NPO-graaf Sander Schimmelpenninck wil alle 60+’ers thuis houden om coronacrisis te bestrijden: ‘Fuck de rest!’

De prijs voor meest gevoelloze corona-opmerking van de maand gaat naar… de enige echte omhooggevallen wannabe-kakyup Lord Wanhoop… ik bedoel Sander Schimmelpenninck! Hij wil dat we gewoon iedereen van boven de 60 permanent huisarrest geven zodat de rest van het land gewoon vrolijk door kan draaien in de “60min-economie”.

’s Nachts presenteert deze man Op1, de NPO-talkshow die fungeert als baantjescarrousel voor tweerangs presentatoren. Maar overdag is hij gewoon een bejaardenhater die meent dat Nederland beter af is als we alle ouderen maar gewoon voor de rest van hun leven opsluiten in hun eigen huis. Schimmelpenninck vindt de “anderhalvemetereconomie” namelijk maar stom, en ziet meer in een landelijk anti-ouderencomplot genaamd de “zestigmineconomie”.

Lekker gevangenisstraf voor alle ouderen, gewoon omdat ze oud zijn. En zodat hij zich lekker kan laten vollopen op een terrasje in Zweden. Zijn weinig verheffende commentaar? “Fuck de rest.” Veel egoïstischer ga je het niet krijgen:

“Het lijkt erop dat die aanpak [van alle ouderen die thuis moeten blijven, red.] de Quote-hoofdredacteur wel aanspreekt. „Terrassen zitten vol, 100% omzet, zeker met dit weer.” Dat dit model onverschillig lijkt tegenover kwetsbare mensen, ontkent hij. „En niks f*ck de rest, alle 60+ gewoon uit de wind/thuis houden.”

Het levert hem behoorlijk wat weerstand op op het sociale platform. Toch blijft hij bij zijn standpunt: „We moeten niet naar een 1,5-meter-economie, maar naar een 60-min-economie.””

Fijn hoor, zulke invoelende NPO-presentatoren. Daar worden we echt een leuker land van, zulke lui op tv!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Bullshit16

  Die lul wil ik niet zoveel aandacht geven die vent is geestelijk ziek
  Waar ik wel aandacht voor vraag IS
  5G IS HET GEVAARLIJK OF NIET IK DENK VAN WEL LUISTER NAAR COMMONSENSE TV EN OORDEEL ZELF DIE MEVROUW DIE AAN HET WOORD IS DENKT OOK DAT HET NIET VEILIG IS LUISTER EN OORDEEL ZELF
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

  1. Reinoud van Gelre

   Psst..
   Uilskuiken, je caps lock staat aan! 😉👍🏻

   1. Bullshit16

    Reinhout
    Klopt dat is een veel belangrijker bericht het gaat over jou en mijn en de jeugt zijn toekomst en gezondheid

    1. Reinoud van Gelre

     Ik denk dat mijn kinderen wel blij zullen zijn met 5G. Ook voor mijn werk zie ik meer voordelen.

     Uiteraard zullen we er hardstikke ziek van worden en binnen een week komen te overlijden aan de blootstelling van deze intense straling, maar dan hebben we wel een weekje prima internet gehad op de telefoon. 😬

     1. Bullshit16

      Ja dat is het enige gooie past wel bij DICTATORS 66 goed voor ontvolking

  2. Alfred Bentinck

   “5G IS HET GEVAARLIJK OF NIET IK DENK VAN WEL”

   Van Bullshit verbaast me dit ergens niet.

   1. Bullshit16

    Alfred
    Leg eens uit als ik het mis heb mag je het gerust zeggen hoor

  3. Beukman

   Tuin er niet in @Shit. Commonsensetv is een geheim project van Soros ism de EU. Stond pas nog op Geenstijl. Timmermans zou er ook bij betrokken zijn maar daar geloof ik zelf geen reet van.
   Achterliggende geheime bedoeling is om discussies over bepaalde zaken zoals 5G en de corona-app en dat het virus in een lab is gemaakt zo in het belachelijke te trekken, dat de nietsvermoedende EU-burger zich er vanzelf tegen gaat keren. En dus vóór 5G en vóór de corona-app en de waarheid over dat lab in Huwan willen ze dan ook niet meer weten.
   Waarom denk je dat samenwerking hebben gezocht met een EUROPESE smartshop?

   Denk na! De EU is nog veel doortrapter dan de meeste mensen denken. Ze manipuleren je brein, en als het nog niet kan met 5G, dan met 4G. Dat duurt alleen wat langer maar het effect is hetzelfde.

