Merkel en Oostenrijk zetten D66-leugenknurft Jetten keihard voor paal: steunen Hoekstra, willen óók geen eurobonds

Rob Jetten staat ernstig voor paal. Hij ging door het lint tegen minister Hoekstra die alleen zou staan door geen eurobonds te willen. Maar nu blijkt: Duitsland en Oostenrijk steunen de Nederlandse opstelling volmondig.

Eerder vandaag blies D66-mannetje Rob Jetten ineens hoog van de toren. De Nederlandse minister van financiën heeft zich geïsoleerd door tegen eurobonds te pleiten, aldus de sociaal-liberaal. Niemand steunt hem! Schande! Hij moet instemmen en Italiaanse schulden overnemen. Nog geen paar uur later bleek dat Brusselliefhebber Rob uit z’n nek heeft staan kletsen: zowel Oostenrijk als Duitsland steunen Hoekstra en zijn queeste tegen die vermadelijde eurobonds. Voor wie inmiddels nog niet weet wie dat is: Nederland staat dan garant voor de torenhoge schulden die verkwistende landen als Italië maken.

“In de eurogroep lijkt minister Hoekstra alle medestanders kwijt. Als zelfs Berlijn met verbazing naar Nederland kijkt, weet je dat het fout zit,” smaalde D66’er Rob.

Maar nu blijkt: Jetten heeft zichzelf grandioos voor joker gezet. Want Duitsland kijkt niet “met verbazing” naar Nederland. Nee, onze oosterburen steunen ons keihard. Merkel zegt het zelf:

“Merkel rejected demands by Italy for common euro zone bonds to mitigate the economic impact of the pandemic, but said Germany would back other instruments to help countries hard-hit by the crisis.”

En niet alleen Duitsland, ook de Oostenrijkers zitten op exact dezelfde lijn als Nederland:

“Nederland verzet zich net als Duitsland en Oostenrijk omdat ons land op die manier voor een deel opdraait voor de slecht functionerende Italiaanse economie. “Eurobonds waren slecht, zijn slecht en zullen altijd slecht blijven”, stelt de Oostenrijkse minister van Financiën Blümel. “Nederland staat met z’n verzet tegen de eurobonds niet alleen”, zegt hij voorafgaand aan de nieuwe vergaderronde. “Dat beeld van achttien tegen één is verkeerd.”

Kortom, malle Rob heeft met z’n eurofiele wensdenken een enorme flater geslagen. Nog erger dan dit kan hij zichzelf écht niet meer voor joker zetten. Weet je vent, treed gewoon af. En hef je partij op. Dat scheelt Nederland een hoop narigheid – eurobondgerelateerd, en anderszins.

En verder: vamos Hoekstra! Vecht samen met onze Oostenrijkse en Duitse medestrijders tegen het demonische leger van eurobondsvoorstanders. Voor onze financiële soevereiniteit. Want goede genade: Brussel heeft al genoeg andere soevereine rechten van ons ingepikt. Laat ons in ieder geval over onze eigen schulden blijven gaan, graag!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Politiek Profeet

  Vergis je a.u.b niet met stasi fraulein merkel, de eu fuhrer bij uitstek, wat in 1914-1918…en in 1938-1945 niet gelukt is –is nu wel bezig in het brusselse..o.l.v merkel en macron…. de twee dictators bij uitstek.

 2. Cootje

  Ik hoor hem niet meer die solidariteit was er een moment met die stront flikker , maar de Europese unie gaat barstjes vertonen , en die keiharde komende recessie gaat nog veel meer wonden openen , plus het einde van het jaar een harde brexit en het zooitje ligt op één oor , in een zware recessie geen zaken mogen doen met Engeland , want dat gaan het zogenaamde enen Europa hard uitspelen tegen dan liggen de zuid Europese landen dwars want die hebben minder belangen in Engeland , dat gaat amok maken bij de Duitsers en Nederland , wat is het toch een mooi jaar voor de ondergang van het ondemocratische gedrocht , Erdogan ligt ook nog op de loer

 3. Maurits Dekker

  Nu is dus bewezen dat Rob Jetten een robot is.
  Hij heeft duidelijk geen hersenen.

 4. Meriadoc Brandebok

  Ik begrijp het niet. Duitsland is het kloppend hart van Europa, waarom is men daar te politiek-correct om gewoon met de vuist op tafel te slaan en zeggen dat er geen eurobonds komen?

  Jetten staat inderdaad voor paal, want zijn uitlating blijkt niet te kloppen. Men moet hem negeren. Wat kan hij doen? Het kabinet laten klappen? Dan tekent hij het doodsvonnis van D66.

