Pathetisch Italië smeekt Rutte op blote knietjes om Nederlands belastinggeld: ‘Oh Mark, help ons nou!’

De Italianen houden er steeds zieliger wordende methodes op na in hun zoektocht het Nederlandse verzet tegen uitbetalingen van miljarden euro’s aan Italië te breken. Inmiddels gaat Giuseppe Conte, de premier van het Zuid-Europese land, openlijk op z’n knietjes lopen jammeren.

Wat zullen we eens zeggen? Het is niet voor niets dat één van de meest melodramatische kunstvormen allertijden – de opera – is uitgevonden in Italië. Want de wijze waarop de regering Nederland nu al geruime tijd geld probeert af te troggelen lijkt op een tragische toneelakte waarbij in een steeds schrijnender klaagzang wordt gezongen over al het leed dat Italië zogenaamd wordt aangedaan als die dekselse Nederlanders onder leiding van Mark “spook van de opera” Rutte niet snel hun portemonnee trekken en met biljetten van 200 en 500 euro gaan strooien.

De Italianen begonnen met wat getrouwtrek en armworstelen in de Europese Unie. Dat werkte niet.

Daarna probeerden ze Nederland bij grote broer Duitsland in diskrediet te brengen. Ook dat werkte niet.

En dus blijft er – kennelijk! – nog maar één methode over: de klaagzang. De Italiaanse premier Giuseppe Conte zakt door z’n knieën en krabt zichzelf open. En ondertussen waant hij zich een personage in een Griekse tragedie, of een Italiaanse opera, zo u wilt. In ieder geval: hij doet z’n best een Tony Award te winnen voor het meest tranentrekkende toneelstukje van het jaar:

“Beste Mark, als goede antwoorden te laat komen, kunnen ze nutteloos zijn. We moeten voorkomen dat we zeggen dat we eindelijk de therapie hebben gevonden, maar dan ontdekken dat de patiënt dood is.”

Of: ’Vriendschap blijft, maar Mark, help ons nou!’

Zo zie je maar. Het theater blijft in verband met de ‘targeted lockdown’ nog wel enige tijd gesloten. Maar voor de échte goede drama, hebben we altijd de Italiaanse regering nog.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Vrijedenkert

  Het is heel simpel,

  Begrotingsregels zijn voorlopig losgelaten door de EU en zolang EU-lidstaten nog genoeg kunnen lenen op de internationale financiële markten en de rente is momenteel zeer laag is inzet van het ESM-noodfonds onnodig en zelfs tegen de regels waarvoor het is opgericht! En Italië krijgt al ondersteuning vanuit de EU Corona-fonds en ECB…

  Deze crisis is nog maar net begonnen en enkele weken oud en als Spanje en Italië nu al alle gelden gaan opsouperen uit dit noodfonds is er geen enkele buffer meer beschikbaar als de crisis veel langer gaat aanhouden en ook andere landen kunnen in de problemen komen!

 2. Vit

  Wat kregen wij ook alweer van de EU als grootste netto betaler, en Italië?

 3. LifeBuddy

  Giuseppe Conte heeft gesprekken gehad met zijn achter ban, de nostra, die weer een onderdeel zijn van china en noord korea. Die zuigen heel de eu leeg. Op canvas een docu…. gezien, hoe dat er masaal kinderarbeid wordt ingezet. Bizar voor woorden.

 4. perry

  Vóórdat het Coronavirus de kop op stak, stak Italië de middelvinger op mbt de regelgeving van de EU!
  Het is dus voor hen niet aan de orde om nu te jammeren dat het Coronavirus Italië platlegt!

 5. P.Sisterons

  Nederland kan de goudvoorraad van de Italianen opkopen.
  50 ct on the $. Verdienen we nog wat aan die prutsers.

 6. Boudewijn Hummelinck

  “Pathetisch Italië”

  Ze hebben misschien wel een ietsiepietsie reden om pathetisch te doen. Het land wordt gruwelijk getroffen met duizenden doden.

  Als je dan over begrotingsregels begint ben je een gevoelloze aap.

