Kijk dan! Jongere geeft Sylvana Simons haar vet: ‘Fok you, ze is niet oprecht!’

Gisteravond heeft BIJ1-partijleider Sylvana Simons op NPO3 nog eens goed te horen gekregen wat velen van haar denken. Een jongere die meedeed aan het programma Dream School vertelt het zonder er doekjes om op te winden. “Ik vind niet dat ze oprecht is,” aldus de jongen. En zelfs: “Fok you!”

Gisteravond was ’s lands meestbesproken gemeenteraadslid weer eens op televisie: Sylvana Simons. Ze maakte voor de tweede keer haar opwachting in het NTR-programma Dream School, waar jongeren die van de rails zijn gereden weer op de bielzen worden getild. Of althans: dat is de bedoeling.

Want dat Sylvana Simons daar niet bij iedereen de meest geschikte persoon voor is, dat bleek gisteren wel. Vorige maand had Sylvana Simons namelijk tegen de groep kwetsbare jongeren gezegd dat het haar niet interesseerde wat ze van haar dachten. Nogal wiedes wat er dan gebeurt bij een groep onzekere, kwetsbare jongeren: die vatten dat op als een afwijzing.

Dus Sylvana kon de aflevering van gisteren meteen beginnen met een excuus voor die opmerking. Maar dat wil niet zeggen dat ze met één magisch woordje alle kou uit de lucht heeft getoverd. Integendeel: bij één van de jongeren echoën de woorden nog altijd na in zijn hoofd. Hij is niet van plan om met Sylvana daarom een spelletje met een spiegel spelen, en gaat Mario Kart spelen. “Fok you,” zegt hij op een harde maar allicht niet geheel onterechte manier. En ook is La Simons volgens hem “niet oprecht”. Bam! Nou, die kan ze mooi in haar zak steken…

De hele aflevering is hier terug te kijken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Adriaen van Bergen

  Het is warm buiten zeg.

  1. AnnetKlaver

   Ja, heP buiten mijn poes bij geschoren.

   1. hans-e-pans

    Wat een rare combinatie van woorden, “poes bij geschoren”.

    Of is dat hetzelfde als bijgeknipt?

   2. evil knievel

    🤢…..🤮

  2. Jimmy

   Schoenmaker blijf bij je leest een psychiater is arts, heeft een opleiding en geen kappers accademy. Een schande dat kinderen hieraan blootgesteld worden. Alle goede bedoelingen zijn gewoon zelf pijperij. Doet me denken aan die misbruikende charlatan die op kinderkamp ging met pubers en ze gewoon misbruikte. Ja die man met zijn Engels accent. De goedmens is ziek. Deugt niet.

 2. Heinz

  De kool is het sop niet waard.

  1. Vee

   Is het probleem van die jongeren nou juist niet dat het hun niks kan schelen wat anderen van hen vinden? Lekker bezig dat misbaksel

   1. Joshuak

    Zulke problemen stammen vaak uit onzekerheid.. Jongeren voelen vaak met name als ze lagere opleidingen hebben dat hun toekomst uitzichtloos is.

    En dat komt omdat ze van jongs af aan wordt ingedrukt dat universiteit de enige ticket tot succes is en vergeten daarbij dat inzet in het bedrijfsleven gelijk wordt beloont..

    Was vroeger zelf ook echt een probleem jongere en werdt in Chili constant van scholen afgetrapt en daarom zei mijn pa op mijn 15e dat ik maar moest gaan werken.

    En in het bedrijfsleven ben ik ontwikkelt tot wie ik nu ben en ik heb verschillende opleidingen rond techniek en chemica gedaan en daardoor langzaam opgegroeid binnen het bedrijfsleven..

    Jongeren hebben naast kennis vooral discipline nodig.. En scholen bieden dat gewoon bijna niet meer.. Gooi menig van die probleem jongeren met wat begeleiding in het bedrijfsleven en je zult ze waarschijnlijk zien ontwikkelen tot productieve werknemers.

    Alle mensen zijn anders en daarom moet je iedereen zijn eigen pad laten vinden.. Mensen moeten ophouden te roepen dat onderwijs alles is terwijl inzet en een wil om te leren 1.000x beter wordt beloont dan dat..

    Daarnaast is de begeleidingen tijdens die studies vaak aanzienlijk hoger in bedrijfsleven dan het onderwijs.. Want bedrijfsleven biedt gerichte informatie waar het onderwijs algemene biedt

 3. B. Pascal

  Het mooie aan dit alles is, ze hebben allemaal geen besef meer dat juist hun van hetzelfde soort zijn. Verwende hedonisten, die moreel niets meer in te brengen hebben.

 4. Bullshit16

  Mooi man zouden er veel meer moeten doen wie denkt die pleeborstel wel wie ze is

 5. Alfred Bentinck

  Tim zit in lockdown zich natuurlijk ook stierlijk te vervelen.

  1. Buiswater

   Zeg Alfred, kun jij eens gewoon een reactie plaatsen zonder dat eeuwige afzeiken van de redacteur. Ga eens bij GeenStijl kijken. Daar kun je leren hoe je moet reaguren.
   Houd je bij de de onderwerpen van het artikel en reaguur daar op.

  2. Bullshit16

   Alfred
   Huilbaby boudewijntjje

 6. fisufisu

  Dit typisch SS

  1. Rogul

   Zit onze fistfucker al weer te rukken op een foto van Sylvana?

   1. fisufisu

    rogul kan zijn geestelijk gestoorde fetisjen maar niet onderdrukken zelfs niet mét medicatie

 7. Angelus pacis

  Het was wel hele stoere praat van la Simons……..Wat ik het aller ergste vind is dat zij probeert om kwetsbare jongeren te beschadigen met haar SS praatjes. In ieder geval ’t interesseert mij ook helemaal niks wat zijn van anderen vindt………

 8. ReneR

  De jongere heeft groot gelijk. SS is niet oprecht. Het is een sensatie, media aandacht beluste egocentrische ontzettend dom, omhoog gevallen individu. Niet waard om aandacht aan te schenken. Maar ja…. Je ziet haar kop bijna dagelijks overal voorbij komen. Helaas…

 9. ManusR

  Dat Tim vindt dat hij het woordje “La” moet zetten voor haar naam tekent zijn minachting voor de werkelijke diva die deze toevoeging voor haar naam hoort en daar is zeker die surinaamse ragebol niet voor in de wieg gelegd want dom geboren, suf gewiegd en nog steeds niets bijgeleerd, de omhoog gevallen VJ.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.