Sylvana Simons: ‘Uitbraak corona legt ware aard van onze samenleving bloot: schofferend, beschamend, onmenselijk!’

De coronacrisis is geen tijd van politieke saamhorigheid. Althans, niet voor Sylvana Simons. Zij vindt dat door de virus de “ware aard” van de Nederlandse samenleving is komen bovendrijven. En die laat ze door haar partij in keiharde, grievende oordelen formuleren.

In een artikel op de website van haar partij haalt BIJ1-partijleider Sylvana Simons vandaag vernietigend uit naar de Nederlandse samenleving. Die laat nu het coronavirus in alle twaalf provincies de boel op stelten zet zich van z’n lelijkste kant zien. De “ware aard” komt bovendrijven, vindt Sylvana:

“De uitbraak van dit virus brengt namelijk de ware aard van onze samenleving naar voren en legt enorm veel problemen bloot. Zo gaat het niet langer.”

Vreemd genoeg legt Sylvana Simons in het bericht zelf niet uit hoe die “ware aard” van de Nederlandse samenleving er dan zou uitzien. Maar als we even later worden doorverwezen naar andere schrijfsels die BIJ1 afleverde in deze coronatijden, wordt het snel duidelijk.

Allereerst wordt Nederland verweten “schofferend” en “beschamend” te werk zijn gegaan door te weigeren landen als Italië aan een permanent geldinfuus te leggen:

“Zuidelijke lidstaten worden in de steek gelaten en dat is niet voor het eerst: zowel tijdens de laatste financiële crisis als de vluchtelingencrisis werden zij grotendeels aan hun lot overgelaten en kregen zij de hardste klappen. Minister Hoekstra (Financiën) gaf later aan niet empathisch genoeg te zijn geweest in de richting van zuid-Europa, maar kwam niet terug op het genomen besluit om het noodfonds niet in te willen zetten voor noodmaatregelen. Wel gaf hij aan dat het kabinet enkele honderden miljoenen tot maximaal een miljard euro wil bijdragen aan een nieuw Europees coronafonds, waar lidstaten op vrijwillige basis aan kunnen doneren. Schofferend en beschamend in vergelijking met het voorgestelde plan om de Europese noodfondsen beschikbaar te stellen.”

Ook zou ons land “onmenselijk” beleid jegens vluchtelingen voeren naar aanleiding van de coronacrisis:

“Het is een gang van zaken die de onmenselijke prioriteiten van ons asielbeleid nogmaals blootlegt. Het feit dat dergelijke besluiten worden genomen en rechten worden ontnomen, zonder dat er überhaupt eerst is nagedacht over alternatieven, spreekt boekdelen over de houding van onze regering in de richting van vluchtelingen. Een extra pijnlijke bevestiging, nadat eerder deze maand al bekend werd dat vluchtelingen in de meest verschrikkelijke toestanden terecht kwamen toen zij probeerden de E.U. te betreden via Griekenland.”

En tenslotte zijn we met z’n allen weer een stelletje vuile kolonisten, omdat Nederland het waagt om hulp te verlenen aan de overzeese gebieden van het Koninkrijk:

“Nogmaals een gerichte klap voor de autonomie van de landen, die sinds de brute kolonisatie überhaupt nog nooit op fatsoenlijke, volwaardige ondersteuning hebben kunnen rekenen vanuit de Nederlandse staat.”

U snapt: we zijn echt heel erg slecht met z’n allen. En nu het coronavirus huishoudt zijn we er alleen nog maar slechter op geworden!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. P.Sisterons

  Onze samenleving? Bedoel je de Surinaamse?

 2. fusilier

  Het zou haar sieren dat zij haar mond eens dichthoudt, en niet klaagt maar draagt. En in de voorste linies staat om echt wat voor haar medemens doet,en haar handjes vuil maakt hiermee.

 3. Boudewijn Hummelinck

  Als het gaat om de onbeschofte opstelling die Hoekstra aanvankelijk innam ben ik het met Sylvana eens. Dat was oliedom en moreel laakbaar.

  Gelukkig keerde men ten halve.

  1. CZ

   Boudewijn Braaksel Hummelinck?