   1. Bullshit16

    Beukman
    Heb je haar gehoord zei pleit juist om niet met 5G te beginnen ze zit zelf en die straling onderzoek en ze heeft zelf last van straling ziekte zoals van WiFi daar kan ze niet tegen en ze is niet de enige ga maar even luisteren

    1. Beukman

     Er bestaat bijna niks waarvan niet sommige mensen last hebben, @Shit. Er zijn ook mensen die niet tegen hele zachte mensen kunnen, en er bestaan mensen die niet tegen geuren kunnen bijv. tegen jouw aftershave. Ook zijn sommige mensen overgevoelig voor etalages van slagerijen.

     Gaan we dat dan allemaal verbieden? Als alles verboden was waar iemand niet tegen kon, dan zat jij waarschijnlijk niet eens achter je tablet of je pc nu.

     Denk aan de drie L’s: Leven, Lijden, Last hebben. Het is niet anders.

     1. Balkebrij

      @beukman(beste vriend van boudewijntje in de dagbesteding van de FPA in Dendolder)
      Is weer in een neerslachtige bui.
      @beukman vind zijn leven een lijden en last.
      @beukman hoort het gerammel van de pilletjes die zijn begeleider hem brengt ,en komt zo gelukkig tot rust.

   2. Alfred Bentinck

    Precies, Beukman, het is een door de P*do-Deepstate aangestuurd duivels plan met financiering door Soros, Illuminatie, Bilderberg, D66 en de Clintons.

    De bedoeling is middels vaccinatie en 5G PVV-ers ertoe te brengen bij de volgende verkiezingen op D66 te stemmen.

    Types als Bullshit zijn weerloze pionnen in dit duivelse spel.

    1. Bullshit16

     Alfred
     Ook voor jij ga luisteren zei bepleit juist het tegenovergestelde maar als jullie niet luisteren dan weten jullie ook niet waar het over gaat

     1. Jack Flash

      Niet op reageren Bullshit,ze zitten je in de zeik te nemen.

    2. fisufisu

     alfred heeft het maar al te graag over zijn favoriete item

   3. Freewheeler

    Kijk hier maar eens naar.
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=EJIKaE3DMrY

    1. Freewheeler

     h**ps://www.youtube.com/watch?v=3Nr-CFJJYB0

 2. lotje

  Wie een kuil graaf voor een ander valt er zelf in. Ik had deze clown ook nog niet gehoord.
  Wat een zieke sukkel

  1. Alfred Bentinck

   van lotje.

 3. Jack Flash

  Er zijn zat 60’ers die nog werken en vitaal zijn.
  Wat denkt die snotneus wel,de omhooggevallen nietsnut.

 4. Alfred Bentinck

  Schimmelpenninck bepleit geen huisarrest voor ouderen, Tim. Dat is een weinig zorgvuldige interpretatie van zijn woorden. Hij meent dat ouderen beter kunnen thuisblijven en meent dat jongeren, die minder risico lopen, wat meer bewegingsvrijheid zouden kunnen hebben.

  1. Pijnstiller

   En daar heeft hij volkomen gelijk in

   1. evil knievel

    Vind ik ook!😄
    Al heb ik n hekel aan Schimmelpik & alles waar de NPO voor staat!😝

    1. Pijnstiller

     Sander is best oké als je hem een beetje leert kennen

     1. evil knievel

      Zal best pijnstiller maar heb zo mn principes!
      Die gooi ik niet zomaar overboord omdat iemand best wel ok is!
      In dit geval moet ik m idd wel gelijk geven!😁

 5. AS210854

  Hij is net 5 dagen lang leven de lol wezen vieren in Zweden, deze over het paard getilde yup. Mocht hij in Zweden corona op gelopen hebben, zou je hem ………. toe wensen.

 6. Pijnstiller

  Schimmelpenninck heeft grotendeels gelijk.
  Een echte intelligente lockdown waarbij de zwakkeren geïsoleerd zouden zijn was veel beter geweest. Straks als alles weer moet gaan draaien komt het gepeupel er snel genoeg achter wanneer ze hun baan kwijt zijn en de belasting druk weer stijgt om de ontstane ellende te bekostigen

 7. AnnetKlaver

  Aha die Graaf… interview met Baudet

  Drie jaar geleden interviewde ik Baudet voor Quote. Hij vertelde hoe vrouwen nu eenmaal niet zoveel ambitie hebben en dat ze een ‘rechtse’ man nodig hebben die hen de wereld uitlegt. Ik moest er toen nog om lachen. Toen de camera uit ging, richtte hij het woord tot onze stagiair, een jong meisje, dat de camera bediende.

