Premier van failliet, maffioos, corrupt, parasiterend Italië vindt Nederland een “obscuur belastingparadijs”

De Italiaanse premier Giuseppe Conte beschuldigt Nederland ervan een “obscuur belastingparadijs” te zijn. Die scheldpartij volgt als wraak voor het feit dat Nederland weigert in te stemmen met de verfoeide, peperdure coronabonds.

Kennelijk is het treurig gesteld met de Bijbelkennis in het zogenaamd katholieke Italië. Als dat anders was geweest, hadden ze de uitdrukking “haal eerst de balk uit uw oog en dan zult u goed kunnen zien om de splinter uit het oog van uw broeder te halen,” wat beter in hun oren geknoopt. Want Italië – het land waar belastingontduiking zo’n beetje is uitgevonden – spreekt nu Nederland aan op het feit dat wij een “belastingparadijs” zouden zijn. En ook nog eens “obscuur”.

Toe maar, hoor:

“De Italiaanse premier zet Nederland in de beklaagdenbank. In een interview met een Duitse krant vergeleek Giuseppe Conte Nederland met een obscuur belastingparadijs: „Met hun dumpregels bij de Belastingdienst verleggen duizenden internationale concerns hun hoofdkwartier daarheen.”

Premier Conte gaf ook collega Rutte een veeg uit de pan. „Ik mag natuurlijk niet invullen hoe hij met zijn burgers praat”, zo begon de Italiaan. „Maar elk land kijkt vaak alleen naar haar voordelen en denkt meer te geven als het zelf ontvangt.””

Nou, stoere jongen. Denk je op deze manier de portemonnee van de Nederlandse belastingbetaler te kunnen plunderen? Door ons de huid vol te kafferen, en die van premier Rutte erbij. Ja, met Rutte is van alles en nog wat mis. Maar hij is wel óns mispunt, dus houd die pizzadraaiende, schevetorenbouwende, maffioze tengels lekker thuis en ga die talloze structurele problemen van Italië eerst eens oplossen voordat je komt miepen over Nederland, Conte.

Of zoals een bekende rechtse twitteraar het uitdrukt: “Conte moet zijn grote vuile muil houden en eens in de spiegel kijken. Zijn eigen land ontduikt elk jaar voor 100 mrd aan belasting!”

Niets meer op af te dingen.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zegt DDS: doen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. LifeBuddy

  Het zal mij benieuwen of de tv media hier ook een Propaganda documentaire over gaat uitzenden , hoe het zuiden in elkaar zit met zijn kinderarbeid en maffia. Of mogen wij niet weten, dat onze regering dat ten volste steunt.

 2. Marija

  De meeste gevangenen achten zichzelf onschuldig terwijl ze er toch niet voor niets zitten. Zo ook Italië met die maffioso Conte.
  Plunderen en profiteren van Nederlands belastinggeld omdat ze zelf totaal geen verantwoordelijkheid nemen en dan op de grond stampen als ze niet hun zin krijgen.
  Als Rutte zijn poot niet stijf houdt, is het echt een volksverrader en verliest alle nog eventueel aanwezig respect van de Nederlandse belastingbetaler.

  1. Marija

   Lees netadapter Merkel “om” is het toch gaat betalen aan Italië.
   Slappe dweil Rutte hangt op Merkel dus dan weten wij het wel.
   Nederland gaat als nog huilebalk Conte zijn zin geven.
   Wijhebben toch centen zat voor anderen dan ons land.

   1. Marija

    Netadapter = lees net dat Merkel om is en toch gaat betalen aan Italië.

 3. Bullshit16

  Natuurlijk gaat Rutte betalen eerst een toneelstuk opvoeren en later toegeven als je nu nog niet weet hoe rutte werkt dan kom je er ook nooit achter

 4. Adriaen van Bergen

  Haast niemand betaalt daar eerlijk zijn belasting, zonder dat er wordt achteraan gegaan, en dan noemen ze ons een belastingparadijs?

 5. Crassus

  Hij heeft gelijk, het komt een beetje rauw over. Het is waar : (Bermuda en Cayman eilanden gaan ons voor)
  WAAROM ZIEN VEEL ANDERE LANDEN NEDERLAND ALS BELASTINGPARADIJS?
  De reden dat Nederland door andere landen wordt gezien als een belastingparadijs, heeft voornamelijk te maken met het feit dat de Nederlandse overheid maatregelen heeft genomen om ons land interessanter te maken voor buitenlandse investeerders.

  1. Joshuak

   Wij hebben speciale regels waarmee het voordeliger wordt. Maar die regels zijn gewoon publiekelijk in principe. Daarnaast is het niet ontduiken want het is in overleg met de overheid en ook legaal onder de Europese regels .

   Italië is letterlijk belastingontduiking heel gewoon. Zwart werken, zwart geld en dat soort dingen kosten de Italiaanse overheid jaarlijks 120 miljard euro ofzo..

   Laat ze daar maar eerst een eind aan brengen voordat ze ons op onze belastingregels gaan wijzen of niet?

   Want nu lijkt het alsof een land als Ierland dus een waar belastingafspraken heel gewoon zijn Ndderland op zijn kop geeft voor zijn afspraken..