  2. Albertha1

   Variant op een oud chinees gezegde: Als Hummelinck wat zegt, glimlach, maar luister niet!

   1. CZ

    @Albertha: En reageer ook niet. 😉

    1. De gewone burger

     Dit zwart virus sorry maar zo wil nu genoemd worden ech niet helpen indien ze corona krijgt jij als eennigste zwarte weigeren op ziekenhuis direct samen met alle asiezoekers zee op sturen dat scheeld ons nederlanders erg veel geld

   2. Scaldis

    Albertha1 ++++

  3. Fonz

   nee boudewijntje, het is onbeschoft dat Italië jarenlang de staatsschuld heeft op laten lopen en wij daar opnieuw nu de dupe van zijn, wij die kapot bezuinigd worden om de riem dicht te krijgen.
   En SS is natuurlijk een zieke geest die deze gekte misbruikt…over de ruggen van dode mensen haar puntje probeert te drukken..

   1. Bullshit16

    Fonz
    Zo ist je word dood moe van die boudewijntjje die huilbaby die oen

    1. Fonz

     huilbaby’s vermoeien altijd en je hebt gelijk wbt boudewijntje

  4. Niemandalletje

   Ze heeft het over de samenleving.
   Maar inderdaad. Als ze nu samenleving had vervangen met bestuurders, had ze gelijk gehad.

 4. Adriaen van Bergen

  Er zijn hier meer mensen die last van Simone hebben, dan het aantal blanken (daar komt het uiteindelijk op neer) waar Simone last van heeft.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Op welke Simone wordt hier gedoeld?

   1. CZ

    Boudewijn Simone Hummelinck?

   2. Bas1974

    Bpudewijntje je kan beter je domme en grote bek houden achterlijk staatsmongool die je bent……………………………………… nekschot dat beter op zijn plaats zijn

 5. ET007

  Sylvana is de grootste racist die ik ken.

 6. Appelstroop

  Het morele baken van Nederland heeft weer eens wat te janken.
  Wat heb jij al allemaal gedaan om de samenleving te helpen zeurpiet?

 7. Vee

  Vertaal alle statements van die muts in het italiaans en stuur ze naar Conte. Zeker weten dat Italië ons spontaan financiële steun stuurt.

 8. Fonz

  Nee SS het legt jou ware aard bloot, jij misbruikt deze gekte om je gifgal te spugen

 9. CZ

  96 mensen zijn daadwerkelijk gestorven door het virus.

  0,0005%

  Bron: RIVM 6-4-2020

  1. Maurits Dekker

   @CZ

   B U L L S H I T

   1. ET007

    Nou eigenlijk niet. Ze sterven meestal aan een longziekte ( dat je krijgt door het virus ). Sinds de Regering ontdekt heeft hoe je werkloosheidscijfers omlaag krijgt, is er een nieuw tijdperk aangebroken: creatief de gevolgen van je daden uitgummen. Je kunt geen enkel cijfer meer vertrouwen, zo ook bijvoorbeeld asielzoekers die stelen en verkrachten en nu dus ook de Corona cijfers.
    Als iedereen nu getest zou worden, zou het best wel zo kunnen zijn dat degene die nu werken in een bedrijf dat echt niet noodzakelijk is de brui eraan geeft.
    Degene die nu tegen lockdown zijn, zijn waarschijnlijk ondernemers, mensen die werken op provisie en mensen die helemaal niet werken of niet weten wat ze anders moeten met hun leven.
    De besmetting loopt alleen maar op en misschien merken het velen nog niet eens. Er zijn mensen die daardoor sterven of voor hun leven long- of hartpatiënt blijven.
    Was het die paar euro waard (die we in veelvoud alsnog overhandigen aan alle andere EU landen)?

  2. Fonz

   @CZ het is ook een enorme ziekmakende hype, letterlijk ziekmakend zelfs, als je het maar vaak genoeg herhaald worden mensen ook echt ziek…

 10. Maurits Dekker

  Ons land kent momenteel 2 plagen.
  1) het coronavirus
  2) sylvana simons

  De eerste plaag is op redelijk korte termijn opgelost.
  Voor de tweede plaag zijn helaas hardere maatregelen nodig.