  Hij ging extra rechtop staan en keek haar strak aan. ‘Weet je wat het is met vrouwen in Nederland: ze worden niet goed geneukt. Herken je dat?’

  1. Alfred Bentinck

   “Hij ging extra rechtop staan en keek haar strak aan. ‘Weet je wat het is met vrouwen in Nederland: ze worden niet goed geneukt. Herken je dat?’”

   Typisch, Thierry.

   1. Balkebrij

    @alfred(boudewijntje) vanuit de FPA in Den Dolder is na het lezen van een fictie boek van Thierry helemaal fan geworden.
    @alfredje heeft nu gelezen hoe vrouwen graag behandeld willen worden.
    @alfredje gaat dit proberen te onthouden voor als hij eventueel vrij mag komen na zijn behandeling in de FPA.

   2. evil knievel

    N ook jouw slipje werd dus vochtig maar werd niet gehonoreerd!?
    Ah,…wat jammer Alfred Judokes Kwak(kie)😞
    Stoute Thierry!🥺

  2. evil knievel

   N toen werd je slipje helemaal vochtig n vond je t zo vernederend dat onze playboy dat niet tegen jou zei,waardoor je m maar vanaf dat moment bent gaan haten!🤣
   Ouwewijven melancholie,oftewel Grien Links!😩😝

  3. Bullshit16

   Annet
   Ten eerste kom met bewijs
   Ten tweede als hij dat gezegt zal hebben dan heeft hij nog gelijk ook
   De pest met jullie linkse ratten jullie hebben geen gevoel voor humor

   1. Alfred Bentinck

    ht*ps://www.linda.nl/nieuws/media/thierry-baudet-sander-schimmelpenninck-quote/

  4. M. Brandenburg

   Altijd grappig wanneer iemand klagen over de boodschapper maar vervolgens compleet hun mond houden over de stortvloed aan bewijs die de boodschap onderbouwen. In Nederland werken zelfs vrouwen zonder kinderen liever part-time, waardoor zij vaak maar drie dagen per week werken, vaak aangevuld met toeslagen…. Vervolgens klagen die vrouwen dat ze niet zo snel carriere maken als hun mannelijke collegas die wel gewoon full-time werken en vaak overuren meenemen, het verschil in ervaring en expertise is na een jaar al gigantisch, vervolgens klagen ze erover dat die man met meer werkervaring en expertise langzaam steeds meer gaat verdienen, immers we willen wel minder werken, maar dat mag niet ten koste gaan van de inkomsten, we willen namelijk geen gelijke kansen, maar gelijke uitkomsten ongeacht de geleverde inspanningen. We negeren vervolgens het aangetoonde feit dat wanneer vrouwen vanuit de universiteit beginnen met een hoger loon, als de dood de werkgever is om van sekse discriminatie te worden beschuldigt, maar het verlies van die voorsprong vanwege de genoemde feiten, is dan weer de schuld van die werkgever. Vervolgens klagen we dan over te weinig vrouwen in directies, terwijl er gewoon een mooie afspiegeling is in de directies tussen fulltime werkende vrouwen en mannen. Maar ook daar we willen gelijkheid in uitkomst en niet in kansen. Dan gaan we ook enkel klagen over ongelijkheid in de lucratieve baantjes maar geen woord over het onderwijs of de zorg alwaar vrouwen extreem oververtegenwoordigt zijn, of in de bouw alwaar ze extreem ondervertegenwoordigt zijn. Of we klagen over salaris waar we niet kijken naar de baan die men heeft, en we zien dat mannen meer werken in functies waar ze meer kunnen verdienen en vrouwen vooral daar werken, waar ze terecht kunnen omdat het merendeel een pretstudie heeft gevolgd waar je vooral afhankelijk bent van overheidsbanen of werk bij subsidieclubjes.

   Misschien zou Annet zich iets meer in de materie moeten verdiepen, in plaats van in ideologie.

 8. kees cup

  Een groot gedeelte van die 60 plussers zal tot hun 67 ste moeten meehelpen om de economie te redden, deze groep bestaat echt niet uit alleen maar beeldschermridders die kunnen thuiswerken.
  Had Sandertje daar al aan gedacht? Of is denken niet zijn sterkste punt.
  Bij de npo bazen slijmen en bipsen likken gaat hem denk ik beter af.
  Zelf , als werkende 60+er wens ik dit wezen (mens?) een beetje wijsheid toe.

