. Hoe slecht financieel de burger er voor staat? 3 maanden crisis en de burger heeft niets meer omdat Rutte geen grammetje vet op het bot van de burger overliet. Die burger waarvan Jetten denk, mwah we kleden de burger verder uit. Alleen Jetten, er is niets meer uit te kleden.

  Nexit, uit zelfbescherming van de vaderlandse burger tegen imbeciele politici, ja Jetten dus. En graaiers uit Zuid Europa.

 5. Kristalix

  Nog een nagekomen bericht voor megalomaan Jetten. De bezuinigingsdrift maakt het dat er in Utrecht ambulances te weinig zijn. Kritisch, want hoelang duurt het voor een ambulance levensreddend werk kan verrichten? Alvoren op het idee te komen geld naar Italie te sturen? Ik hoop dan ook van harte meneer Jetten dat u een ambulance nodig heeft in Utrecht. Ik zou U graag zien aan de ontvangende kant. Ik wens U dan ook nog een geweldig leermoment. En misschien dat u dan na gaat denken alvorens uw roeptoeter open te trekken. U meneer Jetten bent een onnozele hals. Volledig respectloos handelend naar uw electoraat.

 6. Kristalix

  Nog een nagekomen bericht voor megalomaan Jetten. De bezuinigingsdrift maakt het dat er in Utrecht ambulances te weinig zijn. Kritisch, want hoelang duurt het voor een ambulance levensreddend werk kan verrichten? Alvorens op het idee te komen geld naar Italie te sturen? Ik hoop dan ook van harte meneer Jetten dat u een ambulance nodig heeft in Utrecht. Ik zou U graag zien aan de ontvangende kant. Ik wens U dan ook nog een geweldig leermoment. En misschien dat u dan na gaat denken alvorens uw roeptoeter open te trekken. U meneer Jetten bent een onnozele hals. Volledig respectloos handelend naar uw electoraat.

 7. Toverkol

  We hebben ons al in de voet geschoten met Griekenland, alles zou terug betaald worden met rente. Alles wordt kwijtgescholden incl. rente!
  Nu Italië en de rest, wil je alleen Italië redden moet je er van uit gaan dat dat aleen al triljarden gaat kosten….
  Onmogelijk, wij kunnen dit niet oppakken, we zullen naar de steentijd getrokken worden.
  Sterker nog… onze democratie komt in de gevarenzone door Italië en co. .
  Weet nog hoe Italië reageerde bij kritiek op hun begroting….

  1. Toverkol

   Oh ja… dat geld voor Griekenland hebben wij zelf moeten lenen….

 8. J.Rademaker

  Een land met een goede economie dat haar burgers zwaar belast.
  Al jaren wachtlijsten voor alle zorg en verzorging woningnood vanaf 1944 tot heden.
  Het NIBUT zou een huishouden onder zulke omstandigheden onder curatele plaatsen.
  Stel je voor dat dat land door een corona virus besmet raakt en ook te laat maatregelen neemt.
  Nu dus.

 9. Kretoloog

  Laat die Jetten nog maar heel langs leider van D66 blijven. Dan blijft er helemaal niks meer over van dat eurofiele partijtje. Kaag-Kak (net zo impopulair als de ziekte-fakende Ollogren) hoeft straks alleen nog maar het licht uit te doen.

 10. C.A.Barstow

  En weer heeft Geert Wilders gelijk.

  Het Rutte land en volksverraders kabinet stemt gewoon in met eurobonds.
  Hun links fascistische bazen in Brussel bevelen dat dus gebeurd het ook.
  Al dat hoogdravende leugenachtig gekwaak van dit kabinet tegen eurobonds,
  is pure misleiding, leugenachtigheid en voor de bühne iedereen die zich er een beetje in heeft verdiept weet dat deze land en volksverraders zo denken en werken.

  Stem voor wederopbouw van ons land, stem tegen verachtelijk links,
  Stem voor FvD/PVV.

  1. Politiek Profeet

   Juist, de europa-unie is een gedrocht, een grote leugen, een kostenpost voor de burger en een verrijking voor de rijken.
   pinokkio en zijn roverskliek tekent straks gewoon weer blind bij het merkel kruisje…een swastika…

 11. Boudewijn Hummelinck

  Ik voorspel dat men in Brussel een compromis zal bereiken waarin Eurobonds worden ingevoerd die niet zo mogen heten.

  Wel een goede zaak dat de EU ook in deze crisis doet waarvoor het is opgericht. Het resultaat zal een versterking van de Unie zijn en dat is een geluk bij ongeluk.

  1. perry

   hummel:
   “versterking van de Unie”
   Geloof je het zelf?
   De EU is nog nooit zo zwak geweest, de gevolgen van het Coronavirus gaan het einde van de EU inluiden!
   Er is een wezenlijk verschil tussen `positiviteit’ en `blind geloof’ !

  2. Maks

   Willempie Welsh?

 12. Gelul

  Even over jetten
  wie heeft in godsnaam het hek van de inrichting waar hij zit open laten staan ? Let een beetje op hij is namelijk ook een gevaar voor de homo wereld met zijn slap gelul ( letterlijk en figuurlijk)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.