Popcorn! Tunahan Kuzu blaast DENK op, verwijt ‘baard van Öztürk’ “matennaaierij, broedermoord, complottheorieën”

De pleuris is uitgebroken binnen DENK. Tunahan Kuzu heeft vanmiddag op Facebook een dodelijke post gemaakt waarin hij het gedrag van zijn voormalige “broeder” Selçuk Öztürk ernstig laakt. Hij beschuldigt hem van matennaaierij, broedermoord en complottheorieën. Kuzu gooit alle vuile was op straat.

Wij zei er dat Facebook anno 2020 doodsaai was geworden? De afgetreden DENK-voorman Tunahan Kuzu brengt vanmiddag de actie terug, door in een lange rant compleet de kachel aan te maken met Selçuk Öztürk. Kuzu neemt het zijn voormalige “strijdmakker” zeer kwalijk dat hij informatie over buitenechtelijke affaires op straat heeft gegooid.

Kuzu betaalt zijn mede-DENK-oprichter met gelijke munt terug door hem weg te zetten als losgeslagen en machtswellustige complotdenker, die vrienden in de rug steekt en voor persoonlijk gewin politieke allianties opblaast.

De sappigste stukken uit het verhaal:

“De beschuldiging zoals die uiteindelijk werd opgeschreven heeft me zwaar getroffen. Wat me nog meer raakte, was de manier waarop deze [overspel]kwestie door mijn ‘strijdmakker’ werd misbruikt om mij politiek te lynchen.

Altijd ben ik voor hem opgekomen en heb ik hem beschermd. Totdat ik de persverklaring van DENK van 30 maart las, waarin ik voor de bus werd gegooid door mijn ‘strijdmakker’.

In de evaluatie van de desastreuze campagnes van 2019 maakten we de afspraak dat we onze inhoudelijke punten nog meer naar voren zouden brengen. In de week erna was het tot drie keer toe Öztürk die in de Kamer bewust de confrontatie opzocht met iedereen die hij tegenkwam.

Na het zomerreces van 2019 nam de irritatie alsmaar toe. Öztürk ging steeds meer zijn eigen gang, ondermijnde mijn politiek leiderschap en plaatste zichzelf steeds meer op een zijspoor in de Kamerfractie. Hij deed nauwelijks debatten in de Tweede Kamer. In de tussentijd was hij bezig om zijn machtspositie uit te breiden in de vereniging.

Vlak na het Kerstreces ging Öztürk met mij het gesprek aan. Hij begreep niet dat hij me aan het kwijt raken was. Zo opperde hij dat Azarkan wel iets over me zou moeten hebben waardoor ik chantabel was, terwijl dat niet het geval was. Kenmerkende complottheorieën van Öztürk die ik heb weggevaagd.

[Öztürk] rakelde een kwestie op uit 2018. Een kwestie waarvan hij ook mijn kant van het verhaal kende sinds 2018 en waarover wij destijds uitvoerig hadden gesproken. Hij vertelde dat Arib ervan zou weten, terwijl daar geen aanwijzingen voor waren. Öztürk geloofde erin dat Arib dit vlak voor de verkiezingen zou gaan lekken om DENK te saboteren. Hij leek niet te begrijpen dat niet Arib, maar hijzelf DENK begon te saboteren. Hij verspreidde niet alleen moedwillig deze kwestie binnen de partij via zijn vertrouwelingen, maar fantaseerde daar nog meer roddels bij, die actief door zijn vertrouwelingen werden verspreid. Dat ging zelfs zo ver dat hij beweerde dat er beeldmateriaal zou zijn wat een flagrante leugen is. Ik hamerde erop dat degene die stelt moet bewijzen. Dat bewijs is nooit gekomen.

Broedermoord op zijn pijnlijkst.

DENK is een partij die een kwart miljoen stemmers had in 2017 bij de eerste verkiezingen. Die mensen werden niet aangesproken door de baard van Öztürk (10.000 stemmen), maar het verhaal van Kuzu (126.000 stemmen) en Azarkan (60.000 stemmen).”

Of Öztürk hierop gaat reageren? Al dan niet met zijn “kenmerkende complottheorieën?” Eén ding lijkt in ieder geval duidelijk: het politieke huwelijk van Öztürk en Kuzu gaat deze maand nog stranden. Wanneer zulke verwijten over en weer publiekelijk gemaakt zijn, is er geen weg meer terug.