  1. M. Brandenburg

   Boven de 55 neemt de arbeidsparticipatie schrikbarend af, eenmaal een baan verloren is het voor deze categorie vanwege de Nederlandse wetgeving zo goed als onmogelijk een nieuwe baan te vinden tenzij, zij voor zichzelf werken.

 9. RPML

  Als alleen roodharigen ontvankelijk zouden zijn voor het virus, sluiten we alle blond-, bruin-, zwart- en witharigen op en laten de roodharigen gewoon nog rondlopen, dat is de huidige logica; naar analogie laten we de risicogroepen ook nog altijd overal het virus oplopen en slopen we de levens van de niet-risicogroepen. Je hoeft gen viroloog te zijn om te begrijpen dat er op dit moment hele gekke dingen gebeuren.

 10. werikke

  Zo’n hekel aan dit pedante enge kereltje.hij is oa de reden dat ik niet naar dit programma kijk.

  1. Alfred Bentinck

   Maakt niet uit, Werikke. Het programma wordt enorm goed bekeken.

 11. M. Brandenburg

  Laten we even analyseren, 98% van de overledenen is 69 en ouder, 50% is ouder dan 81m slechts 37 slachtoffers zijn jonger dan 62. De bevolkingsgroep jonger dan 62 is ongeveer 13 miljoen. Gaan we op de extreem lage schatting van de bloedbank af, dan zijn minimaal 540.000 mensen geinfecteerd met het virus (in mijn ogen een veel te lage schatting aangezien het Erasmus MC begin Maart al 70 mensen opriep om plasma te doneren nadat zij anti-lichamen in hun gedoneerde bloed was tegen gekomen, deze 70 mensen konden gedurende drie weken dat zij minimaal besmettelijk waren vrij en blij de een na de ander aansteken, waardoor je met enkel 2 besmettingen per dag, en de besmettingen van hen die zij aanstoken in 3 weken al op bijna 200.000 besmettingen komt, met wat de experts zeggen 4 a 5 per dag, is dit aantal dus vele malen hoger), dan kom je dus op een mortaliteits cijfer voor onder de 62 op 0.0069%. En daar willen wij een hele economie voor kapot laten gaan en een heel land in armoe laten leven???

  Gewoon een gerichte aanpak van de risicogroepen en inderdaad de rest hun leven laten oppakken, zodat er in ieder geval de zorg gefinancierd kan blijven, dan maar een paar miljard minder naar de EU, de inkomsten die we uit de EU missen kunnen we dubbel en dwars terugverdienen door een verdrag met de VS aan te gaan. Kort de uitgaven naar de EU en investeer dat in de zorg hier, zodat we ontslagen zorgpersoneel weer kunnen aannemen en bedden bij kunnen plaatsen desnoods door het openen van andere locaties. En betrek de vrije markt in de oplossingen, laat hen doen wat ze gewend zijn, oplossingen voor problemen bedenken en razendsnel invoeren. We kunnen makkelijk zonder al die bureaucratie en reguleringen die er enkel zijn om ambtenaren en politici bezig te houden.

  1. JFU

   In Duitsland was er in 1940 ook iemand die een bevolking groep op pakte en opsloot in kampen, en uiteindelijk de dood in joeg.
   Er zijn dus nog steeds mensen die dat graag weer terug zien.

   1. Peterl

    Altijd weer de oorlog er op een onzinnige manier erbij halen, gewoon om mensen of meningen verdacht te maken. Door de economie kapot te laten gaan en daardoor de gezondheidszorg onbetaalbaar te maken jaag je juist mensen de dood in.

 12. harte385

  Beter zou zijn alle hoge ambtenaren en Linkse media op te sluiten zodat Nederland weer voort kan.

 13. Peterl

  Ik ben het dit keer geheel met Sander eens. Als we de economie niet draaiend houden met mensen jonger dan 60 jaar, dan kunnen we in de toekomst de huidige gezondheidszorg niet meer betalen en dat gaat ten koste van veel meer mensenlevens. Het is daarom helemaal niet humaan om bedrijven op slot te gooien. We moeten ouderen en mensen met een zwakke gezondheid beschermen en afzonderen van mensen die nog geen corona hebben gehad, totdat er een vaccin is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.