  1. Maurits Dekker

   Jetten is een ‘Vollidiot’ waarmee geen rekening hoeft te worden gehouden.

   1. Rogul

    Maurits is vast academisch geschoold.

    Dat zie je zo.

 5. Rammstein

  Op zeer goede gronden mogen we Rob Jetten dus een landverrader en NSB’er noemen. Als je je eigen land zo te grabbel gooit ben je een minderwaardig stuk vreten.

  Iedereen die op D66 stemt is met hetzelfde smerige sop overgoten: zwakzinnige idioten van wie het kiesrecht zou moeten worden ontnomen.

  1. Politiek Profeet

   Juist, dit soort gajus straks voor het volkstribunaal slepen en berechten door het VOLK….

   1. rory

    politiek profeet,
    Vierendelen dmv 4 Zeeuwse trekpaarden is een optie?
    Deed men in de 17e eeuw geregeld, foutjes maken was in dat tijdsgewricht onhandig!

    1. Rogul

     Geniet je erg van het vermoorden van mensen?

     Misschien niet om zelf te doen maar wel kijken?

  2. Boudewijn Hummelinck

   Jetten probeert uit te leggen dat solidariteit met Italië en Spanje nadrukkelijk in het belang van Nederland is.
   Daar is wat voor te zeggen maar je hoeft het niet met hem eens te zijn.

   Om Jetten vanwege dat standpunt NSB-er dan wel landverrader te noemen is belachelijk.

   1. Maurits Dekker

    Om Jetten vanwege dat standpunt NSB-er dan wel landverrader te noemen is belachelijk

 6. lotje

  Hahahahahahaha. Een bruine nicht zonder hersens. In de 2e kamer is hij al 2 keer terug in de hoek geschopt door FvD met zijn dom geleuter. En dit alles in een paar weken tijd.
  Wat is deze bruine clown DOMMMMMMM.

 7. Riche

  Judas Jetten blijkt wel over lijken te gaan zeg. Zelf in deze ernstige situatie nog politiek correct willen doen. Hoe komen zulke losers nu zo ver in de politiek? Niettemin. Hulp altijd oké, maar achterbaks proberen een ander met je schulden te overladen. Nou liever niet. Je kunt ook denken, in Italië zijn ze al een stuk verder. Hier moet het ergste nog komen.

 8. perry

  rob jetten verwachtte niet dat Oostenrijk+Mofrika, Hoekstra zouden steunen haha!
  Beide landen zijn blijkbaar gecharmeerd van hetro’s met kloten!
  Daar valt rob jetten (zonder hoofdletters) niet onder.

 9. Adriaen van Bergen

  Op de NPO laten ze Jetten, zonder weerwoord, gewoon zijn gang gaan.
  Mijn en jullie belastinggeld gaat naar die NPO toe.

 10. inert

  Na deze smerige aanval op Hoekstra en de aanval op de door ONS opgebrachte belastinggelden, kan volgend jaar toch geen mens, met fatsoen op D66 stemmen?

  1. Politiek Profeet

   Elke aanval op trutje hoekstra is gerechtvaardigd, deze charlatan in een nsb,er , een stuk stont die bij een komend volkstribunaal gewoon bij het hekje komt te staan/of te liggen als die niet vooraf verrot geslagen is…zoals verdiend…

   1. Maurits Dekker

    Hoewel geen fan van Wopke Hoekstra, noch van zijn partij, meen ik dat hij het, ondanks een debiele stoorzender in de 2e kamer, uitstekend gedaan heeft.

 11. inert

  Ene Boudewijn Hummelinck beweerde 7 uur geleden:
  “Technisch gezien kunnen we niet onder de eurobonds uitkomen”
  Deze nitwit kan zijn glazenbol maar beter inruilen!

  1. rory

   inert,
   Je moet dit minderwaardig sujet géén feedback geven, is zinloos!

 12. P.Sisterons

  D66 zal weer wel met stemadvies aan Nederturken van Dogface Erdoĝan in de Tweede Kamer komen want Denk ligt ook op apegapen.

 13. P.Sisterons

  Na de volgende verkiezingen dan he. Althans, als er niets geks in Turkije gebeurt want daar is net een nieuwe partij opgericht waar Erdoĝan heel veel last van gaat krijgen.

  1. Politiek Profeet

   Alle politici van vvd/cu/demonen66/cda en gedogers van gristelijk allooi…. straks bij een volkstribunaal ter verantwoording roepen wegens landverraad.