  1. -Bo-Realist

   Helaas Maurits, virussen muteren constant en aangezien er nog geen medicijn tegen covid-19 is, zal het nog wel een tijdje onder ons zijn.

 11. Marija

  Want stuk onbenul dat creatuur.

 12. Vrijedenkert

  Vandaag een artikel over van Muiswinkel en een artikel over Sylvana Simons, we worden als lezer door DDS verwend:)

  SS wil dat we de halve wereld gaan betalen voor ons slavernij en koloniaal verleden en nu wil SS ook nog eens dat we zuidelijke knoflooklanden massaal geld overmaken om hun te helpen tijdens deze Coronacrisis…

  SS moet nu wel keuzes gaan maken of als Nederland de halve wereld betalen voor slavernijverleden of als Nederland half Europa betalen aan Corona-bonds!

  We kunnen niet beide betalen, ik weet dat SS als GGZ-patient denkt dat Nederland een soort van geldboom heeft waar je maar van kunt blijven plukken maar dat is niet zo…

 13. Bullshit16

  Die pleeborstel had ik nog gemist en dit verhaal maar goed daar zijn we ook zo van af net als bij denk gelukkig
  Stem fvd of PVV uit de eu

 14. Peetjoh

  Ze heeft helemaal gelijk. Het is gewoon zo dat ze onbeschoft zijn, ze zijn onmenselijk, ze zijn rasisten. Het is echt jammer dat wij ooit de negersamenleving in ons land hebben gelaten. Maar fijn dat ze het eindelijk ziet. Wij roepen het al jaren. Zwarte mensen zijn rasisten. Ik denk dat ik als mens uit de blanke samenleving gewoon kan zeggen nu dat de zwarte samenleving op de aarde rot is en eraf moet.

 15. JFU

  Sylvana laat bij elke gelegenheid haar ware aard zien:rascistisch.

 16. Heras

  Hoeveel krijgt ze daar nu voor betaald?

  En SS, doe je al vrijwilligerswerk in een ziekenhuis, zodat je je solidair verklaart??

 17. lotje

  Inderdaad simons want het zijn het meest allemaal asielzoekers die voor onrust zorgen.

 18. Kristalix

  Ach, deed umfufu ook weer een rondje op haar bezemsteel?

 19. DennisEijs

  Als het haar hier niet bevalt, u begrijpt waar ik heen wil.
  Heeft ze een Messias complex en wil ze ons redden? Zou dat het zijn? Of houd ze gewoon van agiteren, wegens haar slavernij fantoom pijnen? Of is het haar mannenhaat?
  Eigenlijk interreseert mij het helemaal niet.
  Cordon sanitair om Sylvana Simons? Het is niet goed om geestelijk gestoorden zo in het daglicht te zetten. Ze is geen vermaak

 20. ReneR

  SS moet haar bek houden. Als er iets schofferend is, is het deze rascistische ex paaldanser wel. De omhoog gevallen domme trien.

 21. omgekvanteworden

  Lieve kip zonder kop ga aub iets anders doen met je leven want hier wordt iedereen zo hopeloos moe van

 22. Madpo

  IK wil niet dat dit monster nog langer een uitkering krijgt betaald uit de belasting die ook ik moet ophoesten. ER UIT met dit gedrocht!!!!

  1. Alfred Bentinck

   Sylvana Simons ontvangt geen uitkering, Madpo. Hoe komt u daar bij?

   1. Madpo

    Bentick, neemt niet weg dat ze voor mij in aanmerking mag komen voor een enkele reis naar de Serengeti. En met de Bentick’s heb ik het ook niet zo op, waren vroeger ook uitvreters!!!

 23. Madpo

  Ik vind persoonlijk dat Nederland de morele plicht heeft al deze door slavernij geïndoctrineerde psychopaten te helpen kostenloos terug te gaan naar Afrika. Laat ze op de Serengeti los om hun afgebroken historie daar voort te zetten!!!

 24. Kees

  Zoals gewoonlijk weet ze weer niet waar ze over praat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.