  1. perry

   hummel,
   Wie zijn gezondheid verwaarloost middels te veel roken en/of drinken, gaat daardoor hoogstwaarschijnlijk héél negatieve gezondheidsproblemen ervaren!
   Landen die lacherig doen over EU regels om de begroting op orde te houden, gaan hoogstwaarschijnlijk bij het minste of geringste, eerder failliet dan disciplinaire zuinige landen!
   Wie niet horen wil moet het harde gelag, voelen, betalen en nemen!
   Spaar in de tijd, dan heb je in de nood!

  2. Cootje

   Denk je dat er een Italiaan minder er van slaapt dat een noordeling tot zijn 67 ste werkt om hun met hun 62 ste op hun gat te kunnen laten liggen en hun opgebouwde schuld ook nog betalen , dan heb je met 5 jaar langer werken een veelvoud van doden en onherstelbare medisch leed waar een Italiaan niet eens van kan dromen

  3. Albertha1

   Wij hebben nog geen enkele dode blijkbaar.
   Dus wij kunnen volop bakken met geld storten in die bodemloze put Italië!
   Voor elk miljard kregen we in ruil honderd virusdoden van dat land als vooruitbetaling.

   1. RvdBe

    Rubberen Rutte is al weer door de knieën, totaal onverwachts!

  4. evil knievel

   Wij staan zelf tnt op plek nr 3,3,3,3!
   Dus!?
   Eigen volk eerst BH’tje!
   Val maar d@@d met je deuggegleuf!

  5. Veteraan

   Ik zit nog steeds te wachten tot jij gruwelijk getroffen wordt door iets dodelijks.
   Hoeft van mij niet alleen Corona te zijn hoor, ik kijk niet zo nauw.

 7. Veteraan

  Beetje dubbel.
  De Italianen hebben alleen wat geld verdiend voor de Corona crisis, niet voor de crisis die ze zelf hebben veroorzaakt.
  Aan de andere kant gaat de EU toch wel een keer vallen met honderden miljarden schuld en een enorme crisis voor Nederland omdat we blijven betalen als echte gutmenschen.
  Dus misschien moeten we Zuid Europa maar nog meer schenken zodat de EU sneller in elkaar stort.
  Want het is en blijft een wangedrocht en een illusie.
  De verwachtingen voor GB worden steeds beter trouwens en ze zijn geen cent meer kwijt aan deze crisis in Europa, hoe zou dat komen ?

  1. Cootje

   ++++++++++

  2. Piet51

   @Veteraan
   “De verwachtingen voor GB worden steeds beter trouwens en ze zijn geen cent meer kwijt aan deze crisis in Europa, hoe zou dat komen ?”

   Dit is nieuw voor mij. In GB wordt nog steeds relatief weinig tegen het corona-virus gedaan. Waar heb je gehoord of gelezen dat GB geen cent meer kwijt is aan deze crisis. Bedoel je dat er geen extra kosten worden gemaakt? Of bedoel je, dat ze niet méér geld kwijt zijn dan de andere EU-landen? Of bedoel je iets anders?

   1. Veteraan

    Tja, begrijpend lezen is lastig hé

    1. Piet51

     @Veteraan
     Inderdaad, zeker als jij iets probeert uit te leggen.

 8. Boudewijn Hummelinck

  De Europese bestuurders zullen beseffen dat de EU in deze crisis solidair moet zijn of niet zal zijn.

  1. perry

   hummel,
   “beseffen dat de EU in deze crisis solidair moet zijn ”
   Zouden de kiezers volgend jaar óók solidair zijn met het Rutte kartel, indien enorme geldstromen naar de zuidelijke landen vloeien?

   1. Boudewijn Hummelinck

    Dat weet ik niet Perry, dat maakt ook niet veel uit: de EU-bestuurders weten dat solidariteit in deze crisis noodzakelijk is voor het behoud van de EU. Als we Italie en Spanje nu laten stikken val de EU uit elkaar en dat gaat dus niet gebeuren.

    1. evil knievel

     Wedden van wel BH’tje!😜

 9. Duckday

  Het is al onderweg!!!!