 14. Bullshit16

  Zo ist dictators D66 opheffen dat is de enige mogelijkheid
  Verder heb ik weer jensen gekeken die smerige links ratten die het lef hebben om jensen weer zo af te kaften mogen van mij onmiddellijk dood vallen die vent zegt voor 100 procent de waarheid hij laat het zien net zo als die hufter ab Oosterhuis heeft hij beelden laten zien ik wist het niet ik durf te wedden 90 procent van de bevolking heeft het ook niet gezien wat voor een lam zak ab Oosterhuis is dank zij jensen krijgen we dit te zien mensen word waker we laten ons naaien door de vvd en de rest van die landverraders kartel partijen
  Wij moeten zo snel mogelijk van deze landverraders af
  Stem fvd of PVV uit de eu

 15. Boudewijn Hummelinck

  “leugenknurft Jetten”

  Als men op DDS het niet met iemand eens is wordt hij een leugenaar genoemd.

  Jetten heeft een standpunt waar je het niet mee eens hoeft te zijn maar hij liegt toch niet?

  1. Meriadoc Brandebok

   Jawel, hij loog wel. Hoekstra had wel medestanders. En dat wist Jetten.

   1. Bullshit16

    Meri
    Goh de broek zak mij er van af eindelijk zeg je is wat goeds eindelijk zeg je de waarheid een keer ik zal zeggen hou vol en stem fvd of PVV dan word Nederland weer opgebouwd

    1. Rogul

     Mijn broek zakt er van af.

     Misschien.

     1. Bullshit16

      Rogul
      Ja zo was het mijn broek zakt er van af

   2. Boudewijn Hummelinck

    Jetten was zich duidelijk wel bewust van het feit dat Nederland niet het enige land is dat tegen Eurobonds is, maar zag ook dat we met name Duitsland niet meer ferm aan onze zijde vonden. De Duitse minister van Financiën nam duidelijk afstand van Nederland, scherper dan we ooit zagen.

    Als je dit een leugen noemt rek je die term zodanig op dat het bijna een leugen wordt.

    1. golie

     maar boudewijntje halve waarheid is een hele leugen

     1. Rogul

      Golie, misschien.

  2. Maurits Dekker

   Het is overduidelijk dat Jetten stond te liegen.
   Maar dat besefte hijzelf niet. Daarvoor is hij te dom.

 16. Meriadoc Brandebok

  Yanis Varoufakis:

  “And here you have it: Italy et al buckled. They accepted ESM loans that will lead to stringent austerity next year, pitiful EIB business loans, a pseudo-federal unemployment re-insurance scheme, plus a few crumbs of philanthropy. In return they committed to permanent depression.”

  1. ervi

   And they deserve no better .
   Dat miste ik er nog achteraan.

   1. golie

    ” En hier zijn we dan: Italië en de rest van hen hebben de Mes-leningen geaccepteerd die volgend jaar tot strakke bezuinigingen zullen leiden, erbarmelijke leningen voor EIB-bedrijven, een pseudo-federale werkloosheidsverzekering en een paar pillen voor filantropie. zetten zich in voor een permanente depressie. “

 17. P.Sisterons

  Duitsland nam geen duidelijke positie in omdat de Duitsers de welbekende scheldpartijen over 40-45 meer dan beu zijn en dus een Nederland het klusje lieten klaren.
  Neemt niet weg dat Merkel een smerig spelletje speelt en stiekem verder wil gaan met het Kalergi plan. Frankrijk is al heel lang de zieke man van Europa en doet verwoede pogingen een graai uit de kas te blijven doen. Gaat ze niet lukken.
  Wees wijs, kies voor verandering en geef FvD en PVV een kans.

 18. Duckday

  D66 is een gevaar voor NEDERLAND Jetten is een MIslukkeling van het echtelijk geknutsel en moet zeer snel van het podium verdwijnen D66 de partij die probeerd de bevolking te onder drukken . 40 45 hadden we ook zulke mensen en partijen die de boel verraden voor eigen gewin.
  Stem PVV of FvD dan Nl exit

 19. Boudewijn Hummelinck

  De hysterische haat die Rob Jetten bij guurrechts dag in dag uit weet op te wekken bewijst zijn politieke relevantie.

 20. Vliegenvanger

  Ik heb nog nooit zo’n misbaksel gezien als Rob Jetten. Wat een misselijk makend ventje is dat. Hij denkt dat hij heel wat is, hij is niet meer dan een grote strontvlieg op een stinkende mesthoop. Stront eigenwijs, eerste klas drammer net een klein kind. Alleen een kind heeft meer hersencellen dat die kansloze Rob Jetten. Weg met Dram66.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.