LOL! Uit FVD getrapte Van Schijndel verklaart Thierry Baudet de liefde: ‘Beste dat Nederland in 100 jaar overkwam!’

Anton van Schijndel, het Amsterdamse raadslid dat gisteren uit de FVD-fractie werd gezet, blijkt een volstrekt schizofrene persoonlijkheid. In een reactie op zijn vertrek verklaart hij FVD-voorman Baudet de liefde en noemt hem het “beste dat de Nederlandse politiek de afgelopen 100 jaar is overkomen.” Maar z’n FVD-lidmaatschap heeft hij dan weer wel opgezegd, en ook geeft hij zijn zetel voorlopig niet terug aan de partij.

Gisteren werd Anton van Schijndel uit de FVD-fractie in Amsterdam gezet. De man bleek niet in staat om zich achter enige vorm van gezamenlijkheid op te stellen, en dientengevolge heeft fractievoorzitter Annabel Nanninga hem uit z’n functie als FVD-raadslid ontheven. Van Schijndel meende daarop zetelroof te moeten plegen, en neemt z’n zetel mee naar z’n eigen nieuwe eenmansfractie. De tweede keer dat hij dat doet in zijn politieke leven: eerder al deed hij hetzelfde bij de VVD in de Tweede Kamer.

Maar in een verklaring aan de pers verklaart de schizofrene Van Schijndel zich toch nog loyaal aan de partij. Sterker nog, als je niet beter wist zou je denken dat hij verliefd was op Thierry Baudet: “Thierry Baudet is het beste dat de Nederlandse politiek de afgelopen 100 jaar is overkomen. Ik blijf op hem stemmen. Mijn lidmaatschap heb ik opgezegd.” Nogal onnavolgbaar. Alsof je tegen een bakker zegt: ik heb in 100 jaar niet zulk lekker brood geproefd, maar ik ga vanaf nu bij je concurrent m’n boodschappen doen!

Ook schrijft hij: “Weet, dat ik al het redelijkerwijs mogelijke wil doen om de schade voor Forum zo beperkt mogelijk te houden.”

Lief, toch? Maar de raadszetel die hij bezet houdt aan FVD teruggeven is Van Schijndel inder geval niet van plan. Of tenminste niet voordat het coronavirus op z’n retour is: “Zolang het virus de stad ontwricht wil ik niet terugtreden – dan laat je je kiezers in de steek. Er is met leden van het landelijk bestuur gezocht naar een oplossing voor wanneer de raad weer normaal gaat functioneren. Ik betreur het ten zeerste dat we er niet uit zijn gekomen.”

Gaat Van Schijndel z’n zetel ooit weer ter beschikking stellen aan Forum voor Democratie? Geen idee. Eerst zien, dan geloven. Tot die tijd zijn die opmerkingen over Thierry Baudet als beste gebeurtenis in een eeuw tijd niet zoveel waard, me dunkt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. m.van.rosmalen

  Wat een holtor😂😂😂.
  Het enige wat Nederland als beste is overkomen zij P .Fortuyn en G. Wilders.
  Kregen niet voor niets strenge persoonsbeveiliging.
  Jammer genoeg voor P. Fortuyn veel te laat.
  Onze Sjerrie is een bange broekpoepert waar we geen zak mee opschieten.

  1. ervi

   Het beste wat Nederland kan overkomen is dat Van Rosmalen zich van DDS verwijdert.

   1. m.van.rosmalen

    Het beste wat ons kan overkomen is dat jij je met je zelfverzonnen werk gaat bezighouden. Als jij en je lamme thuiswerkvriendjes die hier geilen op Sjerrie geen andere mening dulden heb je mooi pech gehad.

 2. Boudewijn Hummelinck

  Zonder een zekere mate van schizofrenie word je natuurlijk ook geen lid van het FvD.

  Maar goed, de versplintering van het FvD zet door. Uiteraard valt ter zake Baudet niets te verwijten.

 3. Rosasolis

  Ik vraag me af hoeveel meer FvD leden worden door Baudet uit hun functie gedumpt, en/of uit de partij stappen? Hoe zou het zijn met de geestelijke gezondheid van Baudet?
  Die ging prediken over “de uil van Minerva”, en Borealis, en oekofobie (of zo iets).
  En kreet journalist S. Akkerman een grote verrassing enkele maanden geleden toen hij op tijd kwam voor een afgesproken interview met Baudet, in zijn kantoor.
  Na een paar keer zachtjes op de deur kloppen, ging Stevo binnen. En daar vond hij een
  bizarre toneel: Baudet aan zijn kantoor vleugel pingelen, in een kostuum zonder overhemd. Het overhemd laag boven aan de vleugel te hangen. Het was duidelijk dat hoewel de interview afgesproken was, en alle vragen van Akkerman al klaar waren,
  Baudet te verstrooid was en geen duidelijk antwoorden kon of wilde geven. Je kon dat duidelijk merken in het uitgebreide interview van S. Akkerman, van Dec. 2019.
  Een aantal DDS Abonnees hebben me gevraagd over hoe ze een copie van deze merkwaardige interview kon krijgen, en heb ik het telefoon nr. van de redactie van Trouw door gegeven: 020 -562 94444. Wij hebben onze STABIEL regerings leiders en medewerkers nodig, vooral nu gedurende deze vreselijke Coronacrisis om ons allemaal doorheen te krijgen. Maar vooral geen gejank van dandy Baudet en Wilders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.