   Ik zie dit als de aandacht van hun eigen problemen weghalen

 6. lotje

  En hij heeft gelijk.

  1. AS210854

   Lotje, waarom profiteren de burgers er dan niet van? Voor de doorsnee burgers zijn hier de belastingen, bpm, levensonderhoud , huren, openbaarvervoer, betaling aan Brussel enz enz enz. het hoogst van heel Europa

 7. hans-e-pans

  Begrijp totaal niet dat Mark R. deze Giuseppe C. lachend een hand kan geven.

  Iemand die de brutale onbeschoftheid heeft om zo over Nederland te spreken daar zou ik persoonlijk niet eens mee in een ruimte willen zijn.

  Maar wij Nederlanders weten met bijna 3 kabinetten van Mark R. achter de rug hoe hij, Mark R., over Nederland en de Nederlanders denk.

 8. Kretoloog

  Helemaal ongelijk heeft Italië niet. Het is ronduit crimineel dat de multinationals die gevestigd zijn in Nederland, geen euro belasting betalen. Allemaal geregeld via rulings met de Belastingsdienst. En als het aan Rutte, Wiebes en hun VVD had gelegen, was ook de dividendbelasting voor de grote jongens helemaal geschrapt.

  1. Seneca

   @kretoloog
   zo crimineel is dit niet. men praat over belasting ontwijking (toegestaan) en niet over belasting ontduiking (niet toegestaan). crimineel daarentegen vind ik de kosten die de burger in dit land dient te betalen aan de zorgverzekeraar en de zeer gemiddeld en laag niveau van de gezondheidszorg. eveneens is het crimineel dat de belastingdruk in dit land, wederom voor de burger in dit land, zo hoog is en wel de hoogste van de landen die in het gedrocht EU verzameld zijn.

 9. JJ66

  ik snap niet dat onze politici er niet in slagen die profiteurs in het zuiden eens uit te leggen dat we ze al zolang de EU bestaat aan het financieren zijn. Ik denk dat de gemiddelde Italiaan niet weet dat de rente zo laag is om het zuiden te helpen maar dat het ons klauwen met geld kost, en dat ze door hun eigen uitgaven minder kunnen lenen. Het lijkt erop dat ze denken dat in NL het geld aan de bomen hangt, terwijl m.n. de noordelijke regio’s in italie bijna net zo rijk zijn, dat het deel onder Rome bijna geen belasting betaald ligt toch echt aan italie zelf.

 10. tata

  Het is te gek voor woorden. Er is een levensgroot verschil tussen belasting ontwijken (NL) en belasting ontduiken (IT). Dat laatste is strafbaar, het eerste niet. Dus waar heeft deze Capo di capi het eigenlijk over? Belastingontduiking is de nationale Italiaanse hobby.

 11. FJ

  Nu de oude Salvatore ‘Toto’ Riina is overleden, heeft hij blijkbaar een opvolger gevonden
  in Giuseppe Conte, maar dan voor de schijn van premier van Italië.
  Met de grootste brutaliteit durft deze maffioso samen met Macron van Frabkrijk te beweren, dat wij de hoogschuldigen zijn als er geen Euro bonds komen.

  Lik me mij …….., die is een schameloze vertoning van 2 corrupte leiders van landen, die niet willen werken, maar gratis mee willen liften op de prestaties van een ander.

  En trots dat ze toch op zichzelf zijn, 20 jaar verzuimt economisch zaken te regelen, ouderdomspensioen nog op 60 jaar, idem voor Frankrijk, nergens anders dan in Italië vind je meer Ferraris, Bugattis, Maserati’s en Lambourgini’s betaalt van niet afgedragen inkomstenbelastingen.
  Nergens wordt er gaat meer ZWART geld rond, dan in Italie en Spanje.
  Moesten ze over al die jaren nabetalen aan de EU dan waren ze pardoes failliet.

  Nee ze vreten liever uit de ruif van een ander, die trotse bedelaars en schijtlijsters.

 12. Bes Tolen

  Drieduizend jaar geleden was er in het zuidelijk deel van de laars van Italië ook al maffia. Het hield verband met het grootgrondbezit, dat er nog altijd is. In oorsprong waren er nogal wat mensen, die geld tekort kwamen en hun landerijen daarom moesten inleveren en vervolgens op landerijen van de grootgrondbezitter gingen werken. Het ”systeem” werkte niet goed. Naar er meer grootgrondbezit kwam, werd ook op oneerlijker wijze onteigend en de opbrengsten van de landerijen waren erg laag. [”In West Europa lag dat toen een aantal keren hoger per vierkante meter”.] Omdat er te weinig voedsel was voor de bevolking, ging men op roof bij de buren uit. Zo ontstond het Romeinse Rijk, dat alles ging overheersen en een slimme machtige elite had. Het belangrijkste is nog altijd aanwezig van het Romeinse Rijk en het vormt nog altijd de grootste macht in het Westen, het Amerikaans halfrond inbegrepen. De steun is letterlijk overweldigend. Niet zo verwonderlijk want het belooft zelfs het eeuwig leven. Iedereen kan er zo voor terecht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.