  Stem PVV of FvD daarna snel uit de EU.
  Wat voor voordeel voorspoed werkgelegenheid heeft de normale man vrouw nu van dit MONSTERVERBOND de EU nu onder vonden.Wat zijn we er op vooruit gegaan.
  Dit monsterverbond pakt nog mee vrijheden van ons af straks controle via mobiel de euro is al niks meer waard .
  Rutte met dit kabinet verkoopt hij zij ziel voor eigen belang De vlucht wegen voor de jubs zijn al klaar
  Breek het kartel en stem PVV of FvD

 10. Cootje

  Als in 2021 wij naar de verkiezingen gaan / als ze doorgaan / is Corona nog niet weg maar zijn wij beland in een wereld recessie. Zijn er wereldwijd miljoenen doden gevallen , en het financiële systeem ligt op één oor . Nu komt het het zogenaamde Europa ligt ook op één oor , zittende zogenaamde politici die zich per ongeluk hebben vergist in het stempel gedrag voor aanwezig zijn als de ruimhartige onkosten vergoedingen met hun speciale loonbelasting voor Europarlement politici die al ruim 20 jaar goed voor zich zelf zorgen en hun multinationals vrienden die onder genot van een uitstekend diner hun belangen verdedigen , als Orban goed voor zich zelf en zijn familie zorgt , als Polen het hele gerecht systeem ondemocratisch verandert naar zijn eigen belang, als alle zuid Europese landen mee doen aan potverteren en corruptie . Als in zuid Europa hervormingen gezien worden als vloeken in de kerk , als de premier in Malta Europese paspoorten voor eigen belang kan verkopen voor het in stand houden van zijn luxe leven . Als in Roemenië en Bulgarije elke euro subsidie er 90 cent in verkeerde zakken verdwijnt , moeten wij dan een clubje zakkenvullers in Brussel nog jaren hun gang laten gaan in 2021 in een volledige laagcultuur , waar zelfs u pensioenpot van 1500 miljard niet meer veilig is , of kunnen we steeds meer respect opbrengen voor de Engelse die er van af hebben gezien van die dievenbende . Over 100 jaar in de Chinese geschiedenis boekjes Nederland WAS een rijke provincie van europa

 11. Cootje

  Italië heeft eenderde een zwarte economie zit verweven in alle gelederen , waar denk je dat al die asielzoekers blijven . Italië is gewoon een derde wereldland waar mensen nog onder belabberde omstandigheden werken hele Chinese kleding en schoenen industrie tuin en akkerbouw Maffia invloeden in de bovenwereld is daar normaal . In Brussel en trouwens ook in Nederland kunnen ze goed wegkijken naar de omstandigheden oostblokkers die bij ons op de bungalow parken en campings Met 7/8 mensen in een huisje het Corona virus promoten. Corona gaat in de wereld zo vreselijke recessie veroorzaken dat dat misschien wordt genormaliseerd . En verder gaan we voor een zeer arm europa

 12. Heras

  Nou, ik heb er geen goed woord over.
  emotionele chantage, dat is wat ze doen.
  matig bezuinigd, administratie niet op orde, de maffia regeert nog steeds. mensen gaan massaal op jonge leeftijd met pensioen.
  Ze krijgen toch al jarenlang steun uit de EU?
  Nou, ik heb het helemaal gehad met dat gebedel door buitenlanders.
  NEXIT svp.
  Nederland heeft vanaf de 2e WO keihard gewerkt, alles wordt nu afgepakt omdat we geen sterke leiders hebben.

 13. Meriadoc Brandebok

  De Zuid-Europeanen hebben een geraffineerde tactiek opgebouwd om Nederland een gebrek aan solidariteit te verwijten als Nederland de Zuid-Europeanen maant hun grijpgrage vingers uit de snoeppot te houden. Voor die demagogische tactiek kun je geen goed woord over hebben: demonisering en vleierij gebruiken om je zin te krijgen is te schandelijk voor woorden.

  Dus als de Zuid-Europeanen uit de EU willen stappen, donderen ze maar op, maar dat willen ze natuurlijk niet. Ze willen ook geen gift. Ze willen geld, geld, geld zien.

  Maar daar trappen we niet in en ik hoop dat Rutte zijn excuses intrekt en ze helemaal verrot scheldt.

  1. evil knievel

   Hear,hear!+++

  2. trollenvanger

   Ze gaan geld krijgen, reken daar maar op.