Let op mijn woorden: nog voordat de coronacrisis bedwongen is, telt de Kamer ofwel een kersverse fractie-Kuzu, ofwel een fonkelnieuwe fractie-Öztürk. Welke het wordt? De sleutel ligt bij de nieuwe DENK-leider Farid Azarkan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Kristalix

  Ohjee, vredelievende moslims die mekaar naaien. Opvallend dat er (nog) geen explosieven zijn gebruikt. Normaal heersend gemeengoed bij geloofsgenoten. Zolang de heren dit in hun eigen achtertuin doen is er geen probleem. Boem en dan toeteren. Uitzinnige vreugde.

 2. Boudewijn Hummelinck

  Het lijkt het FvD wel.

  1. Bullshit16

   Boudewijntjje
   Lul wat heeft fvd hier nu weer mee nodig klootzak

  2. B. Pascal

   haha domme opmerking

  3. Bas1974

   Boudewijntje onderbouw dat eens?? maar dat doe je niet een goede poffer op je smoel zou je goed doen

 3. Bullshit16

  Opgeruimd staat netjes ga maar weer terug naar eigen land en sticht daar maar een partij op

  1. Boudewijn Hummelinck

   Ik wees er slechts op dat dit soort ranzige familietwisten op dezelfde wijze werden uitgevochten in het FvD.

   1. Joshuak

    En groenlinks toen zij die geroyeerde kandidaat als publiekelijk als alcoholist en onbetrouwbaar neerzette enkel en alleen omdat hij een botsing had met de leiding..

    Maarja dat ben je vergeten of je noemt het doelbewust gewoon niet..

  2. Brenda Welsh

   Een partij oprichten en vrede of verwarring stichten @Bully16

   1. CZ

    Brenda Willem Welsh?

    1. Thierry Trollinator

     CZFondzie?

 4. P.Sisterons

  Voor die gasten is dit normaal. Gelijk of geen gelijk, maakt niet uit. Degene met de grootste bek wint. Waar lijkt dit op ?

  1. yellow thread street

   Ja, inderdaad.
   Sinds Denk in de regering zit heeft dit een duidelijke negatieve invloed op het taalgebruik.
   Het zijn geen schapen maar ongelikte beren die er ongewenste woorden uitbraken die absoluut niet passend zijn voor mensen die een voorbeeldfunctie hebben.
   Denk is een luis in de pels, het zijn parasieten, nietsnutten, en ze denken ook nog dat ze met opgeheven middelvinger hun gelijk kunnen halen.

   Hef deze partij op, stel als richtlijn op dat een kamerlid alleen de Nederlandse nationaliteit mag hebben, en zeker geen dubbel paspoort.

   Misschien kunnen ze maar beter opflikkeren naar hun thuisland waar ze geboren zijn.
   Ze komen daar onder Erdolam veel meer aan hun trekken.

 5. C.A.Barstow

  Deze islamitische partij vernietigd zichzelf, opgeruimd staat netjes.

  Stem FvD/PVV.

  1. henk43

   @C.A.D. Ben ik met u eens opgeruimd staat netjes voor deze heren maar ik stem zeker NIET op Wilders of Baudet . Voor mij zou dat hetzelfde zijn als ruilen van Boris Johnson,die nu ook wel spijt zal hebben voor zijn demonstratief handen schudden met Carona patienten, en Donald Trump die de Corona uitbraak een hoax van de democraten noemde. Allemaal domme narcisten.

   1. rujoleki

    Lekker op de partijen blijven stemmen hoor henkie. Je wordt van het begin tot het eind door ze genaaid. Maar dat vind jij zeker prettig?

 6. Cycle25

  Uitgedacht, DENK staat voor gelijkwaardigheid in ’t Turks, nou…mooi niet.

 7. B. Pascal

  Ist das das Ende von Denkie?

  Der Untergang von Denkiereich

 8. evil knievel

  Vermakelijk!
  Nu die ver8elijke andere vredelievende(kuch)Nida verrekkelingen n Sultana bende nog naar de knoppen zien gaan!
  Gaat de goede kant op zo!😜

 9. Paardenmiddel

  Tot zover de invloed van kwik, kwek en kwak. Nou, wat hebben ze toch veel gedaan voor nederland hé.
  Gedenkwaardige beslissingen genomen.
  Enfin: hebben we ook weer gehad..

  1. Bullshit16

   Ha ha ha kwik kwek en kwak zo’n gooie hebben we nog niet gehad ha ha ha

 10. .NL

  Minder islam is altijd een goede optie, minder DENK is dan ook prima!

 11. rujoleki

  Hahaha de dubbele maat. Zijn stokpaardje. Als oud vuil (lees ouwe turk)aan de kant gezet. Turken horen niet in ons parlement. Stem op de PVV of het FvD en zij worden verwijderd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.