   En weet je waarom? Omdat er anders een reële mogelijkheid is dat de euro in elkaar dondert.

   Onze politici hebben 27 jaar geleden de gulden verkwanseld. En de Duitsers hun mark. Dat was een blunder van ongekende proporties. De knoflooklanden hadden buiten de EU gehouden moeten worden.

   De EU was en is een megalomaan project dat de enorme risico’s van een muntunie met traditioneel insolvabele landen schromelijk heeft onderschat. Eigenlijk is het een wonder dat de euro nog overeind staat.

   1. Meriadoc Brandebok

    Men had hen wellicht de EU kunnen binnenlaten, maar niet de Euro. Dat is inderdaad een fout geweest: de cultuur van de landen verschilt fundamenteel van die in het Noorden.

    1. trollenvanger

     De grote vraag is hoe we die fout terug kunnen draaien.

     Daar is doortastend leiderschap en veel moed voor nodig en dat is een schaars goed in politiek Europa. Schaars is hier nog een understatement.

    2. Boudewijn Hummelinck

     De euro is een feit en die verdwijnt nooit meer.
     Deze crisis zal dit feit onderstrepen omdat het een kwestie van tijd is voordat Eurobonds de euro verder zullen verstevigen. Nederland en Duitsland voeren op dat punt al een achterhoedegevecht.

     Met de wijsheid achteraf van de koe in de kont had het anders kunnen lopen, maar welk verstandig mens vertoeft graag in de kont van een koe?

     1. Klaus

      Boudewijn Ernst Graatsma Hummelinck?

     2. trollenvanger

      “voordat Eurobonds de euro verder zullen verstevigen.”

      Ook Eurobonds zijn een levensgrote bedreiging voor de euro. Zelfs Merkel snapt dat.

      Maar van Hummelinck valt uiteraard niet te verwachten dat hij iets van economie begrijpt. Hij is meer thuis in proza en poezië. Wat is immers heerlijker dan wegdromen in romantiek en fantasie?

  3. Rosasolis

   @Meriadoc B.. Ik begrijp niet wat je bedoelt. Uw bericht is zeer onduidelijk.
   Rutte heeft net aangekondigd dat Nederland wel financiele steun aan italie via de EU geeft. en ook voor Grielenland. Europa moet kunnen doorgaan, en de zwaar getroffen EU landen blijven steunen, en nooit in de steek laten! Geen enkele Europese land kan het alleen doen! Maar dat is de sterkte van EU! Wij moeten voor onze Europese continent opkomen. Vreemd is het waarom de FvD aanhangers uitkeken naar de VS. en hun onstabiele leider Trump die helemaal niets doet voor zijn zwaar getroffen landelijke bevolking te beschermen!

 14. evil knievel

  N daar komt links weer,Solidariteit,Onethisch,Arme/zielige mensen,meer EU,weg met ons,wij zijn rijk,wij doen nix,etc!
  Maar dat ze r jarenlang op los hebben geleefd,zich nergens aan houden n sinds Salvini is weggejaagd,hordes parasieten verwelkomd & verwend hebben staat daar ntlk los van!?
  EIGEN VOLK EERST!BASTA!

 15. Rosasolis

  Het is nu tijd dat de EU opkomt voor steun voor Italie, Griekenland en Spanje die meer dan ooit van tevoren in deze tijd zeer zwaar lijden! Eerst moeten wij niet vergeten dat vooral italie en Griekenland het leven van honderd- duizenden vluchtelingen van Syrie en Iraq hebben gered, gedurende 6 jaar gedurende de IS terrorist crisis. Hoeveel
  miljoenen euro’s heeft zowel Italie als Griekenland gedurende de IS crisis jaren
  uitgegeven om de levens van zieke en verwonde vluchtelingen te redden?!
  En nu is het tijd dat wij deze twee zwaar-getroffen landen steunen!!! Die voor al die jaren voor duizenden mensen hebben verzorgd, en levens gered.
  Wij moeten ze nu steunen, vooral dat zij zo zwaar hebben wegens de Corona virus.

 16. macsjang

  Simpel: men moet het dak repareren als het droog is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.